Legg til datoer

Bahia-palasset

Bahia-palasset: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Marrakech: Halvdags historisk og kulturell tur

1. Marrakech: Halvdags historisk og kulturell tur

Nyt en privat halvdagstur gjennom det travle Marrakech som begynner etter å ha møtt guiden din foran Café de France, et ikonisk landemerke i Marrakech torget. Oppdag majesteten og livligheten til Marrakechs medina, som begynner med en tur over Jemaa el-Fnaa-plassen til Koutobia-moskeen. Se på moskeens enorme minaret, den største i Marrakech, mens din ekspertguide informerer deg om den fantastiske bygningens historie. Videre drar du mot Saadian-gravene, forseglet i århundrer til de ble gjenoppdaget i 1917. Beundre de utsmykkede utskjæringene i en latinamerikansk-maurisk stil som rammer inn kryptene til kongefamilien fra 1500-tallet. Etterpå kan du gå til det like utsmykkede Bahia-palasset, en kongelig bolig fra 1800-tallet beregnet på å være det mest fantastiske palasset i dets tid. Se på de forseggjort malte takene, de velstelte hagene fulle av frukttrær og de forseggjorte stukkaturmønstrene som pryder nesten hver overflate av bygningen. For å avslutte turen, vil du vandre gjennom de travle soukene, med deres brede utvalg av lokale håndverkere og håndverkere, guiden din som viser deg innsidetips om de beste bodene. Turen ender tilbake på Jemaa el-Fnaa-plassen, hvor hundrevis av lokalbefolkningen møtes hver dag for å nyte historiefortellerne, musikerne , slangetemmere, akrobater, gjøglere og artister av alle slag.

Marrakech: 3-timers omvisning av severdigheter og souker

2. Marrakech: 3-timers omvisning av severdigheter og souker

Bli med på en omfattende sightseeing av Marrakech, og uforsk gater fra middelalderen, souker og medina i Marokkos «røde by». Etter henting fra hotellet ditt eller din riad, kan du oppdage Marokkos eldste keiserlige byer gjennom steder som Koutobia, som er en av de største og vakreste moskéene i den vestlige muslimske verden. Beundre den 221 meter høye minareten og dens utrolige arkitekturen, som minner om Giralda i Sevilla. Fortsetter til en fredelig gårdsplass i Kasbah for å se Saadian-gravene, som dateres tilbake til 1500-tallet til sultan Ahmad al-Mansu. Beundre de fargerike flisene, arabisk skrift og intrikate utskjæringer, skjult for verden etter at de var forseglet frem til 1917. Deretter kan du bruke en time på Bahia-palasset fra 1800-tallet, bygget på 7 år av 1000 håndverkere fra Fez. Det er ment å være det største eksemplet på marokkansk og islamsk arkitektur i verden, et tilfeldig arrangement av hemmelige leiligheter som åpner ut mot indre gårdsrom, som ligger i sentrum av en 8 mål stor hage.  Deretter går turen til Jemaa El-Fnaa, Marrakechs hovedtorg og markedsplass. Gjennom medinaen er det forskjellige souker å utforske. Fra silkevevere og krydderselgere til tepper og krystaller. Hver lille gate er original og har sine unike salgsboder.

Marrakech: Bahia- og Badi-palassene og Saadian-gravene guidet tur

3. Marrakech: Bahia- og Badi-palassene og Saadian-gravene guidet tur

Ta en guidet spasertur i Marrakech for å oppdage denne middelalderske ørkenenklavens vakre og spektakulære skatter. Spaser gjennom den gamle medinaen med en lokal guide. Dra nytte av rask tilgang til Bahia- og Badii-palassene, og legg deretter et valgfritt besøk til Saadian-gravene. Begynn fotturen ved å passere ruinene av Sultan Ahmed El Mansours Grand Badi-palass fra 1500-tallet. Få et glimt av den tidligere velstanden til denne majestetiske byen. Lær om hvordan palasset, på høyden av sin herlighet, ble ansett som verdens åttende underverk. Fortsett deretter turen til Bahia-palasset, juvelen i Marrakechs krone og et monument av fantastisk storhet. Gå inn for å finne ut hvordan den ble bygget på siste del av 1800-tallet, og det tok de dyktigste arbeiderne og håndverkerne 6 år å fullføre. Avlegg til slutt et valgfritt besøk til Saadian-gravene, forseglet i århundrer frem til de ble gjenoppdaget i 1917. Hør om hvordan gravene dateres tilbake til tiden til sultan Ahmad al-Mansur. Se de 2 hovedmausoleene i innhegningen, bestående av 66 graver med 100 flere som ligger utenfor hagen.

