Legg til datoer

BordeauxKultur og historie

Våre mest anbefalte Bordeaux Kultur og historie

Bordeaux: Cité du Vin Vinsmaking etter lukketid med snacks

1. Bordeaux: Cité du Vin Vinsmaking etter lukketid med snacks

Sug til deg den dramatiske utsikten over Bordeaux mens du deltar i et eksklusivt vinsmakingsverksted på engelsk på det ikoniske Cité du Vin-museet. Dykk inn i Bordeauxs vinlagstradisjon med en sommelier mens du nipper til vin, nyter lokale oster og kjøttpålegg, og beundrer utsikten fra Belvedere. Ankom Cité du Vin etter at museet stenger for publikum og møt din sommelier. Ta deg opp til det ikoniske Belvedere-området og bli møtt av den spektakulære 360° utsikten over Bordeaux fra en høyde på 35 meter. Beundre den praktfulle lysekronen laget av 3500 vinflasker som strekker seg over hodet mens gruppen din samles rundt den ti meter lange eikedisken. Deretter vil din sommelier begynne på vinsmakingsverkstedet og introdusere deg til Bordeauxs vinproduksjonshistorie. Få en dyptgående oversikt over Bordeauxs vinproduksjon og kultur mens du nyter fire lokalproduserte viner sammen med oster og kjøttpålegg. Nyt utvalgte viner fra Østbredden, Vestbredden og Entre-Deux-Mers-områdene, i tillegg til en glitrende Bordeaux-crémant. Med din sommelier kan du trene synssansen, lukten og smaken for å fange opp de subtile tonene som er unike for hver vin og hvert område. Lær hvordan du beskriver sensasjonene og til og med hvordan du identifiserer ingredienser og produksjonsteknikker. Cité du Vin forteller historien om vin med oppslukende gallerier og vinsmakingsverksteder. GetYourGuide samarbeider med Cité du Vin for å gi deg en gang-i-livet vinsmakingsopplevelse i hjertet av Frankrikes vinland, som viser frem Bordeauxs verdensberømte appellasjoner og stolte vinproduksjonstradisjon.

Bordeaux: Forbi-køen-adgang til La Cité du Vin m/ vinsmaking

2. Bordeaux: Forbi-køen-adgang til La Cité du Vin m/ vinsmaking

Opplev 18 utstillinger med temaet vin på La Cité du Vin. Gå forbi køen og tilbring omkring 3 timer på utstillingene, assistert av en lydguide tilgjengelig på 8 språk. På slutten av omvisningen drar du til galleriet i 8. etasje, hvor du får en 360-graders panoramautsikt over Bordeaux og omegn. Du har også muligheten til å nyte et glass vin til en vinsmaking, hvor du kan velge mellom et variert utvalg av 15 verdensklasse viner. Etter besøket kan du se deg rundt i butikken og besøke vinkjelleren med et stort internasjonalt utvalg, restauranter (inkludert en i 7. etasje med panoramautsikt) og leserommet.

Bordeaux: Les Bassins des Lumières oppslukende utstilling

3. Bordeaux: Les Bassins des Lumières oppslukende utstilling

Oppdag utstillinger som kombinerer banebrytende teknologi og kunstnerisk skapelse med billetter til en oppslukende opplevelse på Bassin des Lumières i sentrum av Bordeaux. Utforsk det største digitale kunstsenteret i verden som ligger i en tysk ubåtbase fra andre verdenskrig. Gå inn i Les Bassins des Lumières, et sted fylt med historie, som var en ubåtbase fra andre verdenskrig før den ble forvandlet til et rom dedikert til digital kunst. Utforsk 6 rom, inkludert The Cube som fremhever kunstnere som spesialiserer seg på oppslukende kunst. Nyt øynene på moderne verk i dette lydisolerte og isolerte området. Se mesterverk fra hele verden hoppe ut av rammene sine og forvandles til erfaringsmessige projeksjoner. Les Bassins des Lumières, passende oversatt som "lysbassengene", tilbyr 4 forskjellige 110 meter lange vannbassenger, et projeksjonsareal på 12 000 m² og 90 videoprojektorer. Gå blant blendende farger, observer refleksjoner i vannet, og lag en sti mellom lys og skygge. Lev en opplevelse som vil appellere til dine sanser og følelser. Beundre det spektakulære programmet utviklet gjennom nyskapende teknologi, og henvender seg til publikum med alle bakgrunner.

