Opplevelser i

Belfast

Kulturelle attraksjoner, konserter og gatekunst er bare en forsmak av det som venter i Nord-Irlands hovedstad.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De ti beste tingene å oppleve i Belfast

Belfasts gater er stappfulle av kulturattraksjoner, kunst og arkitektur, som viser både gode og dårlige perioder i byens historie. Den levende musikkscenen vil få deg til å være ute til langt ut i de sene nattetimer på en av byens mange moderne spillesteder eller puber.

 • 1. Ulster Museum

  Det aller beste med dette museet er Armada-salen der vraket av skipet Girona fra 1588 er utstilt. I tillegg kan du også se skatter av gull og personlige eiendeler fra sunkne spanske skip.

 • Belfasts rådhus

  2. Belfasts rådhus

  Denne store ny-barokke bygningen ligger der det gamle lerretsmarkedet, White Linnen Hall, lå på 1800-tallet. På St. Patrick's Day og andre merkedager lyses fasaden opp i ulike farger.

 • Belfast slott

  3. Belfast slott

  Begge de to slottene som tidligere stod på Cave Hill brant ned. På 1800-tallet satte den tredje markise av Donegall i gang med gjenoppbyggingen av slottet, og det er dette slottet som står her den dag i dag.

 • St. Annes katedral

  4. St. Annes katedral

  Byggingen startet i 1899 og katedralen sto først ferdig i 1981. I 2006 ble det bygget på et spir som strekker seg hele 40 meter opp i været. Inne i katedralen vil du finne fantastiske mosaikker og glassmalerier.

 • Operahuset i Belfast

  5. Operahuset i Belfast

  Det renoverte teateret ble åpnet i 1895 og her vises både operaer, konserter og musikaler. I Nord-Irlands konfliktfylte år ble bygget skadet av bombeeksplosjoner både i 1991 og i 1993.

 • Den botaniske hagen

  6. Den botaniske hagen

  Hagen åpnet opprinnelig som privat park i 1828, og ble åpnet for offentligheten i 1895. Palmehuset er en av de store opplevelsene, på grunn av byggets spektakulære stål- og glasskonstruksjon.

 • 7. Sir Thomas og Lady Dixons park

  Lady Dixon dedikerte denne parken til sin ektemann i 1959. Her finnes det 40.000 roser og den store Rose Week avholdes her hver sommer. Her finnes det også en hage tilegnet Prinsesse Diana av Wales.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  Det store auditoriet har plass til opp til 2000 tilskuere og her settes det opp både operaer og musikaler. Kobbertaket på bygningen vil med tiden irre og bli grønt, sik at det står i stil med rådhuset og flere andre bygninger i byen.

 • Odyssey

  9. Odyssey

  Dette er Nord-Irlands viktigste sportsarena, men det holdes også store konserter og komedieshow her. Odyssey ligger i Belfasts Titanic-kvartal og omfatter både SSE-arenaen, Odyssey paviljongen og W5.

 • Carrickfergus slott

  10. Carrickfergus slott

  En halv time unna sentrum av Belfast, ligger dette normanniske slottet som har stått ved bredden av Belfast Lough i over 800 år. En omvisning i slottet vil ta deg rett tilbake til middelalderen.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg ha i Belfast?

  En firedagerstur vil gi deg muligheten til å få med deg mange attraksjoner og nyte Belfasts deilige livsrytme. Om du legger til et par dager ekstra, kan du også ta en dagstur til attraksjoner i nærheten, som slottet Carrickfergus eller Giant's Causeway.

 • Hvordan komme seg rundt i Belfast?

  I sentrum er det lett å gå mellom de ulike attraksjonene. Bussnettverket kalles Metro, og bussene går fra klokken 06.00 til 23.00 hver dag. Donegall-plassen er knutepunktet for offentlig transport. Om du mister den siste bussen er taxi et godt alternativ.
  Det tar ca. 30 minutter å kjøre til Carrickfergus slott med bil. Det går også tog dit fra Belfast sentralstasjon hver halvtime. Det tar omtrent akkurat like lang tid å reise dit med tog som med bil.

 • Hvor er det lurt å bo i Belfast

  Overnatt i sentrum av byen, for eksempel i Cathedral Quarter. Her er det masse liv om kvelden med mange restauranter, puber og kunstutstillinger. Queen's Quarter er et annet område der det er mange butikker, kaféer og barer.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk, irsk, gælisk og ulsterskotsk
 • Valuta
  Britiske pund (£)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +44
 • Beste tiden å dra
  Høysesongen er fra mai til september. Da er det varmt og massevis av messer, markeder og også karneval. Planlegg din reise i mai eller september hvis du vil ha sommervær men færre turister.

Sightseeing in Belfast

Möchten Sie alle Aktivitäten in Belfast entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Hva folk sier om Belfast

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 10 866 vurderinger

Knallfin dagstur!

Turen ut til Giants Causeway er en kjempefin tur langs kysten, med masse fabelaktige utsikter og flere småstopper langs veien. Hvis man har lyst til å gå over Carrick-a-Rede Rope Bridge (dette er valgfritt) må man beregne en del gåing i både med og motbakke, men det er absolutt verdt det når man kommer fram til utsikten. Ned til selve Giants Causeway kan man velge om man vil gå ned til eller om man har lyst til å ta shuttlebuss, så her trenger man ikke å beregne så mye gåing for å komme til. Guiden vår, Phil, hadde mye gode historier og noen halvtørre vitser langs veien, og i det fulle og hele en kjempefin fyr som passet på at alle hadde det bra. Kort oppsummert: kjempefin dag for alle som liker å se på utsikter og natur. Vi ville absolutt ha tatt turen igjen!

Var en helt fantastisk tur! Anbefales på det sterkeste! Vår guide Daniel og Bernard gjorde turen enestående! Eneste beregn mye gåing.

Kjempeflott

Det var en fin tur. Bra at han ikke kjørte motorveien hjem så vi fikk virkelig sett landet. Trivelige landsbyer og arti og se.

Helt fantastisk

Vi fikk se og høre helt ærlig fra begge sider.Den varte i nesten 4 timer.Vi kunne gjerne hørt og sett mer

Super tur. Flott guiding. Derrick og Mark er best. Tar en ny tur om vi kommer tilbake.