Våre mest anbefalte ting å gjøre i Chania

Fra Kissamos havn: Båttur til Balos-lagunen og Gramvousa

1. Fra Kissamos havn: Båttur til Balos-lagunen og Gramvousa

Ta en dagstur fra Kissamos havn til den ubebodde øya Gramvousa og Balos Lagoon på et rundturscruise. Gli forbi klipper, stopp ved uberørte gylne strender, svøm i krystallklart vann og besøk Gramvousa festning – et slott som tilbyr utrolig panoramautsikt. Avreise fra Kissamos havn og seil i omtrent en time i bukten. Nærmer deg øya Gramvousa og deretter lagunen Balos eller omvendt, avhengig av reiseruten. Cruise mot et fantastisk bakteppe av bratte klipper og steiner, utrolige bortgjemte strender og uendelig blått. Ha sjansen til å se en stor hule, som antas å være et gammelt verft. Ved enden av bukten, seil mellom Gramvousa Island og Cape Vouxa. Nyt det naturskjønne landskapet på bakgrunn av Valenti, Pontikonisi, Balos Lagoon og Imeri Gramvousa. Ankom den lille havnen i Gramvousa og nyt det magiske miljøet skapt av den kretiske naturen, legendene og områdets turbulente historie. Se stranden er utsmykket av et ensomt forlis. Se det berømte slottet Gramvousa, det høyeste punktet på øya som ligger på toppen av en bratt stein. Nyt en svømmetur i området ved siden av kirken Agioi Apostoloi. Etter et stopp ved Gramvousa, gå tilbake på båten for å ta turen til Balos-lagunen. Denne eksotiske strandlagunen, som er oppført som en av verdens beste strender, ligger mellom Gramvousa-halvøya og Kapp Tigani. Velg å svømme i det turkisblå vannet, slappe av på den rosa sandstranden, eller beundre den naturlige skjønnheten, steinene og klippene som reiser seg over deg mens du hviler på stranden før du drar tilbake.

Fra Chania: Heldagsvandring i Samariakløften

2. Fra Chania: Heldagsvandring i Samariakløften

Legg ut på en guidet heldagstur til Samariakløften fra Chania. Når du ankommer Omalos i hjertet av De hvite fjellene (Lefka Ori) nyter du en frokost, før du vandrer i det lengste juvet i Europa 1200 meter over havet.  Etter frokost går du inn i Samariakløften. Gå i ditt eget tempo sammen med en engelsk- og tysktalende guide, som går bak gruppen for å hjelpe hvis du trenger dem. Gå over steiner og fjell, gjennom en skog av tusen år gamle trær og langs en elv hvor du passerer ferskvannskilder underveis. Nyt utsikten over Kretas vakreste fjellkjede og se fjellgeiter streife omkring i naturen. Føl spenningen ved å utfordre deg selv med en lang fottur. På slutten av vandringen besøker du landsbyen Agia Roumeli, hvor du finner mange tavernaer, barer og butikker. Nyt tid på egen hånd til å ta en dukkert eller spise lunsj. Du får oppgitt et møtested hvor du får fergebillettene dine fra guiden. Sent på ettermiddagen går du om bord på båten, som tar deg fra Agia Roumeli til Sfakia, der en buss venter på å transportere deg tilbake til startstedet.

Fra Chania: Dagstur til øya Elafonisi

3. Fra Chania: Dagstur til øya Elafonisi

Reis til det sørvestlige hjørnet av Kreta på en guidet dagstur fra Chania til Elafonisi, inkludert hotelltransport. Tilbring en avslappende dag med bading i det klare blå vannet, slapp av på den rosa sandstranden og nyt det unike landskapet i Elafonisi. Start opplevelsen med på hotellet før du tar inn det frodige, grønne landskapet på vei til øya, mens du reiser gjennom den imponerende Topolia-juvet og passerer mange tradisjonelle landsbyer. Stopp for å kjøpe kaffe og frokost i landsbyen Elos, kjent for sine kastanjetrær. Etter å ha ankommet Elafonisi, kan du nyte 4 timer med avslapning på stranden og bading i det krystallklare vannet. Etterpå kan du nyte lunsj på en lokal taverna (ikke inkludert). Elafonisi ligger like ved øya Kreta, og er lett tilgjengelig ved å gå gjennom det grunne vannet. Både stranden og øya er fredede områder for dyreliv, som er sjeldent vakkert.

