Legg til datoer

BergenCruise og båtturer

Våre mest anbefalte Bergen Cruise og båtturer

Fra Bergen: Vakkert fjordcruise til Mostraumen

1. Fra Bergen: Vakkert fjordcruise til Mostraumen

Oppdag de fantastiske naturskjønne norske fjordene, på et vakre fjordcruise fra Bergen. Gå om bord i en moderne og komfortabel båt og få utsikt til Bryggen, et UNESCOs verdensarvsted, mens du seiler fra sentrum. Seil deretter gjennom den majestetiske Osterfjorden – med slående fjellandskap og fossefall. Jo lenger inn i fjorden du kommer, jo brattere og villere blir fjellandskapet. Gå ut på soldekket mens kapteinen styrer båtens baug så nær en foss at du kan kjenne den forfriskende spruten i ansiktet. Len deg tilbake og slapp av på soldekket eller inne i den varme og komfortable salongen. Ikke glem å speide etter havørn langs fjorden. Ta turen innom kiosken for å kjøpe bakevarer, mens du nyter den fantastiske naturen.

Fra Bergen: Fjordcruise til Mostraumen

2. Fra Bergen: Fjordcruise til Mostraumen

Nyt den enestående opplevelsen det er å reise gjennom de majestetiske norske fjordene, på en vakker båttur med avgang fra Bergen. Beundre de frodige eller isdekkede klippene, avhengig av årstiden, og beundre de refleksjonene i vannet. Seil ut fra Bergen sentrum og få en flott utsikt til den ikoniske Bryggen fra vannet. Seil langs den 27 kilometer lange Osterfjorden, omgitt av bratte fjell, og se det smale og grunne Mostraumen-sundet med kraftige strømmer. Kom tett på en foss og fyll en bøtte med iskaldt fjellvann, før du snur og returnerer til Bergen gjennom det storslåtte landskapet. Len deg tilbake og slapp av på soldekket eller kjøp forfriskninger i kiosken.

Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

3. Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

Nyt et heldagscruise fra Bergen til Flåm og utforsk Sognefjorden, den lengste og dypeste fjorden i landet. Pass gjennom kystlandsbyer, seil gjennom Sognefjorden og gjør stopp underveis for fritid. Avreise fra Strandkaiterminalen i Bergen om morgenen og cruise gjennom Norges lengste og dypeste fjord, og byr på en fantastisk utsikt over Sognefjorden mens åsene fosser på hver side. Cruiset passerer 11 stopp totalt, fra hurtighavnen, stopper ved små fantastiske landsbyer langs kysten av Sognefjorden til Flam. Du drar fra Bergen og inn i Flam havn. Når du først er i Flam, har du ledig tid til å utforske dette fantastiske området og besøke den berømte Flam-jernbanen. Det er få severdigheter i verden som kan måle seg med skjønnheten i denne tur-retur fra Bergen til Flåm. Når du drar nedover det rolige vannet, vil etersiden av deg ha en fantastisk utsikt fra de steinete kystene, fossende fossefall og kjeve fjell. Det er noen gode muligheter for bilder for å huske dagen din. Hvis du bor i Bergen og ønsker å besøke Flåm for en dag, er det ingen bedre måte å gjøre det på enn på et Sognefjord-cruise. Bestill tidlig for å unngå skuffelse og nyt eventyrlandskapet med stil.

Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

4. Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

Seil fra Bergen til Alverstraumen med denne gruppebåtturen. Legg ut fra Bergens berømte Fisketorg og beundre utsikten til middelalderfestningen Bergenhus, Mariakirken og den fargerike hanseatiske Bryggen. Gli gjennom vakker vestnorsk natur i Byfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden, mens du tar deg mot den fantastiske Alverstraumen. Ta fantastiske bilder av dette utrolige landskapet. Slapp av mens kapteinen styrer båten trygt gjennom trange sund, dype fjorder, en labyrint av øyer og de kraftige strømmene i den trange Alverstraumen.

Bergen: Selvguidet Nærøyfjordcruise og Flåmsbanetur

5. Bergen: Selvguidet Nærøyfjordcruise og Flåmsbanetur

Reis gjennom Norges vakre naturlandskap på denne selvguidede turen fra Bergen. Legg byen bak deg for å navigere rundt i den UNESCOs verdensarvlistede Nærøyfjorden på en båt og ta en av verdens bratteste jernbaner fra Flåm til Myrdal. Begynn reisen på Bergen jernbanestasjon, og nyt panoramautsikten over naturen mens du drar mot Voss. Vel fremme på Voss går du om bord på bussen til Gudvangen, og stopper i Stalheim underveis i sommermånedene. Klatre opp på en moderne elektrisk båt i Gudvangen for ditt naturskjønne cruise. Nyt en avslappende tur på sjøen og se på den imponerende Nærøyfjorden, omgitt av høye fjell. Gå av i Flåm for å fortsette eventyret ombord på den ikoniske jernbanen. På din 20 kilometer lange tur til Myrdal kan du nyte utsikten over imponerende fjell og den berømte Kjosfossen. Avslutt opplevelsen på Myrdal stasjon, bytt deretter til Bergensbanen for å gå tilbake til startpunktet.

