Legg til datoer

BergenSeil- og båtturer

Våre mest anbefalte Bergen Seil- og båtturer

Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

1. Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

Nyt et heldagscruise fra Bergen til Flåm og utforsk Sognefjorden, den lengste og dypeste fjorden i landet. Pass gjennom kystlandsbyer, seil gjennom Sognefjorden og gjør stopp underveis for fritid. Avreise fra Strandkaiterminalen i Bergen om morgenen og cruise gjennom Norges lengste og dypeste fjord, og byr på en fantastisk utsikt over Sognefjorden mens åsene fosser på hver side. Cruiset passerer 11 stopp totalt, fra hurtighavnen, stopper ved små fantastiske landsbyer langs kysten av Sognefjorden til Flam. Du drar fra Bergen og inn i Flam havn. Når du først er i Flam, har du ledig tid til å utforske dette fantastiske området og besøke den berømte Flam-jernbanen. Det er få severdigheter i verden som kan måle seg med skjønnheten i denne tur-retur fra Bergen til Flåm. Når du drar nedover det rolige vannet, vil etersiden av deg ha en fantastisk utsikt fra de steinete kystene, fossende fossefall og kjeve fjell. Det er noen gode muligheter for bilder for å huske dagen din. Hvis du bor i Bergen og ønsker å besøke Flåm for en dag, er det ingen bedre måte å gjøre det på enn på et Sognefjord-cruise. Bestill tidlig for å unngå skuffelse og nyt eventyrlandskapet med stil.

Bergen: Vikingskipsseilopplevelse og sightseeingtur

2. Bergen: Vikingskipsseilopplevelse og sightseeingtur

Gå tilbake i tid med en 1,5 times seiltur ombord i Bergens mest tradisjonelle turbåt. Det firkantede seilfartøyet representerer vikingskipsbygging og design som har gått i arv gjennom tidene i Norge. Ombord vil du beundre den elegante konstruksjonen av de overlappende treplankene og lukte aromaene av eldgamle trebehandlingsmetoder. Føl begeistringen av at skipets firkantede seil fylles med vind og trekker deg langs Bergens ikoniske og vakre vannkant. Ta del i seilingen eller slapp av på en bønnepose og nyt turen! Turene er varierte og lærerike. Vi starter vår seilas fra Bryggen i Bergen sentrum og heiser seil så snart som mulig. Ruten vil bli diktert av vindforholdene, men uansett vær er gjestene garantert en autentisk og interaktiv seilopplevelse og sjansen til å absorbere Bergens historiske vannkant fra et helt unikt perspektiv. Turen inkluderer fascinerende innblikk i vikingtiden, norsk historie og kystkultur. Styr skipet, heis seilet og kjenn roen ved å gli gjennom vannet i denne flere hundre år gamle seilingsmetoden. Ingen roing nødvendig! Turen er guidet på engelsk og berører vikingskip og historie, kystkultur og historier fra Bergen.

Fra Bergen: Privat 2-dagers cruise til Sognefjorden

3. Fra Bergen: Privat 2-dagers cruise til Sognefjorden

Utforsk Sognefjorden — «Fjordenes konge» — på et privat yachtcruise fra Bergen. Beundre den største og dypeste fjorden i Norge, og nyt muligheten til å overnatte ombord i båten. Den andre dagen har du muligheten til å reise med den vakre Flåmsbanen. Begynn turen med å ta din egen vei til yachten i Bergen. Start deretter ditt 2-dagers, 1-natts cruise til Sognefjorden som også tar inn Balestrand, Nærøyfjorden og Flåm. Cruise ut Bergensfjordene og gjennom skjærgården, forbi små øyer og fjorder på veien. Nyt et sakte tempo som gir deg mange muligheter til å nyte de vakre omgivelsene. Stopp for natten i nærheten av Kviknes Hotel i Balestrand. Enten bo på yachten over natten, nyt båten helt for dere selv, eller avtal å bo på Kviknes Hotel separat med hotellet. Enten du bor på hotellet eller ikke, kan du spise middag der (ikke inkludert), kun 20 meters gange fra båten. Den andre dagen fortsetter du cruiset til Flåm og spiser lunsj (ikke inkludert) før du går inn på Flåmsbanen (ikke inkludert), som sies å være den vakreste togreisen i verden. Flåmsbanen er forbundet med toget til Bergen, så du kan ta deg tilbake til byen på den måten hvis du vil. Alternativt kan du ta toget tilbake til Flåm og returnere til Bergen i VIP-bil.

