Våre mest anbefalte ting å gjøre i Chiang Rai

Fra Chiang Mai: Chiang Rai Temples Small Group/Privat Tour

1. Fra Chiang Mai: Chiang Rai Temples Small Group/Privat Tour

Hva er en TripGuru Signature Experience? Unike reiseruter utarbeidet sammen med kjente reisebloggere og lokale guider Kun små grupper: ingen busser, ingen folkemengder, maks 9 reisende. Alenereisende betaler ikke mer - fast pris per person Særegent, sjarmerende og kreativt er ord som brukes for å beskrive Chiang Rai av både reisende og lokalbefolkningen. Severdighetene du finner her, er på ingen måte som de du finner i Chiang Mai, byens mer populære søster. Før vi begir oss ut på tempelsightseeing, tar vi en pause i den tre timer lange kjøreturen ved Mae Khachan Hot Spring for å slappe av, dyppe føttene i det dampende mineralvannet, kanskje spise en matbit eller gå en tur i de omkringliggende hagene. Deretter kjører vi videre til hovedattraksjonen: Det hvite tempelet. Hvis du leter etter gamle ruiner, vil du kanskje bli overrasket over å finne et moderne arkitektonisk mesterverk designet og bygget av den lokale kunstneren Chaloemchai Khositphiphat. Det ryktes at han skal ha brukt over 40 millioner THB av sine egne penger på å skape denne ukonvensjonelle kunstutstillingen for å få udødelig liv! Etter å ha utforsket dette lokale underverket spiser vi en rask lunsj før vi setter kursen mot neste stopp... Det blå tempelet eller Wat Rong Seua Ten betyr bokstavelig talt "den dansende tigerens tempel". Det ble bygget på et sted der det sies at tigre skal ha hoppet over elven. Mens det hvite tempelet var ment å være en trapp til himmelen, har det svarte huset blitt kalt en "mørk, mystisk og nesten sadistisk" fremstilling av helvete, komplett med konserverte dyr og en samling bein. Baan Dam Museum (Det svarte huset) ble bygget av Thailands nasjonale kunstner Thawan Duchanee (som for øvrig var mentor for Chaloemchai, mannen bak Det hvite tempelet), og består av nesten 40 små skyggefulle bygninger med kunst fra Ayutthaya-perioden. Dette er virkelig noe vi aldri kommer til å se maken til noe annet sted! Ønsker du å gjøre bilturen til Chiang Rai enda mer komfortabel? Du kan velge å oppgradere transporten til et førsteklasses og mer romslig kjøretøy. Da får du større og mer komfortable seter, færre personer i samme bil (maks. 6 personer) og gratis snacks, kjølige håndklær og brus. Du kan velge et privat turalternativ for å besøke Det hvite tempelet og Det gylne triangelet (i stedet for Det blå tempelet og Det svarte huset). Det gylne triangelet er et trekantet landområde der grensene til Thailand, Laos og Myanmar møtes. Kallenavnet ble skapt av CIA som en referanse til denne regionen, der handelspostenes viktigste produkt var opium. Gjør et dypdykk i områdets ville historie og lær hvordan det ble et av verdens mest beryktede steder for narkotikahandel. Dette reisealternativet inkluderer også et cruise nedover Mekong-elven. (Avstanden fra Chiang Mai til Chiang Rai er ca. 172 km én vei. Vær forberedt på en lang kjøretur (ca. 3 timer én vei)).

Chiang Mai: Tur til Det hvite tempel og Det gylne triangel

2. Chiang Mai: Tur til Det hvite tempel og Det gylne triangel

Oppdag hemmelighetene til Thailands berømte «gylne trekant», på denne dagsturen fra Chiang Mai. Reis om bord i en minibuss med klimaanlegg, fra et sentralt plassert møtested. Besøk de varme kildene Mae Kachan og det hvite tempelet.  Utforsk Mekongelven på en longtailbåt og nyt en velsmakende lunsj. Nyt henting i Chiang Mai sentrum og reis til Chiang Rai, med et stopp for en kort pause ved de varme kildene Mae Kachan. Besøk Wat Rong Khun, Det hvite tempelet, før du fortsetter til området Det gylne triangel. Dra til Wat Phra That Chedi Luang (begrenset tilgang). Se grensene mellom Thailand, Laos og Myanmar fra Det gylne triangel-utsiktspunktet. Stopp for lunsj før du tilbringer tid på House of Opium. Nyt en tur med longtailbåt på den mektige Mekongelven. På vei tilbake til Chiang Mai ta en pause for å strekke på bena i Mae Suay eller Wiang Pa Pao-distriktet og nyt en kopp kaffe eller te. Estimert ankomsttid i Chiang Mai by er kl. 20:30. 