Fra Bordeaux: Saint-Émilion Halvdagstur med vinsmaking

4. Fra Bordeaux: Saint-Émilion Halvdagstur med vinsmaking

Reise fra Bordeaux til Saint-Émilion, en vakkert bevart historisk by som dateres tilbake til middelalderen. Nyt en halvdagstur i denne UNESCO-listede landsbyen, inkludert en organisk vinsmaking. Ta en spasertur gjennom landsbyens trange gater, og utforsk det gamle markedstorget og berømte monumenter. Klatre til toppen av King's Tower for panoramautsikt over byen. Lær alt om vinproduksjonshistorien til denne typiske franske landsbyen og dens omkringliggende vingårder. Besøk en økologisk vingård hvor vinmakeren deler vingårdens miljøtilnærming. Ta en omvisning i vingården og den vakre kjelleren før du setter deg ned for en deilig vinsmaking. Gå tilbake til Bordeaux på slutten av ekskursjonen.

Bordeaux: Privat guidet fottur i byen du må se

5. Bordeaux: Privat guidet fottur i byen du må se

Oppdag byen Bordeaux, med kallenavnet "La Perle d'Aquitaine" på denne guidede vandreturen. En fengslende by, gjør deg klar til å bli forelsket i dens eleganse og vakre severdigheter mens din private guide deler innsidetips. Bordeaux er et reisemål du må se. Lær mer om denne historiske byen full av skatter, inkludert den majestetiske Place de la Bourse og dens berømte Miroir d'Eau, den praktfulle Saint-André-katedralen, samt det historiske distriktet Le Vieux Bordeaux med sine pittoreske smug og monumenter fulle av historie. Bordeaux er ikke begrenset til sin arv fra fortiden ─ det er også et mekka for fransk gastronomi og vindyrking. Føl selv dens privilegerte geografiske beliggenhet, mellom de kjente vingårdene i regionen og strendene i Atlanterhavet. Føl deg velkommen i Bordeaux, med sin tidløse sjarm, rike historie og unike livsglede.

Bordeaux: Inngangsbillett til vin- og handelsmuseet og vinsmaking

6. Bordeaux: Inngangsbillett til vin- og handelsmuseet og vinsmaking

Forhåndsbestill inngangsbilletten til Bordeauxs vin- og handelsmuseum og nyt fordelene ved en presentasjon av vingården og en vinsmaking av to viner sammen med lokale snacks. Motta en papirguide for din selvstyrte utforskning av kjellerne. Bordeaux Wine and Trade Museum hyller de store vinhandlerne og den rike vinhistorien til Bordeaux. Sett i bygningen til Louis XVs kongelige megler, vil du oppdage tre århundrer med historien og berømmelsen til Bordeauxs store viner. De hvelvede kjellerne, bygget rundt 1720, gjenspeiler bødkernes arbeid og modningen av vin på tønner i tradisjonen til vinhandlerne på 1800-tallet. Med en inkludert papirguide får du gå på en selvguidet tur gjennom to kjellere. På slutten av besøket kan du delta på en presentasjon om Bordeaux-vingårdene og lære om forestillingene om druesorter, appellations d'origine contrôlée, terroir og mer. Ved siden av din kommenterte vinsmaking med utvalgte lokale viner, kan du smake rosiner dorés (belagte rosiner) og canelés de Bordeaux (liten fransk bakverk smaksatt med rom). Før slutten av besøket ditt kan du nyte flere av vinene i vinkjelleren (kostnader ikke inkludert).

Bordeaux: Høydepunkter i byen og selvstyrt skurvogn

7. Bordeaux: Høydepunkter i byen og selvstyrt skurvogn

Bli kjent med Bordeaux i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Etter å ha lastet ned scavenger hunt-turen på mobilenheten din, bruk mobilappen og integrerte kart for å nå 10 av Bordeauxs viktigste attraksjoner til fots. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. På hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du kommer til det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og teamarbeid for å låse opp riktig kode og avsløre neste reisemål. Når du går gjennom byen, nyt fleksibiliteten til å sette spillet på pause når som helst for å ta en pause, ta bilder, stoppe for lunsj eller besøke et museum. Velg å fortsette omvisningen senere eller lagre resten til en annen dag. Ruten din inkluderer Bordeaux Cathedra, Porte Dijeaux, Notre Dame og Opera National de Bordeaux. Fortsett til Place des Quinconces, Place de la Bourse og Place Camille Julian. Stopp ved Portes Cailhau og Bourgogne, og avslutt med et stopp ved den mystiske Grosse Cloche.

Bordeaux: besøk vingården utenfor allfarvei

8. Bordeaux: besøk vingården utenfor allfarvei

13:50: møte foran Bordeaux turistkontor med guiden din. 14.00: avgang. Halvdagen starter med et besøk av en økologisk vingård i Graves eller Pessac-Léognan-regionen. Du vil lære hvordan vinene fra disse regionene lages, besøke kar- og tønnerommene før du smaker på vinene på eiendommen (rød og hvit, minimum 2). Deretter vil vi krysse Garonne for å oppdage en annen del av Bordeaux vinregion: Entre-deux-Mers. Kallenavnet "Little Toscana", er dette en kupert region som produserer et bredt utvalg av viner. Du vil besøke en annen vingård, etterfulgt av en smaking av minst 3 viner. På slutten av dagen vil du ha oppdaget en lite besøkt del av vingården og hatt noen veldig forskjellige viner. 18:30: retur til Bordeaux (+/- 15 min.).

