Botanisk hage, Maspalomas: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Maspalomas: Lei en Chopper elscooter for 2

1. Maspalomas: Lei en Chopper elscooter for 2

Utforsk øya på egen hånd, uten stresset med å følge en gruppe, ved å simpelthen leie en elektrisk scooter. Den elektriske scooteren Chopper i Harley-stil er en praktisk og miljøvennlig måte å utforske det sørlige Gran Canaria, sammen med din partner, familie eller venner. Du trenger kun et vanlig førerkort. Er du redd for å kjøre deg bort? Eller trenger du inspirasjon til å finne de beste severdightene? Det er ikke noe problem. Du får et kart på mobiltelefon, som viser deg forskjellige rutene du kan følge. Du kan for eksempel oppdage de spektakulære sanddynene med gyllen sand i naturreservatet i Maspalomas. Eller du kan besøke Maspalomas botaniske park, som dekker et område på 12 000 kvadratmeter og rommer mer enn 500 tropiske plantearter. Et annet interessant sted er den utrolige Oasis Maspalomas, også kjent som «Charca». Dette er en liten lagune som brukes som stoppested av nesten 40 trekkfuglarter. Det anbefales å fullføre den fantastiske opplevelsen din ved å besøke Meloneras-promenaden, som regnes som den vakreste promenaden sør på Gran Canaria og med utmerket utsikt over havet.

Maspalomas: 4-timers omvisning med elscooter og kamel

2. Maspalomas: 4-timers omvisning med elscooter og kamel

Hvis du liker naturen og ønsker å utforske Maspalomas uanstrengt og miljøvennlig langs mange kilometer, er en el-scooter det du trenger. Nyt en utendørs, morsom og lærerik 4-timers opplevelse. Med kamelsafarien kan du utforske de fantastiske sanddynene i Maspalomas i 30 minutter på en kamel. Se monumentene til Christopher Columbus ved portene til Meloneras, bygget i 2002, og det gamle fyret i Maspalomas som har vært i drift siden 1980. Besøk området til den berømte og vakre promenaden Meloneras som regnes som den vakreste og mest luksuriøse promenaden sør på Gran Canaria, med utsikt over havet. Her vil det bli et stopp på «Punta Mujeres» hvor du kan besøke et gammelt arkeologisk sted. Her vil du oppdage de gamle runde husene som er laget av stein der befolkningen «Gunaches» levde. Dette gamle stedet er ofte befolket av en fredelig og ufarlig koloni av øgler fra Gran Canaria, en endemisk art som er ansett av mange som øyas ikon. En lokal guide vil vise deg en fantastisk panoramautsikt over Playa del Ingles, og du vil oppdage de spektakulære gylne sanddynene i Maspalomas (et naturreservat siden 1987) og Maspalomas botaniske park. Denne parken ligger i et område på 12 000 kvadratmeter med mer enn 500 plantearter. Se Oasis, en dam med overvintring eller migrering av nesten 40 fuglearter, hvorav 23 arter hekker her. Dette er det ideelle stedet for de som ønsker å oppleve fugletitting.

Maspalomas: Omvisning på elsykkel på Ayagaureshøyden & tapas

3. Maspalomas: Omvisning på elsykkel på Ayagaureshøyden & tapas

Etter å ha møtt ekspertguiden din i Maspalomas, kan du hoppe på den elektriske sykkelen din for en omvisning i byens fantastiske omgivelser. På vei til Ayagaures, en liten landsby som ligger i åsene, krysser du en frodig dal smykket med palmer, kaktus, urter og annen innfødte kanariske flora. Stopp ved en villgeitgård underveis og lær om hvordan dyret har blitt et ikon for Gran Canaria. Mens du er på vei opp mot Ayagaures, utforsker du Maspalomas, Gran Canarias enorme gylne sanddyner som ligger direkte ved det dypblå havet. Dra deretter til Maspalomas botaniske hage for en omvisning til fots, hvor du lærer å identifisere de viktigste artene av tropiske planter på øya. Når du fremme på toppen av Ayagaureshøyden, stopper du for en halvtimes pause. Her kan du smake på tradisjonell kanarisk tapas i en bar, som er bygget inne i en gammel urinnvånerhule (hvis alternativet er valgt). Etterpå fortsetter du til den enorme Ayagaures-demningen, hvor du stopper ved en pittoresk bro for den perfekte utsikten over det enorme reservoaret.  Tilbaketuren er kun nedoverbakke, så gjør deg klar for litt eventyr. I det du setter avgårde ned bakken, tar du en pause på en kamelgård for å møte noen av de nysgjerrige dyrene og lære om deres betydning i kulturen på Kanariøyene. Senere kommer du tilbake til møtestedet, etter å ha sett noen av de vakreste naturlige severdighetene som Maspalomas har å tilby.

