Våre mest anbefalte ting å gjøre i Catania

Etna: Guidet fottur på vulkantoppmøtet med taubane

1. Etna: Guidet fottur på vulkantoppmøtet med taubane

Gå opp til toppen av kratrene på Etna, en av de mest ettertraktede utfluktene en turgåer kan gjøre. Fottur med guide, og beundre skjønnheten og vidunderet til den høyeste aktive vulkanen i Europa, opptil 3000 meter. Avreise fra Sapienza Refuge i Nicolosi, og gå opp 2504 meter med taubane og begynn fotturen. Du går 1,5 time oppover, og passerer mange kratere, spesielt mot krateret fra 2001-utbruddet og det månelignende landskapet som markerer området. Under turen vil du ta lange pauser for å ta bilder og hvile. Du vil deretter fortsette å utforske på fotturen din mot Cisternazza og Belvedere på Valle del Bove, regnet som det beste panoramastedet på Etna på en blendende vulkansk depresjon som dateres tilbake til 64000 år siden! Her vil du ta en pause for å verne om omgivelsene, ta noen bilder og rett og slett beundre landskapet, for der oppe kan du se kysten fra Taormina til Syracuse. Herfra vil du nå Barbagallo-kratrene, opp til 3000 meter, det høyeste punktet som er tillatt, og nyte en privilegert utsikt over toppkratrene og deres konstante utslipp av gasser og vanndamp. Deretter marsjerer du tilbake til 2500 meter og tar taubanen tilbake til Rifugio Sapienza. Opplev den utrolige følelsen av å være på toppen av verden i dette steinete, vakre landskapet med den gigantiske himmelen over deg.

Catania: Etna-fjellet morgen- eller solnedgangsdagstur med smaksprøver

2. Catania: Etna-fjellet morgen- eller solnedgangsdagstur med smaksprøver

Nyt en eventyrlig dagstur til Etna, inkludert gratis tur-retur-transport fra Catania. Best av alt, tilpass turen etter dine behov, velg fra enten en privat eller liten gruppeopplevelse på et utvalg språk. Utforsk vulkanens eldgamle kratere, en lavastrømhule, og prøv noen lokale produkter, mens du nyter en fantastisk panoramautsikt underveis. Start dagen med en gratis henting fra Catania-innkvarteringen din i en minivan med klimaanlegg. Fordøy noen morsomme fakta om vulkanen fra din profesjonelle guide mens du kjører 2000 meter opp. Hør om alt fra vulkanens naturressurser, minneverdige landskap og flora, til lavastrømmer som har svelget veier og bygninger i tidligere sprut av aktivitet. Når du når 2000 meter opp, kan du ta en guidet tur rundt de eldgamle kratrene, nylige lavastrømmer og et annet verdslig landskap. Ta det rolig siden vandringen er enkel, og passer både for familier med yngre barn og eldre familiemedlemmer. Nyt smakingen av sicilianske "cantucci"-kjeks og "zibibbo"-vin. Etter en kort pause kan du ta turen til neste stopp - en lavastrømhule. Ved hjelp av hjelm og lommelykt vil du oppdage grottens opprinnelse og fremtredende funksjoner i god tid med guiden din. Ditt siste stopp er et panoramautsikt ved Monte Pomiciaro, som gir deg uforglemmelig utsikt og fotomuligheter over Valle del Bove, vulkanens viktigste dal. Hvis alternativet for solnedgang er valgt, kan du ta en fantastisk utsikt over Etna under "Golden Hour". Etter ditt vulkanske eventyr, dra tilbake til Catania, hvor turen avsluttes.

Etna: Tur-retur taubane og 4x4 bussbillett

3. Etna: Tur-retur taubane og 4x4 bussbillett

Kjør taubanen opp Etna og nyt en tur på bunnen av toppkratrene. Utforsk området i en 4x4-buss designet for å styre terrenget. Gå ut av bussen for å lære om vulkanen på en kort spasertur med guiden din. Valider billetten din på billettkontoret "Priority pass" som ligger ved inngangen til "Funivia dell'Etna"-stasjonen. Eventyret ditt begynner i en høyde av omtrent 6300 fot (1.900 m) ved avgangsstasjonen "Funivia dell'Etna". Nå den øvre stasjonen på omtrent 8200 fot over havet (2.500 m). Ved sterk vind vil oppstigningen din bli utført av 4x4-bussene. Når du når den øvre stasjonen, går du ombord på en spesiell 4x4-buss for å nå det maksimalt tillatte topphøydeområdet (omtrent 9500 fot/2.900 m). Fortsett opplevelsen med en alpin-vulkanguide for å sjekke ut området rundt. Sammen med guiden din kan du sette pris på det fortryllende landskapet på bunnen av det sentrale krateret som, med forhold med full synlighet, lar deg gå deg vill i utsikten over en stor del av det østlige Sicilia. I tilfelle snø vil oppstigningen din utføres med spesielle beltekjøretøyer (snøkatt). Etter å ha brukt omtrent 30 minutter på å utforske, gå tilbake til taubanestasjonen og ta turen nedover vulkanen med tur-retur-billetten.