Marrakech: Privat heldagstur i byen

4. Marrakech: Privat heldagstur i byen

Oppdag den gamle byen Marrakech med sine labyrintiske gater, berømte markeder og Majorelle-hagen på denne turen. Besøk den berømte Palais de Bahia, et vakkert dekorert palass fullt av fortryllende indre rom og forseggjorte mosaikkvegger.  Gå gjennom det jødiske kvarteret, som har en tydelig annerledes arkitektur fra resten av medinaen. Oppdag de utrolige Saadiske gravene og Medersa Ben Youssef, en gammel skole for koranstudier med vakker arabisk-andalusisk arkitektur. Beundre treutskjæringene, besøk de små studentrommene, og se deretter Koutoubia-moskeen, et ikon for Marrakech og et orienteringssted for turister. Gå til det verdensberømte Djemaa al-Fna-torget med sine utallige appelsinjuiceboder, slangesjarmører og henna-kvinner. Nyt en forfriskende ettermiddagspause på en av terrassene med panoramautsikt, og beundre synet av det fargerike livet nedenfor. Fortsett videre til den vakre Majorelle-hagen, og gå gjennom denne fredelige oasen som er plassert midt i den travle nye byen. Besøk berbermuseet i den blå villaen, og lær om historien og tradisjonene til berberfolket. Se også noen av deres vakre, tradisjonelle klær. 

Marrakech: Bahia Palace guidet tur

5. Marrakech: Bahia Palace guidet tur

Oppdag de mest karakteristiske stedene i Marrakech på en privat guidet tur. Se deler av gamlebyen, og lær deretter om El Bahia-palasset med guiden din mens du utforsker eiendommen og leilighetene. Start turen med en spasertur gjennom gamlebyen i Medina. Besøk deretter El Bahia-palasset. Fordyp deg i Marokkos keiserlige historie mens du utforsker denne grandiose kongelige residensen, bygget for storvesiren Sultan Moulay El Hassan I. Deretter kan du nyte palassets funksjonelle fontener, hager, ekstraordinære boligkvarterer og flere skyggefulle gårdsrom som er stengt for publikum. Hør fra guiden din om historien til eiendommen mens du vandrer. Til slutt, gå inn i leilighetene til vesirens favorittkonkubine og rådssalen. Beundre det opplyste taket i sedertre og flislagte vegger, og beundre deretter den vidstrakte, marmorerte sentrale gårdsplassen med sine mange fontener og zelliges.

Marrakech: Heldags guidet by- og hagehøyde-omvisning

6. Marrakech: Heldags guidet by- og hagehøyde-omvisning

Tilbring en hel dag på å besøke de mest ikoniske attraksjonene i Marrakech. Etter en henting fra overnattingsstedet ditt, utforske en av Marokkos største og vakreste moskeer, Koutoubia. Fortsett turen til Bahia-palasset og beundre dets vakre hager fylt med frukttrær og søttluktende blomster. Deretter kan du gå over til den fredelige innhegningen i Kasbah for å se kuplene i sedertre og marmorsøylene i Saadian-gravene. Deretter gjør du deg klar til å se Marokkos mest kjente souker og oppleve byens daglige kjas og mas før du besøker Djeemaa El Fna, Marrakechs travle markedsplass fylt med kjøpmenn fra Souk-regionen. Etter å ha nytet den fargerike atmosfæren på markedet, vil det være ledig tid til å spise lunsj og bli med på den andre delen av turen. Etter lunsjpausen kan du besøke Secret Gardens, som dateres tilbake til Saadian-dynastiet for over 400 år siden og ble gjenoppbygd på 1800-tallet. Ta deretter veien til Menara Gardens, den berømte sommerresidensen til Sultan Abderrahmane, og beundre de vakre frukthagene og olivenlunder. Slapp av på kjøreturen tilbake til hotellet eller riaden på slutten av turen.

Marrakech: Sykkeltur med en lokal guide

7. Marrakech: Sykkeltur med en lokal guide

I medinaen i Marrakech er det ikke alltid lett å finne frem. Dette er grunnen til at det er best å ha en sykkelguide som viser deg de beste stedene i området, slik at du føler at området er ditt. Bare det å sykle gjennom selve Marrakech vil få deg til å føle deg som en sultan når du oppdager innsiden av denne eldgamle og keiserlige byen. Spesielt å sykle langs middelalderens rødleire bymurer vil garantert gjøre ditt Marrakech-besøk til en ekstraordinær opplevelse. Gjennom turen vil du gå forbi ulike monumenter og interessante bygninger som kan være verdt å utforske i dybden når du er ferdig med din første utforskning av byen. Ved avslutningen av opplevelsen din vil du gå tilbake til utgangspunktet ditt.

