Legg til datoer

Auschwitz
Turer for enkeltreisende

Turer for enkeltreisende

Våre mest anbefalte Auschwitz Turer for enkeltreisende

Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz-Birkenau

1. Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz-Birkenau

Minnes ofrene for Holocaust i Auschwitz-Birkenau-konsentrasjonsleirene. Denne omvisningen av det historiske landemerket Auschwitz-Birkenau og inkluderer transport fra Kraków. Dra nytte av transport fra overnattingsstedet ditt i Kraków, og til Oświęcim (Auschwitz), i en buss med klimaanlegg. Bli med inn til Aushwitz-Birkenau minnested og museum, for en 3,5-timers omvisning i de tidligere nazistiske konsentrasjonsleirene.  Hør om hvordan 1,3 millioner jøder, sammen med fanger fra Polen, Frankrike og Italia, ble drept der under 2. verdenskrig. Se den beryktede «Arbeit Macht Frei»-porten, og lær om hvordan leiren ble til og hvordan livet var for fangene. Besøk de originale brakkene, gasskamrene, togplattformene og andre steder. Du får en gripende omvisning gjennom historien fortalt med bilder og personlige gjenstander, som bringer fortiden til live.

Fra Krakow: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau og hentealternativer

2. Fra Krakow: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau og hentealternativer

Besøk Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir på en dagstur fra Kraków. Lær om historien til Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleire på en omvisning med en sertifisert historiker og guide. Auschwitz-Birkenau ble opprettet i 1940 av Nazi-Tyskland og var den største konsentrasjonsleiren som ble drevet av nazistene. Det ble det siste hvilestedet for millioner av mennesker, for det meste jøder og polakker, som ble myrdet i gasskamrene. Gå gjennom porten med inskripsjonen «Arbeit macht frei» (arbeid gir frihet) for å komme inn i Auschwitz I, hvor guiden din viser deg rundt det bevarte området og forklarer historien knyttet til dette stedet.  Etterpå besøker du den andre leiren, Birkenau, hvor massemord fant sted som en del av nazistenes beryktede «Endlösung der Judenfrage» (den endelige løsningen på jødespørsmålet).

Krakow: Guidet omvisning i Auschwitz-Birkenau og saltgruven

3. Krakow: Guidet omvisning i Auschwitz-Birkenau og saltgruven

Ta en tur fra Krakow som inkluderer besøk til minnestedene Auschwitz og Birkenau, og fortsett deretter utflukten med et besøk i saltgruvene. Denne 11-timers turen starter om morgenen fra et møtested eller med en praktisk henting i Krakow. Herfra blir du fraktet i en komfortabel buss. Under turen blir du ledsaget av en erfaren reiseleder. Ved ankomst til Auschwitz-Birkenau-museet begynner turen med en profesjonell guide som gir deg en innføring i minnestedenes historie. Neste punkt på turen er Wieliczka saltgruve, der en lokal guide forteller deg alt om gruvens historie. Du får se fantastiske kamre, originale skulpturer og autentiske arbeidsplasser for gruvearbeiderne. Det blir lunsjpause på heldagsturen, men det anbefales at du tar med deg noe å spise. Turen avsluttes om kvelden rundt kl. 20.00.

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med transport

4. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med transport

Besøk Aushwitz Birkenau med en guidebok. Se den største leiren bygget på polsk jord av nazistene som fungerte som en konsentrasjonsleir og en utryddelsesleir. Bli hentet et av tre møtepunkter i Krakow og reis til Auschwitz-museet. Etter å ha ankommet museet, samle en inngangsbillett med hjelp av turlederen din. Start deretter din egen guidede tur med leid guidebok. Utnytt friheten til turen i ditt eget tempo og den vei du velger Etter å ha besøkt museet, fortsett til den andre leiren ved Birkenau, hvor massedrapene fant sted. Dra nytte av hjelpen fra en turassistent som står til din disposisjon fra henting til avlevering

