Ankom Bologna og sjekk inn på leiligheten eller hotellet. Møt kokken og nyt en rask omvisning i byens historiske sentrum etterfulgt av en aperitiv og middag i en typisk trattoria. Etter frokost på dag 2 og 3 møter du kokken på CIBO Cooking School kl. 08.30 og tar deretter en historisk omvisning på vei til Bolognas markedsområde hvor du bestemmer deg for hva du skal tilberede på kjøkkenet mens du handler på markedet står. Lær hvordan du tilbereder 2 deilige måltider til lunsj og middag, inkludert håndlaget pasta. Om ettermiddagen kan du velge mellom 3,5 timers matlaging på skolen eller en spasertur i Bologna sentrum med kokken/guiden din. Kl. 18. dra tilbake til skolen for å lage middag.
På dag 4 kan du ta en tur til Fiorentini-vingårdene i Castrocaro. Etter å ha spist og smakt gode Romagna-viner som Sangiovese, Albana og Famoso, stopp for å nyte en lunsj med piadina romagnola og håndlaget ravioli i en lokal Trattoria. Om ettermiddagen fortsetter du til fjellet på Fumaiolo-fjellet. Etter innsjekking, ta en kort spasertur i fjellet. Om kvelden kan du lage middag i fjellhuset med en meny fokusert på sesongens råvarer og eldgamle lokale oppskrifter.
På dag 5 kan du besøke helligdommen La Verna grunnlagt av St. Frans av Assisi. Beundre de vakre verkene av blyglasert terrakotta av Andrea Della Robbia, før du drar hjem for å lage lunsj. Gå til Eremo of Saint Alberico på toppen av Fumaiolo-fjellet. Lag deretter mat og spis hjemme med mer herlig lokal mat. Morgenen etter drar du til Borgo San Sepolcro i Toscana, hjemmet til maleren Piero della Francesca. Besøk det lokale museet og beundre freskene av Kristi oppstandelse og Polyptych of the Misericordia. Etter lunsj i en lokal toskansk Osteria, dra til Monterchi for å se Pieros Madonna del Parto. Om ettermiddagen går du til Sorgenti del Tevere på toppen av Fumaiolo-fjellet. Lag mat og spis hjemme med mer fantastisk lokal mat. På dag 7 kan du bruke morgenen på å utforske Ravenna før du returnerer til Bologna.