Bordeaux til Dordogne: Privat tur til slott og landsbyer

9. Bordeaux til Dordogne: Privat tur til slott og landsbyer

Nyt en privat heldagstur i Dordogne og oppdag historien til kongens musketerer, lær om Eleanor av Aquitaine og besøk forhistoriske hulemalerier. Etter henting fra hotellet ditt i Bordeaux, Sarlat, Limoges, Toulouse, Agen Bergerac eller andre steder i nærheten, drar du på en spennende dag fylt med historie, storslått panoramautsikt, den fineste gastronomi og vinsmaking. Uansett hva du ønsker kan innlemmes i denne private skreddersydde turen. Et av stedene du kan besøke på denne turen er Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, en nydelig by som har blitt utpekt som et UNESCOs verdensarvsted delvis på grunn av sin nærhet til de berømte Lascaux-hulene og delvis på grunn av det nyere stedet med Grottes de Cougnac. Her kan du besøke hulene og se den originale kunsten. Les Eyzies er også hjemmet til National Prehistoric Museum. Du har også muligheten til å besøke Sarlat-la-Canéda, en av de mest attraktive og forlokkende middelalderbyene i det sørvestlige Frankrike. Byen ble utviklet rundt et stort benediktinerkloster av karolingisk opprinnelse. Sentrum av uklanderlig restaurerte steinbygninger – nå et fotgjengerområde – er kanskje det mest representative for Frankrike fra 1300-tallet. Oppdag et annet UNESCOs verdensarvsted – Château de Rocamadour – høyt oppe på siden av en kløft av en av Dordogne-elvens sideelver, kjent for sin helligdom til den hellige jomfru Maria. Du kan også utforske Château de Castelnaud-la-Chapelle, med praktfull utsikt over landskapet. Blant andre slott du kan besøke er Château de Beynac, et av de best bevarte og mest kjente slottene i Dordogne-regionen. Dens strenge utseende ligger på toppen av en kalksteinsklippe, og dominerer byen på nordbredden av elven Dordogne over den rene klippeveggen. Den har doble krenelerte vegger, doble barbican og doble vollgraver, hvorav den ene var en fordypet naturlig kløft. Et annet slott å besøke er Château des Milandes, en gang hjemmet til Josephine Baker, en amerikansk danser, sanger og skuespillerinne som fant berømmelse i sitt adopterte hjemland Frankrike. Josephine Baker og mannen hennes renoverte dette vakre slottet, og installerte sentralvarme, elektrisitet og rennende vann. De bodde her med 12 adoptivbarn fra 9 forskjellige nasjonaliteter for å skape det de ømt kaller "verdenslandsbyen". Du kan også utforske Domme, en annen typisk sjarmerende landsby i Bastide bygget på klippene som overhenger Dordogne-elven. Det var her mange av tempelherrene ble fengslet, og du kan fortsatt se noe av graffitien deres på tårnportene. Et annet alternativ på denne turen er å besøke Jardins de Marqueyssac, en fantastisk hage fylt med topiary-skapelse og en pittoresk promenade med panoramautsikt over elven Dordogne. Besøk Eyrignac-hagen, den franske hagen inspirert av italiensk design fra 1700-tallet. De ble fullstendig modifisert til en engelsk romantisk hage på 1800-tallet. På denne private turen har du også muligheten til å besøke Chateau de Commarque, Chateau de Jumilhac, Monpazier, Puymartin, Eyrignac, Monbazillac, La Roque Gageac, Montfort og Salignac.

Bordeaux Outdoor Escape Game: Port of the Moon

10. Bordeaux Outdoor Escape Game: Port of the Moon

Løs gåter med en app på telefonen din for å oppdage de beste severdighetene i Bordeaux historiske sentrum. Besøk byens landemerker og skjulte perler når som helst på dagen og i ditt eget tempo. Naviger byen til fots på denne interaktive turen uten behov for kart, GPS eller guide. Dette byspillet starter ved Monument aux Girondins. Det vil ta deg mellom 1 og 2 timer å fullføre, og du kan også utforske i ditt eget tempo: pause spillet og gjenoppta når som helst fra stedet der du stoppet det. Du avslutter ved Grosse Cloche. Når du løser utfordringer, utfolder historien seg og nøyaktige veibeskrivelser på telefonen din vil lede deg til neste sted. Etter bestilling vil du motta en e-post med instruksjoner om hvordan du laster ned og spiller spillet på telefonen. Du kan spille på egen hånd, i en stor gruppe eller i flere mindre grupper som konkurrerer mot hverandre og møtes ved spillets sluttstopp.

27 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Oppslukende opplevelser

Flere reisetips for Bordeaux

Vil du vite mer om aktiviteter i Bordeaux? Trykk her for full oversikt