Våre mest anbefalte ting å gjøre i Cesky Krumlov

Fra Praha: Heldagstur til Český Krumlov

1. Fra Praha: Heldagstur til Český Krumlov

Český Krumlov er en middelalderby i Sør-Böhmen som har beholdt sin unike atmosfære. Det er enkelt å se hvorfor UNESCO inkluderte den på sin liste over kulturminner. Guiden leder deg langs smale, svingete gater i det historiske sentrumet, der du kan beundre gotiske, barokke og renessansebygninger fra de adelige familiene Rožmberk, Eggenberg og Schwarzenberg. Besøk det berømte slottet, det nest største i Tsjekkia (billetter kan kjøpes på stedet). På slottet kan du se århundregamle møbler, kunst, gobeliner og utsøkt utsmykkede våpen, samt verdens eldste, velbevarte barokkoteater.

Fra Praha: Dagstur til Cesky Krumlov og Ceske Budejovice

2. Fra Praha: Dagstur til Cesky Krumlov og Ceske Budejovice

Besøk de historisk rike og pittoreske byene Cesky Krumlov og Ceske Budejovice, på en dagstur fra Praha. Reis gjennom Sør-Böhmen sammen med en guide, om bord et kjøretøy med klimaanlegg. Besøk Cesky Krumlov slott (april-oktober) og spis lunsj på et bryggeri. Nyt den vakre kjøreturen fra Praha gjennom Sør-Böhmen i Tsjekkia. Ta først turen til Cesky Krumlov, et UNESCO verdensarvsted som har over 300 historiske bygninger. Nyt utsikten til byen dominert av et stort slott og St. Vitus-kirken. Fortsett til Ceske Budejovice og se det unike historiske torget, omkranset av renessanse- og barokkhus. Etter en hel dag med utforskning av sørlige Böhmen kan du lene deg tilbake og nyte turen gjennom vakre landlige områder tilbake til Praha.

Fra Praha: All Inclusive-tur Český Krumlov med barn gratis

3. Fra Praha: All Inclusive-tur Český Krumlov med barn gratis

Oppdag det beste av Český Krumlov på en dagstur fra Praha. Gå gjennom byens sjarmerende gater, lær om historien og besøk slottet. Velg mellom en rekke turalternativer som best passer dine behov, inkludert alternativer for hotellhenting. Forlat Praha og sett ut for å oppdage Český Krumlov. Hør om historien til byen fra guiden din mens du går gjennom dens vakre gater. Forbedre turen med muligheten til å besøke det største slottet i Tsjekkia. Utforsk de vakre barokke hagene med dens unike roterende auditorium. Om ettermiddagen kan du nyte fritiden og få tips fra guiden din om hvordan du kan bruke den. Etter turen kan du lene deg tilbake og nyte det naturskjønne landskapet på vei tilbake til Praha. Bli satt av tilbake på hotellet eller i sentrum.

Český Krumlov: 2 timers privat vandretur med guide

4. Český Krumlov: 2 timers privat vandretur med guide

Utforsk de mest ikoniske høydepunktene i Český Krumlov, med en lokal profesjonell guide, og lær om byens fascinerende historie og spennende middelalderarkitektur. Besøk Český Krumlovs mest kjente steder, inkludert hovedtorget, St Vitus-kirken, Barber's Bridge, Cloak Bridge og Bear Moat. Beundre de utrolige middelalderhusene i gamlebyen, Latrán-kvarterene og mange slottsgårder rundt omkring. Deretter kan du nyte den fantastiske utsikten over byen fra noen av de høye terrassene langs turen. Ta en romantisk spasertur gjennom de trange og krokete gatene og se middelalderhusene lene seg opp mot hverandre, du kan virkelig forestille deg historien og severdighetene disse husene har vært vitne til gjennom årene siden de ble bygget. Etter omvisningen har du muligheten til å besøke det indre av Český Krumlov slottet, og guiden din vil hjelpe deg med å velge riktig tur med de beste billettene.

