Opplevelser i
Barcelona

Enestående arkitektur, fargerike markeder og smakfull tapas venter deg i den katalanske hovedstaden.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Barcelona

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Barcelona?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Barcelona er:

Ti ting du bør oppleve i Barcelona

Gode fotballag, flotte strender, deilig tapas og fantasifull arkitektur. Det finnes ikke noe dårlig å si om Barcelona, Catalonias hovedstad som ligger ved Middelhavets kyst. Her er noen tips om ting å gjøre i Barcelona.

 • Sagrada Familia

  1. Sagrada Familia

  En tur til Barcelona er ikke komplett uten et besøk til Sagrada Familia, et byggverk tegnet av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi, som er kjent for sin livlige og lekende stil. Bygget ble erklært som basilika av Pave Benedikt den 16. i 2010.

 • Passeig de Gràcia

  2. Passeig de Gràcia

  Passeig de Gracia går nord for Plaça Cataluyna og er den rikeste veien i hele byen. Se deg rundt når du går nedover gaten og nyt den fantastiske arkitekturen.

 • Camp Nou

  3. Camp Nou

  Er du fotballinteressert må du ta turen innom Camp Nou, Spanias største stadion, med plass til over 99.000 tilskuere. Stadion har vært FC Barcelonas hjemmebane siden 1957.

 • Casa Milà (La Pedrera)

  4. Casa Milà (La Pedrera)

  Huset er mer kjent under navnet "steinbruddet", og er tegnet av Gaudí. Casa Milà er en av de mest berømte eksemplene på katalansk modernisme (art nouveau) fra det tidlige 20. århundret.

 • Casa Batlló

  5. Casa Batlló

  Fra 1902 til 1906, bygget Gaudí om en helt ordinær bygning på oppdrag fra forretningsmannen Josep Batlló. En tur inn i Casa Batlló gir deg innblikk i Gaudís fantastiske detaljerte arbeid.

 • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

  6. Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

  Catalonias nasjonalmuseum for visuell kunst ligger i det majestetiske Palau Nacional på toppen av Montjuïc. Hit kan du dra for å nyte fantastisk kunst, slappe av i parken og beundre den fantastiske utsikten.

 • Barri Gòtic (det gotiske kvarteret)

  7. Barri Gòtic (det gotiske kvarteret)

  Barri Gòtic ligger i Ciutat Vella-distriktet, og er hjerte av Barcelonas gamle bydel. Utforsk den romantiske stemningen, de små alleene, deilige tapasrestauranter og ta fine feriebilder.

 • Montserrat-fjellet

  8. Montserrat-fjellet

  Vurder å ta en dagstur for å se dette vakre katalanske landskapet. Montserrat-fjellet ligger en times togtur utenfor Barcelona og er spesielt kjent for sitt benediktinerkloster, Santa Maria de Montserrat.

 • Plaça del Rei

  9. Plaça del Rei

  Plaça del Rei er en plass fra det 14. århundret og ligger i det gotiske kvarteret i Barcelona. Plassen og det kongelige katalanske palasset Palau Reial Major, gir deg inntrykk av hvordan Barcelonas så ut i middelalderen.

 • Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

  10. Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

  Barcelonas historiske museum bevarer og forteller om Barcelonas historiske arv, helt tilbage til de romerske ruiner. Museet ligger på Plaça del Rei.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg ha i Barcelona?

  Barcelona har mange morsomme opplevelser og aktiviteter å by på - spesielt om du har tenkt å utforske det berømte nattelivet. Med tre fulle dager rekke du både å se de viktigste verkene til Gaudí og et besøke til Picasso og Miró-museene. Du kan også bli en hel uke, ta noen dager på stranden, besøke den lille byen Sitges som ligger i nærheten, eller handle i det gotiske kvarteret.

 • Hvordan kommer man seg rundt på best mulig måte?

  Barcelona er en fantastisk by å utforske til fots. Du kan enkelt rusle fra La Rambla til stranden og videre til det gotiske kvarteret om kvelden. Barcelona er flat så sykkel er et supert framkomstmiddel. Om du liker å reise rundt, anbefaler vi en tur til Tibidabo, en gammel fornøyelsespark fra 1890, som skuer ut over byen. For å komme dit må du dra med metro, trikk, kabelbane - og pariserhjulet, hvis det teller med!

 • Hvilke turer er de morsomste?

  Vi er glad for at du spør! Det finnes mange turer i Barcelona, alt fra turer med varmluftsballong, sykkelturer og guidede omvisningsturer der du får oppleve Gaudís mesterverk. Mange av de arkitektoniske severdighetene blir en enda bedre opplevelse dersom du har en guide som kan fortelle deg hva du ser. For full oversikt over alle tilgjengelige turer og omvisninger i Barcelona klikk her.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Katalansk og spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Barcelona er en badeby og det er derfor aller mest liv her om sommeren. Om du ønsker å se byen på sitt aller beste bør du kommer under St. Johannes-festivalen som feires 23. juni hvert år. Da tennes det bål og festes til morgengry.

Flere reisetips for Barcelona

Vil du vite mer om aktiviteter i Barcelona? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Barcelona

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 117 891 vurderinger

Hopp-på-hopp-av Barcelona bytur var definitivt vel verdt det. Det tillot oss å se mye av byen på kort tid. Det stoppet også på mange av de viktigste stedene vi allerede hadde planlagt å gå. Jeg vil sterkt anbefale 2-dagerspasset.

Veldig fint sted å besøke, godt forberedt og vedlikeholdt anlegg, Tir var den riktige avgjørelsen å besøke, siden det er trange områder, jeg tror det er overbelastet i helgen.

Sagrada Familia er et vanvittig skue. 60 meter under taket inne og et fantastisk lys gjennom vinduene i blått og rødt. Vanvittig med detaljer, som guiden kunne masse om

Veldig interessant spesielt for barn!! Jeg anbefaler på det sterkeste.

I want my money back from two years ago. I bougt for tickets