Våre mest anbefalte ting å gjøre i Bulgaria

Fra Sofia: Rila-klosteret og Boyana Church Group Tour

1. Fra Sofia: Rila-klosteret og Boyana Church Group Tour

Avreise fra Sofia klokken 09:00 skarpt, og reis til Boyana-kirken i forstedene til Sofia. Se de historisk betydningsfulle freskene til den bysantinske bygningen, og hør hvordan de startet moten med å illustrere bibelske figurer med følelser og plassere dem sammen med det lokale aristokratiet. Etter det kan du slappe av på den 2-timers kjøreturen til Rila-klosteret i Rila-fjellene. Ved ankomst kan du utforske det største og viktigste ortodokse klosteret i Bulgaria. Beundre de arkadede balkongene, og oppdag unike fresker av en av de mest kjente malerne fra den bulgarske nasjonale vekkelsesperioden. Se den forgylte ikonostasen og nyt den fantastiske fjellutsikten. Hør historien om klosteret fra guiden din før du nyter litt tid til å utforske klosterkomplekset på egen hånd. Lær mer på museet, eller kjøp suvenirikoner og andre gjenstander i de nærliggende butikkene. Ta litt tid på å fylle bensin med lunsj på en av de lokale restaurantene, hvor du kan kjøpe lokale retter som mekitsi (en tradisjonell bulgarsk rett med eltet deig laget med yoghurt som er fritert). Avreise kl. 15.00 og reis til Alexander Nevski-katedralen i Sofia sentrum innen kl. 17.00. Den lokale turoperatøren, Traventuria, ble tildelt en "Business Who Supports Biodiversity"-sertifisering av Bulgarian Biodiversity Foundation for sin " Tours with a Cause»-initiativet.

Fra Sofia: På egen hånd til Rila kloster og de 7 innsjøene

2. Fra Sofia: På egen hånd til Rila kloster og de 7 innsjøene

Forlat Sofia om morgenen og reis med skyttelbuss kjørt en vennlig, engelsktalende sjåfør. Kjøreturen til Panichishte i vakre Rila nasjonalpark går med en komfortabel buss med klimaanlegg. Sjåføren din informerer deg ved ankomst om de forskjellige alternativene og rutene du kan ta opp fjellet. Ta stolheisen opp til de 7 Rila-innsjøene, hvor du får 5 timer på egen hånd, til å gå på fantastiske naturvandringer for å oppleve brevannene fra forskjellige perspektiver. Gå ombord på skyttelbussen på avtalt møtestedet og slapp av på den 2-timers kjøreturen til Rila kloster, som ligger i en dyp dal ved Rilska-elven. Klosterkomplekset ble grunnlagt på 900-tallet og blir sett på som et av Bulgarias viktigste kulturelle og historiske monumenter. Her får du 1,5 timer til å utforske det største ortodokse klosteret i Bulgaria på egen hånd. Deretter drar du tilbake til Sofia om kvelden og blir satt av på møtestedet.

Sunny Beach: Halvdagscruise med katamaran i Svartehavet

3. Sunny Beach: Halvdagscruise med katamaran i Svartehavet

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt , reiser du til havnen for å gå om bord på en VIP-katamaran. Få en sikkerhetsorientering, samt informasjon om ruten og programmet, mens du nyter velkomstdrinker ved ankomst. Dra nytte av baren som serverer kaffe, te, brus, øl og vin. Cruise på det glitrende vannet og slipp anker for et bad. Dykkemasker og snorkler er tilgjengelig, og mannskapet forklarer hvordan du bruker utstyret for å se etter krabber, fisk, sjøhester og annet maritimt liv i deres naturlige miljø. Nyt deretter et måltid med pasta bolognese (vegetarisk alternativ er tilgjengelig), diverse salater, kaldt kjøttpålegg og ost, ferskt brød, paté og fersk frukt. Etter lunsj seiler du over bukten, mens du ser etter delfiner på veien til havnen. Når du ankommer fastlandet blir du kjørt tilbake til overnattingsstedet ditt med en dobbeltdekkerbuss.

Fra Sofia: Dagstur til Rila-klosteret og Boyana-kirken

4. Fra Sofia: Dagstur til Rila-klosteret og Boyana-kirken

Opplev den religiøse historien til Bulgaria på en dagstur til det UNESCOs verdensarvlistede Rila-klosteret og Boyana-kirken fra Sofia. Følg guiden din rundt i klosteret for å lære om dette episke stedet, eller velg å utforske det på egen hånd før du ser på Boyana-kirkens gamle fresker. Møt din vennlige gruppe for dagen på parkeringsplassen bak Alexander Nevsky-katedralen, i nærheten av kafeen La Cathedrale. Sett deg ned i setet og dra ut av byen mens du kjører langs naturskjønne veier med pittoresk utsikt over det rurale Bulgaria. Ankomst til Rila kloster, det største østlige ortodokse klosteret i landet. Hvis du har bestilt turen, følg guiden din rundt på det historiske stedet og lær om de viktigste freskene. Hvis du er en oppdagelsesreisende kan du besøke museet, ta bilder og sjekke ut kirken i ditt eget tempo. Tilbring ca. 3 timer på klosteret hvor du vil få muligheten til å ta bilder, sjekke butikkene, besøke museene og ta en lunsjpause i den nærliggende restauranten. Start deretter reisen tilbake til Sofia med enda et viktig stopp underveis. Gå inn i middelalderkirken Boyana og spaser innenfor de gamle murene, studer de kunstneriske freskene som gjør dette stedet så spesielt. Avslutt reisen rundt 17:00 til 17:30 i sentrum.

