Våre mest anbefalte ting å gjøre i Assomada

Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

1. Fra Praia: Santiago Island Tour, Workshop og Tarrafal Beach

Bli hentet på hotellet ditt i Praia, og dra deretter mot det indre av øya. Ta ditt første stopp ved fru Luisas hus. Der kan du prøve cuscuz (en tradisjonell kake laget av maismel) og fidjós (stekt banan), den typiske frokosten for familier fra Kapp Verde. Etter frokost fortsetter du til byen Assomada. Besøk det berømte markedet, og beundre de livlige fargene til de lokale fruktene og grønnsakene. Gå videre til Serra Malagueta naturpark og beundre den utrolige utsikten fra 1000 meter (3280 fot) over havet. Oppdag deretter Santiagos vakreste strand ved Tarrafal, kjent for sin hvite sand og krystallklare vann. Ta en pause til lunsj (for egen regning), og returner deretter langs østkysten av øya. Besøk Rabelados religiøse samfunn, det eneste samfunnet som fortsatt bor i stråtak og bevarer de eldste skikkene og troene på Kapp Verde. Turen avsluttes med avlevering på hotellet ditt i Praia.

Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

2. Fra Praia: Santiago Dagstur - Oppdag øya på 1 dag

Stopp 1 - Assomada Ved siden av et utsiktspunkt med en fantastisk panaroma over den nest største byen på øya, kan du fortsatt på lørdag og onsdag også besøke grønnsaksmarkedet som er en stor turistattraksjon. Stopp 2 - Naturparken Serra Malagueta Her vil du se noen varianter av fauna og flora på øya på et platå som ligger 800 m høyde med den beste utsikten over øya. Stopp 3 - Tarrafal I Tarrafal vil du nyte en ledig tid til å spise lunsj eller slappe av på strandbaren eller bare gå på stranden. Obs: lunsj er ikke inkludert, men vi kan hjelpe deg med å organisere noe. Stopp 4 - Østkysten Langs østkysten av øya finner du noen små fiskerlandsbyer ved siden av det enorme Atlanterhavet, og du vil passere den største bananplantasjen og kokospalmene på øya på vei tilbake til praiaen.

Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

3. Fra Praia: Høydepunkter på øya Santiago

Nyt fordelene ved å bli hentet fra havnen i Praia. Finn sjåføren din enkelt, da de vil holde et skilt med navnet ditt på. Len deg tilbake og slapp av i en komfortabel og romslig varebil. Velg mellom en privat eller en gruppetur. Ta inn fjellandskapet og stopp for bilder i de sjarmerende landsbyene São Domingos, São Laurenço dos Órgãos og Assomada. Ta bilder av frodige bølgende landskap i Serra Malagueta naturpark. Beundre utsikten over øya fra 1000 meter over havet før du ankommer Tarrafal-stranden. Svøm i det krystallklare vannet og len deg tilbake på sandstranden som er omgitt av åser og palmer. Har muligheten til å kjøpe en lokal lunsj. Gå nedover en kystvei på østsiden av øya og stopp ved den største kokosnøttplantasjen i landet hvor du kan kjøpe ferskt kokosnøttvann. Gå tilbake til havnen i Praia på slutten av turen.

