Legg til datoer

Barbakan, Kraków

Barbakan, Kraków: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Krakow: Sightseeingtur med elektrisk golfbil

1. Krakow: Sightseeingtur med elektrisk golfbil

Oppdag Krakow på en dag på en miljøvennlig bytur med elektrisk buggy. Lær om byens fargerike historie av den lokale guiden mens du glir gjennom byens ikoniske nabolag og forbi de viktigste landemerkene. Se Wawel-slottet, de jødiske bydelene og den tidligere jødiske ghettoen fra den komfortable elbuggyen. Legg ut på en uforglemmelig reise i en miljøvennlig elektrisk buggy gjennom Krakóws sjarmerende gater. Besøk byens tre mest historiske bydeler med letthet og komfort. Først tar du deg rundt grensene til gamlebyen for å se det fortryllende kongeslottet Wawel som ruver over byen og elven Wisła, Barbican med sine befestede tårn og murer, imponerende kirker og en rekke andre historiske bygninger. Deretter kan du ta turen til byens historiske jødiske bydel med sine fantastiske kristne kirker, jødiske synagoger og de historiske bygningene i den tidligere byen Kazimierz. La deg forundre over de trendy butikkene, barene og galleriene som nå ligger langs disse gatene. Til slutt kjører du til de tidligere jødiske ghettomurene og Ghetto Heroes Square før du avslutter turen utenfor Schindlers fabrikkmuseum. Hvis du ønsker det, kan du besøke museet på egen hånd (billett ikke inkludert) og gå tilbake på egen hånd. Ellers kan du beundre museet utenfra og gå tilbake til utgangspunktet sammen med guiden.

Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

2. Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

Etter en tidlig morgenhenting fra overnattingsstedet ditt i Warszawa, blir du overført til jernbanestasjonen med et privat kjøretøy. Din engelsktalende sjåfør vil hjelpe deg med innsjekkingen og vente til du går ombord på toget til Krakow. Etter en kort togtur vil du bli ønsket velkommen av en lokal engelsktalende sjåfør og starte turen via delt transport til Auschwitz. Legg ut på en 3,5-timers guidet gruppetur i Auschwitz og Birkenau. Start turen med et besøk til Auschwitz konsentrasjonsleir hvor du vil lære om hvordan den ble etablert av tyske nazister i utkanten av byen Oswiecim i 1940. Etter krigen ble leiren omgjort til et museum som viser bevis på folkemordet, som du vil ha muligheten til å bla gjennom. I museet se en film laget etter frigjøringen av leiren vist på forskjellige språk. Etter å ha tilbrakt tid i Auschwitz fortsetter turen til Birkenau-delen av konsentrasjonsleiren. Oppdag hvordan de tyske nazistene i 1941 etablerte en ny leir kalt Auschwitz II Birkenau. Mellom 1942-1945 bodde og døde omtrent 1,5 millioner mennesker her. Rundt 90 % av dem var jøder, andre var polakker, sigøynere, russere og fanger fra 28 land i Europa. I 1979 ble Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir oppført som et UNESCOs verdenskultur- og nasjonalarvsted. Avreise fra Auschwitz-Birkenau for en 1,5-timers reise til Krakow. Du vil ha tre timer ledig tid til å se hovedtorget i Krakow, det største middelalderske gamlebytorget i Europa. I gamlebyen kan du besøke Wawel-høyden hvor katedralen og det kongelige slottet er, rådhustårnet, Mariakirken, Krakow Barbican og Sukiennice, kjent som tøyhallen. Absorber byens unike atmosfære med sine tusenvis av barer og herlige regionale restauranter, historiske bygninger og hestedrevne drosjer. I løpet av turen blir det tid til å spise lunsj på restaurant. Etter din tid i Krakow går du ombord på toget rundt 19.30, blir hentet på plattformen og blir overført fra jernbanestasjonen tilbake til hotellet ditt i Warszawa.

Krakow: Guidet Segway-tur i gamlebyen

3. Krakow: Guidet Segway-tur i gamlebyen

Legg ut på en guidet segway-tur i Kraków og lær om gullalderen. Lær om dens rolle som en storby på handelsstien fra det fjerne østen og dens betydning som et knutepunkt for polsk kultur og historie når du passerer steder som Barbican arsenal, St. Mary's Church og Wawel Castle. Bruk Segwayen din til å se Barbican-våpenhuset, de originale restene av en stor forsvarsmur som pleide å omringe hele byen. Lær om mysteriene til hovedtorget og fangehullene under det, og fullfør det med udødelige legender og historier. Bruk et minutt på å beundre den 700 år gamle arkitekturen til St. Mary's Church og det enorme kongelige Wawel-slottet. Fortsett langs elvebredden til Wisła for å ta noen flotte bilder med den legendariske, ildspytende Wawel-dragen før du avslutter din morsomme og informative tur.