Fra Bergen: Modalen Private Fjord Cruise med Fosser

4. Fra Bergen: Modalen Private Fjord Cruise med Fosser

Denne private båtturen tar deg fra Bergen gjennom Norges ikoniske fjorder i Modalen. Opplev fantastisk natur, inkludert fjell, tradisjonelle små landsbyer og fossefall. Du vil utforske den lille landsbyen Mo før du cruiser tilbake til Bergen gjennom Fulufjallet nasjonalpark. Fra hotellet ditt er det bare noen få skritt til havnen for å møte din vennlige kaptein og guide for dagen. Når du cruiser ut av havnen, får du nydelig utsikt over Bryggen havnebygninger som står på UNESCOs verdensarvliste. Kapteinen sørger for at du har nok kaffe, te, vin, øl eller det du foretrekker i løpet av hele dagen. Og du kan sette på din favoritt relax-musikk på stereoanlegget, mens du nyter den fantastiske norske naturen langs fjorden. Hvor ofte kan du nyte en privat, luksuriøs båt som denne, med din egen kaptein? Gå inn i fjordene og fordyp deg i en eventyrlignende verden av naturlig skjønnhet. Se ut til de strekkede fjellene i horisonten og lytt til det lavt rislende vannet under båten når du passerer Sandviken og Eidsvåg. Vi cruiser i sakte fart, slik at du kan nyte naturen og stillheten helt opp til Modal bygd. Når du kommer til de trange fjordene og avsidesliggende byene i Modalen, blir du styrt rett opp til en foss for å smake på fjellvannet. Eller du kan ta en dusj under fossen, på båtens fordekk. Eller ta en rask svømmetur i fjorden under fossen. Vannet er kaldt og friskt, og vi har en varm dusj og håndkle til deg. Ditt neste stopp blir den sjarmerende landsbyen Mo, hvor du kan ta en pause hvis du vil, og utforske byen med 100 innbyggere på egen hånd, og ta deg noe å spise. Vi advarer deg om at du ikke vil møte mange mennesker her, bare noen lokalbefolkning - da dette er en veldig avsidesliggende og ganske landsby, med bare en dagligvarebutikk og en kafeteria. Den siste delen av cruiset tar deg til den fantastiske 90 meter lange fossen i klippen Fulufjallet nasjonalpark. Nyt litt mer snacks og vin om bord mens du cruiser tilbake langs fjordene til Bergen. Ønsker du å prøve å styre båten, vil kapteinen tre til side mens du overtar styringen. Vi gleder oss til å se deg, og vi vil gjøre dette til den beste dagen i ferien din.

Privat tur: Hardangerfjordcruise og Vøringsfoss

5. Privat tur: Hardangerfjordcruise og Vøringsfoss

Denne private guidede rundturen starter med bil i Bergen kl. 9, varer i ca. 9 timer, og tar deg gjennom vakker natur med utsikt over majestetiske fjell, brusende fossefall og idylliske frukthager. Under turen kan du glede deg over et ekspresscruise gjennom den spektakulære Hardangerfjorden, og beundre den fantastiske Vøringsfossen. Hvis Sognefjord er kongen av fjordene, så er Hardangerfjord dronningen. Den strekker seg over 179 kilometer (111 miles), og er den nest største fjorden i Norge og den fjerde største i verden. Omgitt av ruvende klipper, snødekte fjell og blomstrende frukttrær, er denne delen av Norge et mesterverk av trollbindende natur, selv for den mest erfarne reisende. Fra en katamaran med åpent dekk kan du beundre den naturlige skjønnheten og den fantastiske naturen som dette området byr på. Avreise fra den sjarmerende landsbyen Norheimsund og reis til Eidfljord gjennom et landskap fullt av historiske landsbyer, fossefall og frukthager. Sørg for å ha kameraet klart! I det fjerne, se Folgefonna bre og nasjonalpark, den tredje største isbreen i Norge. På veien stopper båten i Herand, Utne, Lofthus, Kinsarvik, og Ulvik. Ved ankomst Eidfjord fortsetter du med bil opp 700 meter (nesten 2300 fot) til Vøringsfossen. Se landskapet åpne seg før deg når du tar deg opp, og ta et minutt på å virkelig sette pris på utsikten når du når toppen. Gå frem, hvis du tør, og se det rasende vannet treffe dalen 182 meter (597 fot) nedenfor. Fra Vøringsfossen, ta en naturskjønn kjøretur tilbake mot Bergen, forbi Hardangerfjordbrua og Voss by på veien.

