Legg til datoer

BergenGåturer

Våre mest anbefalte Bergen Gåturer

Bergen: Byomvisning til fots

1. Bergen: Byomvisning til fots

Forstå hvorfor mange syns Bergen er den vakreste byen i Norge på en avslappende omvisning til fots gjennom byen. I tillegg til å få vite fascinerende detaljer om byens 950-årige historie, vil den lokale guiden gi deg et perspektiv på hvordan det er å være «Bergenser». Omvisningen starter fra sentrum, og du vil bli sjarmert av den maritime sjarmen til havnen, Vågen. Deretter går du gjennom byens smale tregater mens du blir kjent med de viktigste severdighetene i Bergen. Gå forbi fisketorget, teatret og den gamle brannstasjonen, og hør hvordan historiske innbyggere, som Edvard Grieg og Henrik Ibsen, var med på å forme Bergen. Fortsett til bydelen Bryggen for å se de ikoniske fargerike trehusene. Dette verdensarvstedet er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og huser mange livlige kafeer, restauranter og barer. Her kan du lære om hvordan tørket torsk ble lagret på Bryggen og eksportert til hele Europa for 400 år siden, noe som gjorde Bergen til den viktigste handelsmetropolen i Skandinavia på den tiden. Oppdag hva Hansaforbundet var, hvilken innflytelse det en gang hadde på handel, og hvordan livet for de tilreisende tyske kjøpmennene var her.

Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

2. Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

Oppdag de historiske severdighetene og lokale hotspots i Bergen på en guidet spasertur gjennom byen. Lær om byens historie og moderne liv med din lokale ekspertguide. Møt opp ved Rosenkrantztårnet, en bygning inne i Bergenhus festning. Begynn med å lære om Bergens kongelige og politiske fortid og utforsk byens mektige festning. Ta en kort spasertur til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Vandre i de trange smugene og utforsk over 500 år med historie, og kanskje du til og med får smake på hva fortidens hanseatiske kjøpmann handlet her. Etter å ha lært om byens historie, er det på tide å gå utenfor allfarvei. Vandre gjennom de trange smugene i det historiske boligområdet, hvor du lærer om Bergens trearkitektur, livet som gjennomsnittsmenneske på 1700- og 1800-tallet, og også hvordan det er å bo her i dag. Siste del av turen tar deg forbi noen av Bergens mest populære spisesteder, hvor du kan lære mer om det pulserende bylivet og hva nordmenn elsker å spise. Gå forbi Floibanen taubanestasjon, så innen du slutter på turistkontoret, vil du være full av ideer til hva du kan gjøre i Bergen resten av oppholdet.

Bergens skjulte perler: Byomvisning med lokal guide

3. Bergens skjulte perler: Byomvisning med lokal guide

Utforsk Bergen med en vennlig lokal guide som er lidenskapelig om byen og ivrig etter å dele alle de tipsene og hintene som vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av reisen. Velg mellom 2 – 6-timers private turalternativer. Møt din guide på overnattingsstedet ditt og hør ut for å bli kjent med nabolaget. Lær om de beste stedene å spise og handle, de enkleste måtene å komme seg rundt og de beste tingene å se og gjøre. Under tursturen har du muligheten til å ta offentlig transport eller taxi for å komme seg rundt (på egen bekostning). Ved slutten av turen vil du føle deg mer komfortabel med å navigere i byen og trygg på at du har all den informasjonen du trenger for å nyte oppholdet ditt.

Bergens historiske høydepunkter og Bryggens museumstur

4. Bergens historiske høydepunkter og Bryggens museumstur

Leter du etter en kort spasertur som vil gi deg en omfattende oversikt over Bergens viktigste historiske steder? Denne enkle turen vil holde deg (for det meste) unna regn og kulde mens vi vandrer gjennom de to viktigste historiske stedene i Bergen: festningen og Bryggen. Utevandringen er en time lang og passer for alle. Vi går deretter inn på Bryggens Museum, som ble bygget over et stort utgravningssted og viser den fascinerende historien til middelalder-Bergen. Guiden din vil gi deg en introduksjon og oversikt inne i museet før du avslutter turen. Du står fritt til å bruke så lenge du vil på museet. Bergen ble grunnlagt i 1070 som den viktigste handelsbyen i Skandinavia. I rundt 100 år var Bergen Norges hovedstad. Ved festningen ser du rester fra palasset. Bergens UNESCO-brygge Bryggen er kjent for Hanseatene som levde der i rundt 400 år. Dette handelsdistriktet var det viktigste eksportpunktet for tørrfisk, og her nøt Hansaforbundet spesielle privilegier og en unik livsstil.

Bergen: 3-timers omvisning av byen

5. Bergen: 3-timers omvisning av byen

Møt guiden din på Bergen turistinformasjons, og sammen med en liten gruppe på 15 personer eller færre, ta en 3-timers spasertur i det kompakte sentrum av Bergen. Besøk Bryggen, et UNESCOs verdensarvsted, hvor du finner en mengde historiske handelshus, vendt ut mot havnen. Gå forbi gamle trehus langs brosteinsbelagte gater, mens guiden din forteller om både Bergen slik byen er i dag, hvordan den var før. Spaser nedover bryggen og benytt anledningen til å stille guiden spørsmål om Bergen.

5 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

Ofte stilte spørsmål om Bergen Gåturer

Hva er andre ting å gjøre enn Gåturer som er verdt å besøke i Bergen?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Bergen er:

Hvilken Bergen Gåturer tar ytterligere COVID-19 forholdsregler?

Flere reisetips for Bergen

Vil du vite mer om aktiviteter i Bergen? Trykk her for full oversikt