Krakow: Sykkeltur i gamlebyen, Kazimierz og ghettoen

4. Krakow: Sykkeltur i gamlebyen, Kazimierz og ghettoen

Gleden ved denne turen ligger ikke bare i det du vil oppdage, men også i de enkle gledene ved å sykle gjennom de vakre hagene, langs den late Vistula-elven og gjennom de fargerike gatene i Kazimierz. Til tross for at den er omfattende, er turen ikke for anstrengende og passer for alle treningsnivåer. Det er mange stopp for historiske forklaringer og fotomuligheter. Varigheten av sykkelturen er 3,5 til 4 timer, inkludert en 45-minutters pause til lunsj. Bysykkelturen begynner hver dag under Adam Mickiewicz-statuen på hovedtorget. Om sommeren kan du velge mellom 4-timers morgentur i gamlebyen, Kazimierz - jødiske distrikt og Podgórze - WWII-gettoen og 2-timers kveldstur i Gamlebyen og Kazimierz - jødiske distrikt

Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

5. Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

Bli kjent med Krakow i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Etter å ha lastet ned scavenger hunt-turen på mobilenheten din (via en lenke og påloggingsinformasjon mottatt på booking), bruk mobilappen og integrerte kart for å nå 10 av Krakows viktigste attraksjoner til fots. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp riktig kode og avsløre neste reisemål. Når du går gjennom byen, nyt fleksibiliteten til å sette spillet på pause når som helst for å ta en pause, ta de perfekte bildene, stopp for lunsj eller besøk et museum. Velg å fortsette omvisningen senere eller lagre resten til en annen dag. Start turen ved det imponerende rådhustårnet! Besøk den ikoniske Kraków-tøyhallen med sine unike utstillinger og utforsk den mirakuløse St. Mary's Basilica. Ta et bilde ved Floriańska-porten i sentrum og gå deg vill på historiske Plac Szczepański i sentrum av gamlebyen. Lær om banebrytende Nicolaus Copernicus og hans liv. Du vil også gå forbi den unike kirken Sts Peter og Paul, ikke glem å ta et bilde. Se, beundre, fotografer og skjelv med Wawel-katedralen i sentrum av byen, mens Smok Wawelski, symbolmonumentet, vil være prikken over i-en på denne unike turen.

Vandring i Krakóws gamleby og inngang til julemarkedet

6. Vandring i Krakóws gamleby og inngang til julemarkedet

Delta på en 1 times spasertur med en profesjonell guide i gamlebyen i Krakow. Turen starter på Plac Matejki-torget kl. 19.00 og avsluttes ved drageskulpturen under Wawel-høyden. I løpet av turen får du høre de viktigste faktaene om torget og se høydepunktene i Krakóws gamleby. Du kommer forbi Barbican, Sankt Florians gate, torget, Grodzka-gaten og den kongelige ruten. Til slutt tar guiden deg med til Wawel-slottet, og turen avsluttes ved Dragemonumentet ved slottet. Mellom 24.11.2023 og 1. januar inkluderer turen inngang til julemarkedet, der guiden vil fortelle deg alt om polske juleskikker og tradisjoner.

Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

7. Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

Velkommen til hjertet av Krakow, hvor historie, kultur og skjønnhet flettes sammen. Gamlebyen som overlevde andre verdenskrig pulserer med stemningen fra tiden da den pleide å være hovedstaden i Europas største land. Bli med oss på en omvisning i en by som ikke har endret seg mye siden middelalderen for å finne ut hvorfor den ble inkludert på verdens første UNESCOs kulturarvliste! Utforsk kongeveien: Når du følger den kongelige ruten, passerer du fantastiske landemerker, inkludert det praktfulle Wawel-slottet, den fryktinngytende Mariakirken og det travle hovedtorget. Hver side inneholder en del av byens historie, og våre ekspertguider vil bringe disse historiene til live, og legge til den dyrebare konteksten til Polens historie og kultur. Kulturknutepunkt: Gamlebyen i Krakow har lenge vært et kulturelt knutepunkt, og har vært vertskap for kunstnere, lærde og ledere fra hele Europa. Vi vil vise deg hvor du skal lete for å finne spor etter byen i dens storhetstid på 1400- og 1500-tallet, da Copernicus selv gikk disse gatene. En perle på UNESCOs verdensarvliste: Gamlebyen og Wawel-slottet er UNESCOs verdensarvsteder, og det er det en god grunn til. Dens sjarmerende gater, fantastiske arkitektur og rike historie gjør det til et av Europas mest godt bevarte og kjære reisemål. En unik opplevelse: Det som gjør Gamleby-turen vår virkelig eksepsjonell, er dybden av innsikt du vil få. Vi viser deg ikke bare severdighetene; vi gir kontekst, historier og en genuin forståelse av dette ekstraordinære stedet. På denne 2t og 30 minutters Pay What You Wish Walkative! TOUR vil du se: - middelalderske bymurer og Barbican - Stortorget med kleshallen - Mariakirken med sin berømte trompetist - Collegium Maius, den eldste bygningen til det eldste universitetet i Sentral-Øst-Europa - Erkebiskoppalasset og Johannes Paul II "pavelige vindu" - Wawel-høyden med katedralen og slottets gårdsplass - Wawel Dragon - og mye mer…!