Marrakech: Privat halvdagstur med byhøydepunkter

8. Marrakech: Privat halvdagstur med byhøydepunkter

Bli hentet fra overnattingsstedet ditt og dra til den fortryllende og pittoreske Le Jardin Secret. Spaser gjennom de frodige trærne og eksotiske plantene i denne magiske oasen. Fortsett turen til den neste nye byen, bygget av franske nybyggere på begynnelsen av 1900-tallet. I dag er det et travelt knutepunkt for internasjonale merker og trendy kafeer, samt "Champs Elysées of Marrakech". Deretter kan du besøke det utsøkte Bahia-palasset for å beundre den fine mauriske arkitekturen og nydelige keramiske fliser. Herfra kan du spasere gjennom det jødiske kvarteret hvor du bedre kan forstå den viktige rollen til den jødiske kulturen og samfunnet i utviklingen av Marrakechs unike identitet. Kom til den fantastiske Moulay El Yazid-moskeen og se Bab Agnaou, en av de 19 portene til Marrakech og hovedinngangen til Royal Kasbah. Til slutt kan du vandre gjennom de fascinerende labyrintene til byens mest levende og fargerike friluftsmarked. Vandre gjennom basarer fulle av sjarm og karakter, boder fulle av mystiske drikker, fargerike hauger med krydder, utsøkte tepper og mye mer. Kombinasjonen av lyder, severdigheter og lukter er nok til å la selv de mest herdede reisende føle seg fullstendig fascinert.

Marrakech: Bytur med EcoScooter

9. Marrakech: Bytur med EcoScooter

Nyt en 1 eller 2-timers EcoScooter-tur med en lokal gruppeleder. Følg enten et forhåndsdefinert privat turprogram for å oppdage de viktigste stedene i Marrakech eller definer din egen private reiserute og besøk severdighetene du er mest interessert i. Start turen fra Sofitel Hotel Esplanade og gå til den berømte Koutoubia-moskeen hvor du starter et kort besøk til Jamaa El Fna-plassen, Soukene og Medinaen (fra Bab Ftouh til Bab Laksour). Fortsett deretter til Gueliz, det moderne kvartalet i Marrakech, som er hjemsted for håndverksbutikker, elegante butikker og eksklusive butikker. Gjør et kort stopp i Menara-hagene, bygget under Saadian-dynastiet på 1500-tallet. Omgi deg med vakre frukthager og olivenlunder. Avslutt til slutt turen tilbake på Sofitel Hotel Esplanade.

Marrakech: Privat halvdagsomvisning til fots

10. Marrakech: Privat halvdagsomvisning til fots

Besøk den gamle og vakre byen Marrakech, og oppdag de labyrintiske, små gatene og berømte markedene. Besøk Palais de Bahia, et dekorert palass med fortryllende rom og mosaikkvegger og gå gjennom det jødiske kvartalet med den spennende arkitekturen. Oppdag de utrolige Saadian-gravene, datert tilbake til regimet til Sultan Ahmed el Mansour og besøk Ben Youssef Madrasa, en gammel Koran-skole med vakker arabisk arkitektur. Her kan du beundre treskjæring og besøke de små soverommene for studenter.  Besøk Koutoubia-moskéen, ikonet til Marrakech og noe som er et orienteringssted for turister, og deretter dra til det verdensberømte Jemaa el-Fnaa-plassen med utallige appelsinjuicestativer, slangetemmere, tradisjonelt kledde vannforhandlere og henna-kvinner.

Tilgjengelige aktiviteter

71 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 5

Flere reisetips for Bahia-palasset

Vil du vite mer om aktiviteter i Bahia-palasset? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Bahia-palasset

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 2 252 vurderinger

Det er en god tur for å bryte deg inn i soukene i Marrakech. Det var vår første dag. Gruppen var ganske mangfoldig, så det var ventetid i forskjellige butikker. Det endte opp med en ganske lang tur, så man kan si verdi for pengene, men vi hadde bestilt en kveldstur så det var en utmattende dag med noen få fotblemmer. Mye gåing

Fin tur, pedagogisk og informativ. Det var hyggelig shopping i soukene. Bare vær oppmerksom på at selgerne vil prøve å få kjøpt tingene sine. Alt vil være til en pris. For eksempel interaksjon med en slange eller ape. Det er hvordan de lever. Å ja også, følg med på reiselederen. Lett å bli etterlatt.

En veldig fin tur i gatene i Marrakech. Støtte på toppen. En flerspråklig lokal guide. Mange gode planer takket være ham. Tenk bare at du må legge til inngangsproxen til besøkene. 4 timer i alt. Jeg anbefaler fordi når du ikke mestrer byen eller dens skikker, er det ideelt!