Chania-områder/Kalyves: Gramvousa Island & Balos, Boat Tkt Extra

4. Chania-områder/Kalyves: Gramvousa Island & Balos, Boat Tkt Extra

Bli med på en guidet dagstur til Kissamos, med avreise fra Chania. Nyt en båttur til øya Gramvousa og Balos Lagoon Beach, hvor du kan beundre landskapet og panoramautsikten. Dagen starter med henting fra hotellet ditt eller et utvalgt hentested med buss. Avhengig av alternativet du velger, dra nytte av henting fra Chania, Kalyves eller Almyrida. Kjør mot vestsiden av Kreta i en buss for å komme til havnen i Kissamos Kasteli. Etter å ha mottatt all nødvendig informasjon om cruiset fra verten din, ankommer du havnen der fergen til Gramvousa venter på deg. Turverten samler inn penger til båtbilletten, slik at du kan gå forbi køen til billettkontoret. Hvis du har valgt alternativet for avreise fra Kalyves og Almyrida, er båtbillett og inngang til festningen inkludert. Rundt kl. 10:40 setter du kursen mot øya Gramvousa, for en båttur som tar omtrent 45 minutter. Benytt deg gjerne av selvbetjeningsrestauranten om bord for litt mat eller snacks (på egen regning). Eller du kan lene deg tilbake og slappe av i en solstol eller i salongen. I løpet av båtturen får du en flott utsikt til fjellrike Kreta. Dette landskapet ble formet for mer enn 2000 år siden. Underveis får du høre om øyas historie via høyttaleranlegget om bord, på forskjellige språk. Når du ankommer øya Gramvousa kan du enten bade eller ta en fottur til toppen av øya, til den venetianske festningen. Nyt 2,5 timer på Gramvousa før du fortsetter til lagunen på Balos, som ligger 20 minutter unna. Nyt 3 timer ved lagunen. Du kan gå tilbake til båten for å kjøpe mat når som helst, eller leie parasoller hvis varmen er for intens. Etter en svømmetur og avslapping ved lagunen, tar båten deg rett tilbake til havnen i Kissamos. Dette er en flott fotomulighet, ettersom du har solen i ryggen med utsikt til øya. Kl. 18:00 ankommer fergen havnen og reisen avsluttes. Du er tilbake på utgangspunktet i tide for middag.

Fra Chania/Rethymno: Guidet fottur i Samariá-juvet med henting

5. Fra Chania/Rethymno: Guidet fottur i Samariá-juvet med henting

Legg ut på en guidet fottur i Samariáravinen på en dagstur fra Rethymnon eller Chania. Få din daglige dose med trening mens du nyter panoramautsikten og tar deg et bad.  Oppdag det lengste juvet i Europa, et område som har en slående naturlig skjønnhet. Se de mange blomstene og urtene i området, samt det krystallklare kildevannet som renner ned fra fjellene. Etter henting tidlig på morgenen fra det nærmeste hentestedet til overnattingsstedet ditt i Rethymnon eller Chania, reis gjennom fjellene og passer Omalos-platået. Ankom til noen tretrapper ved starten av Samariáravinen. Du kan velge å starte turen med en gang eller få frokost på tavernaen før du starter. Turen tar ca. 6-7 timer og opplev det storslåtte landskapet på en 16 kilometer lang spasertur. Når du er ferdig med turen, har du god tid til et bad og deretter lunsj på en taverna i Agia Roumeli.