Gamlebyen i Krakow: En selvstyrt lydtur

8. Gamlebyen i Krakow: En selvstyrt lydtur

Dykk inn i Krakows middelalderske fortid, med historier om gamle konger og ildpustende drager, på denne turen til den historiske gamlebyen og slottet. Hør hvordan Krakow ble forvandlet til en kongelig by og Polens hovedstad frem til 1596, etter å ha startet som en ydmyk handelsby. Begynn turen på byens middelalderske markedstorg, og beveg deg gjennom byen for å lære dens lange historie, fra invasjonen av krigerne til Djengis Khan, og historien til Wawel-slottet i andre verdenskrig, og fremveksten av pave Johannes Paul II, Krakows mest kjente tidligere beboer. Se frem til høydepunkter på de fire som historien om St. Marys trompetist, Krakows legendariske ildpustende drage, og ta en spasertur rundt Wawel-slottet, et UNESCOs verdensarvsted sammen med hele Krakows gamleby, og se det kongelige palasset. Hør historier om St. Mary's Basilica og Wawel-katedralen, og hør historier om Krakow Barbican, en middelalderfestning. Nyt et kort besøk til Bishop's Palace, det tidligere hjemmet til pave Johannes Paul II. Nyt en to-timers spasertur i byen, og nyt friheten til å stoppe for en pause på kafeer og forfriskninger underveis. Avslutt turen på Wawel Castle, kun en kort spasertur fra torget.

Macabre Krakow Walking Tour

9. Macabre Krakow Walking Tour

Ved første øyekast er Kraków sjarmerende og vakker, men det er ting som lurer under overflaten. Ting som ikke kommer ut før det er mørkt. Og slik vil vi møte dem når mørket dekker byens gater. Dette vil være tid for oss å fortelle byens mest skumle hemmeligheter og historier. Du vil lære om de mest beryktede spøkelsene, monstrene og seriemorderne, du vil bli kjent med livet til en middelaldersk bøddel og verktøyene han brukte for å trekke ut tilståelser fra skurker. Det blir også historier om forbudt kjærlighet og forferdelig straff. Bli med oss for å bli kjent med den mørke siden av Kraków! På denne 80-minutters Pay What You Wish Walkative! TOUR vil du se: - Åsteder fra 1900-tallet - middelalderske straffesteder - et hjemsøkt palass - hvordan henrettelser ble utført i middelalderen - og mye mer…!

Elektrisk scooter Krakow: Gamlebyen og det jødiske kvarteret-full tur

10. Elektrisk scooter Krakow: Gamlebyen og det jødiske kvarteret-full tur

Før du setter deg på din elektriske scooter, vil du motta en kort opplæring og en sikkerhetshjelm. Kjøring er enkel og vi garanterer deg at det bare vil ta et øyeblikk før du kan bevege deg fritt og trygt på scooteren din. Ta en sightseeingtur i Krakow med en forskjell. Ingen behov for lange og slitsomme turer gjennom byen. Hopp i stedet ombord og kjør din egen private scooter fra sted til sted. Scooter er et lydløst, miljøvennlig og morsomt tohjulskjøretøy som du lærer å kjøre på kort tid. Denne 3,5-timers turen er mer enn 10 km lang (ca. 4 miles). Den leder deg rundt i Krakows viktigste steder, slik at du kan beundre byens arkitektur og monumenter. Guiden din vil anbefale steder som er verdt å besøke under oppholdet i Krakow, og vil gi deg mange tips om livet i Krakow. Beundre den fantastiske utsikten fra elven, sjekk ut vakre bygninger og glir gjennom historiske parker og kongelige boliger. Se alt dette og mye mer.

Tilgjengelige aktiviteter

53 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 4

Flere reisetips for Barbakan, Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Barbakan, Kraków? Trykk her for full oversikt