Cape Town

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Cape Town

Ti aktiviteter og opplevelser i Cape Town

Når du utforsker alle byers mor, vil du raskt få se hvordan byen har mange lag av historie fra kolonitiden til å bli regnbuenasjonen. Med sitt pulserend byliv, billedskjønne natur, flotte fjell og vakker kyst, er det lett å bli glad i Sør-Afrikas eldste by.

 • Taffelberget

  1. Taffelberget

  En tur til toppen av dette platåfjellet, som er [det ikoniske og naturlige landemerket i Cape Town] (taffelberget-l3858/), vil gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Fra toppen får du storslagen utsikt både over de vakre fjellene og det koboltblåe havet.

 • Lion's Head

  2. Lion's Head

  Etter en time i motbakke får du lønn for strevet. På toppen av fjellet Lion's Head er utsikten helt utrolig, særlig om kvelden når månen kommer opp over byen og du ser det skinne i lysene fra husene der nede.

 • Kirstenbosch botaniske hage

  3. Kirstenbosch botaniske hage

  På østsiden av Taffelberget ligger byens grønne paradis. Cape Towns fantastiske botaniske hage Kirstenbosch står på UNESCOs verdensarvsliste og floraen som lokalt kalles Fynbos, står i sin vakreste prakt mellom august og november.

 • Kapp det gode håp

  4. Kapp det gode håp

  Afrikas rå og barske sydspiss ble døpt til Stormenes Kapp av portugisiske oppdagelsesreisende på 1400-tallet, og fyrtårnet er det sterkeste på hele det afrikanske kontinentet.

 • Victoria og Alfred Waterfront

  5. Victoria og Alfred Waterfront

  Vil du handle og nyte underholdning og restauranter, er det ingen dum idé å ta turen til V&A. Her kan du ta en seiltur i bukten, og du er også rett ved byens akvarium og stadion.

 • Two Oceans-akvarium

  6. Two Oceans-akvarium

  Vannparkens navn spiller på møtet mellom Atlanterhavet og Det indiske hav, og viser livet på begge steder. Ikke gå glipp av matingen av haiene hver søndag klokken 15.00.

 • Cape Town stadion

  7. Cape Town stadion

  Bli kjent med dette stadionet fra fotball VM i 2010. Her kan du få høre historien bak stadionets arkitektur, mens du vandrer rundt på banen og titter inn i garderobene.

 • Robben Island

  8. Robben Island

  På denne øyen i Taffelbukten satt Nelson Mandela fengslet i 18 år under Apartheid. Du kjenner historien på kroppen når du trer inn i hans fengselscelle der han tilbrakte så mange år av livet sitt og utviklet så mange av sine politiske ideer.

 • District Six

  9. District Six

  Dette museet viser historien om hvordan svarte borgere ble tvangsutsendt og omplassert under apartheidtiden, og ødeleggelsen av det flerkulturelle området District Six.

 • Boulders Beach

  10. Boulders Beach

  En oppbygget gangvei lar deg vandre blant de rundt 2000 afrikanske pingvinene som bor her. Det er også perfekt å tilbringe en dag på strendene i False Bay.

Planlegg besøket ditt

 • Et besøk på Taffelberget

  Du kan bestille billetter på nettet for en morgen- eller ettermiddagstur med kabelbane til dette fjellplatået. Men husk at været har mye å si for hva du får ut av et besøk på 3-5000 meters høyde. Så sjekk gjerne værmeldingen før du bestiller. Det er lurt å ha med seg en jakke, solkrem og gode sko. Om du vil gå langs platåene til fots bør du også ha med deg vann, litt mat og en venn.

 • Er byen trygg?

  Som i alle andre storbyer er det visse områder det ikke er anbefalt at turister besøker. Det er også anbefalt at turister tar taxi i Cape Town om natten, i stedet for å vandre rundt til fots. Du bør også være oppmerksom når du tar ut penger i minibank, og i enkelte områder av byen er det lurt å reise sammen med en guide som kjenner området.

 • Når bør man reise hit?

  Cape Town har et temperert klima. Fra oktober til april er det varmt og tørt, men i desember til januar kommer det gjerne kraftig vind fra sørøst. Perioden mellom februar og midten av april er perfekt for den som vil ha en strandferie, men turentusiaster vil nok kanskje foretrekke den litt friskere, men klare luften fra sent i april til tidlig i juni.

 • Hvor mange dager bør man ha i Cape Town?

  Fire til fem dager vil gi deg tid nok til å oppleve mange sider av denne "Moderbyen". Men du kan gjerne bli lenger om du bruker byen som en base for å dra ut på turer til de vakre områdene vest for byen, der du blant annet finner vinregionen Stellenbosch.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Afrikaans og engelsk
 • Valuta
  Sør-Afrikanske rand (SAR)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +27
 • Beste tiden å dra
  Om du vil ha litt strandliv og noen opplevelsesturer er perioden mellom januar og april ideell. Da er det varmt, vinden løyer litt og den verste turistsesongen går mot slutten.

Other Sightseeing Options in Cape Town

Want to discover all there is to do in Cape Town? Click here for a full list.

Hva folk sier om Cape Town

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

basert på 11 001 vurderinger

Vi var uheldige med været og fikk regn hele turen. Grunnet skyer og vind fikk vi ikke anledning til å dra til Table mountain. Jean-Luc var en god og kunnskapsrik sjåfør

God kombinasjon for heldags tur. Township var inkludert et svært bra deltakelse i en metodist-gudstjeneste + spasertur i en liten bydel i township.

Siden det hadde vært en ulykke på morgen så var det utsettelse, men dette synest jeg personene som var oppå der informerte om ganske bra:)

Veldig bra tur, mn forsinket pick up på hotellet

Flott tur, men sjåføren var over 20 min for sen da vi skulle bli hentet, og ingen svarte før etter lang tid på de oppgitte tlfnumrene

Flott og opplevelsesrik tur som er en veldig tankevekker. Den guiden vi hadde satt inne på Robben Island i sju år.