Big Ben

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Big Ben i London: Fem historiske fakta

Ingen landemerker representerer London slik ikoniske Big Ben gjør! Til tross for sin berømmelse er tårnet omgitt av mystikk, selv navnet er en kilde for misforståelser! Her er fem fascinerende fakta du kan ta med deg når du skal besøke hovedstaden.

 • Hva er Big Ben?

  1. Hva er Big Ben?

  Selv om mange tror at Big Ben er navnet for det vakre klokketårnet, er det faktisk kallenavnet for den største klokken inne i tårnet. Hele konstruksjonen heter faktisk Elizabeth Tower.

 • Hvordan fikk klokken sitt kallenavnet?

  2. Hvordan fikk klokken sitt kallenavnet?

  Offisielt heter den 13 tonn tunge klokken Great Bell. Kallenavnet Big Ben ble gitt for å ære Sir Benjamin Hall, byggekommisjonæren som har navnet sitt gravert på klokken.

 • Når ringer Big Ben?

  3. Når ringer Big Ben?

  Big Bens mindre klokker ringer hvert kvarter, mens selve Big Ben kun ringer hver hele time. Lyden kan høres opptil seks kilometer unna!

 • Hvor gammel er Big Ben?

  4. Hvor gammel er Big Ben?

  Big Ben ble støpt 10.april 1858, så i 2015 fylte klokken 157 år! Imidlertid ringte ikke klokken for første gang før 11.juli 1859, så det er mange som også mener at det er den ekte bursdagen man skal regne fra!

 • Hvordan kan klokketårnet fortsatt gå nøyaktig?

  5. Hvordan kan klokketårnet fortsatt gå nøyaktig?

  Utrolig nok er klokketårnets pendel fortsatt avhengig av en stabel pennies for å vise presis tid. Om man legger på en penny går uret 40 prosent av et sekund raskere hver dag, og omvendt om man fjerner en penny.

Planlegg besøket ditt

 • Se nærmere

  Utsiden av tårnet har utallige vakre detaljer og intrikate dekorasjoner. Mange av disse er helt umulige å se med det nakne øye fra bakkeplan siden tårnet er hele 96 meter høyt. Derfor er det et godt tips å ta med kikkert slik at man virkelig kan se de utrolige detaljene!

 • Beste besøkstid

  Midt på dagen ringer Big Ben 12 ganger, dette er kanskje det beste tidspunktet. Samtidig er det også det travleste tidspunktet å dra dit på. For å unngå folkemassene er det best å komme tidlig morgen eller på kvelden, og ukedager pleier å være bedre enn helgen.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Turer er tilgjengelig hver lørdag, men sjekk på nett for oppdaterte tider.
 • Pris
  Det er gratis å se på tårnet, men en omvisning i bygningen koster fra 18 - 25 GBP for voksne, og kan bli dyrere om du velger ekstra fordeler.
 • Behøver jeg en guide?
  Alle hop-on hop-off busser passerer Big Ben, men sjekk ut de guidede turene gjennom parlamentet for å lære mer om Big Ben.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinjene District, Circle eller Jubilee til stasjonen Westminster, eller sjekk ut bussrutene som et annet alternativ.
 • Flere tips

  • Fotografering, filming og bruk mobiltelefoner er forbudt inne i parlamentsbygningen.

Flere reisetips for Big Ben

Vil du vite mer om aktiviteter i Big Ben? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Big Ben

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 7 557 vurderinger

Det fungerte bra. Var veldig hyggelig fra starten av. Hyggelig personale, super velsmakende snacks, atmosfære og musikk flott - mitt absolutte høydepunkt av en allerede perfekt helg i London. Du MÅ ha gjennomført denne turen!

Grunnleggende opplevelse for de som stopper i London noen dager. Den lar deg besøke en god del av byen. Du stopper der du foretrekker og deretter forlater ... Absolutt å gjøre.

Fantastisk!!

Beste guidet tur vi har hatt !;) Vi fikk se alt det store og han fortalte masse historie . Utrolig flink med barn . Anbefales

ikke hatt muligheten til å gjøre vandreturen inkludert i tjenesten, vi så bare en arrangør som tilbød den!

Den beste turen ansatt i de europeiske landene jeg besøkte.