Fra Bergen: Privat Mostraumen Fjord- og Fosscruise

6. Fra Bergen: Privat Mostraumen Fjord- og Fosscruise

Opplev trange fjorder, bratte fjellsider og mektige fosser med en lokal guide på et privat cruise til Osterfjord på en dagstur fra Bergen. Gå ombord på en Premium Explorer 50 Yacht og se den pittoreske Mostraumen hvor båter bare kan passere gjennom. Sett seil fra Bergens Fisketorg, mens guiden din peker på noen av de eldste og mest relevante historiske stedene i byen, inkludert middelalderfestningen Bergenhus, Mariakirken og den UNESCO-listede Hansabryggen Bryggen. Derfra kan du seile gjennom det vestnorske landskapet i Fjordbyen, Salhusfjorden og Osterfjorden mot den fantastiske Mostraumenkanalen. Nyt brus, og nyt utsikten mens kapteinen trygt styrer båten gjennom bratte fjellsider, en labyrint av øyer og brusende fosser. Beveg deg dypere inn i fjorden og se fjellandskapet bli brattere og smalere. Kom tett på fossefall og kjenn kuldespruten i ansiktet ditt. Med litt flaks kan du se seler som soler seg på den steinete kysten, så hold øynene åpne for dyrelivet rundt deg. Dypt inne i Osterfjorden, ta en pause og stikk inn i Lapskaus, en tradisjonell norsk kjøtt- og grønnsaksgryte.

Bergen: Fjordcruise til Cornelius Seafood Restaurant

7. Bergen: Fjordcruise til Cornelius Seafood Restaurant

Opplev et avslappende og luksuriøst cruise fra Bergen til Cornelius Seafood Restaurant til lunsj eller middag. Cruise langs de berømte fjordene i området og se UNESCOs verdensarvliste Bryggen passere fra sjøen. Start i fjordene som kommer ut av Bergen. Se de syv fjellene rundt byen, inkludert Fløyen og Ulriken. Naturen endrer seg gradvis etter at båten forlater Bergen, og passerer forstedene til den lille øya hvor du kan fortsette dagen eller kvelden på Cornelius restaurant. Føl endringen i atmosfæren når den skifter fra travelt byliv til stillheten i det uberørte landskapet . Nyt panoramautsikten fra båtens salong eller akterdekk.

Fra Bergen: Privat cruise til Bekkjarvik m/ snacks og drikke

8. Fra Bergen: Privat cruise til Bekkjarvik m/ snacks og drikke

Unn deg selv og favorittmenneskene dine et privat cruise ombord på en moderne og romslig yacht. Legg Bergen bak deg og nyt det omkringliggende naturlandskapet mens du seiler blant fjell og fjorder. Nyt et glass vin eller øl før du ankommer Bekkjarvik for sjansen til å kjøpe middag. Gå ombord på din private yacht og avreise fra Bergen sentrum, og se Bryggen på UNESCOs verdensarvliste fra vannet. Ta inn det vakre bakteppet av de syv fjellene som omgir byen, inkludert Fløyen og Ulriken. Snakk med noen kjeks akkompagnert av kaffe eller te, eller nipp til et glass vin eller øl. Beundre reisen fra salongen, akterdekket eller toppplattformen, med panoramautsikt. Følg med når naturen endrer seg gradvis, etterlater fjordene og ankommer Bekkjarvik. Grip sjansen til å kose deg med et måltid tilberedt av en førsteklasses kokk på Bekkjarvik Gjestgiveri, hvor du kan kjøpe middag for egen regning. Ta deg tid til å nyte maten mens mannskapet venter tålmodig på deg. Avreise fra Bekkjarvik når du er klar og slapp av på turen tilbake til Bergen.

Bergen: Privat kvelds-yachtcruise med snacks og vin

9. Bergen: Privat kvelds-yachtcruise med snacks og vin

Legg ut på et naturskjønn kveldscruise fra Bergen og se den dramatiske utsikten over de nærliggende fjordene. Beundre de fargerike bygningene på den UNESCO-vernede Bryggen mens du nipper til et glass champagne. Gå ombord på din komfortable yacht og start cruiset. Seil langs den UNESCO-listede Bryggen og beundre de fargerike husene og frodige åssidene fra vannet. Beundre de syv fjellene som omgir byen, inkludert Fløyen og Ulriken. Se landskapet gradvis endre seg, ettersom Fløyen og Ulriken forsvinner i det fjerne. Seil forbi forstedene Sandviken og Eidsvåg, mot fjorder og øyer. Nyt et glass vin og nyt snacks om bord. Slapp av mens det milde cruiset tar deg langs de rolige fjordene, og nyt panoramautsikten over dalen innenfra. Nyt en forfriskende svømmetur i fjordene hvis været tillater det, før du går tilbake til avgangspunktet.

Ofte stilte spørsmål om Bergen Seil- og båtturer

Hva er andre ting å gjøre enn Seil- og båtturer som er verdt å besøke i Bergen?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Bergen er:

Hvilken Bergen Seil- og båtturer tar ytterligere COVID-19 forholdsregler?

Flere reisetips for Bergen

Vil du vite mer om aktiviteter i Bergen? Trykk her for full oversikt