Santiago Island: Vandringstur til Serra Malagueta og Tarrafal-stranden

4. Santiago Island: Vandringstur til Serra Malagueta og Tarrafal-stranden

Bli hentet på overnattingsstedet ditt og begi deg ut på en naturskjønn kjøretur gjennom de majestetiske fjellene, på vei mot den berømte Serra Malagueta naturpark, hvor ditt spennende tureventyr venter. Når du starter turen gjennom fruktbare områder i en høyde av 850 meter over havet, vil du bli ledsaget av en ekspertguide som vil lede deg gjennom det frodige landskapet i parken, som spenner over imponerende 774 hektar. Hold øynene åpne for det utrolige mangfoldet av flora og fauna som finnes her, inkludert mer enn 124 plantearter og 19 fuglearter. Guiden din vil dele fascinerende innsikt om det lokale økosystemet, og fremheve de unike artene som bare finnes i dette beskyttede området. Ta en pause for en herlig piknik midt i de fantastiske naturomgivelsene. Mens du nyter måltidet ditt, vil din kunnskapsrike guide også dele informasjon om de bærekraftige initiativene som har blitt implementert for å sikre bevaring av dette dyrebare økosystemet i generasjoner fremover. Etter en givende fottur tar du deg tilbake til utgangspunktet og går deretter til den pittoreske Tarrafal-stranden, den vakreste stranden på Santiago-øya. Her kan du slappe av og slappe av på kysten, eller ta en forfriskende svømmetur i det krystallklare vannet. Til slutt, med kjære minner fra en dag fylt med eventyr, naturlig skjønnhet og innsikt i bærekraftig praksis, blir du komfortabelt kjørt tilbake til overnattingsstedet ditt i Praia.

Serra Malagueta: Vandring i hoveddalen og lunsj med lokalbefolkningen

5. Serra Malagueta: Vandring i hoveddalen og lunsj med lokalbefolkningen

Turen din går gjennom naturparken Serra Malagueta til Principal-dalen. Fra det nest høyeste punktet på øya, med et mildt klima, starter du turen med å puste inn den friske fjelluften. Nyt panoramautsikt over små tradisjonelle husgrupper spredt i bakkene med vannbekker som renner mellom grønnsaksflekker og frukttrær. Omtrent en time inn i fotturen har du en sjanse til å utforske de tidlige bosetningene, som er et flott sted å få kontakt med lokalbefolkningen og lære mer om opplevelsene av den landlige livsstilen og lokale tradisjoner. Deretter fortsetter stien langs en annen bekk omgitt av mangotrær og banan- og sukkerrørplantasjer før du ankommer lokaliteten Mato Dento hvor du vil nyte en deilig lunsj med en lokal familie og oppleve den varme velkomsten til det lokale Morabeza-befolkningen. På slutten av ruten passerer du Principal Dam som ble bygget for å hjelpe lokale familier med vanning. Turen din slutter på hotellet etter en times kjøretur langs østsiden av øya med mer fantastisk panoramautsikt over hav og land.

Fra Praia: Båttur, snorkling, grotte og BBQ på stranden

6. Fra Praia: Båttur, snorkling, grotte og BBQ på stranden

Opplev en bemerkelsesverdig dag på det rolige vannet, fordyp deg i Kapp Verdes fantastiske naturskjønnhet. Eventyret ditt begynner med en hotellhenting, etterfulgt av en reise til den vestlige delen av øya. Underveis kan du fange pittoreske øyeblikk under fotostopp i den sjarmerende byen Assomada. Når du kommer til den idylliske bukten i landsbyen Ribeira da Barca, kan du legge ut på en 30-minutters reise ombord på en tradisjonell fiskebåt. Ta inn de fryktinngytende synene av vulkanskorpen, et vitnesbyrd om øyas geologiske historie. Ditt neste stopp er den anerkjente Pilon de Achada Leite, hvor du vil beundre Kapps forbløffende naturlige vidunder – sjeldne steiner omgitt av små krabber. Gå videre, begi deg til Águas Belas, passende kalt "vakkert vann." Hvis havforholdene tillater det, grip sjansen til å svømme og snorkle i de fortryllende grottene. Mens du gjør deg kjent med det lokale marinelivet, tilbereder teamet vårt en deilig strandgrill for deg. Slapp av på den rolige svarte sandstranden mens du nyter måltidet. Etter en tilfredsstillende lunsj, vil det være på tide å returnere til Ribeira da Barca, og avslutte turen med en avreise tilbake til hotellet.

