Våre mest anbefalte ting å gjøre i Bergen

Fra Bergen: Vakkert fjordcruise til Mostraumen

1. Fra Bergen: Vakkert fjordcruise til Mostraumen

Oppdag de fantastiske naturskjønne norske fjordene, på et vakre fjordcruise fra Bergen. Gå om bord i en moderne og komfortabel båt og få utsikt til Bryggen, et UNESCOs verdensarvsted, mens du seiler fra sentrum. Seil deretter gjennom den majestetiske Osterfjorden – med slående fjellandskap og fossefall. Jo lenger inn i fjorden du kommer, jo brattere og villere blir fjellandskapet. Gå ut på soldekket mens kapteinen styrer båtens baug så nær en foss at du kan kjenne den forfriskende spruten i ansiktet. Len deg tilbake og slapp av på soldekket eller inne i den varme og komfortable salongen. Ikke glem å speide etter havørn langs fjorden. Ta turen innom kiosken for å kjøpe bakevarer, mens du nyter den fantastiske naturen.

Fra Bergen: Fjordcruise til Mostraumen

2. Fra Bergen: Fjordcruise til Mostraumen

Nyt den enestående opplevelsen det er å reise gjennom de majestetiske norske fjordene, på en vakker båttur med avgang fra Bergen. Beundre de frodige eller isdekkede klippene, avhengig av årstiden, og beundre de refleksjonene i vannet. Seil ut fra Bergen sentrum og få en flott utsikt til den ikoniske Bryggen fra vannet. Seil langs den 27 kilometer lange Osterfjorden, omgitt av bratte fjell, og se det smale og grunne Mostraumen-sundet med kraftige strømmer. Kom tett på en foss og fyll en bøtte med iskaldt fjellvann, før du snur og returnerer til Bergen gjennom det storslåtte landskapet. Len deg tilbake og slapp av på soldekket eller kjøp forfriskninger i kiosken.

Bergen: 24 timers hopp-på hopp-av-omvisning

3. Bergen: 24 timers hopp-på hopp-av-omvisning

I nesten tusen år har Bergen vært et reisemål for reisende fra hele verden og er Norges nest største by med over 250.000 innbyggere. Byen anslås å være grunnlagt i 1070. Bergen ligger på vestkysten av Norge og noen av de mest populære attraksjonene i byen er Fløybanen, Akvariet og Hanseatisk museum. Som fødestedet til den svært populære komponisten Edvard Grieg har byen også Edvard Grieg Museet - som mottar tusenvis av besøkende fra hele verden. Selv den lokale turistinformasjonen er en attraksjon i seg selv. Den ligger i den gamle børsbygningen, som ble bygget i 1862. Byningen inneholder den berømte Frescohallen med veggmalerier malt av Axel Revoid, og har lenge blitt anerkjent som en nasjonalskatt. Bergen hyller musikken og har både et av verdens eldste symfoniorkestre, noen av landets beste kor, jazzmusikere som improviserer natten lang og operasangere. Byen har også landets første nasjonale teater og er vert for mange internasjonale festivaler. Hver billett er gyldig i 24 timer og kan brukes ved enhver hopp-på-hopp-av-bussholdeplass. Bussen tar deg til alle de beste turistattraksjonene. Bussene går hvert 30. minutt. Holdeplasser: Stopp 1 - Skoltegrunnskaien cruiseterminal Stopp 2 - Bryggen og Hanseatisk museum Stopp 3 - Turistinformasjonen og fisketorget Stopp 4 - Tollbodkaien Stopp 5 - Akvariet Stopp 6 - Fredriksberg festning Stopp 7 - Den Nationale Scene Stopp 8 -  Jektevikten Stopp 9 -  Bergen Museum Stopp 10 - Byparken Stopp 11 - Fisketorget Stopp 12 - Fløybanen  Stopp 13 - Mariakirken

Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

4. Fra Bergen: Flåm Heldagscruise til Sognefjorden

Nyt et heldagscruise fra Bergen til Flåm og utforsk Sognefjorden, den lengste og dypeste fjorden i landet. Pass gjennom kystlandsbyer, seil gjennom Sognefjorden og gjør stopp underveis for fritid. Avreise fra Strandkaiterminalen i Bergen om morgenen og cruise gjennom Norges lengste og dypeste fjord, og byr på en fantastisk utsikt over Sognefjorden mens åsene fosser på hver side. Cruiset passerer 11 stopp totalt, fra hurtighavnen, stopper ved små fantastiske landsbyer langs kysten av Sognefjorden til Flam. Du drar fra Bergen og inn i Flam havn. Når du først er i Flam, har du ledig tid til å utforske dette fantastiske området og besøke den berømte Flam-jernbanen. Det er få severdigheter i verden som kan måle seg med skjønnheten i denne tur-retur fra Bergen til Flåm. Når du drar nedover det rolige vannet, vil etersiden av deg ha en fantastisk utsikt fra de steinete kystene, fossende fossefall og kjeve fjell. Det er noen gode muligheter for bilder for å huske dagen din. Hvis du bor i Bergen og ønsker å besøke Flåm for en dag, er det ingen bedre måte å gjøre det på enn på et Sognefjord-cruise. Bestill tidlig for å unngå skuffelse og nyt eventyrlandskapet med stil.

Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

5. Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

Seil fra Bergen til Alverstraumen med denne gruppebåtturen. Legg ut fra Bergens berømte Fisketorg og beundre utsikten til middelalderfestningen Bergenhus, Mariakirken og den fargerike hanseatiske Bryggen. Gli gjennom vakker vestnorsk natur i Byfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden, mens du tar deg mot den fantastiske Alverstraumen. Ta fantastiske bilder av dette utrolige landskapet. Slapp av mens kapteinen styrer båten trygt gjennom trange sund, dype fjorder, en labyrint av øyer og de kraftige strømmene i den trange Alverstraumen.

Bergen: Byomvisning til fots

6. Bergen: Byomvisning til fots

Forstå hvorfor mange syns Bergen er den vakreste byen i Norge på en avslappende omvisning til fots gjennom byen. I tillegg til å få vite fascinerende detaljer om byens 950-årige historie, vil den lokale guiden gi deg et perspektiv på hvordan det er å være «Bergenser». Omvisningen starter fra sentrum, og du vil bli sjarmert av den maritime sjarmen til havnen, Vågen. Deretter går du gjennom byens smale tregater mens du blir kjent med de viktigste severdighetene i Bergen. Gå forbi fisketorget, teatret og den gamle brannstasjonen, og hør hvordan historiske innbyggere, som Edvard Grieg og Henrik Ibsen, var med på å forme Bergen. Fortsett til bydelen Bryggen for å se de ikoniske fargerike trehusene. Dette verdensarvstedet er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og huser mange livlige kafeer, restauranter og barer. Her kan du lære om hvordan tørket torsk ble lagret på Bryggen og eksportert til hele Europa for 400 år siden, noe som gjorde Bergen til den viktigste handelsmetropolen i Skandinavia på den tiden. Oppdag hva Hansaforbundet var, hvilken innflytelse det en gang hadde på handel, og hvordan livet for de tilreisende tyske kjøpmennene var her.

Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

7. Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

Oppdag de historiske severdighetene og lokale hotspots i Bergen på en guidet spasertur gjennom byen. Lær om byens historie og moderne liv med din lokale ekspertguide. Møt opp ved Rosenkrantztårnet, en bygning inne i Bergenhus festning. Begynn med å lære om Bergens kongelige og politiske fortid og utforsk byens mektige festning. Ta en kort spasertur til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Vandre i de trange smugene og utforsk over 500 år med historie, og kanskje du til og med får smake på hva fortidens hanseatiske kjøpmann handlet her. Etter å ha lært om byens historie, er det på tide å gå utenfor allfarvei. Vandre gjennom de trange smugene i det historiske boligområdet, hvor du lærer om Bergens trearkitektur, livet som gjennomsnittsmenneske på 1700- og 1800-tallet, og også hvordan det er å bo her i dag. Siste del av turen tar deg forbi noen av Bergens mest populære spisesteder, hvor du kan lære mer om det pulserende bylivet og hva nordmenn elsker å spise. Gå forbi Floibanen taubanestasjon, så innen du slutter på turistkontoret, vil du være full av ideer til hva du kan gjøre i Bergen resten av oppholdet.

Bergen: Selvguidet rundtur heldagsutflukt

8. Bergen: Selvguidet rundtur heldagsutflukt

Ta turen til Bergensbanen, hvor du går ombord på et komfortabelt tog som tar deg med på naturskjønn tur til Voss. Hopp av på Voss og bytt til bussen for en tur gjennom områdets sjarmerende landsbyer til Gudvangen. Mellom mai og september vil bussen også kjøre den bratte veien til Stalheimskleiva, bestående av hårnålssvinger og episke utsikter. Når du kommer til Gudvangen, gå ombord på et to-timers premium fjordcruise på en moderne hybridbåt for å reise gjennom fjordene som står på UNESCOs verdensarvliste. Se både Aurlandsfjorden, en pittoresk fjord med fantastisk utsikt, og den fjellkantede Nærøyfjorden, en av de smaleste i Europa. Gå i land i Flåm, hvor du setter deg på nok et tog som kjører Flåmsbanen. Panoramautsikten på ruten vil garantert imponere. Dra nytte av fotomuligheter av de omkringliggende fjordene underveis. Gå av i Myrdal og kom deg tilbake på Bergensbanen, og dra tilbake til turens utgangspunkt.

