Våre mest anbefalte ting å gjøre i Bol

Fra Makarska: Zlatni Rat & Bol hurtigbåttur med svømming

1. Fra Makarska: Zlatni Rat & Bol hurtigbåttur med svømming

Utforsk øya Brač, nyt på Zlatni rat beach. Gjestene vil bli sluppet direkte på kaien på den berømte stranden Zlatni Rat, for bading, soling, 1 time. Ankring i en av buktene Konjska eller Zvirje for bading og snorkling en halvtime. Gjestene vil bli sluppet i Vala Hrvaska bukt med strand og restaurant for bading og/eller restaurant, 1,5 time. Slutten av september når restauranten stenger vil vi besøke byen Bol for en spasertur eller lunsj. Hvis du er heldig, er en spesiell bonus å se delfiner på ruten vår nesten hver dag

Split: Heldagstur til Bol, Hvar, Pakleni Island og Solta

2. Split: Heldagstur til Bol, Hvar, Pakleni Island og Solta

Heldagsturen Bol, Hvar, Pakleni og Solta er en populær utflukt i Kroatia, spesielt for de som er interessert i å utforske det vakre kystlandskapet og pittoreske øyene i regionen. Turen starter fra byen Split og inkluderer besøk til fire forskjellige steder. Første stopp på turen byen Bol på øya Brač, som er kjent for sin vakre strand kjent som Zlatni Rat eller Det gylne horn. Stranden er kjent for sin særegne form, som endrer seg avhengig av vind og tidevann. Neste stopp på turen øya Hvar, som er et av de mest populære reisemålene i Kroatia. Byen Hvar er kjent for sin vakre arkitektur, historiske landemerker og livlige natteliv. Besøkende kan utforske byens sjarmerende gater og torg, besøke den historiske Fortica-festningen eller slappe av på en av byens mange strender. Det tredje stoppet på turen er Pakleni-øyene, en gruppe små øyer som ligger utenfor kysten av Hvar. Øyene er kjent for sitt krystallklare vann, skjulte viker og bortgjemte strender. Besøkende kan ta en svømmetur, snorkle eller bare slappe av og nyte den fantastiske utsikten. Siste stopp på turen er vanligvis øya Šolta, som er kjent for sine pittoreske landsbyer og rolige atmosfære. Besøkende kan utforske øyas sjarmerende landsbyer, prøve lokale viner og olivenolje, eller ta en rolig spasertur langs øyas naturskjønne kystlinje.

Makarska: Zlatni Rat-stranden, Bol-byen og tur til bortgjemte bukter

3. Makarska: Zlatni Rat-stranden, Bol-byen og tur til bortgjemte bukter

Tilbring en dag med å utforske vannet på et naturskjønn hurtigbåtcruise til Brac Island fra Makarska. Besøk Zlatni Rat-stranden og byen Bol. Nyt tid til å svømme og snorkle under stopp i mellom å utforske de bortgjemte buktene i Brac. Ta av fra marinaen og fordyp deg i vidstrakt utsikt over Bracs steinete kyst mens du suser langs den. Bruk fritiden din på den berømte Zlatni Rat-stranden (eller Golden Horn) for svømming og snorkling. Utforsk Bol by og gå en tur gjennom dens gamle steingater fylt med fargerike middelhavsblomster. Hopp tilbake om bord, opplev den uberørte naturen til to skjulte bukter. Få tid til å svømme og snorkle i det krystallklare vannet før du returnerer til Makarska for å avslutte dagen.

Brač: Øyutforskningstur med firehjulsdrevet jeep

4. Brač: Øyutforskningstur med firehjulsdrevet jeep

Om morgenen blir du hentet på stedet du ønsker. Vær klar for et 9 timer langt eventyr som begynner med den gamle romerske havnen nå kjent som den sjarmerende Splitska-bukten. Nyt utsikten over olivenmarkene på vei til den eldste øybosetningen kalt Škrip. Mens du er der, kan du se de to vakre slottene og familiedrevne olivenoljemuseet hvor du vil smake på produktene deres, høre historien om tradisjonen med olivenproduksjon og produksjonsprosessen. Den historiske veien fra 1800-tallet er hovedveien din til det høyeste punktet på øya, kalt Vidova Gora, hvor du kan se den vakre utsikten over de forskjellige øyene rundt. Rull ned på offroad omgitt av skog og kryss til sørsiden til den berømte stranden Golden Horn (Zlatni-rotte). Ta med deg badedrakter og ta en forfriskende svømmetur i det vakre Adriaterhavet. Går du videre, noen få kilometer unna, på bakken over Bol vil du ha organisert lunsj, som garantert ikke vil gjøre deg likegyldig når du først smaker innenlandsk grillet fisk (eller kjøtt), grønnsaker, lokal vin og likører, i en lettvint atmosfære, omgitt av vingårder og fantastisk utsikt over havet under. I de neste 45 minuttene kan du slappe av og nyte utsikten på vei til hjertet av øya med stort blått panorama på venstre side. I nærheten av Donji Humac vil du besøke det berømte steinbruddet. Et fantastisk sted med enorme biter av kuttet stein og enorme flate overflater som er restene av steinskjæringen. Vær oppmerksom på det vanvittige ekkoet der. Ved slutten av turen vil du være helt sliten og full av informasjon og minner.

