Opplevelser i

Cairns

Tropiske regnskoger og uberørt farvann venter deg ved porten til Det store barriererevet i Australia.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De seks beste aktivitetene og opplevelsene i og rundt Cairns

Cairns ligger i den nordlige delen av den australske staten Queensland. Området som omgir byen er et naturparadis. I tillegg til verdens største korallrev Great Barrier Reef, finner du også spennende severdigheter i Cairns, som du kan utforske når du er i området.

 • 1. Båttur til Great Barrier Reef

  Ta en båttur over til Green Island. Her kan du hoppe i havet for en svømmetur og oppleve de fantastiske fargene og det yrende livet i dette vakre korallrevet.

 • 2. Snorkling på Great Barrier Reef

  Du vil nok ikke ha mulighet til å dykke helt ned til havbunnen, men du kan snorkle og det er nesten like magisk! Her har du mulighet til å leke havfrue eller havmann for noen timer.

 • 3. Regnskogen Kuranda

  Nyt denne flotte regnskogen fra bakken eller fly over den ved å ta banen Skyrail Rainforest Cableway. Det er også mulig å oppleve den både fra land og fra vann om du tar en tur med et amfibiekjøretøy.

 • 4. Tjapukai Aboriginal Cultural Park

  I denne parken kan du oppleve kulturen til Djabugayfolket. Her kan du for eksempel se en didgeridoo-konsert, besøke museets samling med gamle veggmalerier, smake på den lokale maten og lære å kaste bumerang.

 • 5. Undara lavatuneller

  Bruk en dag på å utforske områdets villmark, og gå rundt i lavatunellene under en vulkan!

 • 6. Rafting på elven Tully

  I 1991 ble det australske kano- og raftingmesterskapet holdt her på elven Tully. Hver båt har plass til syv personer.

Planlegg besøket ditt

 • Hva bør jeg ha med meg?

  Cairns ligger nær ekvator og er veldig varmt året rundt. Pakk gjerne lette bomullsklær, pass på å drikke nok vann og bruk solkrem og gjerne en solhatt.

 • Er det noe helse- og sikkerhetstips jeg bør vite?

  Før du reiser bør du snakke med legen din om det er noen vaksiner du må ta. Om du skal gå rundt i regnskogen må du også ha et godt myggmiddel. Det er det ofte lurt å kjøpe når du kommer hit, for den lokale varianten er den beste og myggmiddel du har med hjemmefra er kanskje ikke tilpasset klimaet her.

 • Må jeg ha forsikring som dekker utendørsaktiviteter?

  For ekstremsport som rafting, er det veldig viktig at du er forsikret. Det kan også være aldersgrenser. Dersom du er under 18 år, bør du sjekke ut attraksjonene på forhånd, og finne ut om du for eksempel må ha med deg foresatte for å kunne delta.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Australske dollar ($)
 • Tidssone
  UTC (+10:00)
 • Landskode
  61
 • Beste tiden å dra
  August er den beste måneden å reise til Cairns. Da er det varmt, masse sol, lav luftfuktighet og høysesongen går mot slutten.

Flere reisetips for Cairns

Vil du vite mer om aktiviteter i Cairns? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Cairns

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 6 020 vurderinger

Utrolig organisering. Jeg er en ekspert italiensk dykker med over 1000 dykk. Det lokale dykkesenteret som vi lente oss til er Divers Den. 5 dykk om dagen (selvfølgelig kan du gjøre enda mindre, men å vite hva du finner under du ikke går glipp av sjansen), mellom dagtid og ettermiddagsdykk endrer du dykkestedet. Komfortable hytter med internt bad. Jeg foreslår en lett genser for å forsvare deg mot klimaanlegg, spesielt fordi du nesten alltid er våt. Utmerkede dykk, utmerket stab, 10 stemmer. Godt gjort orienteringer, kan du gå uten en guide som faktisk betales separat ($ 15 per dykk per person), men jeg gjentar dykket er godt forklart. Jeg anbefaler at det spesielle nattdykket "fluodykk" bestilles til frokost fordi det er få ledige plasser.

Opprinnelig forvirring på skrivebordet i flyplassen, hvor vi opprinnelig ble belastet en ekstra $ 80 av fyren på telleren for en alternativ henting fordi tidligere lokal skyttelbuss stengte for flere måneder siden. ALLE SORTERT av nytt selskap som er UTMERKET. Straks tilbakebetalt penger og billetten vår ble hedret. De kalles EXEMPLAR COACHES.

En virkelig fantastisk dag. Elsket sky rail og togturen! Verdt å stoppe for samtalene på vei opp i himmelbanen. Virkelig fantastisk å høre mer om regnet Forrest fra folk med kunnskapen. Barna elsket å kose en koala i landsbyen!

Fantastiske ansatte som lærte oss masse om revet på en spennende måte. De gjør en god jobb mtp bærekraftig turisme. Hysterisk morsomme ansatte og god stemning fra start til slutt.

informativt på skinnen opp til Karanda, og spennende Kom tilbake på himmelbanen.