Våre mest anbefalte ting å gjøre i Cavtat

Fra Cavtat: Montenegro dagstur og båtcruise i Kotor Bay

1. Fra Cavtat: Montenegro dagstur og båtcruise i Kotor Bay

Start turen med gratis henting tidlig om morgenen (07:45-08:15) fra hotellet ditt eller nærmeste mulige sted til overnattingsstedet ditt i Cavtat. Når alle er hentet, kjør med BU til den kroatiske/montenegrinske grenseovergangen. Etter at grensekontrollen er fullført, nyt en kaffepause, for egen regning, før du drar til havnen, hvor du går om bord på en båt for å starte eventyret ditt. Ditt første stopp er den sjarmerende byen Perast. Her kan du nyte litt fritid for en spasertur i de sjarmerende vakre gatene med barokke palasser Da tar båten deg først til den kunstige øya Our Lady of the Rocks for å besøke det vakre monumentet i hjertet av bukten. Derfra fortsetter du til gamlebyen i Kotor, den viktigste venetianske havnen bygget på denne siden av Adriaterhavskysten med imponerende 4,5 kilometer lange bymurer, som har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Kotor ligger ved den eneste naturlige fjorden i sitt slag i verden, og å besøke denne byen handler om mer enn vakker utsikt, det handler også om å oppleve kulturarven i Boka Kotorska Bay. Når du ankommer, vil du ha rundt 2,5 timer ledig tid til å se de viktigste monumentene i gamlebyen som St.Triphun-katedralen og sjøfartsmuseet. Du vil også ha tid til lunsj, og hvis du vil besøke veggene og kjøpe noen autentiske suvenirer. Gå tilbake til Cavtat fra Kotor med luftkondisjonert buss. Du blir satt av der du ble hentet om morgenen.

Fra Cavtat: Bosnia, Hercegovina og Old Bridge Tour

2. Fra Cavtat: Bosnia, Hercegovina og Old Bridge Tour

Legg ut på en dag ute for å oppdage Bosnia-Hercegovinas mest spektakulære steder. Oppdag denne historiske byen på en guidet tur. Oppdag det vakre nabolandet, Bosnia-Hercegovina, og omfavn kulturene. Beundre den berømte UNESCO-beskyttede gamle broen, gjenoppbygd etter krigen, og et mesterverk av orientalsk kunst. Start dagen med en henting fra overnattingsstedet ditt i Cavtat. Beundre naturen mens du kjører til Bosnia-Hercegovina. Lær om historien og kulturen fra guiden din om disse to nabolandene. Besøk den ikoniske UNESCO-beskyttede gamle broen, gjenoppbygd etter krigen og et mesterverk av orientalsk kunst. Oppdag den orientalske siden av Mostar; du vil lære om den nyere historien til denne regionen, den ødeleggende krigen, og hvordan livet er i dag i det lille Balkan-landet. Avhengig av hvilket alternativ du bestiller, har du muligheten til å velge et valgfritt stopp ved Počitelj- eller Kravice-fossene. Beundre Kravica-fossen, en av de mest dyrebare juvelene i Bosnia-Hercegovina, en stor tuffoss ved elven Trebižat. Hør alt om den berikede orientalske tyrkiske innflytelsen fra guiden din siden den var en del av det osmanske riket i nesten 400 år. Nyt en dag ute og bli imponert av Bosnia-Hercegovinas naturlige skjønnhet på denne turen.

Dubrovnik byrundtur: Panoramatur og guidet byvandring i gamlebyen

3. Dubrovnik byrundtur: Panoramatur og guidet byvandring i gamlebyen

Få mest mulig ut av dagen din med denne tre-i-en liten gruppe størrelse gruppe Dubrovnik City Tour; panoramisk sightseeingtur, guidet vandretur gjennom gamlebyen og returtransport fra cruiseskip. Velg en av de mange daglige avgangstider, start enten fra cruisehavnen, gamlebyen eller overnattingsstedet ditt og nyt denne vakre byens unike karakter. Lokal reiseleder vil plukke deg opp på startpunktet og ta deg først på Dubrovniks bro for et kort stopp. En arkitektonisk attraksjon som vil tilby deg fantastisk utsikt over Gruž havn med alle cruiseskipene, halvøya Lapad og nærliggende øyer. Videre vil du gå utenfor allfarvei og avsløre hemmelig sted som betyr liv for byen - kilden til elven Ombla. Elven er et karstfenomen født i nabolandet Bosnia. Nær byen renner den under fjellet og springer ut i Kroatia. Du vil se ruinene av sommerresidensen fra 1400-tallet til den berømte poeten Marin Držić og føle kraften til det brusende vannet. Den mest spennende delen kommer neste gang. Du vil gå opp bakken Srđ til toppen for en fantastisk utsikt over gamlebyen, naturparken Lokrum-øya og gamle Cavtat. Når du når toppen, nyt en 20-minutters pause mens guiden din peker ut nabolandene og forteller deg historien om Fort Imperial. Nå fører veien deg ned i byen hvor du går av varebilen og drar for å utforske gamlebyen på en 1,5-timers sightseeingtur. Møt guiden din ved Pile gate og gå gjennom de trange gatene i dette UNESCOs verdensarvsted. Gå forbi Great Onofrio-fontenen (som er forsynt med vann fra Ombla-kilden), fransiskanerklosteret (som huser det gamle apoteket), dominikanerklosteret, St. Blaise-kirken, katedralen, utforsk den gamle havnen og finn ut alt du noen gang har ønsket å vite om Dubrovniks rike historie. Nyt litt mer fritid før du kommer til møtepunktet, til tidligere avtalt tid, for overføring tilbake til havnen. Avgang kl 12:00 har ca. 1 times pause mellom kjøre- og gåparti.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravice-fossene

4. Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravice-fossene

Få innsikt i Mostars kulturelle mangfold og unike historie. Denne turen er beriket med et kort besøk til Kravice, nærhet 1 time, for å vise deg skjønnhetene i innlandet i denne regionen. Se ulike landskap, vakker kyst med intakt natur og mange øyer og etter det nyte i våre indre skjønnheter, elver og frodig vegetasjon, med utsikt over Neretva elvedal. Besøk Kravice-fossene, og nyt i spektakulær natur. Form der kjører vi til Mostar. Utforsk med oss orientalske gater og monumenter i Mostar, med hovedattraksjonen i byen, den berømte gamle broen gjenoppbygd etter en enorm krig fra slutten av det 20. århundre. Ekstra verdi er muligheten til å ta en inngangsbillett til det tyrkiske huset i Mostar, det mest besøkte museet i denne byen.

Montenegro dagstur

5. Montenegro dagstur

Oppdag mysteriene i Montenegro på en heldagstur fra Cavtat. Kryss grensen til Montenegro og nyt utsikten over Boka Kotorska-bukten mens du reiser langs kysten. Oppdag den lille middelalderbyen Perast, velg en båttur til øya Our Lady of the Rock, og besøk byen Kotor. Møt i Cavtat og dra til Montenegro. Når du er over grensen, kjør den naturskjønne kysten til du ankommer Perast. Denne lille middelalderbyen er rik på historie, og har bare én gate. Gå gjennom den og beundre de 16 kirkene og 17 tidligere storslåtte palasser som fortsatt står. Derfra kan du velge å sykle med båt til øya Our Lady of the Rock. Der kan du besøke den vakre og eneste kirken på holmen og bla gjennom museet. Kjør deretter til Kotor, perlen på Montenegran-kysten. Utforsk gamlebyen, Stari Grad, og lær den viktige historien til området. Gå rundt St. Tryphons katedral, skytshelgen for Kotor, og beundre den romanske arkitekturen. På vei tilbake kan du nyte den naturlige skjønnheten og det fantastiske landskapet til Montenegros forrevne steinkantede kyst og turkise hav.

Fra Dubrovnik: Halvdags vinsmaking og Cavtat City Tour

6. Fra Dubrovnik: Halvdags vinsmaking og Cavtat City Tour

onavle er et lite landsbysted med uberørt natur hvor du vil møte familien som eier vingården, og du vil få muligheten til å se middelhavsvegetasjon og pittoreske vingårder. Familien i Winery Botaro har en lang vinproduksjonstradisjon, de startet den i 1540 og i dag beholder de sin lange tradisjon og skikker. De vil tilby deg 3 typer av sine prisbelønte viner, Chardonnay som hvitvin, Zinfandel Rose og Cabernet Sauvignon. Selv om du ser kjente vintyper, har disse vinene et unikt lokalt preg. Nærmere bestemt, på grunn av jord av høy kvalitet og en ekstrem lidenskap for vinproduksjon, ga vinene deres alltid gjestene målløse! Sammen med viner vil du ha en sjanse til å prøve deres hjemmelagde mat, prosciutto, ost og oliven. Før vinsmaking vil du bli introdusert for hjemmelaget brennevin kombinert med lokale søtsaker. Til slutt vil du møte deres vakre esel og familiehunden Ben. Etter vinsmaking vil du ha tid til å oppleve en av de vakreste småbyene i Europa, Cavtat. I følge statistikk er de oppført som tredje når det gjelder sikkerhet på grunn av koronaviruspandemien. Dessuten blir denne lille byen mer og mer populær hvert år på grunn av sin skjønnhet. Der kan du prøve hjemmelaget is eller prøve lokal kaffe. Etter besøket kommer du tilbake til overnattingsstedet ditt.

