Våre mest anbefalte ting å gjøre i Chiang Mai

Chiang Mai: Foss, elefantreservat og bambusrafting

1. Chiang Mai: Foss, elefantreservat og bambusrafting

Legg ut på en unik opplevelse og besøk et elefantreservat i jungelen utenfor Chiang Mai. Kjøl deg ned i en foss, nyt en tradisjonell thailandsk lunsj, og bli vaktmester for dagen mens du samhandler, mater og observerer de milde gigantene i deres naturlige miljø.  Begynn med å bli hentet fra hotellet eller overnattingsstedet ditt i sentrum av Chiang Mai. Ta en naturskjønn kjøretur sørvest for Chiang Mai og se lokale gårder, fjellstammelandsbyer og rismarker underveis.  Reis til Mae Wang-fossene, hvor du vil slappe av og ta en dukkert i vannet. Kom frem til Pon Elephant Thailand som ligger dypt inne i jungelen. Du blir ønsket velkommen til helligdommen av en guide som leder deg gjennom opplevelsen. Kle deg i Karen fjellstammeklær slik som elefantpasserne har på seg. Deretter får du en orientering om asiatiske elefanter og bakgrunnen til reservatet. Kom og møt de vennlige elefantene som har blitt reddet, og gi dem bananer. Gå opp bakken med elefantene gjennom skogen og se elefantene søke etter mat i villmarken. Observer elefanter som tilbringer tid sammen som en familie i deres naturlige miljø. Gå ned til elven og ta et bad med elefantene. Gå med elefantene tilbake til sanatoriet, omfavn minnene du har laget, og ha tid til å si farvel til disse fantastiske skapningene. Avslutt med naturskjønn rafting på en bambusbåt langs elven Mae Wang før du blir satt av på hotellet ditt i Chiang Mai.

Fra Chiang Mai: Dagstur til Doi Inthanon nasjonalpark

2. Fra Chiang Mai: Dagstur til Doi Inthanon nasjonalpark

Bli hentet fra hotellet ditt i Chiang Mai sentrum for en dag for å utforske en av Thailands originale nasjonalparker og høyeste fjell, Doi Inthanon. Denne turen vil inneholde pittoreske landskap, avsidesliggende landsbyer og utrolige utsiktspunkter. Etter å ha blitt hentet fra hotellet i Chiang Mai, ta turen til ditt første stopp, en av de største og vakreste fossene i landet, Wachirathan-fossen. Over 80 meter høy skaper kraften til denne fossen en forfriskende tåke som mater den omkringliggende vegetasjonen. Deretter stopper du ved den fantastiske 50 meter lange kaskaden, Sirithan Waterfall, som mates av Mae Klang-elven. Ta en rolig spasertur langs denne korte strandpromenaden og nyt de naturskjønne omgivelsene til Angka Nature Trail. Les plakatene som peker ut noen av Thailands lokale fauna og beundre skjønnheten og roen til Moder Natur. Stopp deretter ved de berømte tvillingpagodene: Napamatanee Don og Napaphon Bhumisiri. Bygget for den kongelige kongen og dronningen, de ligger på det høyeste punktet i Thailand. Avslutt turen med et besøk til Karen Tribe-lokale. Lær litt om fjellstammenes kultur og livsstil i landsbyen Sobhad. Bilturen til Doi Inthanon vil få deg til å bruke mye tid på veien. Du kan velge å oppgradere transporten din til en premium og romsligere Alphard. Dette sikrer større og mer komfortable seter, færre personer i en varebil (maksimalt 6 personer), og gratis snacks, kjølige håndklær og brus.