Bergen: Vikingskipsseilopplevelse og sightseeingtur

6. Bergen: Vikingskipsseilopplevelse og sightseeingtur

Gå tilbake i tid med en 1,5 times seiltur ombord i Bergens mest tradisjonelle turbåt. Det firkantede seilfartøyet representerer vikingskipsbygging og design som har gått i arv gjennom tidene i Norge. Ombord vil du beundre den elegante konstruksjonen av de overlappende treplankene og lukte aromaene av eldgamle trebehandlingsmetoder. Føl begeistringen av at skipets firkantede seil fylles med vind og trekker deg langs Bergens ikoniske og vakre vannkant. Ta del i seilingen eller slapp av på en bønnepose og nyt turen! Turene er varierte og lærerike. Vi starter vår seilas fra Bryggen i Bergen sentrum og heiser seil så snart som mulig. Ruten vil bli diktert av vindforholdene, men uansett vær er gjestene garantert en autentisk og interaktiv seilopplevelse og sjansen til å absorbere Bergens historiske vannkant fra et helt unikt perspektiv. Turen inkluderer fascinerende innblikk i vikingtiden, norsk historie og kystkultur. Styr skipet, heis seilet og kjenn roen ved å gli gjennom vannet i denne flere hundre år gamle seilingsmetoden. Ingen roing nødvendig! Turen er guidet på engelsk og berører vikingskip og historie, kystkultur og historier fra Bergen.

Bergen: Fjordcruise til Sognefjord og Bøyabreen

7. Bergen: Fjordcruise til Sognefjord og Bøyabreen

På denne turen kan du oppleve kyst- og fjordlandskap og Bøyabreen samme dag. Reisen din starter i Bergen, og du kan nyte det fantastiske kystlandskapet blant øyer, holmer og svaberg, samt den verdenskjente lange strekningen av Sognefjorden på vei til Balestrand. Ved ankomst Balestrand – en landsby som er en favoritt blant kunstnere – bytter du til en mindre sightseeingbåt som tar deg videre inn i den idylliske Fjærlandsfjorden til Fjærland. På cruiset fra Balestrand til Fjærland kan du nyte en god middag, snacks og drikke mens du ser den fantastiske Fjærlandsfjorden. (Mat og drikke på egen regning) Ved ankomst Fjærland går turen videre med buss til Norsk Bremuseum. Dette museet er et interaktivt museum som gir deg kunnskap om isbre og klima på en ny innovativ måte. Etter besøket på museet går turen videre opp til Bøyabreen – en gren av Jostedalsbreen. Her kan du ta noen få bilder og se på nært hold hvordan breens bevegelse danner landskapet. Så hold kameraet ditt klart for unike bilder! Deretter går bussen tilbake til Fjærland kai, og turen går tilbake med båt tilbake til Balestrand og Bergen. Turen tilbake gir deg sjansen til å reflektere over at disse fjordene ble formet for flere tusen år siden av is. Rutetabell 08:00: Avgang med båt fra Strandkaiterminalen (Norled – Strandkaien 15) 11.50: Ankomst Balestrand (Ved siden av sightseeingbåt) 12.10: Avgang Balestrand 13:25: Ankomst Fjærland 13:30: Bussen tar deg til Norsk Bremuseum og Bøyabreen og returnerer til Fjærland i tide for avgang med båt. 15:15 Avgang fra Bøyabreen 15:30: Avgang Fjærland 16:45: Ankomst Balestrand 16:50: Avgang Balestrand (Ved siden av sightseeingbåt) 20:45: Ankomst Bergen

Bergen: Heldagsomvisning til Nærøyfjorden og Flåmsbanen

8. Bergen: Heldagsomvisning til Nærøyfjorden og Flåmsbanen

Utforsk det beste av Norges naturlige skjønnhet på denne guidede oppdagelsesturen i Nærøyfjorden og Flåmsbanen. Start turen din ved Bergen togstasjon og gå om bord på toget til Voss før du tar bussen til Gudvangen. Fra Gudvangen kan du nyte et 2-timers scenisk fjordcruise til Flåm på en komfortabel elektrisk båt med store vinduer og et terrasseområde. Se Nærøyfjorden, en av de trangeste fjordene i verden som har blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med Geirangerfjorden. Hold kameraet klart til å ta fantastiske bilder av de bratte fjellsidene, hengende dalene, høye fjelene og fossefallene langs veien. Bli overrasket over Norges naturlige skjønnhet. Ved ankomst i Flåm, en sjarmerende landsby omgitt av stupbratte fjellsider, buldrende fossefall og trange daler, kan du ta en spasertur gjennom det pittoreske sentrum eller besøke Flåmsbanamuseet. Fortsett turen og gå om bord Flåmsbanen, et av verdens bratteste jernbanespor. Nyt panoramautsikten over Norges mest storslåtte fjell og passer den kjente Kjosfossen på den 20 kilometer lange togreisen. Etter en 1-times kjøretur bytter du tog på Myrdal for å dra tilbake til Bergen, hvor guiden din vil slippe deg av på overnattingsstedet ditt.