Fra Praha: Heldags Cesky Krumlov-tur med buss

5. Fra Praha: Heldags Cesky Krumlov-tur med buss

Du er invitert til å besøke den pittoreske middelalderbyen Český Krumlov, som ligger i naturskjønne sørlige Böhmen langs bredden av elven Moldau. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet og har beholdt sin tidligere middelalderkarakter. Český Krumlov slott er det nest største i landet etter Praha slott. Det var også sete for de mektige Rozmberk- og Schwarzenberg-familiene og huser nå rike historiske samlinger. I slottshagen kan du ikke gå glipp av det unike slottsteateret fra 1700-tallet. Du vil også ha tid til å ta en pause på en av de mange stilige og koselige pubene. I vintersesongen vil lunsj i stedet for inngangsbilletten til slottet være inkludert.

Fra Praha: Privat guidet dagstur til Cesky Krumlov

6. Fra Praha: Privat guidet dagstur til Cesky Krumlov

En av Böhmens vakreste byer, Cesky Krumlov, er et levende galleri med elegante bygninger fra renessansen som huser sjarmerende kafeer, puber, restauranter, butikker og gallerier. I 1992 ble den registrert som UNESCOs verdensarvliste. Med bekvemmeligheten til en profesjonell sjåfør-guide, bli kjent med Cesky Krumlov. Byen har vært yr siden middelalderen, og det historiske sentrum er utsøkt bevart. Deretter marsjerer du til Krumlov slott for en smak av renessansen. Krumlov slott er det nest største i Böhmen, etter Praha slott. Denne juvelen tiltrekker seg besøkende fra hele verden. (Slottet er stengt fra 31. oktober til 21. mars; vi kan besøke byen Ceske Budejovice underveis i stedet). Senere kan du spise på en av de lokale pubene eller restaurantene til lunsj, hvor du kan nyte det lokale ølet, Eggenberg. Du kan utforske i ditt eget tempo, og spare tid til suvenirshopping hvis du ønsker det. Hvis du er ferdig tidlig, har du også muligheten til å legge til den nærliggende byen Ceske Budejovice til turen.

Cesky Krumlov: Privat 2-timers byvandring

7. Cesky Krumlov: Privat 2-timers byvandring

Lær om gamlebyen i Cesky Krumlov: en unik åndelig beliggenhet med legendariske historiske skikkelser og eldgamle hus. Lær om menneskene og legendene som gjør denne byen så unik, og hør historien om denne spesielle UNESCO-beskyttede byen. Utforsk labyrinten av brosteinsbelagte middelaldergater, skjulte kriker og kanskje noen overraskelser. Vår 2-timers tur er fullpakket med de beste stedene og lydene i denne bemerkelsesverdige byen. Vi vil vandre i by- og slottsområdet, se steder som jesuittens tidligere innbyggerhall, den gotiske kirken St. Vit og det tidligere bybryggeriet. Utforsk disse nettstedene og mange flere på vår private Cesky Krumlov byvandring.

Fra Praha: Guidet heldagstur til Český Krumlov

8. Fra Praha: Guidet heldagstur til Český Krumlov

Bli med på denne helgedagsturen fra Praha som inneholder turer til det historiske sentrum av Česky Krumlov og slottet (om vinteren er slottet stengt) og museum. Besøk en by som ser ut til å ha blitt løftet fra et eventyr. Česky Krumlov, som ligger omtrent 170 kilometer fra Praha, ligger i det vakre landskapet i Sør-Böhmen, med nydelig utsikt langs elven Vltava. Det UNESCO-listede sentrum har over 300 historiske hus og det nest største slottet i Tsjekkia, komplett med praktfulle barokkhager. Besøk det unike teateret med et roterende auditorium. Česky Krumlov har bevart sin middelalderske atmosfære, som du vil oppleve når du går langs de pittoreske trange gatene, hvor du finner butikker fylt med håndlagde suvenirer. På en gang var slottet sete for viktige adelsfamilier, inkludert Rosenbergs, Eggenbergs og Schwarzenbergs. Det eldste barokkteateret i verden er også en del av slottet.