Fra Chiang Mai: Chiang Rai Temples Small Group/Privat Tour

3. Fra Chiang Mai: Chiang Rai Temples Small Group/Privat Tour

Hva er en TripGuru Signature Experience? Unike reiseruter utarbeidet sammen med kjente reisebloggere og lokale guider Kun små grupper: ingen busser, ingen folkemengder, maks 9 reisende. Alenereisende betaler ikke mer - fast pris per person Særegent, sjarmerende og kreativt er ord som brukes for å beskrive Chiang Rai av både reisende og lokalbefolkningen. Severdighetene du finner her, er på ingen måte som de du finner i Chiang Mai, byens mer populære søster. Før vi begir oss ut på tempelsightseeing, tar vi en pause i den tre timer lange kjøreturen ved Mae Khachan Hot Spring for å slappe av, dyppe føttene i det dampende mineralvannet, kanskje spise en matbit eller gå en tur i de omkringliggende hagene. Deretter kjører vi videre til hovedattraksjonen: Det hvite tempelet. Hvis du leter etter gamle ruiner, vil du kanskje bli overrasket over å finne et moderne arkitektonisk mesterverk designet og bygget av den lokale kunstneren Chaloemchai Khositphiphat. Det ryktes at han skal ha brukt over 40 millioner THB av sine egne penger på å skape denne ukonvensjonelle kunstutstillingen for å få udødelig liv! Etter å ha utforsket dette lokale underverket spiser vi en rask lunsj før vi setter kursen mot neste stopp... Det blå tempelet eller Wat Rong Seua Ten betyr bokstavelig talt "den dansende tigerens tempel". Det ble bygget på et sted der det sies at tigre skal ha hoppet over elven. Mens det hvite tempelet var ment å være en trapp til himmelen, har det svarte huset blitt kalt en "mørk, mystisk og nesten sadistisk" fremstilling av helvete, komplett med konserverte dyr og en samling bein. Baan Dam Museum (Det svarte huset) ble bygget av Thailands nasjonale kunstner Thawan Duchanee (som for øvrig var mentor for Chaloemchai, mannen bak Det hvite tempelet), og består av nesten 40 små skyggefulle bygninger med kunst fra Ayutthaya-perioden. Dette er virkelig noe vi aldri kommer til å se maken til noe annet sted! Ønsker du å gjøre bilturen til Chiang Rai enda mer komfortabel? Du kan velge å oppgradere transporten til et førsteklasses og mer romslig kjøretøy. Da får du større og mer komfortable seter, færre personer i samme bil (maks. 6 personer) og gratis snacks, kjølige håndklær og brus. Du kan velge et privat turalternativ for å besøke Det hvite tempelet og Det gylne triangelet (i stedet for Det blå tempelet og Det svarte huset). Det gylne triangelet er et trekantet landområde der grensene til Thailand, Laos og Myanmar møtes. Kallenavnet ble skapt av CIA som en referanse til denne regionen, der handelspostenes viktigste produkt var opium. Gjør et dypdykk i områdets ville historie og lær hvordan det ble et av verdens mest beryktede steder for narkotikahandel. Dette reisealternativet inkluderer også et cruise nedover Mekong-elven. (Avstanden fra Chiang Mai til Chiang Rai er ca. 172 km én vei. Vær forberedt på en lang kjøretur (ca. 3 timer én vei)).

Chiang Mai: Elephant Sanctuary & Waterfall Group Tour

4. Chiang Mai: Elephant Sanctuary & Waterfall Group Tour

Ta et besøk til Elephant Sanctuary i Chiang Mai. Start med en praktisk henting fra hotellet ditt i sentrum av Chiang Mai og ta en kjøretur til Pon Elephant Thailand. Lær hvordan du lager sunne snacks til elefanter og se de reddede dyrene. Ta en svømmetur ved Mae Wang-fossen. Slapp av mens du blir hentet fra overnattingsstedet ditt i sentrum i Chiang Mai. Len deg tilbake mens du blir kjørt sørvest for byen på en naturskjønn 1,5-timers kjøretur. Møt lokale gårder, landsbyer med fjellstammer og rismarker. Motta en varm velkomst når du ankommer Pon Elephant Thailand. Ta på deg de tradisjonelle Karen Hill-stammeklærne dine for å se ut som en elefantpasser. Lytt til en briefing om asiatiske elefanter og bakgrunnen til helligdommen. Få ny kunnskap mens du lærer hvordan du lager sunne snacks til elefantene. Mat de redde elefantene mens du går opp en bakke i den dype jungelen. Se elefantene søke etter mat og se elefantfamilier som samhandler med hverandre. Bad i elven med elefantene og gå dem tilbake til helligdommen, hvor du vil bli lært hvordan du lager elefantmedisinballer. Ta en dusj og pakk sammen eiendelene dine. Spis en tradisjonell thailandsk lunsj og frisk frukt. Forlat Pon Elephant Thailand og stopp ved Mae Wang-fossen for en rask svømmetur før du overfører startpunktet tilbake etter turen.

Thailand: eSIM Roaming Mobile Data Plan

5. Thailand: eSIM Roaming Mobile Data Plan

Gjør turen til Thailand problemfri med en iPhone og Android-støttet eSIM. Hold kontakten med høyhastighetsdekning hvor som helst i Thailand, eller oppgrader for dekning i ytterligere åtte land, inkludert Taiwan, Sør-Korea, Singapore, Malaysia, Indonesia, Vietnam, Kambodsja og Hong Kong. Kjøp og installer eSIM når som helst og hvor som helst, og velg fra en rekke datapakker, gyldighetsalternativer og dekning i flere land. Bare skann eSIM QR-koden for å få tilgang til alle viktige apper på turen. Velg mellom 3 til 30 dager med dekning, alt fra 1 GB til 30 GB alternativer for bruk over den valgte varigheten. Alternativt kan du få muligheten til å motta 500 MB fornyet daglig i 7, 14 eller 30 dager. Unngå bryet med å administrere flere SIM-er med en løsning uten avfall. Få ett eSIM per enhet og kjøp og aktiver enkelt flere eSIM-abonnementer mens du går. Når den er aktivert, vil dekningen din begynne i henhold til den valgte varigheten. Alle iPhone-modeller som lanseres etter iPhone XS kan støtte eSIM. For Androids, hvis du er usikker, sjekk med retningslinjene bildene for kvalifisering.