Fra Chiang Mai: Templer i Chiang Rai og rundtur i Det gylne triangelet

3. Fra Chiang Mai: Templer i Chiang Rai og rundtur i Det gylne triangelet

Avreise fra Chiang Mai for en dagstur som blander kulturell innsikt, historie og naturlig skjønnhet. Utforsk de pulserende templene i Chiang Rai, inkludert Det hvite tempelet og det blå tempelet. Besøk den unike Long Neck Karen-stammen, og nyt til slutt et naturskjønn cruise i det historiske Golden Triangle. Reisen din begynner med henting fra hotellet. Et komfortabelt kjøretøy med klimaanlegg kjører deg til ditt første stopp, den varme kilden Mae Khachan, et perfekt sted å strekke bena etter en lang kjøretur. Deretter kan du beundre Wat Rong Khun, det hvite tempelet. Dette unike tempelet vil fengsle deg med sin strålende struktur som reflekteres fra den omkringliggende dammen. En lunsj med fast meny følger, klar til å lade deg opp for den kommende utforskningen. Turen din fortsetter til Wat Rong Suea Ten, også kjent som det blå tempelet, med sine slående fargetoner og intrikate design. Herfra fortsetter du til Baan Dam, Black House, et museumsgalleri som viser en spennende blanding av tradisjonell og samtidskunst. Fortsett din dagstur med et besøk til Long Neck Karen Village. Lær om stammens tradisjoner og livsstil, inkludert deres særegne praksis med å forlenge nakken med messingspoler. Den store finalen på turen din er det historiske gyldne triangel, der grensene til Thailand, Laos og Myanmar møtes. Opplev en naturskjønn båttur som lar deg se nærmere på dette geografiske vidunderet. Når kvelden faller på, dra tilbake til Chiang Mai, og ankommer hotellet rundt kl. 22.00.

Fra Chiang Mai: Utflukt til Chiang Rais templer på en dagstur

4. Fra Chiang Mai: Utflukt til Chiang Rais templer på en dagstur

Fordyp deg i en fascinerende reise fra Chiang Mai til Chiang Rai, besøk de berømte, fargerikt distinkte templene og ta en avslappende pause ved en naturlig varm kilde. Dette dagslange eventyret er en harmonisk blanding av spiritualitet, kultur og avslapning. Eventyret begynner med en praktisk henting fra hotellet ditt, og setter scenen for en utforskning av Chiang Rais mest ikoniske landemerker. Turen vår begynner med et besøk til Wat Rong Khun, mer kjent som det hvite tempelet. Dekket i hvitt med glitrende speil, ser dette tempelet ut som noe ut av en drøm, og bildet reflekteres i den rolige dammen i nærheten. Freden du føler på dette stedet og de buddhistiske leksjonene det legemliggjør vil berøre deg dypt, alt vist gjennom dets fantastiske design. Deretter besøker vi det blå tempelet, også kjent som Wat Rong Suea Ten. Den er malt i dype blåtoner og dekket av detaljerte design. Dette tempelet ble bygget der et gammelt tempel pleide å stå, et sted som en gang trodde var hjemmet til streifende tigre. Deretter drar vi til det spennende røde tempelet. Den er full av lyse farger og intrikate kunstverk, og den bringer liv til thailandske åndelige historier og folkeeventyr. Hver del av det røde tempelet har en historie å fortelle, noe som gjør det til et høydepunkt på turen vår. Til slutt, før vi avslutter turen, tar vi et kort stopp ved en naturlig varm kilde. Her har du en sjanse til å observere dampen som stiger opp fra det mineralrike vannet, og legge til et beroligende og beroligende mellomspill til reisen din. Når ekspedisjonen vår avsluttes, slipper vi deg tilbake til hotellet ditt i Chiang Mai, og etterlater deg med verdifulle minner og en dypere forståelse av Thailands åndelige og kulturelle arv.

Fra Chiang Mai: White Temple Black House og Blue Temple

5. Fra Chiang Mai: White Temple Black House og Blue Temple

Legg ut på en kulturell odyssé til Chiang Rais ikoniske landemerker, en reise rik på historie og kunstnerisk prakt. På denne heldagsturen får du se regionens mest storslåtte severdigheter, fra det eteriske Hvite tempelet til det gåtefulle Sorte huset, som avrundes med det vakre Blå tempelet. Dagen begynner med praktisk henting på hotellet, som fører deg til det varme vannet i Mae Kajan Hot Springs. Forfrisket fortsetter dere til Det hvite tempelet (Wat Rong Khun), et mesterverk i moderne arkitektur med sine intrikate hvite utskjæringer som skinner mot himmelen. Her venter en thailandsk buffé som pirrer smaksløkene, etterfulgt av en oppslukende opplevelse i Black House (Baan Dam). Her utfolder den anerkjente kunstneren Thawan Duchanees visjon seg i et kompleks av unike strukturer og tankevekkende kunst. Når ettermiddagen gryr, venter det blå tempelet (Wat Rong Sua Ten), som blender med sin livlige fasade og fredelige atmosfære. De som er interessert i lokal kultur, kan ta en valgfri tur til Karen Long-neck-stammen og få et innblikk i tradisjonene til dette unike samfunnet. Dagen avsluttes med en avslappet reise tilbake til hotellet, med hjertet fullt av minner og kameraet fullt av fantastiske bilder. Dette er mer enn en tur; det er en reise gjennom Nord-Thailands kunstneriske sjel, perfekt for kulturinteresserte, historieinteresserte og kreativt nysgjerrige. Med komfortabel transport tur-retur fra Chiang Mai kan du nyte en dag i oppdagelsens tegn uten planleggingsarbeid.