Fra Rethymnon: Dagstur til den rosa stranden på Elafonissi

6. Fra Rethymnon: Dagstur til den rosa stranden på Elafonissi

Oppdag en av de vakreste strendene i verden på denne dagsturen fra Rethymno til Elafonissi. Opplev en himmel på jorden, med myk hvit og rosa sand, eksotisk krystallklart vann og sedertre som strekker seg ned til kysten. Besøk tradisjonelle landsbyer som Elos og Kaloudiana. Bli hentet fra hotellområdet ditt om morgenen, og stopp deretter for en kort pause i den tradisjonelle landsbyen Elos. Hvis tiden tillater det, nyt tid til å spise frokost eller en kaffe (kostnad ikke inkludert). Etterpå drar du til Elafonissi. På veien kan du se små tradisjonelle landsbyer kombinert med typisk middelhavslandskap. Beundre det robuste landskapet rundt Topolia-juvet. På Elafonissi kan du få 4 timer ledig tid til å sole deg og nyte spekteret av blånyanser som denne stranden har å tilby. På slutten av turen stopper du ved landsbyen Kaloudiana, hvor du kan utforske landsbyen og få forfriskninger eller mat ( ikke inkludert). Senere kan du bli kjørt tilbake til overnattingsstedet ditt i Rethymno.

Fra Chania/Kalyves: Balos og øya Gramvousa

7. Fra Chania/Kalyves: Balos og øya Gramvousa

Beundre utsikten over Tersanas-hulen og Vouxa-kappen på dette sightseeingcruise til Balos-lagunen og Gramvousa-øya. Nyt bekvemmeligheten av den inkluderte luftkondisjonerte busstransporten fra sentralt beliggende møtepunkter på steder i Chania og områdene rundt den. Bli hentet og slapp av i klimakontrollert komfort på kjøreturen til havnen i Kissamos. Din turleder vil kreve inn båtavgiften fra deg og gi deg båtbilletter som lar deg hoppe over køen. Nyt utsikten over den majestetiske Tersanas-hulen fra vannet, som sies å være et gammelt verft. Nyt utsikten over de geologiske formasjonene som har dannet seg på de fantastiske klippene til Vouxa-kappen. Ta bilder av det unike landskapet på øyene Imeri og Agria Gramvousa. Seil i omtrent 1 time til du kommer til Balos-stranden, hvor du kan kjøle deg ned med en forfriskende svømmetur i turkis vann eller ta en spasertur på den hvite sanden. Fortsett til øya Gramvousa hvor du kan utforske bakketoppen, venetiansk slott fra 1500-tallet som var en piratbase på 1800-tallet, og du kan se et gammelt skipsvrak. Gå tilbake til startpunktet på slutten av turen.

Fra Heraklion: Elafonisi stranddagstur med henting

8. Fra Heraklion: Elafonisi stranddagstur med henting

Bruk 4,5 timer på å nyte Elafonisi-øya. Ikke glem kameraet, siden du definitivt vil fange denne øyas rosa sandstrender og klare egeiske bølger. Dagen starter med henting fra et møtested i nærheten av feriestedet ditt. Reise 4 timer til Elafonisi, nyter utsikten over kløfter, daler og skjulte landsbyer på veien. Lær mer om Kreta og dens historie fra den lokale guiden. Ta en 20-minutters stopp for å strekke på bena eller ta en rask frokost før du ankommer destinasjonen. Når du først er på øya, kan gjestene ta en svømmetur i det klare vannet, slikke sol på sandstranden eller slappe av og ta en drink i snackbaren. På slutten av besøket møtes ved bussen for returreisen til Heraklion. Reisen vil ta ca. 4 timer, avhengig av trafikken og hvor du kommer bort.

Chania: Menies Beach og Chironisia Bay Cruise med snorkling

9. Chania: Menies Beach og Chironisia Bay Cruise med snorkling

Utforsk den ville naturlige skjønnheten og det krystallklare vannet i to uberørte strender på dette guidede cruiset fra Chania til Menies og Chironisia-bukten. Bruk det medfølgende snorkelutstyret for å avdekke restene av en nedsunket pistol og vogn fra andre verdenskrig. Velg fra en tur som møtes på båten i havnen i Kolymbari, eller som inkluderer praktisk henting og avreise fra utvalgte steder i Nord-Khania. Sett i gang en komfortabel og romslig båt. Føl vinden i håret mens du glir til Menies-stranden som ligger på stedet til det gamle Diktynna, der det viktigste tempelet til gudinnen Vritomartis lå. Se restene av det gamle romerske tempelet samt et forlatt kloster fra St. George fra 900-tallet. Ta på deg snorkelutstyret for å utforske noen undervannsgjenstander fra andre verdenskrig før du drar til Chironisia Bay, en liten skjult bukt som bare er tilgjengelig ved sjøen. Stup ut i det dypblå vannet hvor du kan begi deg inn i små grotter med snorkelutstyret.