Bergen: Sightseeingcruise til Bergens historiske landemerker

9. Bergen: Sightseeingcruise til Bergens historiske landemerker

Se noen av de eldste og mest relevante historiske stedene i Bergen, inkludert middelalderfestningen som fungerte som sete for norsk makt på 1200-tallet og den fargerike emblematiske Bryggen-brygga som fikk byen til å trives som et vellykket handelssenter. Få glimt av hvordan byen så ut i gamle dager når du seiler forbi de gamle trevarehusene i Skuteviken og Sandviken, og beundre luksusboligene som blomstrer på toppen av skjærgården ved Måseskjæret eller springer ut fra fjellsiden ved Verftet. Vanskelig å få øye på ellers, vil du seile forbi WW2 betongruinene av U-Boot Bunker Bruno før du vinker til lokalbefolkningen som bader i fjorden ved det historiske Nordnes Sjøbad og returnerer tilbake til Fisketorget og selve hjertet av Bergen. m/s Eric Bloodaxe er en moderne sightseeingbåt med et romslig utendørs dekk, en koselig salong inne og en fantastisk utsikt fra panoramadekket. Fartøyet har en kapasitet på 75 passasjerer, er tilrettelagt for rullestolbrukere på hoveddekket, og det er også plass til barnevogner. Øl, vin og alkoholfrie forfriskninger selges i båtens barer. Fartøyet er oppkalt etter Norges andre konge og vikinghersker, Eric I Haraldsson (885AD - 954AD) med kallenavnet Eric Bloodaxe.

Bergen: Privat dagstur til Nærøyfjordcruise og Flåmsbanen

10. Bergen: Privat dagstur til Nærøyfjordcruise og Flåmsbanen

Etter å ha blitt hentet fra hotellet kan du begynne reisen til Gudvangen. Stopp ved Tvindefossen før du drar til Stalheim og går om bord på «Fjordenes fremtid» elektrisk skip til Flåm i Gudvangen. Nærøyfjorden er en av de smaleste fjordene i Europa og reisen til Flåm vil ta ca. 2 timer. Båten er batteridrevet og har høy komfort, med store vinduer og god uteplass. I 2005 ble Nærøyfjorden inkludert på UNESCOs verdensarvliste sammen med Geirangerfjorden. Fjorden er omgitt av høye fjell, og er et vakkert skue både sommer og vinter. Flåm er en sjarmerende bygd omgitt av stupbratte fjellsider, buldrende fossefall og trange daler. Det er et vakkert område å bare vandre rundt i, og du også kan besøke Flåms jernbanemuseum. Fra Flåm går turen videre med Flåmsbanen, som er et av verdens bratteste regulære jernbanespor. Den 20 kilometer lange togreisen gir deg panoramautsikt over noe av det villeste og mest storslåtte av norsk fjellnatur, inkludert den berømte Kjosfossen. På Myrdal stasjon bytter toget ditt til Bergensbanen som tar deg til Voss. Derfra vil en bil ta deg med tilbake til Bergen.

26 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Ofte stilte spørsmål om Bergen Cruise og båtturer

Hva er andre ting å gjøre enn Cruise og båtturer som er verdt å besøke i Bergen?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Bergen er:

Flere reisetips for Bergen

Vil du vite mer om aktiviteter i Bergen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bergen

Lite cruise langs strandpromenaden med utsikt over Bergen by, under navnet Alversund. God organisering, informativ informasjon underveis, gratis transport på båten for å observere og ta de mest interessante bildene. Sirkulær rute som tillater en alltid fornyet observasjon. Aktivitetstiden (3 timer) er ganske balansert, da den lar turister få en følelse av landskapet og den menneskelige konfigurasjonen av området.

virkelig vennlig mannskap, imøtekommende og kunnskapsrik; fantastisk natur. Rimelig priset forfriskninger. Vil anbefale på det sterkeste!

Vakker opplevelse som gir tilgang til utrolige landskap i fjordene og en annerledes utsikt over Bergen! Hyggelig personale også!

Fin båttur, funksjonell båt, dessverre ikke skyggelagt og ikke nok seter til å kunne sitte avslappet med litt avstand

God aktivitet for å kjenne omgivelsene. Jeg anbefaler det.