Gran Canaria: Leie av elsykkel i 1-7 dager

4. Gran Canaria: Leie av elsykkel i 1-7 dager

Hopp på en miljøvennlig elektrisk sykkel og utforsk det vakre sørlige Gran Canaria. Oppdag de nærliggende Ayaguares-fjellene og stopp ved den berømte Ayaguares-demningen. Hvis stranden er mer din stil, kjør langs den sørkysten til du kommer til den pittoreske fiskerlandsbyen Arguineguin. Utforsk de ulike tilgjengelige rutene med kartet ditt over Maspalomas. Du får også med en mobiltelefonholder som kan festes til elsykkelen, slik at du kan navigere ved hjelp av telefonen. Du kan sette opp rutene i Google Maps på telefonen din og tilpasse den selvguidete turen etter dine behov. Du har tilgang på gratis assistanse underveis, i tilfelle punktering eller hvis sykkelen går i stykker. For fjellturene eller kystturen, får du med deg et gratis reparasjonssett. Med en batterilevetid på ca. 80 km, har du god tid til å utforske alle stedene på sjekklisten din.

Gran Canaria: Utleie av elektrisk scooter kick start

5. Gran Canaria: Utleie av elektrisk scooter kick start

Lei en rask, elektrisk scooter som et praktisk og økologisk alternativ til buss- eller bilreise rundt Gran Canaria. Siden førerkort ikke kreves, kan du hoppe rett på og starte turen så lenge du er over 18 år gammel. Du trenger ikke å bekymre deg for å kjøre deg bort eller ikke vite hvor du skal dra – du vil bli utstyrt med et nyttig kart og en mobil-app med forskjellige ruter som vil ta deg til noen av de beste severdighetene på øya. Oppdag de spektakulære gylne sanddynene i Maspalomas mens du kjører langs den tilstøtende strandpromenaden. Besøk Maspalomas' botaniske hage, som har mer enn 500 tropiske plantearter, eller den utrolige oasen til Maspalomas, en liten lagune som blir brukt som et vinter-hekkeområde med nesten 40 ulike arter av trekkfugler. Stopp ved det gamle fyrtårnet i Maspalomas, et naturskjønt, beskyttet kulturelt landemerke.

Maspalomas: El-sykkeltur med kamelridning

6. Maspalomas: El-sykkeltur med kamelridning

Bli med på denne 4-timers eventyrturen og opplev Maspalomas på sykkel, og kryss deretter sanddynene med en kamel. Nyt en morsom tur som er egnet for alle aldre. Oppdag området langs en rolig gågate med en lokal guide. Først sykler du til den botaniske parken i Maspalomas. Stopp for en kort spasertur for å se noen av de 500 plantearter i parken. Etterpå rir du på en kamel gjennom sanddynene i Maspalomas, for å besøke de mest spektakulære delene av dette naturreservatet. Stopp for å beundre oasen, en liten lagune hvor fuglene hekker. Underveis får du også se statuen av Christopher Columbus og Maspalomas fyr. Besøk den berømte promenaden i Meloneras som regnes som den vakreste sør på Gran Canaria. Stopp på et arkeologisk sted for å se hus som ble bygget av de første innbyggerne på øya, før den spanske erobringen. Etter å ha besøkt promenaden, stopp for en brus på en bar med panoramautsikt til havet. Tilbaketuren følger sykkelveier gjennom Parque de la Paz, tilbake til det opprinnelige utgangspunktet.

Maspalomas: Scooter 125 cc Utleie på Gran Canaria

7. Maspalomas: Scooter 125 cc Utleie på Gran Canaria

Oppdag Maspalomas på en scooter 125 cc som passer for 2 personer. Utforsk Maspalomas sanddyner, Playa del Ingles, Meloneras og mye mer, mens du drar nytte av komforten til et tohjuls kjøretøy som er enkelt å kjøre. I løpet av leieperioden får du en hjelm og gratis assistanse i tilfelle havari eller punkteringer (ikke hovedstaden i Las Palmas). Du trenger ikke å bekymre deg for å gå deg vill eller ikke vite hvor du skal dra, siden guidene dine gir deg et nyttig kart med forskjellige ruter som vil lede deg til noen av de beste severdighetene på øya. Oppdag de fantastiske Maspalomas-dynene og det gamle Maspalomas-fyret. Besøk Maspalomas botaniske hage for å observere innfødte fugle- og plantearter. Utforsk de sørlige delene av øya, som Puerto Rico, Puerto de Mogan eller Playa de los Amadores.

Maspalomas: Segway-sightseeing med valgfri tapas-smaking

8. Maspalomas: Segway-sightseeing med valgfri tapas-smaking

Oppdag de lokale herlighetene til Maspalomas på en omvisning med Segway, for å få mest mulig ut av de kanariske smakene og flotte severdigheter. Beundre byens flora og kos deg med kanarisk tapas, sammen med en flerspråklig guide.  Start omvisningen med en tur til Mirador de las Dunas, et reservat med naturlige sanddyner som som ble opprettet i 1987. Her kan du beundre den fantastiske panoramautsikten til Playa del Inglés. Deretter kjører du videre til strandpromenaden i Maspalomas, hvor du finner mer enn 500 plantearter som er hjemmehørende på Kanariøyene, som Aloe Vera og Drago. Etterpå stopper du ved den vulkanske stranden i San Agustin. Her får du sjansen til å besøke en autentiske bar og smake på typiske kanariske tapas, før du setter kursen tilbake til omvisningens startsted.