Georgioupolis: Heldagsopplevelse med Land Rover

10. Georgioupolis: Heldagsopplevelse med Land Rover

Hopp inn i et Land Rover 4x4-kjøretøy for et heldags safarieventyr og lær om kretiske tradisjoner mens du nyter deilig mat. Besøk det paradisiske landskapet og svøm i det klare vannet i Sør-Kretensiske hav. Klatr til en høyde på 1100 meter og opplev stillheten til De hvite fjellene og kretiske danser i et fascinerende landskap. Hold øye med gribber som vil ta pusten fra deg med sitt imponerende utseende. Besøk en gammel landsby med en bysantinsk kirke og en kafé fylt med kretiske produkter, inkludert urter, raki og honning. Se et slott og svøm i det uberørte vannet i Sør-Kretahavet før du drar til en taverna for å prøve tradisjonelle retter. Oppdag hemmelighetene til kretensisk olivenolje på en gammel fabrikk og lær hvordan du identifiserer ulike kvaliteter av olivenolje.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Chania
Nyt denne gamle byens svingete gater og blandingen av venetiansk, egyptisk og osmannisk innflytelse.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Chania

Alle aktiviteter

239 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Chania

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Chania

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Chania?

De beste dagsturene og utfluktene fra Chania er:

Heraklion

Flere reisetips for Chania

Vil du vite mer om aktiviteter i Chania? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Chania

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 9 721 vurderinger

Så det var virkelig en allsidig vellykket tur! God kommunikasjon gjennom reiseselskapet, hyggelig mottakelse av reiseleder Dani, hyggelig bussjåfør, reiseleder fortalte mye interessant og ga gode tips. På ut- og returreisen, et stopp på taverna 'Epos'(?) med deilig, rimelig mat, hyggelig betjening og skinnende rene toaletter. I Elafonisi sørget utleiefirmaet for solsenger til og med for at jeg kunne dele solsenger og en paraply (15 €) med en annen enkeltreisende. Veldig fint! Det var solsengutleiefirmaet helt til høyre. Selv om det allerede var oktober, ble alle solsengene leid på ettermiddagen. Lagunen var en drøm igjen. Veldig nydelig. Selv om det blåste sterk vind andre steder på sørkysten, ble Elafonisi spart. Det var en allsidig vellykket dag. Når som helst gjerne igjen!

turen var fantastisk vertinnen hun var veldig snill og vennlig og alltid smilende ... hun ga oss mye informasjon og tips om kretiske kultur matmonumenter osv. bussjåføren var flink og profesjonell. De hentet oss i nærheten av hotellet vårt og brakte oss tilbake på samme tidspunkt ... vi anbefaler deg definitivt å gjøre denne turen, du vil lære mye og nyte sightseeingen med lunsj i en landsby og viktigst å se en fantastisk strand

Innsamling som avtalt, gitt tidsramme respektert. Turlederen kunne også mye om vin og oliven. For det meste ble det tilbudt tørre viner til vinsmaking. Små snacks, helt tilstrekkelig. Hvis du hadde mer spesifikke spørsmål, ble de besvart og forklart på en måte som var lett å forstå. Veldig fin tur, priset helt OK.

Forbered deg på en fantastisk fottur med vakker natur i ditt eget tempo. Sørg for å ha vann og litt snacks. Bytt sko, da vil føttene dine takke deg for det når du er ferdig. En dukkert i havet er veldig forfriskende på slutten. Jeg likte det og anbefaler denne turen som et must på Kreta

Lang, ofte steinete løype som krever god fysisk form, som ikke sier noe farlig, løype litt glatt i starten så lett halvveis før den blir krevende igjen i bunnen av juvet, den siste lengden etter kløftene til stranden er lett men uten mye interesse og uten skygge!