Opplevelser i
Berlin

Vibrant, trendy, and bustling with energy, Germany's capital is a hotspot for history lovers and cultural connoisseurs.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Berlin

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Berlin?

Topp ti severdigheter og opplevelser i Berlin

Berlins historie har med sine dramatiske oppbrudd skapt en by der nattelivet og de ulike bydelene er en like stor attraksjon som flere av de store museene og den overveldende arkitekturen. Det gjemmer seg en historie bak hvert gatehjørne, men her er noen av de beste stedene du bør få med deg.

 • Alexanderplatz

  1. Alexanderplatz

  Dette stedet var et mekka for kabaret på 20-tallet og ble et sovjetisk forbilde under den kalde krigen. Alexanderplatz ligger sentralt i Berlin og er lett tilgjengelig, og er derfor et perfekt utgangspunkt for en rundtur i byen.

 • TV-tårnet

  2. TV-tårnet

  Siden dette er Berlins høyeste punkt, er tårnet synlig fra nesten hvor som helt i byen. Billetter til TV-tårnet koster fra 13 EUR og oppover for voksne og vil gi deg den beste utsikten i Berlin!

 • Brandenburger Tor

  3. Brandenburger Tor

  Monumentet ligger på enden av Unter den Linden, like ved Riksdagen og Holocaust-minnesmerket. Brandenburger Tor er et triumfmonument, tidligere for krig, i dag for samhold.

 • Riksdagsbygningen

  4. Riksdagsbygningen

  Tysklands parlamentsbygning er blitt et arkitektonisk ikon for Berlin. Den moderne glasskuppelen kroner på toppen av den ny-barokke bygningen som er åpen for publikum. Fra kuppelen i Riksdagsbygningen får du en flott utsikt over byen.

 • Regjeringskvartalet

  5. Regjeringskvartalet

  Det er ikke bare Riksdagsbygningen som er en del av Regjeringskvartalet. I den nord-østlige delen av parken Tiergarten finnes noe av den mest moderne arkitekturen i Berlin.

 • Madame Tussauds Berlin

  6. Madame Tussauds Berlin

  Madame Tussauds er ganske nyetablert i byen, men har allerede fått en fargerik historie. På åpningsdagen rev en gjest hodet av Hitlerfiguren!

 • Berlin Dungeon

  7. Berlin Dungeon

  På regnfulle dager kan du ta turen til Berlin dungeon og minnes om byens fortid. Store grupper får mye rabatt på inngangsbillettene.

 • Potsdamer Platz

  8. Potsdamer Platz

  Etter krigen var Potsdamer Platz en ødemark, men i dag ligger noen av byens dyreste hoteller her. Her holdes det også store filmpremierer og Berliner Philharmonie ligger like rundt hjørnet.

 • Kurfürstendamm

  9. Kurfürstendamm

  Den litt over 3 km lange boulevarden er lokalt kjent som Ku'Damm, og danner rammen rundt Berlins handleområde. I østenden av gaten, ved Wittenbergplatz, ligger kontinentes største kjøpesenter KaDeWe.

 • Gendarmenmarkt

  10. Gendarmenmarkt

  På den historiske plassen Gendarmenmarkt står Berlins konserthus flankert av to katedraler. Det er gratis adgang til Deutscher Dom, men i den noe eldre Französischer Dom, koster det 3 EUR å komme inn.

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise hit?

  Med mindre du har noe imot store folkemengder, kan det anbefales å besøke Berlin om sommeren. Da er det avslappede gatelivet i byen på sitt beste. Bruk en søndag på å oppleve et av byens livlige loppemarkeder.

 • Hvor bør man bo?

  Hvert eneste nabolag har sin egen stil og stemning i Berlin. Charlottenburg er relativt fint, mens Mitte er et mer trendy alternativ. Prenzlaurberg er kafékulturens sentrum. Her bor det også mye barnefamilier. Schöneberg er kjent for sine homsebarer og nattklubber, mens Friedrichshain og Kreuzberg er kjent for sitt yrende natteliv.

 • Hvordan kommer man seg rundt?

  Berlin er full av trikker, tog, taxier og busser. Du finner billettautomater på de fleste stasjoner, så gå ikke i den samme fellen som mange turister har gjort før deg og tro at toget er gratis. Det blir dyrt når billettkontrolløren kommer! Berlin WelcomeCard dekker offentlig transport i Berlin og Potsdam i 2-5 dager. Kortet gir deg i tillegg rabatter på mange barer og restauranter, og på billetter til Berlin Dungeon.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Mai til september er den perioden med best vær i Berlin.

Flere reisetips for Berlin

Vil du vite mer om aktiviteter i Berlin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Berlin

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 93 095 vurderinger

Frokosten smakte veldig godt, den var enkel, men deilig, brød, rundstykker, smørklatter, syltetøy, honning, 2x pølse, 2x ost og litt frukt. Enhver annen ingrediens som f.eks B. eggerøre etc. må du betale ekstra. All drikke, inkludert kaffe, er ikke inkludert i bookingprisen og må betales separat. Men det var hyggelig å snurre over Berlin til frokost.

Dynamisk og fargerik med imponerende effekter. Absolutt verdt å se, selv om det er verdt å merke seg at rundt halvparten av all dialog og sang er på tysk, så du kan gå glipp av noe innhold.

If you’re in Berlin you should definitely go for a trip to Sachsenhausen to experience an important and dark side of our recent history.

Alt var bare fantastisk bortsett fra været, var for varmt. Det var lett å finne ferge og de tilbød fantastiske cocktailer om bord.

Kjempe fin opplevelse, gode drinker og meget hyggelig betjening.