Feuerle-samlingen kombinerer internasjonale samtidskunstnere med keiserlige kinesiske møbler og gammel sørøstasiatisk kunst. Museet ligger i en tidligere bunker fra andre verdenskrig - renovert av den britiske arkitekten John Pawson - og oppmuntrer til en samtale mellom ulike perioder og kulturer. Når du utforsker samlingene, får du et nytt perspektiv på de eldgamle og moderne verkene som omgis av imponerende arkitektur og sofistikert lysdesign som vil stimulere alle sanser.
Møt ekspertguiden din og begynn turen gjennom samlingene. Beundre khmer-skulpturer i stein, bronse og tre fra 700- til 1200-tallet, keiserlige kinesiske lakk- og steinmøbler. I tillegg kan du finne kinesiske lærde møbler i tre og stein fra Han-dynastiet til Qing-dynastiet fra 200 f.Kr. til 1700-tallet. De er supplert med verk av samtidskunstnere, inkludert Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Zeng Fanzhi, James Lee Byars, Nobuyoshi Araki og Adam Fuss.
Oppdag hvorfor disse stykkene alle har blitt valgt og samlet av museets grunnlegger Désiré Feuerle - en kjenner av asiatisk kunst som var en pioner i å sammenstille antikviteter med samtidskunst gjennom en serie banebrytende utstillinger på 1990-tallet.
Den første Silk Room-utstillingen er også tilgjengelig frem til 8. april 2022 i øverste etasje i samlingen. Silkerommet har fokus på et utvalg av nyere verk av den britiske kunstneren og forfatteren Edmund de Waal, sammenstilt med usynlige stykker fra samlingen.
«Ideen bak denne utstillingen er å sammenstille det poetiske innholdet i Edmund de Waals verk og den tidløse karakteren til ekstraordinære asiatiske prestasjoner fra 600- og 1500-tallet. De Waal er en samtidskunstner, men hans sjel ser jeg hos Rembrandt, i skjønnheten til italienske renessansemalere og i historisk filosofi. De Waal er en historieforteller, som frakter deg til mørke grunner, men også inn i lysets skjønnhet. Av den grunn kan de Waals bølger finnes både i gammel asiatisk kunst, og i de store prestasjonene til europeiske mestere i Wunderkammern, som om disse ble sett gjennom øyet til en Morandi. de Waal lager magiske imaginære bokser som inneholder skjønnhet i tilskuerens øyne. De fleste ville sett ham knyttet til porselen, men jeg tror at kreasjonene hans med porselen går mye lenger og lenger enn følelsen porselen skaper i våre øyne. (Désiré Feuerle)
Vi takker Studio Edmund de Waal og Galerie Max Hetzler, Berlin