Fra Brač: Panoramafly over Brač, Hvar, Šolta og Split

5. Fra Brač: Panoramafly over Brač, Hvar, Šolta og Split

Denne ruten begynner med avgang fra Brač flyplass og en flytur over den vakre stranden Zlatni rat nær Bol, en av de mest kjente kroatiske strendene, på vei mot øya Hvar. Flyturen fortsetter til Vrboska, en av de mest pittoreske landsbyene på øya Hvar, og snart ved å fly over byene Jelsa og Starigrad. En scene som venter reisende er utsikten over slottet Tvrdalj, sommerresidensen til Petar Hektorović, med et sjøvannsfiskebasseng og et tårn med dueslag. Etter det fortsetter flyturen til byen Hvar, øyas administrative sentrum og et av de verdenskjente turistmålene. Over byen er et observatorium, brukt til både turist- og vitenskapelige formål. Flyturen fortsetter med å krysse Hvar-kanalen mot øya Šolta med urørlige høye klipper som renner ut i havet på sørsiden av øya og flere gamle fiskevær som ligger i bukter på nordsiden av øya, som den romantiske Stomorska . Flyturen avsluttes med å fly over byen Split og snu tilbake over Brač-kanalen i retning Supetar, det administrative sentrum av øya Brač.

Brač: Privat båttur fra Split eller Trogir

6. Brač: Privat båttur fra Split eller Trogir

Start din private tur klokken 9.00 på det forhåndsbestemte møtestedet i enten Trogir eller Split, avhengig av ønsket valg. På møtestedet vil du bli ønsket velkommen om bord av din engelsktalende skipper og dra ut på sjøen for å starte utflukten.  Begynn moroa med en hurtigbåttur til øya Bol, med utsikt over de spektakulære øyene underveis. Når du er her, vil du svømme på en strand, som av mange ansett for å være en av de vakreste strendene i verden - Golden Horn. Etter en avslappende svømmetur og soling på Bol fortsetter du turen til den gamle jugoslaviske ubåthærstunnelen på øya Brac. Her får du utforske unike tunneler bygget av eks-jugoslaviske marinesoldater. Du vil få litt fritid til bading og hopping og all slags moro.  Etter tunneleventyret ditt, vil du kjøre til  Lučice-bukten og stoppe på et deilig lunsjsted. På dette stedet er det mange restauranter som selger tradisjonell mat du kan velge mellom. Etter din deilige lunsj besøker du den autentiske fiskerlandsbyen Milna på øya Brač  og smaker på tradisjonelle dalmatiske viner på Konoba. Du vil også ha ledig tid til å utforske landsbyen mens du er her. Etter at du har utforsket landsbyen Milna, kommer du tilbake til det opprinnelige møtestedet klokken 18.00.

Milna: Båttur til Bol og The Hidden Bays of Brac Island

7. Milna: Båttur til Bol og The Hidden Bays of Brac Island

Røm fra byens folkemengder og nyt en rolig båttur rundt øya Brac, et sant paradis for de som leter etter en blanding av kultur, historie og naturlig skjønnhet. Utforsk marinetunnelen ved sjøen på vei til Golden Cape-stranden. Et av stedene du må se på Brač er den sjarmerende byen Bol. Bol er kjent for sine vakre strender, den mest kjente er Zlatni Rat-stranden. Denne praktfulle stranden består av en halv kilometer lang pytt av småstein og sand som endrer form med tidevannet, og den er også kjent som Golden Horn-stranden. Besøkende kan ta en spasertur langs strandpromenaden, beundre den tradisjonelle arkitekturen og nyte det krystallklare vannet. Spaser rundt i gatene i Sumartin eller den tradisjonelle landsbyen Pucisca kjent for sin tradisjon innen steinhuggeri. Det langsomme cruiset fra en bukt til en annen er den perfekte måten å nyte den pittoreske naturen. Ikke gå glipp av sjansen for å svømme fra båten og snorkle i krystallklart vann.

Split: Dagstur til Hvar- og Brač-øyene med Zlatni Rat-stranden

8. Split: Dagstur til Hvar- og Brač-øyene med Zlatni Rat-stranden

Oppdag skjønnheten til de kroatiske øyene Brač og Hvar på denne dagsturen fra Spilt. Seil til et stykke WW2-historie ved militærtunnelene på øya Brač og reis til kystbyene Vrboska og Jelsa. Benytt deg av snorkleutstyret på Zlatni Rat-stranden. Sett av fra Split og ta deg til de militære tunnelene på øya Brač der spesialstyrkeubåter og mindre marinefartøyer en gang fant trygg havn. Ta noen bilder av denne delen av WW2-historien. Cruise til den hornformede og furukantede bredden av Zlatni Rat-stranden. Bruk litt tid på svømming og snorkling i det forfriskende krystallklare vannet. Slapp av på fin rullesteinstrand eller kjøp en fersk fiskelunsj på en lokal restaurant. Fortsett til den minste byen på øya Hvar, den sjarmerende fiskerlandsbyen Vrboska. Oppdag skjønnheten til den lille øya midt i Vrboska-bukten som er forbundet med broer. Beundre de gamle byhusene med kjennetegn fra gotisk, renessanse- og barokkarkitektur. Ta deg til byen Jelsa på øya Hvar. Ta noen bilder av vannkanten og den sjarmerende havnen. Fang skjønnheten til de gamle dalmatiske steinhusene og rullesteinstrendene før du drar tilbake til Split

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Bol

15 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Bol

Utforsk alle

Flere reisetips for Bol

Vil du vite mer om aktiviteter i Bol? Trykk her for full oversikt