Český Krumlov: Nattvandring med en profesjonell guide

9. Český Krumlov: Nattvandring med en profesjonell guide

Bli med på denne nattturen og se den "mørke" siden av Český Krumlov. Du vil finne ut at det nesten er en annen by om natten enn på dagtid - plutselig virker det litt skummelt. Utforsk Český Krumlov med sin lange historie og flere hundre år gamle hus. Det er spøkelser og hjemsøkte historier knyttet til byen. Noen av dem skjedde faktisk og noen av dem, vel, hvem vet. Turen starter rundt solnedgang, og slutter etter skumringen. Kom og hør om de lokale legendene i Český Krumlov. Nyt Český Krumlov, en av de vakreste byene i verden. Med sin rike og berømte historie, svært godt bevarte middelalderske sentrum og flotte omgivelser i landskapet, tilhører den med rette noen av de mest dyrebare perlene i Tsjekkia. Dette er noen av grunnene til at Český Krumlov ble et UNESCOs verdensarvsted i 1992.

Český Krumlov: Halvdagstur med middelalderarkitektur

10. Český Krumlov: Halvdagstur med middelalderarkitektur

Bli med meg på en omvisning i Český Krumlov, den eventyrlignende byen full av sjarm og historie. Med tanke på at byen led av flere tiår med forfall i det siste, er det et mirakel at det var mulig å bringe den tilbake til sitt opprinnelige renessanse- og barokkutseende. Turen vår starter på Svornosti-plassen, et pittoresk torg med Jomfru Maria-søylen, renessansens rådhus og den tilstøtende gotiske St. Vitus-kirken. Bare et steinkast unna tar turen oss til Jesuits Seminary Garden, et ekte bildested med storslått utsikt over Krumlov-slottet og gamlebyen. La oss gå utenfor allfarveiene for endelig å nå Vltava-elven hvor vi kan overse den imponerende steinbroen og slottsbygningene. På veien kan vi smake på lokalt øl eller bakverk. Barber's Bridge tar oss til den krokete brosteinsbelagte gaten i Latran. Mens vi beundrer mange av de originale gotiske, renessanse- og barokkhusene i Latran, la oss fortsette gjennom den røde porten direkte til slottet eller ta en omvei og besøke det tidligere klosteret med mindre munker. På Český Krumlov-slottet blir man overrasket over den magiske skjønnheten til slottstårnet og nysgjerrigheten til levende bjørner som holdes ved vollgraven. De 5 gårdsplassene til slottet er høydepunktene på denne turen. Beundre fantastiske veggfresker som dateres tilbake til 1600-tallet. Det siste punktet, prikken over i-en, er utsikten over gamlebyen og dens terrakottatak som strekker seg rundt slyngningen av Vltava-elven. Din sightseeing kan fortsette til slottshagen.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Cesky Krumlov

Alle aktiviteter

42 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Cesky Krumlov

Utforsk alle

Flere reisetips for Cesky Krumlov

Vil du vite mer om aktiviteter i Cesky Krumlov? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Cesky Krumlov

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 983 vurderinger

Selve turen var bra. Guiden vår var hyggelig, kanskje litt stille med detaljer til tider. Mannen hennes var sjåføren. Litt tid i Cesky Krumlov for å utforske hadde vært fint. Det var mye forvirring og forvirring med hentestedet og hvem man skulle kontakte for avklaring. Hvis overnattingsstedet vårt ikke hadde nådd ut, tror jeg ikke vi hadde tatt turen. Kontaktinformasjonen i e-postene fungerte aldri og ble alltid sendt tilbake. Jeg måtte nå ut via nettstedet og ringte til og med en gang. E-postsvarene fra GYG på hentedetaljene var ikke alltid de samme.

Český Krumlov er en så vakker by! Denne aktiviteten er et must å gjøre når noen besøker Tsjekkia. Det var en så fin opplevelse å besøke dette fantastiske stedet. Dessuten var guiden vår fantastisk. Det var veldig vanskelig å koordinere med turoperatøren og å komme til møtepunktet, men heldigvis kunne vi finne en operatøransatt til å hjelpe oss og få en buss for turen vår. Takk Gud for at turoperatørene samarbeider seg imellom!