Fra Sofia: Heldagsturen til de syv Rilasjøene

5. Fra Sofia: Heldagsturen til de syv Rilasjøene

Nyt en hel dagstur inn i Rila-fjellene for å utforske det mest pittoreske området nær Sofia og et av Bulgarias vakreste natursteder, de syv Rila-sjøene. Denne gruppen av isbreer ligger mellom 6900 og 8200 fot (2100 og 2500 meter) over havet, omgitt av forrevne topper og dype daler. Ved å forlate Sofia vil du kjøre i 90 minutter for å nå feriestedet Panichishte, hvor du går ombord på stolheisen til Rilasjøens fjellhytte. Herfra, fortsett til fots for å utforske landskapet og dets majestetiske blå perler – øyet, tåren, nyren, tvillingene, trefoilen, fiskesjøen og nedre innsjøen. Ruten er ikke vanskelig og kan endres på stedet avhengig av kondisjonsnivå eller styrke, enten etter mer milde ruter eller brattere stigninger. Benytt sjansen til å utforske de blå perlene i Rila-fjellene og de syv Rila-sjøene. Den lokale turoperatøren, Traventuria, ble tildelt en "Business Who Supports Biodiversity"-sertifisering av Bulgarian Biodiversity Foundation for sin " Tours with a Cause»-initiativet.

Fra Sofia: Dagstur til Skopje, Nord-Makedonia

6. Fra Sofia: Dagstur til Skopje, Nord-Makedonia

Oppdag Skopje, hovedstaden i Makedonia, på denne helgedagsturen fra Sofia. I løpet av denne dagsturen til Skopje vil du ha sjansen til å utforske byens høydepunkter og høre dens rike historie og kultur fra guiden din.  Bli hentet fra overnattingsstedet ditt i Sofia og gå om bord i et kjøretøy med klimaanlegg. Slapp av og nyt landskapet på transporten til Skopje. Når du ankommer Skopje, kan du begynne din tur til fots i Skopje festning. Beundre den vidstrakte utsikten over byen fra festningen før du drar til Den hellige frelsers kirke, som huser fantastisk ikonostase. Fortsett mot Sultan Murat-moskeen og den gamle basaren, hvor du kan se restene fra den osmanske perioden.  Lytt mens guiden din forteller deg om Skopjes historie som et av de viktigste handelssentrene på Balkan. Stopp på en typisk makedonsk restaurant, hvor du kan kjøpe en deilig lunsj før du krysser Vadar-elven og utforsker den andre siden av byen.  Besøk det nye nyklassisistiske torget og fortsett til minnehuset til Mother Teresa. Avslutt turen til fots ved den nybygde triumfbuen Porta Macedonia. Reis tilbake til Sofia og bli satt av på hotellet eller overnattingsstedet ditt. 

Sofia: 4-timers pubrunde til Sofias skjulte barer

7. Sofia: 4-timers pubrunde til Sofias skjulte barer

Utforsk Sofias skjulte nattelivsperler på en 4-timers pubrunde. Møt lokale på noen av deres favorittsteder i byen. Hvis du reiser alene er dette en fin måte å sosialisere med lokalbefolkningen på, samt å møte reisende fra hele verden. Guidene er en unik del av denne opplevelsen. De tar seg tid til å bli kjent med deg, og mot slutten av natten har du garantert fått flere nye venner. Nyt en gratis øl ved første stopp, og fortsett til turens andre bar hvor du kan nyte en alkoholholdig dessert sammen med den drinken du ønsker å kjøpe. Nyt enda en tappet øl på turens tredje stopp, og deretter gratis inngang til klubben som er valgt for natten.

Sofia: Lovech, Devetaki Cave og Krushuna Waterfalls Tour

8. Sofia: Lovech, Devetaki Cave og Krushuna Waterfalls Tour

Turen din begynner når du blir hentet fra hotellet/innkvarteringen i Sofia. Etter en cirka 2-timers kjøretur kommer du til Lovech. Derfra vil du begynne å utforske den gamle bydelen. Du vil gå gjennom de små brosteinsbelagte gatene, reise tilbake i tid mens du beundrer de typiske husene fra 1300-tallet. Du vil deretter ta en detaljert tur til Vassil Levski-museet, før du fortsetter turen til Hisarya-festningen. Det siste stedet i byen du vil ta hensyn til er den berømte overbygde broen, et mesterverk av bulgarsk arkitektur som ble bygget av mester Kolio Ficheto. Etter broen fortsetter du turen med en 20-minutters kjøretur til ditt neste stopp, Devetashka-hulen. Når du først er der vil du ha litt tid til å gå rundt i den fantastiske grotten, og fortsette til Krushuna-fossene (en 20-minutters kjøretur fra Devetashka-hulen). Der vil du oppdage et unikt naturunder hvor du kan ta en spasertur gjennom den vakre skogen og langs bekken som har dannet denne vakre kaskaden av blå fossefall. Etter dette fossebesøket vil turen din avsluttes med avlevering på opprinnelsesstedet.