Bergen: Selvguidet Nærøyfjordcruise og Flåmsbanetur

9. Bergen: Selvguidet Nærøyfjordcruise og Flåmsbanetur

Reis gjennom Norges vakre naturlandskap på denne selvguidede turen fra Bergen. Legg byen bak deg for å navigere rundt i den UNESCOs verdensarvlistede Nærøyfjorden på en båt og ta en av verdens bratteste jernbaner fra Flåm til Myrdal. Begynn reisen på Bergen jernbanestasjon, og nyt panoramautsikten over naturen mens du drar mot Voss. Vel fremme på Voss går du om bord på bussen til Gudvangen, og stopper i Stalheim underveis i sommermånedene. Klatre opp på en moderne elektrisk båt i Gudvangen for ditt naturskjønne cruise. Nyt en avslappende tur på sjøen og se på den imponerende Nærøyfjorden, omgitt av høye fjell. Gå av i Flåm for å fortsette eventyret ombord på den ikoniske jernbanen. På din 20 kilometer lange tur til Myrdal kan du nyte utsikten over imponerende fjell og den berømte Kjosfossen. Avslutt opplevelsen på Myrdal stasjon, bytt deretter til Bergensbanen for å gå tilbake til startpunktet.

Bergen: Øygarden Holmer Guidet kajakktur

10. Bergen: Øygarden Holmer Guidet kajakktur

En guidet kajakktur rundt Øygarden-holmene utenfor Bergen er absolutt en av de 10 beste å gjøre i Bergen. I løpet av denne omvisningen på nybegynnernivå vil du oppleve kystdyreliv, høre historier om lokal kultur- og naturhistorie og nyte deilig mat laget med lokale råvarer. Denne turen er den beste medisinen for kropp og sjel! Kun 40 minutter fra Bergen (med bil), Vi henter deg utenfor Bergen turistinformasjon. Denne turen lar deg trygt oppleve de lokale holmene rundt Bergen med ekspertisen til en lokal guide. Du trenger ingen kajakkerfaring da vi vil gi instruksjoner i sikkerhet og redningsteknikker. Vi skal bruke stabile dobbeltkajakker. Denne turen gir deg en smak av naturen og viser deg at du trygt kan håndtere en ny opplevelse. Kanskje du vil smake på tangen, eller rekene under kajakken? I tillegg til å lære om istiden og forhistorisk liv i dette området. Ute blant holmene er det også et rikt fugleliv. Hvis du ser ned gjennom det krystallklare vannet vil du se små krabber, reker og kanskje en laks som hopper ved siden av kajakken din, hvis du ser opp kan du se en ørn! I løpet av turen vil vi stoppe for en pause i omtrent en halv time på en av de vakre holmene. Du får servert en deilig lokal lunsjpakke, smørbrød med eplejuice fra en lokal gård som du kan nyte når du slapper av og nyter den fredelige atmosfæren, du kan velge type lunsj i bookingmenyen. Kjole for utendørsaktivitet, vind/regnjakke og noen vanntette bukser. Vi har denne til utlån dersom du ikke har. Vi bruker normalt stabile dobbeltkajakker som alle kan håndtere trygt.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Bergen
Denne pittoreske norske byen kombinerer fargerike trehus, fantastiske fjorder og majestetiske fjell.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Bergen

Alle aktiviteter

63 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 4

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Bergen

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Bergen

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Bergen?

Hva er de mest populære museene og utstillingene i Bergen?

Flere reisetips for Bergen

Vil du vite mer om aktiviteter i Bergen? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bergen

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 982 vurderinger

Lite cruise langs strandpromenaden med utsikt over Bergen by, under navnet Alversund. God organisering, informativ informasjon underveis, gratis transport på båten for å observere og ta de mest interessante bildene. Sirkulær rute som tillater en alltid fornyet observasjon. Aktivitetstiden (3 timer) er ganske balansert, da den lar turister få en følelse av landskapet og den menneskelige konfigurasjonen av området.

virkelig vennlig mannskap, imøtekommende og kunnskapsrik; fantastisk natur. Rimelig priset forfriskninger. Vil anbefale på det sterkeste!

Vakker opplevelse som gir tilgang til utrolige landskap i fjordene og en annerledes utsikt over Bergen! Hyggelig personale også!

Fin båttur, funksjonell båt, dessverre ikke skyggelagt og ikke nok seter til å kunne sitte avslappet med litt avstand

God aktivitet for å kjenne omgivelsene. Jeg anbefaler det.