Chiang Mai: Autentisk Thai-matlagingskurs og gårdsbesøk

6. Chiang Mai: Autentisk Thai-matlagingskurs og gårdsbesøk

Lær hvordan du lager autentiske thailandske retter med denne morsomme matlagingsklassen i små grupper i Chiang Mai mens du tilbereder klassiske retter med ingredienser fra et lokalt marked. Velg mellom en halvdagskurs om morgenen eller kvelden og lag tre eller fire retter, eller gå på heldagskurs for å lage to ekstra retter! Bli hentet på hotellet ditt i Chiang Mai, møt deretter resten av gruppen din og velg hva du vil lage mat fra menyen. Besøk et lokalt marked og kjøp de nødvendige ingrediensene. Høydepunktet på denne turen er den økologiske gårdsturen. Vår instruktør vil ta deg med til å gå gjennom gården for å bli kjent med thailandske urter og grønnsaker, plukke noen ferske grønnsaker og samle egg til rettene dine, mate kyllingen. Når du er ferdig, kan du gå til klasserommet og forberede dine individuelle matlagingsstasjoner for leksjonen. Følg instruksjonene til din profesjonelle engelsktalende guide mens du lager en rekke autentiske thailandske retter som mango sticky rice, pad thai og curry, og lager karripasta med dine egne to hender! Nyt fruktene av arbeidet ditt ved å dele et måltid med gruppen din. Utveksle historier mens du prøver hverandres matlaging før du drar tilbake til overnattingsstedet ditt.

Chiang Mai: Plei elefanter ved elefantreservatet

7. Chiang Mai: Plei elefanter ved elefantreservatet

Møt og mat elefanter på denne turen til elefantreservatet fra Chiang Mai. Se disse majestetiske skapningene på nært hold og lær om dem fra spesialister. Sett deg ned til en autentisk thailandsk lunsj og hold deg hydrert med gratis vann. Start turen på morgenen med henting fra hotell i Chiang Mai sentrum. Ta en 1-times sykkeltur til landsbygda i Mae Tang-distriktet. Bytt til lokale klær og gjør deg klar til morsomme aktiviteter. Den erfarne guiden vil gi informasjon om elefantenes oppførsel, og hvordan man gir forsvarlig omsorg for dem. Tilbered deretter mat og sunne godbiter til elefantene og mat dem etterpå. Etter det får du og elefantene gå for å leke i gjørmen og sandspaet. I løpet av denne tiden vil du ha en sjanse til å observere oppførselen deres i vakre naturlige omgivelser. Etter at du har tilbragt tid med elefantene bytter du klær, dusjer og nyter en deilig, tradisjonell thailandsk buffélunsj – passende for vegetarianere. Etter lunsj  kan du slappe av på den 1-times lange reisen tilbake til hotellet ditt i Chiang Mai sentrum.

Chiang Mai: Doi Suthep og Wat Umong fortryllende kveldstur

8. Chiang Mai: Doi Suthep og Wat Umong fortryllende kveldstur

Bli hentet fra hotellet i Chiang Mai sentrum og ta en kort kjøretur til Wat Umong-tempelet sent på ettermiddagen. På denne tiden av dagen er folkemengdene få og utsikten er førsteklasses. Ved ankomst kan du utforske de underjordiske tunnelene, sole seg i templets skjønnhet og nyte skogsomgivelsene. Det sies at trærne i denne skogen har visdomsord for dem som går forbi. Etter Wat Umong er neste stopp Doi Suthep-tempelet. På denne utsmykkede strukturen, som nås med en 309-trinns trapp, kan du nyte den spektakulære utsikten over Chiang Mai om natten fra toppen av fjellet. Bli med på en tradisjonell seremoni utført av templets munker ved Golden Pagoda. Etter en ettermiddag med å utforske Chiang Mais templer og nyte solnedgangen over byen, returneres til hotellet ditt.