Etna: Guidet fottur til toppen av vulkanens kratre

4. Etna: Guidet fottur til toppen av vulkanens kratre

Begi deg ut på en fysisk utfordring med givende utsikt på denne guidede  fotturen til den høyeste autoriserte sikkerhetshøyden på Etna. Ta pauser underveis og ta unike bilder av toppkratrene mens du beundrer den fantastiske naturlige skjønnheten rundt deg. Etter å ha møtt guiden og dratt fra Rifugio Sapienza med taubanen, når du en høyde på 2500 meter. Her begynner du å vandre til fots i ca. 2 timer oppover og 2 timer nedover ved å besøke en lavastrømningskanal, med både gamle og nyere lavastrømmer frem til du når bunnen av de mest aktive kraterne for øyeblikket, sørøstkrateret og sentralkrateret. Deretter tar guiden din deg med for å se de store kratrene fra 2002 kalt Crateri Bargaballo. Nyt en morsom fottur ned over sanden, med utsikt over Valle del Bove. Avslutt med å ta en taubane for å gå tilbake til utgangspunktet. Føl deg trygg ledsaget hele veien av vulkanolog guider, som regelmessig er autorisert til å veilede vandringer på aktive vulkaner, i henhold til lokale forskrifter og vulkanske risiko nivåer. De gjennomfører denne ekskursjonen til det maksimalt tillatte sikkerhetsnivået, som for øyeblikket er ligger på 3000 meter, svært nær vulkanens topp kratere. Fotturen som er av stor vulkanologisk og geologisk interesse, er et godt alternativ til Toppkraterne (3,340 moh), og er blant de mest komplette og fascinerende vandringene du kan gjøre på Etna mellom kratere, sprekker og lavastrøm.

Catania: Etna-fjelltur utenfor turiststien

5. Catania: Etna-fjelltur utenfor turiststien

Sett ut på en tur til det ikoniske Etna-fjellet med en naturforsker. Nyt enestående utsikt, lær lokal historie fra guiden din, besøk en lavahule og se det sørøstlige krateret, Etnas mest aktive område. Nyt inkluderte turstaver, sko og varme klær. Etter at du er hentet, drar du i retning Etna. Når du passerer offroad gjennom Trazzere hvor du kan se lavastrømmene fra 1792, vil guiden din forklare faunaen og floraen til vulkanen Etna. Lær Etnas historie mens du reiser i retning av Bove-dalen, som er en eldgammel kaldera som ble dannet for rundt 64 000 år siden på grunn av kollapsen av 2 store eruptive sentre. Du kommer snart til en høyde på 2000 meter over havet, hvor turen starter. Følg rolige stier vekk fra turiststiene. Passer nylig lavastrømmer og nyt utsikten over kysten. Gjennom turen kan du stoppe for å smake på smørbrød og lokale produkter, for egen regning, og besøke en lavagrotte. Rask stopp i turistområdet for å oppdatere. Ved avslutningen av opplevelsen vil du bli returnert tilbake til opprinnelsespunktet.

Mount Etna: Fottur til toppen og krateret med guide

6. Mount Etna: Fottur til toppen og krateret med guide

- Møte med guiden på Piano Provenzana; - Vi bruker 4x4 (€60, billett ikke inkludert) for å nå 3000mt, kort pause for å ta noen bilder og nyte det fantastiske landskapet; - Vi starter vandringen og går gjennom suggestiv vulkansand som vil lede oss på kanten av toppkraterne på 3330 meter; - Når vi ankommer kanten av Summit Craters, tar vi en liten trekking for å beundre det fantastiske landskapet til avgassingen og hele toppmøteområdet; - Vi begynner å gå ned til Piano delle Concazze, hvor minibussen finner oss for å ta oss tilbake til Piano Provenzana

Fra Catania: Guidet solnedgangstur med jeep til Etna

7. Fra Catania: Guidet solnedgangstur med jeep til Etna

Lær alt om Etna, smak på lokale råvarer og se solnedgangen over det unike landskapet, på en halvdags guidet jeep-tur. Stopp for en smaking av vin, brennevin og honning, for å oppdage smakene og luktene til produktene laget i denne vulkanske regionen. Kjør langs veier som byr på en fantastisk utsikt tilr de forskjellige sovende kratrene. Beundre den vakre Valle del Bove og besøk et område med eldgammel eksplosiv aktivitet, Hornitos. På slutten av turen kan du nyte en fantastisk panoramautsikt til landskapet ved solnedgang.

