Beijing

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Beijing

De beste severdighetene i Beijing

Den kinesiske hovedstaden har en historie som strekker seg over hele tre årtusener. Byen er ikke bare et tidligere sentrum for mange kongeriker, men er i dag like kjent for sine moderne skyskrapere som sine historiske monumenter. Her er noen av Beijings fremste attraksjoner som du ikke bør gå glipp av.

 • Mingdynastiets graver

  1. Mingdynastiets graver

  De fleste keisere fra Mingdynastiet ble gravlagt i disse imponerende mausoleene, som også er kjent som "de 13 graver". Minggravene er på veien til den kinesiske mur, så det er verdt å planlegge å se dette på din dagstur!

 • Den himmelske freds plass

  2. Den himmelske freds plass

  Denne plassen har vært sentrum for mange historisk kjente demonstrasjoner og militærparader. Den himmelske freds plass er også svært berømt på grunn av de ikoniske monumentene som omkranser plassen.

 • Den forbudte by

  3. Den forbudte by

  Den himmelske freds plass har fått navnet sitt fra "Den himmelske freds port", som skiller plassen fra den gamle kongelige byen som kalles Den forbudte by. Her er det mye å se, så bestill en guidet tur og husk gode sko!

 • Sommerpalasset

  4. Sommerpalasset

  Den mest iøynefallende av de bevarte kinesiske keiserhagene er et vakkert område som består av en mengde innsjøer, hager og palasser. Dette en av Beijings mest storslåtte og fredfylte severdigheter.

 • Himmelens tempel

  5. Himmelens tempel

  Dette tempelet kombinerer arkitektoniske kvaliteter og byggestiler fra både Ming- og Qingdynastiet. Himmelens tempel var ferdigstilt i 1420, og har vært den mest hellige og vakreste bygningen i Kina siden!

 • Beihaiparken

  6. Beihaiparken

  Beihaiparken er en tidligere keiserhage som nå er åpen for allmennheten. Parken er ikke bare uimotståelig vakker, men rommer også mange spennende attraksjoner som Den hvite dagobe og De ni dragers mur.

 • Beijings nasjonalstadion

  7. Beijings nasjonalstadion

  Bygget for OL i 2008 er dette "fugleredet" med 91.000 sitteplasser blitt et ikon for det moderniserte Kina. Du kan ta en guidet tur eller kjøpe billetter til Beijing nasjonalstadion for å se en fotballkamp!

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør man bruke i Beijing?

  Et besøk på mellom fem dager og en uke burde være nok til å se Beijings severdigheter og attraksjoner, få en følelse av byen og til og med ta en dagstur til den kinesiske muren!

 • Når bør man reise til Beijing?

  Beijings vær er mest behagelig tidlig på høsten fra september til oktober, selv om vintrene med snø gir byen en egen sjarm. Med mindre du ønsker å se den kinesiske nyttårsparaden bør du unngå å reise hit når det er offentlige helligdager, for da blir selv de roligste attraksjonene overfylt av turister!

 • Hvor bør man bo i Beijing?

  Beijings attraksjoner er spredt utover hele byen, så om du planlegger å få med deg de fleste bør du vurdere å bo i midten av sentrum. Alle byens distrikter har egne karakteristikker, men et av de beste områdene for førstegangsbesøkende er Wangfujing. Dens sentrale plassering byr på mange steder å handle og spise, inkludert den berømte Wangfujing Snack Street, hvor bodene reklamerer med en hel del bisarre snacksmuligheter som er ganske annerledes enn den typiske kinesiske palett.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Mandarin
 • Valuta
  Renminbi (¥)
 • Tidssone
  UTC (+08:00)
 • Landskode
  +86
 • Beste tiden å dra
  Tidlig høst er best for å unngå folkemassene og den sterke sommervarmen.

Other Sightseeing Options in Beijing

Want to discover all there is to do in Beijing? Click here for a full list.

Hva folk sier om Beijing

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 4 212 vurderinger

This experience was great and I can easily recommend booking tours through this company.