10. Fra Montreux: Gruyères by, Cheese & Chocolate Private Tour
Vi vil hilse på deg i lobbyen til overnattingsstedet ditt i Montreux-regionen og inviterer deg til å tilbringe en dag i det gastronomiske hjertet av Sveits, Gruyere-regionen. Regionen Gruyères med toppene i Fribourg-alpene, grønne åser og beitemarker for kyr er fødestedet til den verdenskjente harde osten Gruyère. Opplev La Maison du Gruyère og dykk inn i hemmelighetene til Le Gruyère. Denne populære aromatiske osten har blitt produsert etter den tradisjonelle oppskriften i kantonen Fribourg i flere århundrer. Det går med ca 400 liter fersk upasteurisert melk for å produsere én 35 kg ost. I sentrum av postkortlandskapet, mellom bakkene Moleson og Dents-du-Chamois, ligger middelalderbyen Gruyères. Inne i slottet fra 1200-tallet er et museum som dekker åtte århundrer med historien, arkitekturen og kulturen i regionen. Det andre, mindre slottet i Gruyères huser museet til Hans Rudolf Giger. Da den sveitsiske artisten vant en Oscar i 1980 for sin skapelse av monsterkarakteren og scenografien for Alien, fikk han plutselig verdensberømmelse og kjøpte et vakkert Saint-Germain-herskapshus i sentrum av Gruyères. I 1998 åpnet Giger et museum i det, som viser en omfattende samling av kunstnerens verk. Museets fantastiske atmosfære gjenspeiler den til Gigers andre hjernebarn, plassert overfor Gigers bar, med fremmede sett, provoserende malerier, skulpturer og møbler. En viktig del av Gruyères tiltrekningskraft - foruten dens pittoreske, selvfølgelig - er det travle livet i den lille byen, hvor det er flere restauranter som serverer lokale delikatesser: fondue, raclette og spesielt desserter laget med Gruyère-krem. På slutten av vår gastronomiske reise venter et søtt eventyr på Maison Cailler sjokoladefabrikken i den nærliggende byen Brock. Underveis vil du kunne lære den flere hundre år gamle historien til lokal sjokolade, oppdage mange produksjonshemmeligheter og bli belønnet med en uforglemmelig smaksprøve.