Sofia: Kommunistisk vandretur

9. Sofia: Kommunistisk vandretur

Oppdag de viktigste landemerkene i kommunistisk historie i byen Sofia. Start turen ved å gå forbi det tidligere hovedkvarteret til det bulgarske kommunistpartiet. Fortsett for å se bygninger som det hemmelige politiets etterforskningsanlegg og det ødelagte mausoleet. Gå videre mot monumentet til den sovjetiske hæren og National Palace of Culture. Under den 3 timer lange vandreturen, lær om teorien om kommunisme og hva marxisme-leninisme er. Finn ut om kommunismens historie i Bulgaria, fordeler og ulemper med perioden, og forholdet mellom den kommunistiske regjeringen og folkets religion, industri, økonomi, kultur og hverdagsliv. Avslutt turen med et friskt perspektiv på byen og et nytt innblikk i landets kommunistiske fortid.

Fra Sofia: Syv Rila-innsjøer og Rila-klosteret heldagstur

10. Fra Sofia: Syv Rila-innsjøer og Rila-klosteret heldagstur

Denne helgedagsturen er designet for aktive mennesker som ønsker å kombinere en tur til naturlige underverker, med en tur til den mest besøkte turistattraksjonen i Bulgaria, det praktfulle Rila-klosteret. Når du drar fra Sofia, vil du ta turen til Rila-fjellene, hvor du vil nyte en moderat fottur gjennom det som uten tvil er det mest utmerkede området i fjellene, de 7 Rila-sjøene. Etter en overføring på ca. 90 minutter, kommer du til regionen Panichishte, hvor du går ombord i en stolheis til Rila Lakes-hytta. De 7 Rila-sjøene, som består av en gruppe breinnsjøer, ligger i en høyde på mellom 2100 meter og 2500 meter over havet. Omgitt av robuste topper og dype daler, vil du se en spektakulær utsikt mens du går gjennom perlene, som The Eye, The Tear, The Kidney, The Twins, The Trefoil, The Fish Lake og The Lower Lake. Ruten kan justeres på stedet, etter mer milde eller brattere stier, avhengig av kondisjonsnivået ditt. Etter å ha besøkt alle innsjøene, fortsett med bil i omtrent 90 minutter til Rila-klosteret, det største og viktigste symbolet på den bulgarske ortodokse kirken. Bak de 20 meter høye murene ligger imponerende klosterbygninger, inkludert en kirke og et kapell med verdifulle veggmalerier. Klosterets mest verdifulle historiske og kunstneriske monumenter inkluderer Hrelyo-tårnet fra 1300-tallet, den 5. kuppelformede fødselen til den hellige jomfrukirken og det originale klosterkjøkkenet fra 1800-tallet. Du vil også utforske klosterets rike museum, som inneholder en verdifull samling av gamle manuskripter og dokumenter, charter og ikoner, en etnografisk utstilling av stoffer, smykker, tepper og smijernsgjenstander, og et bibliotek som inneholder mer enn 16 000 bøker. Turen tilbys også med en ONLINE, skybasert lydguide på forskjellige språk - engelsk, spansk, italiensk, tysk, fransk og engelsk. INTERNETT kreves for å laste ned og bruke. Den lokale turoperatøren, Traventuria, ble tildelt en "Business Who Supports Biodiversity"-sertifisering av Bulgarian Biodiversity Foundation for sin " Tours with a Cause»-initiativet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Bulgaria

Alle aktiviteter

303 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 19

Byer i Bulgaria

Flere reisetips for Bulgaria

Vil du vite mer om aktiviteter i Bulgaria? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bulgaria

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 5 013 vurderinger

Flott tur med veldig god service. Ansatte var svært vennlige og svært innsiktsfulle. Briller/søppel ble ryddet bort umiddelbart. Du hadde bare et tomt glass i hånden i ca 30 sekunder, og sønnen vår fikk til og med styre det sammen med kapteinen. Mistet solbriller i sjøen? Ikke noe problem kapteinen reddet dem opp fra sjøen. Det var også delfiner å se. takk for den vakre dagen

En flott opplevelse som du rett og slett må gjøre. Vi hadde dårlig vær, men personalet gjorde en skikkelig innsats. Lunsj var fantastisk. Båten veldig ren. Til tross for været var bading i sjøen verdt det. På vei tilbake ble et seil heist og sola kom frem. Sist men ikke minst dukket en gruppe delfiner opp foran katamaranen og fulgte oss en stund.

Highly recommend day trip to the city of Skopje! Pickup was on time and took about 4 hours with border crossing. Our guide in Skopje took us around the city and we got got to see the most important sights around the city. After the tour we got around 2 hours by our self witch was nice.