Opplevelser i

Aten

Kombiner et besøk til Akropolis med en vandretur gjennom hovedstadens livlige undergrunnsmiljø.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De ti beste severdighetene i Athen!

Athen var en gang selve sivilisasjonens hjerte og langt mer moderne enn noen andre samfunn skulle bli først hundrevis av år senere. Her kan du se hvor langt det er mulig å nå, når man verdsetter kunst og visdom høyere enn krig. Her er et utvalg av aktiviteter og opplevelser i Athen, Hellas stolte hovedstad:

 • Monastiraki

  1. Monastiraki

  Markedet i gamlebyen er en favoritt blant både turister og de lokale. Selv om det er domineres av billige suvenirer, er det også masser av tilbud for de med mer sofistikert smak.

 • Parthenon

  2. Parthenon

  Mer enn bare ruiner av et gammel tempel, er Parthenon et ikon for hele den vestlige siviliasjonen, og dermed en av de absolutt viktigste severdighetene i Athen!

 • Akropolis

  3. Akropolis

  Mange av Athens viktigste bygninger ble reist innenfor murene på denne enorme borgen for å beskytte dem mot angrep utenfra. Selv om det er gamle ruiner, holder de seg godt sett i betraktning til sin høye alder.

 • Erekhtheion

  4. Erekhtheion

  Erekhtheion ble bygget på stedet hvor Poseidon og Athena, i følge legenden, konkurrerte om å bli byens beskytter. I antikken ble stedet ansett for å være mer hellig enn Parthenon!

 • Akropolis Museum

  5. Akropolis Museum

  I dag er Akropolis selvfølgelig mest av alt en ruin, et minnesmerke over Athens tidligere storhet og prakt. Men på Akropolis Museum kan du se nesten 4000 objekter fra utgravningene i området.

 • Athens nasjonale arkeologiske museum

  6. Athens nasjonale arkeologiske museum

  Allment ansett som et av verdens beste museer, kan denne nasjonalskatten skryte av å huse mange av Hellas viktigste artefakter fra forhistoriske tider til den sene antikken.

 • Syntagmaplassen

  7. Syntagmaplassen

  Den storslåtte plassen ved foten av det gamle kongelige palasset er oppkalt etter den greske konstitusjonen fra 1844, og har vært episenteret av gresk politikk frem til idag.

 • Zeustempelet

  8. Zeustempelet

  Dette tempelet huset en gang en gullstatue av Zeus, og var en gang regnet som innbegrepet av dorisk arkitektur. Tempelet er regnet som en av de originale syv underverker i verden!

 • Niketempelet

  9. Niketempelet

  Nike er det gamle greske ordet for seier, og dette prominente tempelet på Akropolis ble bygget for å hjelpe det athenske rikets krig mot Sparta. Det hjalp dessverre ikke!

 • Plaka

  10. Plaka

  Dette historiske distriktet ved foten av Akropolis er også kjent som "gudenes nabolag". Det er nydelig område for å vandre rundt og kanskje se en arkeologisk utgravning.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor bør jeg bo i Athen?

  Om sightseeing rundt Akropolis er første prioritet, er Plaka det beste stedet å bo. Selv om det er et veldig populært turistområde er gatene ofte stille og behagelige. Fra Monastiraki området kommer du deg enkelt til Athens severdigheter, og det er også her du får en fornemmelse av Athens livlige gateliv.

 • Hvor mange dager bør jeg bruke i Athen?

  Hvor lenge du bør bli i Athen handler om hvor mye du ønsker å se. De fleste historiske severdighetene i Athen ligger ved Akropolis, så du kan du få oversikt over arkeologiske områder, de beste restaurantene og mest populære markedene på 3 dager.

 • Hvordan komme seg rundt i Athen?

  Byen har busser og sporvogner som du kan hoppe på, enten på blå (buss) eller gule (sporvogn) stoppesteder. Billettene er billige, men det er også taxiprisene! Athen åpnet også nylig en stilig undergrunnsbane. Denne byggingen tok evigheter, fordi de stadig fant nye historiske objekter.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Gresk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+02:00)
 • Landskode
  +30
 • Beste tiden å dra
  Athen er på sitt beste på våren og høsten, når temperaturen er god og turistene ikke har tatt over byen!

Flere reisetips for Aten

Vil du vite mer om aktiviteter i Aten? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Aten

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 17 532 vurderinger

En behagelig og kunnskapsrik guide fortalte oss om Athens historie og flettet inn mat og matretters utvikling. Vi smakte mye forskjellig, også søte kaker og gresk kaffe på den greske måten. En rolig og fin måte å bli kjent med Athen på. Vi fikk mange gode tips både underveis og sendt på Mail etterpå.

Nydelig solnedgang og med templet som bakgrunn ble det helt spesielt. Deilig med frisk havluft etter en dag inne i Athen. Det eneste jeg kunne tenke meg å endre var å kjøre langs «rivieraen» mens det var lyst. Vi kjørte i mørket og så ingen ting.

It was a wonderful trip with a very nice guide .We were told about Greek history and we were transported to a nice beach where we bathed .The sunset at the temple was an incredibly nice experience

En fantastisk tur på Akropolis med en hyggelig og meget kunnskapsrik guide. I tillegg fikk vi gode tips til andre ting å se og gjøre i Athen! Anbefales veldig

The guide Kimon was truly amazing, the route well planned, and super interesting all the way