Opplevelser i
Belfast

Cultural attractions, concerts, and street art are just a taste of what awaits in Northern Ireland’s capital.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Belfast

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Belfast?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Belfast er:

De ti beste tingene å oppleve i Belfast

Belfasts gater er stappfulle av kulturattraksjoner, kunst og arkitektur, som viser både gode og dårlige perioder i byens historie. Den levende musikkscenen vil få deg til å være ute til langt ut i de sene nattetimer på en av byens mange moderne spillesteder eller puber.

 • 1. Ulster Museum

  Det aller beste med dette museet er Armada-salen der vraket av skipet Girona fra 1588 er utstilt. I tillegg kan du også se skatter av gull og personlige eiendeler fra sunkne spanske skip.

 • Belfasts rådhus

  2. Belfasts rådhus

  Denne store ny-barokke bygningen ligger der det gamle lerretsmarkedet, White Linnen Hall, lå på 1800-tallet. På St. Patrick's Day og andre merkedager lyses fasaden opp i ulike farger.

 • Belfast slott

  3. Belfast slott

  Begge de to slottene som tidligere stod på Cave Hill brant ned. På 1800-tallet satte den tredje markise av Donegall i gang med gjenoppbyggingen av slottet, og det er dette slottet som står her den dag i dag.

 • St. Annes katedral

  4. St. Annes katedral

  Byggingen startet i 1899 og katedralen sto først ferdig i 1981. I 2006 ble det bygget på et spir som strekker seg hele 40 meter opp i været. Inne i katedralen vil du finne fantastiske mosaikker og glassmalerier.

 • Operahuset i Belfast

  5. Operahuset i Belfast

  Det renoverte teateret ble åpnet i 1895 og her vises både operaer, konserter og musikaler. I Nord-Irlands konfliktfylte år ble bygget skadet av bombeeksplosjoner både i 1991 og i 1993.

 • Den botaniske hagen

  6. Den botaniske hagen

  Hagen åpnet opprinnelig som privat park i 1828, og ble åpnet for offentligheten i 1895. Palmehuset er en av de store opplevelsene, på grunn av byggets spektakulære stål- og glasskonstruksjon.

 • 7. Sir Thomas og Lady Dixons park

  Lady Dixon dedikerte denne parken til sin ektemann i 1959. Her finnes det 40.000 roser og den store Rose Week avholdes her hver sommer. Her finnes det også en hage tilegnet Prinsesse Diana av Wales.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  Det store auditoriet har plass til opp til 2000 tilskuere og her settes det opp både operaer og musikaler. Kobbertaket på bygningen vil med tiden irre og bli grønt, sik at det står i stil med rådhuset og flere andre bygninger i byen.

 • Odyssey

  9. Odyssey

  Dette er Nord-Irlands viktigste sportsarena, men det holdes også store konserter og komedieshow her. Odyssey ligger i Belfasts Titanic-kvartal og omfatter både SSE-arenaen, Odyssey paviljongen og W5.

 • Carrickfergus slott

  10. Carrickfergus slott

  En halv time unna sentrum av Belfast, ligger dette normanniske slottet som har stått ved bredden av Belfast Lough i over 800 år. En omvisning i slottet vil ta deg rett tilbake til middelalderen.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg ha i Belfast?

  En firedagerstur vil gi deg muligheten til å få med deg mange attraksjoner og nyte Belfasts deilige livsrytme. Om du legger til et par dager ekstra, kan du også ta en dagstur til attraksjoner i nærheten, som slottet Carrickfergus eller Giant's Causeway.

 • Hvordan komme seg rundt i Belfast?

  I sentrum er det lett å gå mellom de ulike attraksjonene. Bussnettverket kalles Metro, og bussene går fra klokken 06.00 til 23.00 hver dag. Donegall-plassen er knutepunktet for offentlig transport. Om du mister den siste bussen er taxi et godt alternativ.
  Det tar ca. 30 minutter å kjøre til Carrickfergus slott med bil. Det går også tog dit fra Belfast sentralstasjon hver halvtime. Det tar omtrent akkurat like lang tid å reise dit med tog som med bil.

 • Hvor er det lurt å bo i Belfast

  Overnatt i sentrum av byen, for eksempel i Cathedral Quarter. Her er det masse liv om kvelden med mange restauranter, puber og kunstutstillinger. Queen's Quarter er et annet område der det er mange butikker, kaféer og barer.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk, irsk, gælisk og ulsterskotsk
 • Valuta
  Britiske pund (£)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +44
 • Beste tiden å dra
  Høysesongen er fra mai til september. Da er det varmt og massevis av messer, markeder og også karneval. Planlegg din reise i mai eller september hvis du vil ha sommervær men færre turister.

Flere reisetips for Belfast

Vil du vite mer om aktiviteter i Belfast? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Belfast

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 13 110 vurderinger

Jeg var litt nølende i begynnelsen fordi det ikke var mange anmeldelser og alle var fra noen år siden, men alt ordnet seg, og jeg endte opp med å betale mindre enn fra den faktiske kilden! Det var et par ting på reiseplanen som er utdatert som selskapet ikke gjør lenger, men det var like vel verdt prisen! Det var hovedsakelig eldre som gikk, men det var også noen få i tjueårene også. Frokostene er alltid frokostblandinger og toast, og mange av overnattingsstedene er ikke de beste, men du kan overleve for én natt. Jeg anbefaler på det sterkeste å gå. Det er en flott måte å se landsbygda i Irland!

Verdt hver krone for en informativ og avslappende tur til Giants Causeway via noen andre interessante Game of thrones-stopp ved steder og historiske steder. Sjåføren/guiden Darren var nyttig, interessant og humoristisk. Jeg er så glad jeg ikke kjørte, da jeg lærte så mye mer om Belfast og destinasjonene vi besøkte fra guiden. Kort stopp for lunsj og en drink var også hyggelig.

Superflott! Jeg anbefaler denne aktiviteten på det sterkeste. Det skal bemerkes at aktiviteten er på engelsk (mitt valg for å komme videre på engelsk). Barry (guiden vår) var veldig hyggelig og prøvde til og med å snakke noen ord på fransk. Det var virkelig en flott opplevelse og heldigvis var det bra vær.

Var en helt fantastisk tur! Anbefales på det sterkeste! Vår guide Daniel og Bernard gjorde turen enestående! Eneste beregn mye gåing.

Helt fantastisk

Vi fikk se og høre helt ærlig fra begge sider.Den varte i nesten 4 timer.Vi kunne gjerne hørt og sett mer