Legg til datoer

Bergenhus

Bergenhus: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

1. Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

Seil fra Bergen til Alverstraumen med denne gruppebåtturen. Legg ut fra Bergens berømte Fisketorg og beundre utsikten til middelalderfestningen Bergenhus, Mariakirken og den fargerike hanseatiske Bryggen. Gli gjennom vakker vestnorsk natur i Byfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden, mens du tar deg mot den fantastiske Alverstraumen. Ta fantastiske bilder av dette utrolige landskapet. Slapp av mens kapteinen styrer båten trygt gjennom trange sund, dype fjorder, en labyrint av øyer og de kraftige strømmene i den trange Alverstraumen.

Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

2. Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

Oppdag de historiske severdighetene og lokale hotspots i Bergen på en guidet spasertur gjennom byen. Lær om byens historie og moderne liv med din ekspert lokale guide. Møt opp utenfor Bergenhus festning på adressen Bradbenken 1. Begynn med å lære om Bergens kongelige og politiske fortid og utforsk byens mektige festning. Ta en kort spasertur til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Vandre i de trange smugene og utforsk over 500 år med historie, og kanskje du til og med får smake på hva fortidens hanseatiske kjøpmann handlet her. Etter å ha lært om byens historie, er det på tide å gå utenfor allfarvei. Vandre gjennom de trange smugene i det historiske boligområdet, hvor du lærer om Bergens trearkitektur, livet som gjennomsnittsmenneske på 1700- og 1800-tallet, og også hvordan det er å bo her i dag. Den siste delen av turen tar deg forbi noen av Bergens mest populære spisesteder, hvor du kan lære mer om det pulserende bylivet og hva nordmenn elsker å spise. Gå forbi Floibanen, så innen du slutter på turistkontoret vil du være full av ideer til hva du kan gjøre i Bergen resten av oppholdet.

Bergen: Sightseeingcruise til Bergens historiske landemerker

3. Bergen: Sightseeingcruise til Bergens historiske landemerker

Se noen av de eldste og mest relevante historiske stedene i Bergen, inkludert middelalderfestningen som fungerte som sete for norsk makt på 1200-tallet og den fargerike emblematiske Bryggen-brygga som fikk byen til å trives som et vellykket handelssenter. Få glimt av hvordan byen så ut i gamle dager når du seiler forbi de gamle trevarehusene i Skuteviken og Sandviken, og beundre luksusboligene som blomstrer på toppen av skjærgården ved Måseskjæret eller springer ut fra fjellsiden ved Verftet. Vanskelig å få øye på ellers, vil du seile forbi WW2 betongruinene av U-Boot Bunker Bruno før du vinker til lokalbefolkningen som bader i fjorden ved det historiske Nordnes Sjøbad og returnerer tilbake til Fisketorget og selve hjertet av Bergen. m/s Eric Bloodaxe er en moderne sightseeingbåt med et romslig utendørs dekk, en koselig salong inne og en fantastisk utsikt fra panoramadekket. Fartøyet har en kapasitet på 75 passasjerer, er tilrettelagt for rullestolbrukere på hoveddekket, og det er også plass til barnevogner. Øl, vin og alkoholfrie forfriskninger selges i båtens barer. Fartøyet er oppkalt etter Norges andre konge og vikinghersker, Eric I Haraldsson (885AD - 954AD) med kallenavnet Eric Bloodaxe.

Bergen: 2-timers bysightseeing på Segway

4. Bergen: 2-timers bysightseeing på Segway

Start din 2-timers Segway-tur ved cruise-terminalen og gli til Bergenhus festning og den vakre park. Fortsett til det historiske området Bryggen, som er på UNESCOs liste over verdensarv, før du fortsetter til fiskemarkedet. Kjør din Segway til Akvariet i Bergen og så til Nordnesparken. Beundre en av Bergens vakreste parker, som strekker seg så langt som til vestsiden av sentrum. Turen fortsetter opp til klosteret før du kjører langs flere av Bergens klassiske smug som Galgebakken og Knøsesmauet. Se den Nasjonale Scene, den Blå Steinen, Johanneskirken og Lille Lungegårdsvann. Sett kursen mot Fjellveien, der du vil ha vidunderlig utsikt over Bergen sentrum og det omliggende området.

