Anne Franks hus

Feel the full weight of Anne’s words from the secret annex where she wrote her famous diary.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

En kort oppfriskning av historien om Anne Frank

Du har kanskje lest Anne Franks dagbok, men det hun forteller synker ofte ikke helt inn før du selv står i det hemmelige rommet, der hun og familien måtte holde seg i skjul under krigen. Her har du en kjapp oppfriskning av historien om denne imponerende jenta.

 • Kjære Kitty!

  1. Kjære Kitty!

  Mange av Annes dagboknotater er skrevet i brevform, adressert til Kitty. Historikere diskuterer fremdeles om Kitty var en venn Anne hadde før krigen brøt ut, eller om navnet er hentet fra en karakter i en av hennes favorittbøker.

 • Én av åtte overlevde krigen

  2. Én av åtte overlevde krigen

  Det var åtte personer som gjemte seg i det hemmelige rommet i huset. Den eneste som overlevde var Annes far, Otto Frank.

 • Dagboken ble nesten ødelagt

  3. Dagboken ble nesten ødelagt

  Miep Gies, den nederlandske kvinnen som hjalp familien med å skjule seg, har fortalt at hun ville ha ødelagt boken om hun hadde lest den. Boken var farlig fordi den navngav alle som var involvert og det kunne blitt livsfarlig for alle, inkludert henne selv, dersom den havnet i gale hender.

 • Anne ønsket at dagboken skulle publiseres

  4. Anne ønsket at dagboken skulle publiseres

  I radioen hørte hun den nederlandske ministeren Gerrit Bolkenstein si: "Historien kan ikke skrives ved å se på offesielle beslutninger, vi trenger historiene fra vanlige mennesker".

 • De prøvde å rømme før de gikk i skjul

  5. De prøvde å rømme før de gikk i skjul

  Familien Frank håpet krigen aldri skulle komme til Nederland. Men da trusselen vokste, forsøkte familien å flykte til England og USA, uten å lykkes.

Planlegg besøket ditt

 • Forbered barna dine før dere reiser

  Med Youtube-filmer eller bøker skal det være mulig å finne god hjelp til å forklare de yngste om Anne Franks historie før dere drar til museet. Det er ikke anbefalt å ta med barn under 10 år, men det er ikke er noen aldergrense for å komme inn. Det er egne oppbevaringsrom for barnevogner, da det er forbudt å ta dem med inn i huset.

 • Planlegg slik at du unngår køene

  Hundretusenvis av turister besøker Amsterdam hvert år, og mange har det hemmelige rommet i Anne Frank-huset på toppen av sin liste over ting de vil besøke. Ved å kjøpe billetter online unngår du de lange billettkøene. Det går også bra å komme i større grupper.

 • Hva koster det å komme inn i Anne Frank-huset?

  Billettene er veldig rimelige. Inngang for barn under 10 år koster kun 0,50 EUR.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Du kan besøke huset året rundt, men sjekk hjemmesidene deres først. Huset er stengt på store helligdager.
 • Pris
  En standardbillett koster 9,5 EUR. Prisen varierer ettersom om du ønsker guide eller vil komme raskt inn.
 • Behøver jeg en guide?
  En guidet tur koster mindre enn 30 EUR per person. I tillegg slipper du køen, som til tider kan vare i flere timer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Anne Frank-huset ligger ca. 20 minutters gange fra Centraal Station.
 • Flere tips

  • Du kommer ikke gratis inn med I Amsterdam-kortet.

  • De siste besøkende slippes inn en halv time før huset stenger.

Flere reisetips for Anne Franks hus

Vil du vite mer om aktiviteter i Anne Franks hus? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Anne Franks hus

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 3 602 vurderinger

Alt gikk kjempebra. Vi viste nettbilletter, desinfiserte hender og så av gårde til båten. Det var to par der, så 6 personer pluss guiden. Jenta var hyggelig, men forklarte ikke så mye, var stille mesteparten av tiden, kanskje hun ikke ville ødelegge den "romantiske stemningen" :D men ellers er vi veldig fornøyde. Båten var ren og velfylt med pute og teppe. Drinker ble også tilbudt (ikke inkludert i prisen).

Beste vannopplevelse i Amsterdam. Vakker. Rolig. Stille. Beste tid er kl. 18.00 fordi det er lyst når reisen starter, og så når den nesten er ferdig, blir himmelen mørkere, det er helt nydelig. Jeg elsket det, uten tvil. Nydelig personale også, veldig morsomt, de vil forklare alt, gi deg et teppe og til og med servere deg en drink. Sørg for å ta med en varm lue og et skjerf og jakke for den kalde brisen

Jeg vil anbefale dette kanalcruise på det sterkeste, det var en veldig hyggelig og avslappet måte å se byen på. Guiden og skipperen var veldig vennlige og hjelpsomme, det samme var de ansatte som møtte deg ved kaien (jeg begynte på turen utenfor Anne Franks hus som gjorde cruiset veldig enkelt å finne). Båten var komfortabel og vi hadde alle god plass til å sitte ned.

Dette var vår favorittbåttur på hele turen. Personalet var vennlig, morsomt og kunnskapsrikt, og vi hadde en flott tid med å utforske kanalene med dem.

Veldig behagelig og avslappet times cruise gjennom byens kanaler.