Våre mest anbefalte ting å gjøre i Åndalsnes

Åndalsnes: Taubilbilletter tur-retur

1. Åndalsnes: Taubilbilletter tur-retur

Ta en snarvei til den fantastiske fjorden og nyt panoramautsikten over fjellene fra Romsdalsgondolen. Bestill en enveisbillett fra toppen eller bunnen, eller en rundtur som starter enten fra toppen eller bunnen. Nyt utsikten og velg å spise på fjellrestauranten eller gå på fottur. En elektrisk taubane, Norges første gondol bygget etter bærekraftsprinsipper, tar deg 1679 meter fra fjorden og opp til fjellet Nesaksla (700 meter over havet), som ligger rett ovenfor byen Åndalsnes. Reisen opp er omtrent 10 minutter lang. Nyt en 360-graders utsikt over de berømte Romsdalen, inkludert det imponerende Romsdalshornet, Vengetindene, sentrum, frodige daler og den smaragdgrønne elven Rauma. I Eggen Restaurant på toppen kan du spise et måltid mens du beundrer den fantastiske utsikten. Utforsk området langs korte, enkle stier på fjelltoppen til de forskjellige utsiktspunktene. Velg å gå tilbake til havnen langs en bratt sti og steintrapper, forbi utsiktspunktet Rampestreken, eller ta gondolbanen ned igjen for en raskere, men ikke mindre fascinerende tur til byen.

Åndalsnes: Taubane og guidet fottur til utsiktspunktet Rampestreken

2. Åndalsnes: Taubane og guidet fottur til utsiktspunktet Rampestreken

Turen starter med å møte guiden utenfor fjordstasjonen til Romsdalsgondolen i Åndalsnes sentrum. Ta gondolen til toppen av Nesaksla-fjellet sammen. Romsdalsgondolen er Norges lengste taubane i sitt slag, og har utsikt over kjente severdigheter som Trollveggen, Trollstigen og Romsdalen. Ved ankomst på toppen vil guiden lede veien mot Rampestreken. Etter å ha passert Eggen Restaurant går du nedover ca. 15-20 minutter. Deler av stien består av sherpatrapper som gjør det lettere å bestige de bratte bakkene. På Rampestreken kan du utfordre deg selv ved å gå helt til enden av utsiktspunktet og nyte utsikten! Den 20 meter fritthengende rampen vil gi deg sommerfugler og unike bilder fra Romsdalen. Gå tilbake opp til toppen av fjellet sammen med guiden. Turen avsluttes når du har kommet tilbake til Romsdalsgondolen fjordstasjon og Eggen Restaurant. Du kan da velge å gå ned sammen med guiden, eller ta en drink, kaffe eller lunsj før du går ned igjen når du er klar.

Fra Åndalsnes: Yoga på Nesaksla Fjell og Taubane

3. Fra Åndalsnes: Yoga på Nesaksla Fjell og Taubane

Romsdalen Gondol og Eggen Restaurant En lokal yogalærer møter deg ved Romsdalsgondolen og sammen tar dere den 5 minutter lange gondolturen til toppen av Nesaksla og Eggen Restaurant. Her får du litt tid til å se deg rundt og finne roen før yogatimen starter. Vår sertifiserte yogalærer tar deg med til en time med hatha, vinyasa eller yin yoga, med utsikt over de fineste fjellene. Ta vare på kropp og sinn med yoga i helt spesielle omgivelser. Vi avslutter alltid med en god avslapping. Ingen forkunnskaper kreves, timen passer for alle. Etter timen har kjøkkenet laget en deilig sunn og næringsrik smoothie (vegansk). Det er også muligheter for å ta en fjelltur og/eller nyte et måltid på Eggen Restaurant. Gondolen går hver hele og halve time, så du kan komme deg ned igjen når det måtte passe deg.

4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

4. 4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

Jeg leder den private turen for folk som reiser i Sør-Norge. I henhold til din tid og dine behov kan jeg designe en skikkelig reiseplan for fjorden med 4 dager. Reiseruten kan omfatte flere aktiviteter, for eksempel fotturer, fiske, kajakkpadling, sykling eller brevandring. Du kan bare bestille en dag og sende meg en melding, gi meg beskjed om flyinformasjonen din, hvor mange dager du skal reise, stedene du ønsker å dra og mulighetene dine for utendørsaktiviteter, og så kan jeg lage en flerdagersplan for du kan bestille for flere dager. Generelt er den veldig fleksibel og designet etter dine behov. hovedattraksjonene er som følger: Bergen, Oslo, Stavanger, Ålesund og Kristiansund. Sognefjord, Hardangerfjord, Geriangerfjord, Lysefjorden, Flåm, Voss, gudvangen, Odda, Eidfjord, Ulvik, steinsdalsfossen, vøringsfossen, tolltunga, preikstolen, kjeragbolten, Loen, stryn, Hellesylt, førde, Nigardsbreen, isbreen, Rampe, Trollendalsstigen, Rampe, Trollendalsstigen, Atlanterhavsveien, Måløy, Kannesteinen. For 1-4 personer kan jeg skaffe en Toyota Corolla, 5-8 bokser Toyota Van. Vi har også Mercedes benz, men vi må forhandle om prisen. Så prisen som er oppført på nettet er bare for én dag. Barn er mer enn velkomne. gi meg beskjed om hvor mye bagasje du har og barnas alder, og høyde etter bestilling. Vi er i Bergen, så hvis du bestiller en tur fra Trondheim, Ålesund, Oslo Stavanger-området, må du bestille minst en tredagers tur så er det verdt for oss å kjøre. vi lager en fullstendig reiseplan for deg, hvis du til slutt ikke er enig så kan du kansellere den. Vennligst send meg en melding i stedet for å ringe meg direkte, siden jeg kjører mesteparten av tiden og ikke kan svare deg, vil jeg sende tilbake meldingen etter at jeg har ankommet destinasjonen.

Flere reisetips for Åndalsnes

Vil du vite mer om aktiviteter i Åndalsnes? Trykk her for full oversikt