Barcelona
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Barcelona

Se alle opplevelser i Barcelona

Severdigheter i Barcelona

Ti ting du bør oppleve i Barcelona

Gode fotballag, flotte strender, deilig tapas og fantasifull arkitektur. Det finnes ikke noe dårlig å si om Barcelona, Catalonias hovedstad som ligger ved Middelhavets kyst. Her er noen tips om ting å gjøre i Barcelona.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

En tur til Barcelona er ikke komplett uten et besøk til Sagrada Familia, et byggverk tegnet av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi, som er kjent for sin livlige og lekende stil. Bygget ble erklært som basilika av Pave Benedikt den 16. i 2010.

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia

Passeig de Gracia går nord for Plaça Cataluyna og er den rikeste veien i hele byen. Se deg rundt når du går nedover gaten og nyt den fantastiske arkitekturen.

Camp Nou

Camp Nou

Er du fotballinteressert må du ta turen innom Camp Nou, Spanias største stadion, med plass til over 99.000 tilskuere. Stadion har vært FC Barcelonas hjemmebane siden 1957.

Casa Milà (La Pedrera)

Casa Milà (La Pedrera)

Huset er mer kjent under navnet "steinbruddet", og er tegnet av Gaudí. Casa Milà er en av de mest berømte eksemplene på katalansk modernisme (art nouveau) fra det tidlige 20. århundret.

Casa Batlló

Casa Batlló

Fra 1902 til 1906, bygget Gaudí om en helt ordinær bygning på oppdrag fra forretningsmannen Josep Batlló. En tur inn i Casa Batlló gir deg innblikk i Gaudís fantastiske detaljerte arbeid.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Catalonias nasjonalmuseum for visuell kunst ligger i det majestetiske Palau Nacional på toppen av Montjuïc. Hit kan du dra for å nyte fantastisk kunst, slappe av i parken og beundre den fantastiske utsikten.

Barri Gòtic (det gotiske kvarteret)

Barri Gòtic (det gotiske kvarteret)

Barri Gòtic ligger i Ciutat Vella-distriktet, og er hjerte av Barcelonas gamle bydel. Utforsk den romantiske stemningen, de små alleene, deilige tapasrestauranter og ta fine feriebilder.

Montserrat-fjellet

Montserrat-fjellet

Vurder å ta en dagstur for å se dette vakre katalanske landskapet. Montserrat-fjellet ligger en times togtur utenfor Barcelona og er spesielt kjent for sitt benediktinerkloster, Santa Maria de Montserrat.

Plaça del Rei

Plaça del Rei

Plaça del Rei er en plass fra det 14. århundret og ligger i det gotiske kvarteret i Barcelona. Plassen og det kongelige katalanske palasset Palau Reial Major, gir deg inntrykk av hvordan Barcelonas så ut i middelalderen.

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Barcelonas historiske museum bevarer og forteller om Barcelonas historiske arv, helt tilbage til de romerske ruiner. Museet ligger på Plaça del Rei.

Barcelona: Våre reisetips

Hvor mange dager bør jeg ha i Barcelona?

Barcelona har mange morsomme opplevelser og aktiviteter å by på - spesielt om du har tenkt å utforske det berømte nattelivet. Med tre fulle dager rekke du både å se de viktigste verkene til Gaudí og et besøke til Picasso og Miró-museene. Du kan også bli en hel uke, ta noen dager på stranden, besøke den lille byen Sitges som ligger i nærheten, eller handle i det gotiske kvarteret.

Hvordan kommer man seg rundt på best mulig måte?

Barcelona er en fantastisk by å utforske til fots. Du kan enkelt rusle fra La Rambla til stranden og videre til det gotiske kvarteret om kvelden. Barcelona er flat så sykkel er et supert framkomstmiddel. Om du liker å reise rundt, anbefaler vi en tur til Tibidabo, en gammel fornøyelsespark fra 1890, som skuer ut over byen. For å komme dit må du dra med metro, trikk, kabelbane - og pariserhjulet, hvis det teller med!

Hvilke turer er de morsomste?

