Berlin
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
På grunn av COVID-19-utbruddet kan noen omvisninger, attraksjoner og lokaler på dette stedet være midlertidig stengt. Få siste nytt på vår reiseoppdateringsside. Lær mer

Populære opplevelser i Berlin

Se alle opplevelser i Berlin

Severdigheter i Berlin

Topp ti severdigheter og opplevelser i Berlin

Berlins historie har med sine dramatiske oppbrudd skapt en by der nattelivet og de ulike bydelene er en like stor attraksjon som flere av de store museene og den overveldende arkitekturen. Det gjemmer seg en historie bak hvert gatehjørne, men her er noen av de beste stedene du bør få med deg.

Alexanderplatz

Alexanderplatz

Dette stedet var et mekka for kabaret på 20-tallet og ble et sovjetisk forbilde under den kalde krigen. Alexanderplatz ligger sentralt i Berlin og er lett tilgjengelig, og er derfor et perfekt utgangspunkt for en rundtur i byen.

TV-tårnet

TV-tårnet

Siden dette er Berlins høyeste punkt, er tårnet synlig fra nesten hvor som helt i byen. Billetter til TV-tårnet koster fra 13 EUR og oppover for voksne og vil gi deg den beste utsikten i Berlin!

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Monumentet ligger på enden av Unter den Linden, like ved Riksdagen og Holocaust-minnesmerket. Brandenburger Tor er et triumfmonument, tidligere for krig, i dag for samhold.

Riksdagsbygningen

Riksdagsbygningen

Tysklands parlamentsbygning er blitt et arkitektonisk ikon for Berlin. Den moderne glasskuppelen kroner på toppen av den ny-barokke bygningen som er åpen for publikum. Fra kuppelen i Riksdagsbygningen får du en flott utsikt over byen.

Regjeringskvartalet

Regjeringskvartalet

Det er ikke bare Riksdagsbygningen som er en del av Regjeringskvartalet. I den nord-østlige delen av parken Tiergarten finnes noe av den mest moderne arkitekturen i Berlin.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds er ganske nyetablert i byen, men har allerede fått en fargerik historie. På åpningsdagen rev en gjest hodet av Hitlerfiguren!

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

På regnfulle dager kan du ta turen til Berlin dungeon og minnes om byens fortid. Store grupper får mye rabatt på inngangsbillettene.

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Etter krigen var Potsdamer Platz en ødemark, men i dag ligger noen av byens dyreste hoteller her. Her holdes det også store filmpremierer og Berliner Philharmonie ligger like rundt hjørnet.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Den litt over 3 km lange boulevarden er lokalt kjent som Ku'Damm, og danner rammen rundt Berlins handleområde. I østenden av gaten, ved Wittenbergplatz, ligger kontinentes største kjøpesenter KaDeWe.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

På den historiske plassen Gendarmenmarkt står Berlins konserthus flankert av to katedraler. Det er gratis adgang til Deutscher Dom, men i den noe eldre Französischer Dom, koster det 3 EUR å komme inn.

Berlin: Våre reisetips

Når bør man reise hit?

Med mindre du har noe imot store folkemengder, kan det anbefales å besøke Berlin om sommeren. Da er det avslappede gatelivet i byen på sitt beste. Bruk en søndag på å oppleve et av byens livlige loppemarkeder.

Hvor bør man bo?

Hvert eneste nabolag har sin egen stil og stemning i Berlin. Charlottenburg er relativt fint, mens Mitte er et mer trendy alternativ. Prenzlaurberg er kafékulturens sentrum. Her bor det også mye barnefamilier. Schöneberg er kjent for sine homsebarer og nattklubber, mens Friedrichshain og Kreuzberg er kjent for sitt yrende natteliv.

Hvordan kommer man seg rundt?

Berlin er full av trikker, tog, taxier og busser. Du finner billettautomater på de fleste stasjoner, så gå ikke i den samme fellen som mange turister har gjort før deg og tro at toget er gratis. Det blir dyrt når billettkontrolløren kommer! Berlin WelcomeCard dekker offentlig transport i Berlin og Potsdam i 2-5 dager. Kortet gir deg i tillegg rabatter på mange barer og restauranter, og på billetter til Berlin Dungeon.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Mai til september er den perioden med best vær i Berlin.

Aktiviteter og turer i Berlin

De mest populære attraksjonene i Berlin

Byer i Tyskland

Flere reisetips for Berlin

Vil du vite mer om aktiviteter i Berlin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Berlin

Very satisfied, especially with our guide Michael from Australia! His knowledge and focus was very good! He emphasized that we have to learn from the past in order to prevent this horrific scenes from happening again. The logistics were also very good. You get to see selected parts of the area, but if you want you can stay behind and walk on you own. The train back to Berlin leaves every 20 min.

Dette er et viktig besøk å foreta, viktig fordi denne historien aldri må få lov til å gjennta seg. Vi hadde med våre to sønner på 17,5 år. En utrolig dyktig guide ved navn Martin gjorde at vi som var med på turen fikk en viktig gjennomgang av alt det grusomme nazistene gjorde med mennesker de ikke kunne respektere.

Det ble mye venting ved togstasjonen. Gruppene var for små så vi måtte møte en annen gruppe. Det burde vært opplyst hvor mye det var å gå til leieren og hva slags transport og at man måtte bytte tog. Man ble bedt om å ta med seg lunsj, men vi hadde aldri noen pause hvor vi kunne spise lunsj.

Halvdagstur til Sachsenhausen konsentrasjonsleir Vurdert av Anonym, 02.09.2019

Fantastisk tur, Johan var den beste guiden ever. Kunnskapsrik og gjorde historien svært levende. Serviceminded langt utover det vi kunne forvente. Vi hadde en strålende tur økte kunnskapsnivået og lærte mye som ikke ville vært lett tilgjengelig i bokform.

Berlin: Jødisk historie-omvisning Vurdert av Hege, 16.11.2019

Bortsett fra at vi fikk se mange historiske plasser og bygninger var det guiden med aĺl sin kunnskap og sin enestående formidlingsevne som gjorde turen helt fantastisk. Guiden vår het Rod og var fra Manchester, mener jeg å huske.

Oppdag Berlin til fots Vurdert av Sissel, 16.09.2019