Chiang Mai: Long Neck Village og Chiang Rais ikoniske templer

6. Chiang Mai: Long Neck Village og Chiang Rais ikoniske templer

Dykk inn i hjertet av Chiang Rais kultur på denne guidede dagsturen. Fordyp deg i den rolige varmen til Mae Kajan Hot Springs før du besøker Det hvite tempelet, eller Wat Rong Khun, laget av kunstneren Chalermchai Kositpipat. Nyt en lunsjbuffé i thailandsk stil for å fylle bensin til ettermiddagen. Fortsett til Black House, eller Baan Dam, huset og museet til kunstneren Dr. Thawan Duchanee. Se spennende beinutstillinger flettes sammen med kunstnerisk interiør. Derfra går du inn i det rolige blå tempelet og opplev dets livlige blå fargetoner. Oppdag denne uoppdagede perlen langt fra folkemengdene. Fordyp deg i kulturen til Karen Long-neck-stammen med et emblematisk besøk før du slapper av med en enkel retur til ditt Chiang Mai-hotell.

Thailand: Ubegrenset eSim

7. Thailand: Ubegrenset eSim

Opplev Thailands rike kultur, fantastiske landskap og pulserende byliv mens du holder deg sømløst tilkoblet med ConnectPhones ubegrensede høyhastighets eSIM. Enten du utforsker de utsmykkede templene i Bangkok, slapper av på de uberørte strendene på Phi Phi-øyene, vandrer gjennom de travle gatemarkedene i Chiang Mai eller dykker i det krystallklare vannet på Koh Tao, sørger eSIM-kortet vårt for at du alltid er tilkoblet. Dette eSIM-kortet tilbyr ubegrenset høyhastighetsdata, et uvurderlig verktøy for dagens reisende. Enten du navigerer i ukjente gater, deler høydepunktene fra reisen på sosiale medier, videosamtaler med dine kjære eller oppdaterer jobbmailen, kan du gjøre alt dette uten å bekymre deg for datagrenser. Denne eSIM-pakken er tilgjengelig for 7 og 15 dager og gir deg fleksibilitet til å velge et abonnement som passer reiseplanen din. Uansett om du er på en kort ferie eller en lengre oppdagelsesreise, sørger dette eSIM-kortet for at du er tilkoblet hele veien. Dette eSIM-kortet gir omfattende dekning i hele Thailand. Enten du befinner deg i travle byer, på landsbygda eller på tropiske øyer, kan du stole på en pålitelig internettforbindelse. Med dette eSIM-kortet har du tilgang til alle hjørner av Thailand. Det er slutt på å lete etter lokale SIM-kort ved ankomst - du er tilkoblet så snart du lander i Thailand. eSIM-kortet aktiveres umiddelbart ved ankomst, noe som gjør reisen enda enklere. Den lokale partneren forstår hvor viktig det er med sikkerhet på nettet, og derfor har dette eSIM-kortet en sikker Internett-tilkobling. Du kan være trygg på at nettaktivitetene dine er private og at personopplysningene dine er beskyttet.

Chiang Rai: Heldagspassbar privat tur

8. Chiang Rai: Heldagspassbar privat tur

Start med henting fra hotellet ditt og møt din lidenskapelige reiseguide som vil formidle historie og kultur på en heldags utforskning av Chiang Rai. Nyt en privat tur som lar deg velge severdighetene og aktivitetene du vil oppleve, uten å kaste bort tid på de du heller vil hoppe over. Selv om Chiang Rai vanligvis blir oversett til fordel for søsterbyen Chiang Mai, grav litt dypere og oppdag en sjarmerende by rik på kunst og kultur. Byen, som opprinnelig var hovedstaden i Mengrai-dynastiet, ble grunnlagt på slutten av 1200-tallet og har beholdt mange av sine Lanna-påvirkninger innen arkitektur, språk og mat. Bare angi attraksjonene du vil se, slik at guiden din har flere alternativer for å lage den beste timeplanen for deg basert på geografi og mangfold. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, anbefales et besøk til de berømte hvite og blå templene på det sterkeste. Dette er mesterverk innen Lanna arkitektur og kunst. Også av spesiell interesse er Det gylne triangel – et markert område der landene Thailand, Myanmar og Laos møtes.