Vi er glad for at du spør! Det finnes mange turer i Barcelona, alt fra turer med varmluftsballong, sykkelturer og guidede omvisningsturer der du får oppleve Gaudís mesterverk. Mange av de arkitektoniske severdighetene blir en enda bedre opplevelse dersom du har en guide som kan fortelle deg hva du ser. For full oversikt over alle tilgjengelige turer og omvisninger i Barcelona klikk her.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Katalansk og spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Barcelona er en badeby og det er derfor aller mest liv her om sommeren. Om du ønsker å se byen på sitt aller beste bør du kommer under St. Johannes-festivalen som feires 23. juni hvert år. Da tennes det bål og festes til morgengry.

Aktiviteter og turer i Barcelona

De mest populære attraksjonene i Barcelona

Byer i Spania

Flere reisetips for Barcelona

Vil du vite mer om aktiviteter i Barcelona? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Barcelona

Kø, trass VIP billetter, men fantastisk bygg!

Mykje tull før me kom oss i tårnet. Guiden hadde ein all for stor mengde folk å ta seg av/sjekke billetter. Etter det var ordna, var det ny kø i sikkerhetskontrollen. Vel innanfor venta me endå ei god stund før guiden kom oss i møte. Deretter var det ny kø til heisen opp i tårnet. Tårnturen var OK, men hadde nok førestilling om litt meir utsikt. Vel nede igjen vart me overvelda av det fantastiske bygget. Ekstra kjekt å få med seg tankane bak alt som er bygd. Guiden snakka litt fort, og det var til tider litt dårleg lyd i headsettet. Men, bygget var FANTASTISK og slik overskygga det andre. Synest likevel det var mykje pengar å betale for såpass mykje køståing.

Gamlebyen i Barcelona slik den SKAL oppleves.

Vårt reisefølge på tre hadde bestilt turen god tid i forkant, dette gledet vi oss til. På avtalt møtested traff vi to par til og vår hyggelige og kunnskapsrike guide Alejandro. Alejandro ledet oss igjennom gamlebyen med masse kunnskap, og han sørget for at vi alle på kort tid ble en sammensveiset gruppe. Vi besøkte flere svært hyggelige tapasbarer med førsteklasses tapas og vin. En svært hyggelig kveld i godt selskap der praten gikk ledig og latteren satt løst. Vårt reisefølge valgte å avslutte siste kveld i Barcelona med besøk i en av tapasbarene, og vi kommer dit igjen ved neste besøk i Barcelona. Turen anbefales på det varmeste!

Barcelona: Byvandring med tapas og vin Vurdert av Unn, 21.09.2016

Dyktige guider som kunne mye og formidlet det bra!

Vi hadde en flott dag fullstappet av opplevelser! At turen opp til Montserrat begynte så tidlig var veldig bra. Vi slapp køer og vi fikk sett område i en ro som var nydelig å kjenne på. Har kun 1 minus: Guiden utenfor La Sagrada Familia viste ingen skilt, så hun forsvant i mengden- og vi holdt på å miste vår tur. Men hun var videre så dyktig at vi glemte vår litt hektiske start. Det er selvfølgelig mye å oppleve på en dag, men det var den dagen i Barcelona vi husker best :-)

Utmerket måte å bli kjent med Barcelona på!

2 linjer - 2 "sider" av byen med buss- vest og øst, var en utmerket måte å bli kjent med Barcelona på. Vi kjøpte billetter for 2 dager og tok den "grønne ruta" ene dagen, og den "oransje ruta" den andre dagen. Anbefaler dette! Hadde blitt for mye med 2 ruter samme dag.. Varighet på 2 timer på hver av de. God informasjon på svensk underveis. Savnet "norsk guide":)

Barcelona: Hopp på hopp av-sightseeingbuss Vurdert av Helge, 08.08.2018

Fantastisk opplevelse i skjønne omgivelser

Dette er en tur absolutt og anbefale. I fantastiske omgivelser ble vi guidet rundt blandt vinranker i alle farger og fasonger. Besøkene på de to uilke gårdene var også litt av en opplevelse. Vinsmakingen var både interesant og smakfull. Denne turen kan absolutt anbefales.