Mount Etna: Summit Crater Trek med taubane og 4x4-alternativ

8. Mount Etna: Summit Crater Trek med taubane og 4x4-alternativ

Få fottur til toppen av Europas høyeste aktive vulkan med en vulkanologguide. Oppdag utsikten fra toppkratrene, utforsk en lavatunnel og Valle del Bove. Møt guiden din på den lokale partnerens kontor overfor stasjonen på den sørlige Etna-taubanen. Fra toppen av taubanen vil du krysse månelandskap ombord på en 4x4 opp til en høyde på 2850 meter i Torre del Filosofo-området. Begynn turen til vi når kanten av Bocca Nuova (3300 meter) et krater som åpnet i 1968, et av de mest imponerende i området. Spaser til toppen og nyt 360° panoramaer og, hvis været tillater det, se så langt som til De eoliske øyer og nesten hele det nordlige Sicilia. Gå ned fra toppkratrene og passerer gjennom kratrene fra 2002-utbruddet, gå deretter inn i en lavatunnel og beundre det vulkanske amfiteateret i Valle del Bove, en spektakulær kaldera som er 8 km lang og 4 km bred. Gå tilbake med 4x4 og taubane til startpunktet.

Sicilia Catania flyplass: Busstransport til og fra Taormina

9. Sicilia Catania flyplass: Busstransport til og fra Taormina

Nyt våre komfortable busser mellom Catania Fontanarossa lufthavn og Taormina sentrum. Kjør i en regelmessig vedlikeholdt buss med klimaanlegg. Unngå bryet med å navigere i det offentlige transportsystemet før eller etter en lang reise, slapp i stedet av og nyt utsikten over Italia fra ditt komfortable sete. Gå ombord på en moderne buss for å legge igjen bekymringene dine, og ankomme i tide til bestemmelsesstedet på flyplassen eller i byen. Nyt komfort om bord med kjølende ventilasjon og tilgjengelig område for rullestoler. Dessuten er kjæledyr tillatt så lenge de er i bokser eller bur av passende størrelse og som ikke plager andre passasjerer. Blinde og døve kan reise med førerhundene sine.

Catania: Cyclops Coast Cruise med forrett og snorkling

10. Catania: Cyclops Coast Cruise med forrett og snorkling

Når du drar fra havnen i Catania, vil du passere og beundre svarte vulkanske steiner før du tar ditt første stopp for din første svømmetur og kanskje litt snorkling. Tilbake om bord vil du få servert en rik forrett med typiske sicilianske lokale produkter: hjemmelaget brød, lokal ost, grønnsaker i olje, forskjellige forbannet kjøtt. Deretter drar du mot Aci Trezza og her vil du ha sjansen til å beundre den fantastiske kysten med de gamle arabiske utkikkspostene langs kysten, bygget med vulkansk stein for århundrer siden. Du vil se på nært hold faraglionien til Aci Trezza, med vulkanen Etna alltid i bakgrunnen. Alt fra et unikt perspektiv som bare båten kan gi! Du vil være tilbake til Catania havn. turen har en varighet på 4 timer og du kan velge mellom 2 ganger: morgenalternativet eller solnedgangsalternativet. Båten er en Bavaria 46. Maks 18 gjester ombord. Avreise: 09:30. Retur: 13:30. Avreise: 15.00. Retur: 19:00.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Catania
Mellom Etna og havet ligger denne livlige og jordnære sicilianske byen, som er en arkitektonisk smeltedigel.

Unikt Catania

Utforsk alle

Alle aktiviteter

304 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Catania

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Catania

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Catania?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Catania?

De beste dagsturene og utfluktene fra Catania er:

Etna

Flere reisetips for Catania

Vil du vite mer om aktiviteter i Catania? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Catania

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 12 032 vurderinger

Innstillingen var vakker, utover våre forventninger. Vi tilbrakte en fantastisk dag med guiden vår Nino, som delte sin lidenskap for Etna med oss. Han ga oss mange forklaringer som han også oversatte til engelsk og fransk. Utstyret ble gitt til oss: tursko, sokker, hjelm og til og med en regnfrakk i fleece. På denne tiden av året fryser vinden på 3000 meters høyde. En viktig fottur å gjøre under en tur til Sicilia, jeg anbefaler 200%

Enkel parkering, til tross for folkemengdene. Fordi det var en guidet tur, kunne vi gå forbi de enorme linjene ved taubanen. Vel på toppen tok vi en veldig fin tur med guiden. Også omfattende forklaring om alle de forskjellige utbruddene og de forskjellige kratrene som har dannet seg. Viser også vakre videoer fra hans private samling av det siste utbruddet, veldig imponerende. Nedoverbakke var spektakulært å gjøre!

Flott tur rundt de forskjellige kratrene på Etna. Super vennlig guide, snakker vekselvis engelsk og fransk med mange forklaringer på vulkanologi. Planlegger å være i god fysisk form fordi 600m høyde skal gjøres og bratte nedstigninger!! Jeg anbefaler deg

Vi brukte ikke overføringen med 4x4-jeepen fordi den på avreisetidspunktet ikke lenger var tilgjengelig, men opplevelsen var absolutt positiv med en veldig erfaren og god guide Mario

Flott organisering, flott reiseguide, lett å gjøre og ingen kan skylde på været...