Chiang Mai: Doi Inthanon nasjonalpark og elefantreservat

9. Chiang Mai: Doi Inthanon nasjonalpark og elefantreservat

Oppdag skjønnheten i Doi Inthanon nasjonalpark, se Wachirathan-fossen og mat elefanter i et elefantreservat. Velg mellom en tur med et sentralt plassert møtepunkt i Chiang Mai eller en tur med praktisk henting og avreise direkte på overnattingsstedet ditt i Chiang Mai. Hopp ombord på en komfortabel varebil eller buss og slapp av på kjøreturen sørvest for Chiang Mai. Stopp ved en av de største og vakreste fossene i landet, Wachirathan-fossen. Denne fossen er mer enn 80 meter høy, og skaper en forfriskende tåke som gir næring til den omkringliggende vegetasjonen. Fortsett reisen for å beundre de fantastiske tvillingpagodene. Nyt den nydelige panoramautsikten med en terrassert blomsterhage og toppen av Doi Inthanon-fjellet. Gå på en eldgammel bregneskogsti og spis en deilig lunsj på en lokal restaurant. Kjør gjennom fjell- og fjellstammelandsbyen til Elephant Village. Når du ankommer, ta på deg en tradisjonell Karen-stamme-t-skjorte og gjør deg klar for jungeleventyret ditt. Hent litt frukt for å mate elefantene. Lær om asiatiske elefanter og landsbyens bakgrunn. Finn ut hvordan du nærmer deg elefanter og de riktige måtene å mate dem på. Gå på en skogstur med de vennlige elefantene gjennom den frodige vegetasjonen og de fantastiske fjellene. Se elefanter som streifer rundt og søker etter mat fritt i naturen. Svøm med elefantene ved den skjulte fossen hvor du kan ta noen fantastiske bilder. Ha ledig tid til en kjølig dusj, til å tørke av og skifte tilbake til dine egne klær. Forlat Elephant Village og reis ca 1,5 time tilbake til Chiang Mai City.

Chiang Mai: Doi Suthep, Wat Umong og Pha Lat Sunrise Tour

10. Chiang Mai: Doi Suthep, Wat Umong og Pha Lat Sunrise Tour

Begynn morgenturen din ved å klatre de 309 trinnene opp til Doi Suthep-tempelet med din lokale guide. Kos deg i soloppgangens gylne stråler etter å ha erobret trappen og ta bilder av den uovertrufne utsikten over byen Chiang Mai. Deretter kan du stå i skyggen av det gylne Kruba Srivichai-monumentet, og gå til Wat Pha Lat, et skjult tempel i den frodige jungelen. Beundre de rolige statuene, helligdommene og naturen rundt. Avslutt halvdagsturen din med et stopp ved Wat Umong, et 700 år gammelt tempel bygget tilbake i 1297. Utforsk skogen og underjordiske tunneler. Beundre arkitekturen til chedi.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Chiang Mai
300 templer og frodig fjell vil trollbinde deg, uansett om du er backpacker eller erfaren reisende.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Chiang Mai

Alle aktiviteter

265 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Chiang Mai

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Chiang Mai

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Chiang Mai?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Chiang Mai?

De beste dagsturene og utfluktene fra Chiang Mai er:

Chiang Rai

Flere reisetips for Chiang Mai

Vil du vite mer om aktiviteter i Chiang Mai? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Chiang Mai

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 8 286 vurderinger

Det var virkelig en flott tur. Vi var bare 3 personer totalt. Tik var en veldig god og vennlig guide og ga oss mye informasjon. Vi ble hentet punktlig kl 08.00 på hotellet og var i parken rundt kl 10.00 (inkludert toalett/kaffestopp). Det er betydelig billigere hvis du kjøper billettene på kjøpsstedet. Du betaler kun 340 baht per person der (ca. 9€). Vi stoppet ved 2 fossefall (den 1. blir litt våt -> jakke anbefales) og deretter i en typisk landsby hvor vi så bananplantasjer, rismarker, kaffeplantasjer osv. Det var virkelig flott, og vi ville ikke ha sett det på en tur alene. I landsbyen hadde vi en veldig billig og deilig lunsj. Så kjørte vi til det høyeste fjellet i Thailand og besøkte til slutt de to pagodene. En virkelig flott dag. Vi var tilbake på hotellet rundt kl 18.00.

A full day experience with great guides all the way. We (a family of four, the kids age are 7 and 11) loved both the time with the elephants, the small hike with swimming in the waterfall and the beautiful bamboo rafting trip in the end. A great way of really exploring the beautiful nature around Chiang Mai and spending time with the fantastic elephants.

Fantastisk opplevelse. Min kone og jeg elsket hele turen. Elefantene er så søte og snille. Guiden var veldig hjelpsom. Vi måtte mate dem, etter det skrubbet vi dem med gjørme og i siste del tok vi et bad sammen med elefantene. Også, den turen ga oss lunsj som var veldig velsmakende.

Wow! Hokking fra bambus til banantrær og deretter mate dem til elefantene. Gikk gjennom jungelen med elefantene og vasket dem. Kjærligheten mellom personalet og elefantene skinner igjennom. Super hyggelig personale, vi hadde mye latter! De tar også vakre bilder om dagen!

Fantastisk tur og veldig morsom guide, Yo.. Anbefales