Våre mest anbefalte ting å gjøre i Bilbao

Bilbao: 1- eller 2-timers sightseeingbåttur

1. Bilbao: 1- eller 2-timers sightseeingbåttur

Legg ut på en seiltur gjennom hjertet av Bilbao. Få et nytt perspektiv på denne vakre byen fra elvemunningen. Båten har en kapasitet på 80 personer og sitteplasser både ute og inne. På en times tur, sett av fra rådhusbroen på Pio Baroja-plassen gjennom hjertet av villaen. Gå mot Zorrozaurre-elvebredden og til slutt til inngangen til Deusto-kanalen. Avslutt turen der du begynte. På den to timer lange ruten starter du fra samme brygge på Pio Baroja-plassen. Cruise forbi Bilbaos mest betydningsfulle landemerker og bygninger og deretter på en omvisning i elvemunningen til Puente Bizkaia-området. Lytt til en lydguide, tilgjengelig på spansk, baskisk, engelsk, fransk, tysk og italiensk, for å få innsikt i den spesielle ruten som seiles og historien til byen og dens bygninger, broer og andre konstruksjoner.

Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe guidet tur

2. Bilbao: San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe guidet tur

Utforsk Baskerland med en guidet tur som starter i San Sebastian rundt gamlebyen for å se San Vicentes kirke og basilikaen Santa María del Coro. Gå tilbake i tid mens du lærer om den lokale historien og besøker viktige steder som Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa og rådhuset. Nyt atmosfæren til San Sebastián mens du spaserer rundt Plaza Mayor og Plaza de la Constitución. Ankomst havnen, en av de viktigste stedene i området. Lær om brannene som ødela en stor del av byen. Gjør kameraet ditt klart for bilder av La Concha Bay. Gå rundt rådhuset, en av de fineste bygningene i byen, til du ankommer Ensanche de San Sebastián. Besøk byens lunger, Plaza Gipuzkoa og Plaza Okendo, grøntområder som er omgitt av Urumea-elven. Etter at den guidede turen er ferdig, vil du ha litt ledig tid til å utforske eller kjøpe noen av de typiske pintxoene, eller små tallerkener. Turen vil ende i San Juan de Gaztelugatxe, en holme som kun kan nås via en gangsti. Gå på en panoramaomvisning i området og oppdag områdets drømmeaktige klipper som ble omtalt i HBO-serien, Game of Thrones.

Bilbao: San Mamés museum og stadionomvisning

3. Bilbao: San Mamés museum og stadionomvisning

Få adgang til museet mellom port 19 og 20, til det berømte San Mamés stadion der omvisningen begynner. Opplev deretter en unik innsikt i fotballverdenen på gressnivå. Få opplevelsen av å være en ekte fotballspiller mens du løper ut på banen fra tunnelen, vandrer gjennom garderobene og forestiller deg spenningen i presserommet. Sammen med omvisningen av stadion besøker du det moderne og innovative Athletic Club-museet, hjemmet til et bredt utvalg av fascinerende fotballminner. Utforsk museet og beundre samlingen av 500 opprinnelig fotballrelaterte objekter som har blitt samlet inn over mer enn et århundre. Se fortiden og nåtiden til klubben som kommer til liv når du beundrer trofeer, kostymer, grafikk og audiovisuelt materiale som feirer de røde og hvite. Det er masse å se og gjøre på museet med 4 audiovisuelle produksjoner, 13 interaktive systemer, 600 videoer, en oppslukende videovegg og et lekerom utstyrt med underholdning for alle aldre.

Guggenheim-museet, Bilbao: Forbi-køen-billett og omvisning

4. Guggenheim-museet, Bilbao: Forbi-køen-billett og omvisning

Møt guiden din utenfor Guggenheim-museet i Bilbao for å begynne en omvisning på både innsiden og utsiden av museet. Gå forbi billettkøen og oppdag mer om et av byens fremste symboler. Lær hvorfor Bilbao ble valgt som hjemsted for den fantastiske Frank Gehry-designede bygningen, og opplev byggets struktur og utendørsskulpturer som omgir museet.  Mens du vandrer gjennom galleriene, atriumet og terrassen med guiden din, får du se de viktigste verkene i Guggenheims faste og roterende samlinger. Beundre dens bølgende serpentinformer blant store kunstverk som vil overraske deg på grunn av materialet som brukes.