Maspalomas: El-sykkel sightseeing solnedgangstur eller morgentur

9. Maspalomas: El-sykkel sightseeing solnedgangstur eller morgentur

Beundre de mest spektakulære panoramautsiktene på Gran Canaria på en e-sykkeltur, og nyt et uforglemmelig utendørseventyr. Du kan velge å ta den 4-timers morgenturen, eller du kan velge å prøve alternativet for 3-timers solnedgangstur. Første stopp: Maspalomas sanddyner. Beundre de imponerende sanddynene i dette naturreservatet og en rekke innfødte planter. Andre stopp: besøk den vakre Maspalomas botaniske hage og lær å gjenkjenne de endemiske plantene og kaktusene på Kanariøyene. Deretter kan du prøve deg på litt fugletitting ved Maspalomas-oasen. Hør lokal historie mens du utforsker det arkeologiske området Punta Mujeres fra din ekspertguide. Fortsett deretter til det gamle Maspalomas fyrtårn, et nasjonalt monument som ligger på det sørligste punktet på øya. På solnedgangsturalternativet vil besøket til fyret vare maksimalt 10 minutter. Bare hvis du velger alternativet Morning Tour vil du ha en times ledig tid til å besøke det gamle Masapalomas-fyret og dets interessante Ethnogracio-museet som ligger inne. Deretter svinger du inn på Meloneras-promenaden og sykler ved havet før du hopper av sykkelen i 20 minutter for å slappe av. Gå inn i en kul bar med havutsikt og prøv deilig brus.

Maspalomas: Leie av bysykler i 1-7 dager

10. Maspalomas: Leie av bysykler i 1-7 dager

Legg ut på en selvguidet omvisning på Gran Canaria med sykkel – et praktisk og økologisk alternativ for å oppdage den sørlige delen av øya. Velg å leie sykkelen din fra 1 til 7 dager.  I tilfelle en ulykke eller punktering har du tilgang til en gratis hjelpetjeneste underveis. Begynn eventyret ditt ved de spektakulære gyldne sanddynene i Maspalomas, et naturreservat siden 1987. Her sykler du langs hele kysten ved siden av sanddynene. Deretter besøker du Maspalomas botaniske park som er 12.000 kvadratmeter stor og rommer mer enn 500 tropiske plantearter. Et annet interessant sted er Oasis of Maspalomas kjent som Charca, en liten lagune som fungerer som et vinterdestinasjon for 40 arter av trekkfugler, hvorav 23 arter hekker her. Fortsett sykkelturen og besøk det gamle Maspalomas fyrtårn, som har vært i drift siden 1980 og erklært som en ressurs av kulturell interesse av regjeringen i 2005. For å fullføre denne fantastiske opplevelsen, sykler du til Meloneras-promenaden, som regnes som den vakreste og mest luksuriøse promenaden sør på Gran Canaria, med utmerket utsikt over havet. Hvis du er interessert i historie og arkeologi, kan du besøke det eldgamle arkeologiske stedet «Yacimiento Punta Mujeres», med funn fra de opprinnelige urfolkene. Området er ofte befolket av en fredelig og ufarlig koloni av øgler (Gallotia stehlini), en endemisk art av mange er ansett som et øyikon.

Legg til datoer

Botanisk hage, Maspalomas

Utforsk området rundt Botanisk hage, Maspalomas

Utforsk alle

Flere reisetips for Botanisk hage, Maspalomas

Vil du vite mer om aktiviteter i Botanisk hage, Maspalomas? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Botanisk hage, Maspalomas

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 143 vurderinger

Jeg er veldig fornøyd. Mannen fra sykkelutleien er veldig hyggelig og tar seg av alt slik at det passer. Jeg var glad for at jeg fikk leiesykler for barn fordi dette alltid er veldig vanskelig. Butikken ligger veldig bra 10 minutter til Playa del Ingles ca 10 minutter til Dunas de Maspalomas. Kan ikke anbefale det på det varmeste, derav 5 stjerner.

Super morsom tur!! Lorenzo er eieren og også guiden. Han fortalte oss om øya med stor entusiasme og tok oss med på en vakker sykkeltur. Syklene er nesten nye. Du kan enkelt sykle opp fjellet med den. Virkelig topp materiale. Vi spiste tapas på en idyllisk restaurant og syklet tilbake i skumringen. Likte det utrolig godt!!

Vi bestilte e-scooterne som en familie på 5 i 3 timer og hadde det veldig gøy! På stedet ble scooterne og rutene forklart oss i detalj. Vi var i stand til å utforske området med scooterne, ta en stopp på stranden i mellom og ellers nyte turen. Det var virkelig morsomt.

splitter nye sykler (e-sykler) som kjørte bra. Syklet enkelt 40 km uten store anstrengelser. Det krever litt tilvenning til den kraftige motoren, når du slår den på, tar sykkelen av.

Litt vanskelig å finne i kjøpesenteret. Vennlig og syklene er gode. Når som helst