Santiago: Trek fra Serra Malagueta til Rabelados-samfunnet

7. Santiago: Trek fra Serra Malagueta til Rabelados-samfunnet

Avreise fra Praia mot det indre av øya, og gjør ditt første stopp ved Serra Malagueta. Kjør til Serra Malagueta naturpark, et av de grønneste områdene på øya, og start vandringen på 800 meter over havet. Oppdag et naturlig paradis med rik lokal fauna og flora og nå en høyde på 1064 meter. Hele stien følger en for det meste flat overflate, med forskjellige endemiske planter og dyr, og tilbyr fantastisk utsikt over Assomada, og, på klare dager, hele veien til øyene Fogo og Maio. Etter 2 timers gange, ta en pause for en piknik midt i skogen. Fortsett langs toppen av fjellene med en utrolig 360-graders utsikt mellom to frodige daler. Etterpå kan du besøke det religiøse samfunnet Rabelados, det eneste samfunnet som fortsatt bor i stråtak og bevarer de eldste skikkene og troene på Kapp Verde. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt i Praia.

Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

8. Fra Praia: Cidade Velha, Tarrafal og East Side Island Tour

Legg ut på en herlig reise med en henting fra overnattingsstedet ditt, og ta deg bort til den fengslende Cidade Velha, et UNESCOs verdensarvsted. Fordyp deg i den rike historien under en guidet vandretur, utforsk den ikoniske São Filipe-festningen, det tidligere slavemarkedet og den sjarmerende banangaten med sine sjarmerende stråtakhus. Deretter kan du dra inn i hjertet av øya for å lære det lokale kjøkkenet med en imøtekommende familie, hvor du tilbereder den appetittvekkende Cape Verdean Couscous, en tradisjonell kake laget av maismel. Etter workshopen kan du reise gjennom de pittoreske fjellene, og ta fotostopp ved landsbyene Picos, Assomada og Serra Malagueta naturpark. La deg blende av en utrolig utsikt fra 1000 meter (3280 fot) over havet før du ankommer Santiagos vakreste strand, Tarrafal-stranden. Her kan du svømme og slappe av ved kysten omgitt av åser og palmer. Stopp for en deilig lunsj og kjør deretter langs den vakre østkystveien og, hvis tilgjengelig, for egen regning, forfrisk deg med ferskt kokosnøttvann på den største plantasjen i landet. Turen avsluttes med avreise ved overnattingsstedet ditt.

Oppdag øya med en privat drosjesjåfør

9. Oppdag øya med en privat drosjesjåfør

Jeg henter deg i resepsjonen på overnattingsstedet ditt eller ved hovedutgangsporten til havnen hvis du er på et cruiseskip og starter reisen med å krysse hovedgatene i hovedstaden Praia med bil. Etter at vi drar til det indre av øya til Assomada, som er den nest største byen på øya, her vil vi være det viktigste grønnsaksmarkedet. Etterpå drar vi til nasjonalparken Serra Malagueta for å nyte en av de beste panoramautsiktene fra toppen. Etterpå kjører vi til Tarrafal, her har du fri til lunsj eller til å besøke hovedstranden her. På ettermiddagen tar vi vår kystvei tilbake til Praia med fantastiske små fiskerlandsbyer hele veien.

Tarrafal Bay båttur og stranddag

10. Tarrafal Bay båttur og stranddag

Ha en stressfri dag på Tarrafal Beach, et av de vakreste områdene på øya Santiago. Dagen din starter med henting fra Praia, Assomada eller Cidade Velha før du drar til Green Bay of Tarrafal. Dagens første opplevelse vil være en båttur til fyret. På dette morsomme eventyret på rundt 40 minutter kan du besøke Graciosa-fjellet og Ponta Preta-fyret, hvor du kan ta inn det storslåtte landskapet i bukten og synet av lokale fiskere som bringer fersk fisk til øya. Etter lunsj er det på tide å slappe av på Tarrafal Beach, en liten hvit sandstrand med krystallklart vann, omgitt av åser og kokospalmer. På sen ettermiddag kan du gå tilbake til det indre av øya, med den utrolige solnedgangen som reflekterer mellom dalene og fjellene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Assomada

Alle aktiviteter

22 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Assomada

Utforsk alle

Flere reisetips for Assomada

Vil du vite mer om aktiviteter i Assomada? Trykk her for full oversikt