Bergens Høydepunkter og Bryggens Museum til fots (Easy Walk)

5. Bergens Høydepunkter og Bryggens Museum til fots (Easy Walk)

Kombiner høydepunktene i Bergens historiske nabolag med en inngang til Bryggens Museum på denne enkle vandreturen som vil holde deg (for det meste) unna regn og kulde. Første del av vandringen tar deg rundt Bergenhus festning. Her vil du se middelalderbygningene Håkons Hall og Rosenkrantz-tårnet mens du lærer om 1000 år med Bergenshistorie – gullalderen, danske og svenske fagforeninger, uavhengighet og nazistenes okkupasjon. Den omfattende vandringen rundt festningen vil også gi deg innblikk i Bergens unike kultur og arv. Deretter går vi til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Dette har vært en handelshavn siden Bergen ble grunnlagt i 1070 og var bærebjelken i det tyske hansaforbundet i 400 år. Disse bevarte trekonstruksjonene er den best overlevende middelalderbryggen i hele Nord-Europa. Siste del av turen tar deg inn i Bryggens Museum, med inkludert inngang og besøk. Din lokale guide vil introdusere deg til museet, forklare de arkeologiske utgravningene og vise deg noen av museets høydepunkter. Et stort høydepunkt er runeinnskriftene – små utskjæringer på tre med budskap fra 900 år siden. Du kan også se funn fra Bergens handelsarv. Turen ender i museet, og gir deg så mye tid du vil til å utforske selvstendig. Tempoet på turen er lett, uten oppoverbakke eller trapper. Turen er også for det meste undercover, noe som gjør den perfekt for de regnværsdagene. Turen varer i 90 minutter og viser deg alle de store høydepunktene i Bergen.

Bergen: Bysightseeing, Fjordcruise og Fløyen Fløibane

6. Bergen: Bysightseeing, Fjordcruise og Fløyen Fløibane

Få mest mulig ut av tiden din i Bergen med en guidet omvisning i sentrum, et fjordcruise og en tur med Fløyen Fløyen. Ta denne turen hele året, ledsaget av en ekspert lokal guide. Se severdighetene i Bergen, inkludert Fisketorget, Hansakvarteret (Bryggen), Mariakirken, Bergenhus festning og Fløyen. Cruise langs Cityfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden. La deg imponere av utsikten mens du reiser mellom fjell og det grunne og trange Alversund. Hopp deretter på Fløibanen, den eneste jernbanen i sitt slag i Norge og en av landets mest kjente attraksjoner. Nyt en fantastisk panoramautsikt over fjorden og byen Bergen når du når toppen – en fotomulighet som du ikke kan gå glipp av.

De beste severdighetene i nærheten av Bergenhus

Flere reisetips for Bergenhus

Vil du vite mer om aktiviteter i Bergenhus? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bergenhus

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 291 vurderinger

Lite cruise langs strandpromenaden med utsikt over Bergen by, under navnet Alversund. God organisering, informativ informasjon underveis, gratis transport på båten for å observere og ta de mest interessante bildene. Sirkulær rute som tillater en alltid fornyet observasjon. Aktivitetstiden (3 timer) er ganske balansert, da den lar turister få en følelse av landskapet og den menneskelige konfigurasjonen av området.

virkelig vennlig mannskap, imøtekommende og kunnskapsrik; fantastisk natur. Rimelig priset forfriskninger. Vil anbefale på det sterkeste!

Vakker opplevelse som gir tilgang til utrolige landskap i fjordene og en annerledes utsikt over Bergen! Hyggelig personale også!

Fin båttur, funksjonell båt, dessverre ikke skyggelagt og ikke nok seter til å kunne sitte avslappet med litt avstand

God aktivitet for å kjenne omgivelsene. Jeg anbefaler det.