Fra Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika og Mundaka gruppetur

5. Fra Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika og Mundaka gruppetur

Elvemunningen til Urdaibai-elven har mange attraksjoner som kan nytes på en kort tur fra Bilbao. Eremitasjen til Gaztelugatxe, som var settet for Dragonstone i Game of Thrones-serien, er et godt utgangspunkt. Mens du er der, kan du nyte havutsikten i motsetning til det ruvende fjellet i nærheten. Ta deg god tid og klatre opp de 241 trappene som tar deg til toppen av Gaztelugatxe, hvor du kan ringe tre ganger i følge tradisjonen. Etter det lar kystbyen Mundaka deg se på egen hånd hvordan gamle fisketradisjoner fortsatt opprettholdes i dag. Deretter reiser du fra Mundaka for å nå Gernika, hvor landlige og landbrukstradisjoner er blandet med deres varierte historie. Gernika er en viktig referanseby i baskisk historie, og er hjemmet til det gamle treet der middelalderkongene i Spania sverget å respektere lokale lover. Det er også her den tyske bombingen fant sted under den spanske borgerkrigen, og ødela store deler av byen. Ved avslutningen av opplevelsen din returnerer sjåføren deg tilbake til Bilbao.

Fra Bilbao: Guidet tur til Gaztelugatxe og Gernika

6. Fra Bilbao: Guidet tur til Gaztelugatxe og Gernika

En tur til den fantastiske klippeholmen Gaztelugatxe, som ligger på kysten av Bizkaia bare 35 kilometer fra Bilbao sentrum. Ankom utsiktspunktet og få 2 timer fritid til å utforske selvstendig. Bruk tiden til å klatre til eremitasjen San Juan de Gaztelugatxe fra 1000-tallet, hvor du kan ta på klokken til kapellet tre ganger og komme med et ønske. Nyt den fantastiske utsikten over Biscayabukta før du reiser til Bermeo for å ta en spasertur i den sjarmerende fiskerlandsbyen. Fortsett til den historiske byen Gernika, stedet for en av de første luftbombingene fra Nazi-Tyskland, og besøk Casa de Juntas (forsamlingshuset) med det berømte Guernica-treet som symboliserer folkets tradisjonelle frihet.

Bilbao: Baskisk mattur med guide

7. Bilbao: Baskisk mattur med guide

Bli med oss på en uforglemmelig Bilbao pintxos-tur som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom hjertet av Baskerland. Den baskiske regionen er kjent for sin eksepsjonelle mat, og pintxos er en unik del av den kulinariske tradisjonen. Disse små, bite-sized rettene serveres vanligvis på en brødskive og er ofte toppet med sjømat, spekemat, grønnsaker og en rekke andre smakfulle ingredienser. Under turen vår vil du utforske flere nabolag i Bilbao og besøke noen av byens mest autentiske pintxos-barer og restauranter. Våre kunnskapsrike guider vil introdusere deg til de beste stedene å prøve pintxos og vil gi deg innsidekunnskap om den lokale matscenen. Du vil kunne smake på et bredt utvalg av pintxos, hver med sine egne distinkte smaker og presentasjoner. Turen vår handler imidlertid ikke bare om mat. Det er også en mulighet til å lære om historien og kulturen til Bilbao og Baskerland. Våre guider vil dele fascinerende historier og innsikt i lokalområdet, og gi deg et unikt perspektiv på denne utrolige delen av Spania. Du vil få en større forståelse for det baskiske folket, deres skikker og livsstil. I tillegg til pintxos, vil du også ha muligheten til å smake på lokale viner, som passer perfekt til smakene i Baskerland. Våre guider vil hjelpe deg med å velge riktig vin for å komplementere pintxoene dine, og vil gi deg innsikt i vinproduksjonsprosessen og historien til regionens vingårder. Vår pintxos-tur er en sosial opplevelse, og du får sjansen til å møte andre matelskere fra hele verden. Det er en fin måte å få nye venner og dele kjærligheten til god mat og drikke. Turen vår varer i 3 timer, og gir deg god tid til å nyte smakene av Bilbaos pintxos og til å utforske byens livlige atmosfære. Våre guider vil sørge for at du får en trygg og hyggelig opplevelse og at du drar med full mage og en større forståelse av denne bemerkelsesverdige regionen. Oppsummert er vår Bilbao pintxos-tur en eksepsjonell mulighet til å utforske det beste av baskisk mat og kultur. Du vil smake på smakene i regionen, lære om dens historie og skikker, og lage varige minner med andre matelskere. Bli med oss på dette uforglemmelige eventyret og oppdag magien til Bilbaos pintxos-scene!