Fra Chiang Rai: Dagstur til kjente templer og det gylne triangel

9. Fra Chiang Rai: Dagstur til kjente templer og det gylne triangel

Opplev noen av Chiang Rais vakre severdigheter på et tempel og eventyr i det gylne triangel. Bli hentet fra hotellet og se Wat Huay Pla Kang, det blå tempelet og gamlebyen i Chiang Saen. Begynn eventyret med den ytterste bekvemmelighet, henting rett fra ditt Chiang Rai-hotell. Bli ført bort til hjertet av Nord-Thailand, hvor et rikt billedvev av historie og naturlige undere venter på deg. Utforsk det ikoniske hvite tempelet, og se en fantastisk panoramautsikt fra utsiktspunktet til Wat Huay Pla Kang. Dykk inn i det gåtefulle riket til Black House, og beundre arkitekturen, en kombinasjon av tradisjonelt og moderne. Gå til fots inn i grensebyen Mae Sai, og finn ro blant frodige teplantasjer. Besøk det fortryllende blå tempelet, og beundre skjønnheten i konstruksjonen. Lær mer om betydningen av Det gylne triangel, en populær attraksjon som forbinder Thailand, Myanmar og Laos. Dykk inn i fortiden mens du spaserer gjennom den gamle gamlebyen i Chiang Saen, ser dens bygninger og rekonstruerte murer, og lærer mer om byens historie.

Fra Chiang Mai: Dagstur til Chiang Rai og Golden Triangle

10. Fra Chiang Mai: Dagstur til Chiang Rai og Golden Triangle

Nyt det herlige vannet i Mae Kajans varme kilder og besøk Det hvite tempelet, på denne dagsturen fra Chiang Mai. Kjør i minibuss med klimaanlegg Nyt en autentisk thailandsk lunsj, velsmakende snacks og frisk frukt. Besøk et marked på Don Sao Island, Opium House Museum og Long Neck-stammen. Dra fra Chiang Mai mot Chiang Rai og stopp ved de varme kildene i Mae Kajan, for å dyppe føttene i det helbredende vannet. Besøk så tempelet Wat Rong Khun og beundre dets hvite eksteriør med speilglass. Dra inn i «Det gyldne triangelet» for å se byen Chiang Saen. Nyt lunsj ved en berømt restaurant før du går ombord på en båt for en tur på Mekongelven (valgfritt). Kryss over til Laos og gå på det berømte markedet ved Don Sao-øya. Besøk opiumhusets museum, og lær mer om opium og hvorfor det en gang var like dyrt som gull.  Få sjansen til å stoppe ved en stammelandsby på vei tilbake til Chiang Mai, og møt folk fra Long Neck-stammene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Chiang Rai

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Chiang Rai

Alle aktiviteter

32 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Ofte stilte spørsmål om Chiang Rai

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Chiang Rai?

Flere reisetips for Chiang Rai

Vil du vite mer om aktiviteter i Chiang Rai? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Chiang Rai

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 1 523 vurderinger

Utmerket tur. Guiden var veldig god og kunnskapsrik om hvert tempel. Min far og likte dagen veldig godt. Hvitt tempel var høydepunktet og det blå tempelet var flott som vi kunne ta bilder til er inne. The Black House var mer som et museum og ikke til alles smak, men likevel interessant. 3 timers kjøretur hver vei fra Chiangmai var lang, men minibussen var veldig behagelig og vi stoppet en gang hver vei.

Guiden vår ble kalt P'Tim & sjåføren ringer P'Sam han kjører sikkerhet, de var utmerket, varme, vennlige og oser av informasjon. De gjorde at jeg og de andre turistene reiste veldig interessant og hadde stor fagkunnskap. Det var ikke bare sightseeing, det var lærerikt. Og like mye som jeg elsket Thailand, elsket jeg det! ขอบคุณสำหรับ

Utmerket tur med Vasit, en toppguide som tok seg tid til å forklare historien til hvert tempel for oss, mens vi lot oss besøke og oppdage ting på egen hånd. Vi følte ikke at 3 timers kjøretur frem og tilbake var bortkastet takket være komforten til varebilen og den hyggelige kjøringen til sjåføren. Veldig bra aktivitet, anbefaler jeg!

Fin tur der du vil besøke vakre templer. Guiden vår var også utrolig vennlig og hjelpsom, engelsken hans var også bra. Eneste ulempen er det faktum at du må kjøre 3 timer (én vei) for til slutt 2 templer (det røde tempelet ble stengt) og det svarte huset.