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en lisensiert guide

5. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en lisensiert guide

Dykk inn i historien med et besøk til Auschwitz-Birkenau-minnested. Lær om den tragiske historien til det største Holocaust-minnestedet fra guiden din. Du hentes fra overnattingsstedet ditt i Kraków og går ombord på en komfortabel buss for den 1,5-times lange turen til Auschwitz-Birkenau-komplekset. Dette historiske stedet er et viktig minnested for Holocaust.  Utforsk minnestedet og museet i utkanten av Oświęcim, som ligger omtrent 60 kilometer vest for Kraków. Ved ankomst møter du en lokal guide som viser deg rundt på stedet og forteller deg om leirens umenneskelige historie. Finn ut hvordan Auschwitz-Birkenau har blitt både et symbol på menneskelig lidelse med både fysisk og følelsesmessig tortur, på en respektfull omvisning med en lisensiert guide. Gå gjennom porten med inskripsjonen «Arbeit macht frei» (arbeid gir frihet) for å komme inn i Auschwitz I, der guiden din viser deg rundt det bevarte området og forklarer historien knyttet til dette stedet. Tilbring omtrent 1 time i Birkenau, hvor massedrapene som en del av nazistene «Endelig løsning på jødespørsmålet» fant sted. Etter besøket kan du reflektere over opplevelsen på turen tilbake til Kraków. 

Kraków: Omvisning av Auschwitz med valgfri lunsj og henting

6. Kraków: Omvisning av Auschwitz med valgfri lunsj og henting

Lær om holocausts historie og nazistenes konsentrasjonsleirer på en omvisning av Auschwitz-Birkenau fra Kraków. En engelsktalende sjåfør henter deg med et komfortabelt kjøretøy på et forhåndsavtalt møtested i Kraków. Ved ankomst til Auschwitz-museet blir du tildelt en lokal guide eller et hefte på ditt valgte språk, avhengig av alternativet som er bestilt. Besøk både Auschwitz og Birkenau og få en følelse av det symbolsk viktige stedet for Holocaust og nazistenes forbrytelser. Du besøker de gjenværende fengselsblokkene, gasskamrene og krematoriet, i tillegg til å se restene av jernbanerampen i Birkenau. Omvisningen i Auschwitz tar mellom 1 time og 20 minutter og 1 time og 45 minutter. Det vil være en 10-minutters lunsjpause før du blir transportert til Auschwitz II Birkenau, hvor besøkstiden er på rundt 1 time.

Auschwitz-Birkenau: Skip-the-line inngangsbillett og guidet tur

7. Auschwitz-Birkenau: Skip-the-line inngangsbillett og guidet tur

Auschwitz-Birkenau, som ble grunnlagt av nazistene i 1940, ble et symbol på menneskets lidelser og et sted for fysisk og mental tortur. Lær om historien til den største konsentrasjonsleiren fra 2. verdenskrig av en profesjonell lisensiert guide fra Auschwitz- Birkenau-museet. Verten din møter deg ved inngangen til museet, hvor du kommer inn med din forhåndsbestilte billett, etter å ha passert sikkerhetskontrollen. Den første delen av museumsbesøket tar omtrent fra 1 time og 20 minutter, til 1 time og 50 minutter. Mellom første og andre del blir det en 10-15 minutters pause, slik at du kan spise lunsj. Etter pausen går du ombord på en buss for den andre delen, et besøk i Auschwitz II Birkenau, hvor du tilbringer rundt 1 time med den samme guiden.

Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz med hotellhenting og valgfri lunsj

8. Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz med hotellhenting og valgfri lunsj

Dra fra Kraków og reis til Auschwitz-Birkenau minnested og museum, for å utforske den største konsentrasjonsleiren i Polen som ble bygget av nazistene. Dra nytte av tjenestene til en profesjonell guide, mens du får en omfattende omvisning i begge arbeidsleirene, Auschwitz I og Auschwitz II. Du får en kort pause til lunsj ved ankomst og blir deretter vist rundt Auschwitz I. Her får du se det beryktede Arbeit Macht Frei-skiltet og deler av administrasjonsbygningene hvor grusomhetene ble planlagt. Se gasskammeret hvor nazistene begikk sitt avskyelige folkemord, og se fangenes personlige eiendeler på utstillinger dedikert til deres minne. Det blir en kort 15-minutters pause før du drar til Birkenau-leiren for en 1-times omvisning. Oppdag hvor fangene ankom leiren og trebrakkene hvor de ble tvunget til å bo. Dra tankefull tilbake til Kraków og velg et sted å bli sluppet av, enten i gamlebyen eller det gamle jødiske kvarteret.

