Borgen i Praha

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

5 fakta om Prahas borg

Borgen står på UNESCO verdensarvliste og var en gang setet for den bøhmiske kongen. I dag er den er det Tsjekkias viktigste minnesmerke og en viktig kulturell institusjon i republikken. Her er noen interessante fakta om dette sentraleuropeiske mesterverket.

 • Den er det største borgkomplekset i verden

  1. Den er det største borgkomplekset i verden

  Borgen dekker et området på over 70.000 kvadratmeter og er dermed den største middelalerborgen i verden.

 • St. Vitus-katedralen

  2. St. Vitus-katedralen

  St. Vitus-katedralen ligger inne i borgen og er et strålene eksempel på gotisk arkitektur. Den er også fremdeles en av landets aller viktigste kirker.

 • Forskjellige arkitektoniske stiler

  3. Forskjellige arkitektoniske stiler

  Mer enn to hundre år med politiske endringer og skiftende kulturelle impulser har gjort borgen til en blanding av mange ulike arkitektoniske stilarter, alt fra romansk til barokk.

 • Prahaborgens orkester

  4. Prahaborgens orkester

  Dette lille ensemblet er ikke et fullt orkester, men de spiller regelmessig utenfor borgen for turister og andre som vil høre på.

 • Vaktskifte

  5. Vaktskifte

  Fordi Prahas borg er en offisiell residens for den tsjekkiske presidenten, er bygget bevoktet. Det er vaktskifte én gang i timen.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det åpent?

  Åpningstidene varierer med årstidene, så sjekk hjemmesidene før du reiser. Fra april til oktober er gårdsrommet i borgen åpent hver dag fra klokken 05.00 til midnatt. Fra november til mars fra klokken 06.00 til 23.00. Innsiden av borgen er åpen fra klokken 06.00 til 23.00 i perioden april til oktober. Fra november til mars er åpningstidene 9.00 til 16.00.

 • Trenger jeg omvisning?

  Fordi borgen er så stor og rommer så mye forskjellig kan det være lurt å bli med på en omvisning. Det er både audio-guider og gruppeturer med guide tilgjengelig.

 • Hva koster det ?

  Prisene varierer etter hvor mye av borgen du ønsker å se. Den mest omfattende billetten, som de kaller Rundtur A, koster 350 CZK (120 kr). Pangsjonist- og ungdomsbilletter koster 175 CZK (60 kr), familiebilletter koster 700 CZK (240 kr).

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Det varierer med sesongen. Om sommeren er gårdsrommet åpent fra klokken 5.00 til midnatt. Bygningene i borgen er vanligvis åpne fra klokken 9.00 til 17.00. Om vinteren er åpningstidene generelt kortere.
 • Pris
  Det er gratis å gå rundt i gårdsrommet. Prisen på inngansbilletter for å komme inn i selve borgen varierer.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil helt klart være lurt. Sjekk ut våre omvisningsalternativ og finn ut hviket som passer deg best.
 • Hvordan komme seg dit?
  Om du vil gå hit til fots må du være forberedt på å gå noen oppoverbakker. Hvis du vil spare bena kan du ta trikk 22 til Pražský hrad og ta metroen videre fra Malostranská-stoppet.
 • Flere tips
  Dersom du gjerne vil ta noen fine bilder inne i borgen, må du huske å kjøpe en fotograferingstillatelse i billettluken.

Flere reisetips for Borgen i Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Borgen i Praha? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Borgen i Praha

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 17 576 vurderinger

For å sette det i kontekst - vi er irske. Dette er en må gjøre. Total verdi for pengene. Det var vårt 20 -års bryllupsdag, sjekket ut andre båtturer, men velg denne. Maten var utmerket og rikelig. Vi booket et vindusplass som var veldig behagelig, fikk et glass sprudlende vin om bord. Jazztrioen var utmerket og lagt til opplevelsen. Båt i glass. Gratis å vandre opp på toppdekk for bilder eller å ta en drink, omfattende drikkemeny og rimelige priser. Alt i alt hjalp det meg med jubileumsspesialen vår ❤!

Bare WOW! Flott musikk, veldig eksklusiv atmosfære. Vi satt ved vinduet og ekstra kostnad var vel verdt det. Hvis du er der i tide, får du et flott sted. Maten er også veldig god, vennlig personale og imøtekommende servitører fullfører tilbudet. Et spesielt høydepunkt er å komme inn i den opplyste gamlebyen i Praha!

Hyggelig sightseeing via båttur på kvelden - på en veldig moderne båt & gode moderate drikkepriser! Etter det vil du definitivt ha flere båtturer på Vltava! Den eneste ulempen uten poengtrekk: forklaringene som kom fra boksene på dekk var dessverre litt for stille.

Alt er godt organisert. Det eneste var at ruten var kortere enn forventet, men det var et trafikkproblem. Vi var fornøyd med alt annet! Middagen var god, ved inngangen ble vi spandert med becherovka, alle satt på en organisert måte. Båten er ny og komfortabel.

Veldig bra tur kjempe hyglig guid vi Hvar en liten grupe på bare fire personer veldig Finn tur og fint vær