Budapest
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Budapest

Se alle opplevelser i Budapest

Severdigheter i Budapest

Ti ting å gjøre i Budapest

Elsket av både øst og vest i årtusener, vil Budapest' rike blanding av kultur, kunst og arkitektur garantert også sjarmere deg. Her er de ti beste tingene å gjøre i den forente byen av tidligere Buda og Pest.

Szechenyi termalbad

Szechenyi termalbad i Budapests bypark er det største kurbadet i Europa. Kurbadet har flere innendørs og utendørs basseng med vann fra to varme, underjordiske kilder.

Parlamentet

Den nygotiske fasaden til Ungarns parlamentsbygning er et fantastisk syn. På innsiden er bygningen like imponerende med overdådige fresker, statuer og glassmosaikk, i tillegg til Ungarns hellige krone og kronjuveler!

Kjedebroen

Regnet som et av den moderne verdens underverk når den var ferdiggstilt i 1849, var Kjedebroen den første permanente broen som bandt de to byene Buda og Pest sammen til én by.

Andrássy út

Paradegaten i Budapest, Andrássy út, er på UNESCOs verdensarvliste grunnet sin skjønnhet. Her ligger museer, restauranter, teatre og luksusbutikkene på rekke og rad.

Statsoperaen i Budapest

Kanskje det mest storslåtte landemerket på paradegaten Andrássy út er Budapests forseggjorte operahus. Innsiden er like fantastisk og byr på førsteklasses program og opplevelser.

Mattiaskirken

Denne majestetiske kirken har opplevd mye dramatikk siden den ble bygget, men den er likevel fortsatt et av høydepunktene i Budas slottsområde.

Fiskerbastionen

Fiskerbastionen er oppkalt etter fiskerlauget som forsvarte Budas elvebredder i middelalderen. Den dramatiske utsikten har gjort Fiskerbastionen til et av mest besøkte turistattraksjonene i Budapest.

Buda slott

Buda slott er umulig å unngå! Buda slott ble bygget i 1265, og her bodde de ungarske kongene frem til 1918.

Stefansbasilikaen

Oppkalt til ære for Ungarns første konge, St. Stefan, er Stefansbasilikaen viden kjent for sin skjønnhet. Den står spesielt i kontrast til den høyre hånden til St. Stefan som du finner blant relikviene inne i kirken.

Terrorens hus

Terrorens hus er ikke kun et museum om de fascistiske og kommunistiske regimene, men også et minnesmerke for de mange ofrene under disse regimene.

Budapest: Våre reisetips

Når bør man reise?

Budapest tiltrekker seg mange turister på sommeren. Likevel oppleves ikke byen som fullpakket på grunn av at det er såpass mange severdigheter spredt over hele byen. Den ideelle tiden å besøke Budapest er derfor tidlig sommer eller på sensommeren, for da er været ikke for varmt til å teste ut de varme kildene.

Hvor lenge bør man planlegge å bli?

Bare det å se severdighetene fyller enkelt en langhelg. Om du ønsker å oppleve Budapests beste kurbad, museer og natteliv bør man planlegge å bli minst en uke!

Hvordan kommer man seg rundt?

Budapest har et godt utbygd kollektivtilbud. Byens Millennium-metro er verdens nest eldste etter Metropolitan Line i London. Du må kjøpe billett før du går om bord, og de kan kjøpes på t-banestopp og i kiosker. Merk at en standard billett ikke alltid tillater at man kan bytte linje. Så spør om spesielle billetter om dine planer tilsier at du må bytte linje.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Ungarsk
 • Valuta
  Ungarsk forint (HUF)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +36
 • Beste tiden å dra
  Vår og høst

Aktiviteter og turer i Budapest

De mest populære attraksjonene i Budapest

Byer i Ungarn

Flere reisetips for Budapest

Vil du vite mer om aktiviteter i Budapest? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Budapest

Fin tur fin informasjon om Budapest by med severdigheter

En fantastisk tur for å bli kjent med byen og severdigheter steder og avstander , denne turen vil jeg anbefale for alle .

Budapest: Hopp på hopp av-sightseeingbuss Vurdert av Evy, 09.10.2016

Ble hentet i flott bil med grei sjåfør. Helt topp.

Fin mottakelse på flyplassen, hentet med ren og fin bil, blid og hyggelig sjåfør, grei tur til hotellet.

Budapest: Transport fra Liszt Ferenc flyplass til hotell Vurdert av Thore-Erling, 02.04.2018