Berlin
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Berlin

Se alle opplevelser i Berlin

Severdigheter i Berlin

Topp ti severdigheter og opplevelser i Berlin

Berlins historie har med sine dramatiske oppbrudd skapt en by der nattelivet og de ulike bydelene er en like stor attraksjon som flere av de store museene og den overveldende arkitekturen. Det gjemmer seg en historie bak hvert gatehjørne, men her er noen av de beste stedene du bør få med deg.

Alexanderplatz

Alexanderplatz

Dette stedet var et mekka for kabaret på 20-tallet og ble et sovjetisk forbilde under den kalde krigen. Alexanderplatz ligger sentralt i Berlin og er lett tilgjengelig, og er derfor et perfekt utgangspunkt for en rundtur i byen.

TV-tårnet

TV-tårnet

Siden dette er Berlins høyeste punkt, er tårnet synlig fra nesten hvor som helt i byen. Billetter til TV-tårnet koster fra 13 EUR og oppover for voksne og vil gi deg den beste utsikten i Berlin!

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Monumentet ligger på enden av Unter den Linden, like ved Riksdagen og Holocaust-minnesmerket. Brandenburger Tor er et triumfmonument, tidligere for krig, i dag for samhold.

Riksdagsbygningen

Riksdagsbygningen

Tysklands parlamentsbygning er blitt et arkitektonisk ikon for Berlin. Den moderne glasskuppelen kroner på toppen av den ny-barokke bygningen som er åpen for publikum. Fra kuppelen i Riksdagsbygningen får du en flott utsikt over byen.

Regjeringskvartalet

Regjeringskvartalet

Det er ikke bare Riksdagsbygningen som er en del av Regjeringskvartalet. I den nord-østlige delen av parken Tiergarten finnes noe av den mest moderne arkitekturen i Berlin.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds er ganske nyetablert i byen, men har allerede fått en fargerik historie. På åpningsdagen rev en gjest hodet av Hitlerfiguren!

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

På regnfulle dager kan du ta turen til Berlin dungeon og minnes om byens fortid. Store grupper får mye rabatt på inngangsbillettene.

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Etter krigen var Potsdamer Platz en ødemark, men i dag ligger noen av byens dyreste hoteller her. Her holdes det også store filmpremierer og Berliner Philharmonie ligger like rundt hjørnet.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Den litt over 3 km lange boulevarden er lokalt kjent som Ku'Damm, og danner rammen rundt Berlins handleområde. I østenden av gaten, ved Wittenbergplatz, ligger kontinentes største kjøpesenter KaDeWe.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

På den historiske plassen Gendarmenmarkt står Berlins konserthus flankert av to katedraler. Det er gratis adgang til Deutscher Dom, men i den noe eldre Französischer Dom, koster det 3 EUR å komme inn.

Berlin: Våre reisetips

Når bør man reise hit?

Med mindre du har noe imot store folkemengder, kan det anbefales å besøke Berlin om sommeren. Da er det avslappede gatelivet i byen på sitt beste. Bruk en søndag på å oppleve et av byens livlige loppemarkeder.

Hvor bør man bo?

Hvert eneste nabolag har sin egen stil og stemning i Berlin. Charlottenburg er relativt fint, mens Mitte er et mer trendy alternativ. Prenzlaurberg er kafékulturens sentrum. Her bor det også mye barnefamilier. Schöneberg er kjent for sine homsebarer og nattklubber, mens Friedrichshain og Kreuzberg er kjent for sitt yrende natteliv.

Hvordan kommer man seg rundt?

Berlin er full av trikker, tog, taxier og busser. Du finner billettautomater på de fleste stasjoner, så gå ikke i den samme fellen som mange turister har gjort før deg og tro at toget er gratis. Det blir dyrt når billettkontrolløren kommer! Berlin WelcomeCard dekker offentlig transport i Berlin og Potsdam i 2-5 dager. Kortet gir deg i tillegg rabatter på mange barer og restauranter, og på billetter til Berlin Dungeon.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Mai til september er den perioden med best vær i Berlin.

Aktiviteter og turer i Berlin

De mest populære attraksjonene i Berlin

Byer i Tyskland

Flere reisetips for Berlin

Vil du vite mer om aktiviteter i Berlin? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Berlin

Fantastisk tilbod som eg absolutt anbefaler dei som skal til Berlin.

Dei tilsette på Trabi-World tok godt mot meg og ga meg all instruksjon eg trengte. Men ikkje nok med det, eg fekk også den finaste bilen. Bilturen gjennom gatene i Berlin var ei oppleving. Eg køyrde som bil nummer 2 i kortesjen. Kvar gong nokon av oss stoppa for trafikklys, venta førarbilen på oss alle. Førarbilen var heile tida godt synleg for alle. Det var ikkje alltid like lett å høyra guiding i høgtalaren, men alle trafikkanvisningane var klåre og tydelege. Det var det viktigaste for meg, då eg allereie har vore mange turar til Berlin før og kjenner ein god del av byen si historie frå før. Eg var sjølvsagt veldig spent på korleis det var å køyra i ein storby som dette, og erfaringa gav absolutt meirsmak. Litt vanskeleg å få bilen opp i tredje gir til tider, men det handlar berre om øving. På staden fekk vi også tilbod om bil med automatgir, men eg valde manuell gir for å få opplevinga så autentisk som mogeleg.

Veldig bra opplegg, Lizzy var en fantastisk kunnskapsrik guide.

En lang, men effektiv tur. Lizzy som turguide var helt fantastisk. Hun fikk oss effektivt på og av tog, lite venting. Vandreturen til og fra Sachsenhausen var også effektiv og bra. Hun var hjelpsom og blid, og ikke minst utrolig kunnskapsrik. Lizzy kunne alt om historien, både om krigen, konsentrasjonsleiren og menneskene. Det var utrolig lærerikt å høre på. Lizzy var også veldig opptatt av å vise verdighet og respekt overfor plassen vi besøkte. Dette fikk oss til å motta det alvorlige budskapet i historien på en velig fin måte. Veldig lærerikt, veldig effektfullt og godt gjennomført. Ta godt vare på denne gode guiden og representanten for å formidle den viktige historien videre. Hun var også utrolig hjelpsom og omsorgsfull overfor deltakerne i gruppen. Tusen takk, Lizzy!

Sachsenhausen konsentrasjonleir minnesomvisning Vurdert av Bente Karine, 23.05.2018

En meget god innføring i dette mørke kapitlet i Europa

En meget kunnskapsrik og dyktig guide (Martin Lange - oppvokst i Oranienburg) gjorde dette til en helt uforglemmelig tur. Han ga oss en meget god innføring fra det som i 1932 dannet grunnlaget for oppbyggingen av Sachenshausen konsentrasjonsleir - som også ble en modell for den videre utviklingen i dette meget dystre og mørke delen i Europas historie

Interessant, tankevekkende og balansert informasjon

God guide ledet oss trygt og respektfullt gjennom hele turen. George trakk linjer til dagens holdninger og delte interessant informasjon. Ikke tid til å spise i ro- eller å studere alt som vises. Mye gåing, så velg gode sko!

Veldig bra arrangement. Kan anbefales på det sterkeste.

Fantastisk hyggelig personale i kafeen. Utsøkte kaker og kaffe. FOR en utsikt! Høflig personale i sikkerhetskontrollen. Veldig interresant bildeutstilling i kuppelen. En flott opplevelse, og anbefales på det sterkeste.