Bilbao: Pintxos og vinsmakingstur med lokal guide

8. Bilbao: Pintxos og vinsmakingstur med lokal guide

Vår pintxo-oppdagelsesopplevelse begynner med en orientering i butikken vår @TourneBilbao. Vi vil at du skal forstå viktigheten av mat i hvordan vi forholder oss til hverandre og de spesielle små triksene for å gjøre det som en lokal. Ribera Market, det største dekkede matmarkedet i Europa og hvor Michelin-stjernesjefer og vanlige borgere lager opp noe av den beste maten byen har å tilby Så er det på tide å dykke inn i gamlebyen og dens skjulte hemmeligheter, så vårt første stopp ville være en av de klassiske barene der "txikiteros", de lokale vindrikkerne, synger sanger mens de drikker. Hvis vi er heldige, har vi muligheten til å dele en vin og en klassisk aperitiff med dem som diskuterer tradisjonene og symbolene i Baskerland. Deretter vil vi gå til det emblematiske Plaza Nueva, for å smake på 2 pintxos og lære om den lokale baskiske vinen: Txakoli i en av de lokale barene. Når vi har besøkt gamlebyen, skal vi krysse elven for å gå inn i Ensanche, det økonomiske sentrum av byen. Vi vil besøke en veldig historisk bar og vi vil ha muligheten til å smake Rioja-viner, samt pintxos som blander det mest avanserte kjøkkenet med de mest tradisjonelle smakene av lokale produkter. Turen din slutter her, hvor du ikke bare vil bli fylt med deilige pintxos, men også få et nytt innblikk i den lokale kulturen og tradisjonene. Og viktigst av alt, vil du føle deg som en autentisk Bilbaíno.

Bilbao: 3-timers omvisning på sykkel med liten gruppe

9. Bilbao: 3-timers omvisning på sykkel med liten gruppe

Utforsk Bilbao på sykkel som en lokal på en guidet tur forbi alle byens viktigste severdigheter som det praktfulle Guggenheim-museet. Oppdag historien til denne fascinerende byen og lær om dens fantastiske gamle og nye attraksjoner. Med avgang fra den sentrale Calle de Villarias, følg guiden din langs sykkelveier og gågater for å unngå den travle trafikken. Følg elvens forløp for å finne ut hvorfor den var avgjørende for utviklingen av byen. Pled forbi moderne og historiske steder og stopp ved det dramatiske Guggenheim-museet, som åpnet ved bredden av elven Nervión og ble designet av arkitekten Frank Gehry på 1990-tallet. Beundre Euskalduna konferansesenter, bygget på stedet til de gamle verftene, og se den nye San Mamés fotballstadion. Utforsk historiske Bilbao på steder som neo-barokk Teatro Arriaga. Lær historien til de trange gatene og de brede torgene i Casco Viejo (gamlebyen), og oppdag hvordan de gamle bymurene ved San Antón-broen forbinder Bilbao La Vieja og Casco Viejo.

Bilbao: Guggenheim museet privat guidet besøk

10. Bilbao: Guggenheim museet privat guidet besøk

Nyt en guidet tur til det verdensberømte Guggenheim-museet i Bilbao. Oppdag de midlertidige og permanente utstillingene i museet på din 1,5 timers tur. Beundre arbeidet til kunstnere som Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Yves Klein, Jeff Koons og Fujiko Nakaya. Bli møtt av en lokal guide ved inngangen til museet som er omgitt av promenader, parker og nylig bygde torg. Siden åpningen i 1997 har museets anskaffelser fokusert på verk fra midten av det tjuende århundre og frem til i dag. Oppdag hovedattraksjonene ArcelorMittal-galleriet, som er et stort rom hvor åtte verk av billedhuggeren Richard Serra vises permanent. Av de 24 000 kvadratmeterne som er okkupert av Guggenheim-museet i Bilbao, er 11 000 reservert for utstillingsplasser. Spaser gjennom det arkitektoniske hjertet av museet som består av 20 gallerier som utgjør museet. Gå inn i atriet, et stort åpent rom av buede volumer, omgitt av store glassgardinvegger og kronet av et stort takvindu. 

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Bilbao
Denne havnebyen byr på en vakker kystlinje, fjellrike landskap og en smak av baskisk kultur og mat.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Bilbao

Alle aktiviteter

86 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Bilbao

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Bilbao

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Bilbao?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Bilbao?

De beste dagsturene og utfluktene fra Bilbao er:

San Sebastián

Flere reisetips for Bilbao

Vil du vite mer om aktiviteter i Bilbao? Trykk her for full oversikt