Fra Kraków: Omvisning i Auschwitz-Birkenau inkludert transport

9. Fra Kraków: Omvisning i Auschwitz-Birkenau inkludert transport

Forlat Kraków for en dag, for å besøke Auschwitz-Birkenau museum og minnested. Nyt bekvemmeligheten av en uavhengig omvisning og benytt deg av transporten fra Kraków. Utforsk de konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau på egen hånd, og kjenn vekten av de tragiske hendelsene som foregikk på disse stedene. Du starter dagsturen fra møtestedet som ligger i sentrum av Kraków og reiser i et kjøretøy med klimaanlegg til byen Oświęcim. Lei informasjonshefter som er tilgjengelig på ditt språk og få all viktig informasjon om besøket ditt. Ta turen inn på museet for å besøke en rekke permanente utstillinger, som forteller historien om grusomhetene i denne leiren. Se restene av fangebrakkene og de beryktede gasskamrene. Etter omvisningen kan du slappe av på kjøreturen tilbake til Kraków, mens du passerer forskjellige landemerker underveis.

Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur med transport

10. Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur med transport

Reflekter over fortiden på en dagstur fra Krakow til Auschwitz-Birkenau Memorial Museum. Det er et av de viktigste og mest tragiske stedene i verden, hvor du kan se bevis på grusomhetene et menneske kan gjøre mot et annet. Med en engelsktalende sjåfør, bli hentet fra et valgt sted og nyt en komfortabel buss til byen Oświęcim, hvor Auschwitz 1-dødsleiren lå. En hilser vil møte deg ved ankomst for å introdusere deg til stedet og gi deg videre til den offisielle museumsguiden. Turen din begynner ved den legendariske porten, Arbeit Mach Frei. Stedet der morderisk og destruktivt arbeid ble utført av fanger. Turruten går gjennom alle de viktigste brakkene, som er dedikert til spesifikke temaer, som dagligliv, arbeid, utvelgelse og utryddelse. Det er en original utstilling i hver av brakkene. Originale og stjålne eiendeler til fanger, som kofferter, briller og barneleker, når de kombineres med guidens historie, fremkaller et bilde av de tragiske omstendighetene og hendelsene vi aldri må glemme. Avslutt omvisningen på det mest dramatiske stedet på Auschwitz 1-ruten, gasskammeret og krematoren der likene til fangene ble brent. Etter å ha besøkt den første delen av leiren (Auschwitz 1) blir det en liten pause. Gå ombord på bussen til den andre delen av leiren kalt Auschwitz II (Birkenau). Turen tar 10 minutter, og du blir med i den samme guiden du allerede kjenner på stedet. Å besøke den andre delen av leiren vil ta ca. 1 time. Auschwitz II Birkenau er en åpen plass som viser omfanget av forbrytelsene som skjedde der. Reflekter mens du tenker på de tusenvis av menneskene som ble myrdet her. Se stedet hvor utvalget ble gjort, den såkalte rampen. Det var her avgjørelsen om liv eller død ble tatt.

11 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

Severdigheter du ikke kan gå glipp av

Auschwitz

Auschwitz

Ofte stilte spørsmål om Auschwitz Turer for enkeltreisende

Hva er andre ting å gjøre enn Turer for enkeltreisende som er verdt å besøke i Auschwitz?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Auschwitz er:

Flere reisetips for Auschwitz

Vil du vite mer om aktiviteter i Auschwitz? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Auschwitz

På tide for henting. Vennlig pratsom representant kalt Eric. Glatt reise. Turleder var utmerket. Veldig respektfull og kunnskapsrik. Lunsj, rundstykker, vann, sjokoladebar og eple fra en lokal gård. Velsmakende! Kan ikke klage. Vil definitivt bestille hos dette selskapet igjen. Takk skal du ha

Nøyaktig og punktlig overføring fra hotellet. Engelsktalende, men veldig nyttig overføringshjelp. Punktlig påmelding med en veldig god italiensktalende pedagog som veiledet og involverte gruppen ved å overføre følelser. Perfekt organisering. Sterkt anbefalt.

Enkelt å bestille. Oppmøte og tur gikk helt knirkefritt. Veldig bra opplegg!

Superbra tur, med kjempeflink guide. Anbefales absolutt

Veldig sterk opplevelse, som har satt spor. Anbefales.