Privat tur fra Dubrovnik flyplass til Cavtat by

7. Privat tur fra Dubrovnik flyplass til Cavtat by

Dra nytte av en praktisk privat transport til og fra Dubrovnik flyplass til hotellet eller overnattingsstedet ditt i Cavtat. Kjør i den klimatiserte komforteksklusive bilen. Å ankomme en flyplass kan være en stressende opplevelse. Du må forholde deg til tollvesenet og immigrasjonen, deretter bagasjekravet, og til slutt kampen om drosjer. Lindre stresset fra det siste ved å bestille denne private overføringen fra Dubrovnik flyplass til byen, hotellet eller overnatting i Cavtat. Kjøretøy og sjåfører er levert av Green Path Transfers, en global leverandør av intercity bakketransport, med en merittliste for kundeservice av høy kvalitet. De karbonkompenserer hver reise med 100 % og bruker bærekraftig forretningspraksis og lavutslippsbiler. Sjåføren din vil vente på deg med et skilt når du kommer ut fra ankomster. Biler er tilgjengelige hele året og 24 timer i døgnet. Så slapp av mens du tar den 15-minutters reisen fra Dubrovnik lufthavn til hotellet/innkvarteringen, trygg i visshet om at du gjør din bit for miljøet og får en jevn start på ferien i Kroatia.

Cavtat: Old Town Outdoor Escape Game

8. Cavtat: Old Town Outdoor Escape Game

Ta med smarttelefonen din på en byvandring i den vakreste av Dalmatias småbyer, Cavtat. Oppdag historien bak hver tur på denne sightseeingturen, og sett spillet på pause når du vil. Cavtat ligger på en høyde på den skogkledde halvøya Rat, og du kan beundre middelhavsvegetasjonen med eviggrønne furutrær og sypresser og det glitrende havet. La spillet guide deg gjennom byen mens du passerer landemerker og oppdager historien. Spill i ditt eget tempo. Ta gjerne en pause og utforsk omgivelsene når du vil. For større grupper kan én person kjøpe tilgang for hele gruppen ved å velge antall personer i gruppen. Alle gruppemedlemmene vil da kunne spille byspillet på smarttelefonene sine. Alternativt kan hver person kjøpe sin egen kupong. Spill som en gruppe og løs ledetrådene sammen mens dere går, eller del dere opp i mindre lag og konkurrer mot de andre. Hver person kan også spille på egen hånd, separat fra gruppen, og møte gruppen på slutten.

Dubrovnik: Cavtat og Konavle halvdagers privat tur

9. Dubrovnik: Cavtat og Konavle halvdagers privat tur

Nyt panoramautsikt over havet, de historiske gatene i Cavtat, en restaurant ved innsjøen i Konavle, og den deilige kroatiske retten Peka på denne halvdagers private turen. Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt i Dubrovnik, er det bare en kort 40-minutters kjøretur til den sjarmerende byen Cavtat. Omgitt av nydelig utsikt og fylt med innbydende gater, var Cavtat den første bosetningen i området, dannet på 600-tallet f.Kr. Ta en guidet tur gjennom den lille byen, kjent for sine mange kirker. Erobre bakken for å se Racic-mausoleet, og nyt en kaffe ved vannkanten. Etter det kan du utforske fritt og nyte utsikten over marinaen. Da er det bare en kort biltur gjennom Konavle-området, med guiden din som lærer deg om historien på vei til elven Ljuta. Lunsj er på en lokal restaurant ved elven. Etter en innbydende konjakk er det tid for den berømte lokale retten Peka, fortsatt tilberedt i dag som den var for tusenvis av år siden. Den passer utmerket sammen med den lokalproduserte vinen du vil prøve. Når du er ferdig med måltidet, er det en avslappende kjøretur tilbake til overnattingsstedet ditt i Dubrovnik.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravica-fossen

10. Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravica-fossen

Start reisen fra Dubrovnik med en liten gruppe bare 8 av dere i varebil med din engelsktalende sjåfør, gode guide som vil fortelle deg historien om steder du passerer langt på vei. Oppdag de naturskjønne rutene i Kroatia og over grensen til Bosnia-Hercegovina. Stopp først ved Kravica-fossen, en av Bosnia-Hercegovinas best bevarte hemmeligheter. Fossene skapt av elven Trebizat gir en avslappende bakgrunn for bading og piknik om sommeren. Fortsett deretter til neste stopp, byen Mostar. Utforsk de trange brosteinsgatene i gamlebyen. Beundre den gamle broen som krysser elven Neretva.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Cavtat

Alle aktiviteter

23 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Cavtat

Utforsk alle

Flere reisetips for Cavtat

Vil du vite mer om aktiviteter i Cavtat? Trykk her for full oversikt