Amsterdam
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Amsterdam

Se alle opplevelser i Amsterdam

Severdigheter i Amsterdam

De beste aktiviteter og severdigheter i Amsterdam

Alle kjenner til Amsterdams berømte coffeeshops, men hva har byen ellers å by på? Nederlands hovedstad er full av syklister, kanaler og kunstelskere. Her er ti attraksjoner og opplevelser du ikke må gå glipp av når du planlegger din tur til Amsterdam.

Anne Frank-huset

Anne Frank-huset

Enten om du har lest dagboken eller ikke, bør du ta en tur til Anne Frank-huset i Amsterdam. Bestiller du billetter på forhånd slipper du unna den lange køen med turister.

Amsterdams kanalring

Amsterdams kanalring

Opplev Amsterdams berømte kanalring enten til fots eller i båt. Rusle en tur langs vannet, ta en båttur eller sett deg på en liten kafé og se på menneskene langs bredden.

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet i Amsterdam er et av verdens mest besøkte museum. Det er med god grunn, for her finner du verdens største samling av Van Goghs kunstverk. Selv folk som ikke er så kunstinteressert kan glede seg over å komme hit og se museets moderne arkitektur. I tillegg er det gratis internettilgang.

Museumplein

Museumplein

Vi anbefaler å ta en tur innom Museumplein, museumskvarteret og byens hjerte. Her finner du tre store museer, lunsjkonserter i Concertgebouw, og masse butikker og grøntområder hvor du kan slappe av.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

I Nederlands nasjonalmuseum henger kunstverk av storheter som Rembrandt og Vermeer. Kom tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå de verste køene. Det vil også hjelpe om du bestille billett på forhånd.

Red Light District

Red Light District

Om du er på jakt etter et museum, suvenirer eller natteliv, så er Red Light District uansett en spennende opplevelse.

Heineken Experience

Heineken Experience

Bryggeriet ble etablert i 1864 og er i dag en av verdens største ølprodusenter. Den lette, morsomme og historiske turen gjennom bryggeriet tar ca 90 minutter og Heineken Experience-billetten inkluderer to øl.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk er Nederlands viktigste kirke og en betydningsfull bygning i Amsterdams historie. Her blir de kongelige viet og kronet, men det er også åpent for besøkende og det er stadig nye utstillinger her.

Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Er du interessert i byens historie vil du ha stor glede av et besøk til Amsterdam Museum. Her kan du lære om alt fra berømte innbyggere til mote og arkitektur. Noen av utstillingene er interaktive!

De Pijp

De Pijp

Amsterdams bohemområde er spekket med kaféer, barer og restauranter. Tilbring ettermiddagen på Albert Cuyp-markedet før du går ut og spiser middag.

Amsterdam: Våre reisetips

Hvor mange dager bør du være i Amsterdam?

Det finnes ikke noe riktig svar, men for å få en ordentlig følelse av byen bør du ha minst tre fulle dager. Da rekker du både å se de største attraksjonene, rusle langs kanalene og utforske ulike områder i Amsterdam.

Å komme seg rundt

Det er enkelt å holde rede på hvor man er i Amsterdam. Og selv om det er god offentlig transport, finner de fleste turister ut at byen er så kompakt at det er like greit å utforske den til fots. Dessuten er det lett å få leid seg en sykkel når det er godt vær.

Er det dyrt i Amsterdam?

Det er noen steder du må betale for å komme inn, som i Anne Frank-huset og Van Gogh-museet. Men Amsterdam er også full av gatemarkeder og små selvstendige gallerier. Du sparer også penger på at du slipper offentlig transport fordi alt er i gangavstand.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Nederlandsk og mye engelsk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +31
 • Beste tiden å dra
  Du kan aldri være sikkker på at været blir bra i Amsterdam, men dagene er lenger og mildere fra april til september. April er spesielt flott, for da blomstrer de berømte tulipanene og du kan feire Nederlands største helligdag, Koningsdag.

Aktiviteter og turer i Amsterdam

De mest populære attraksjonene i Amsterdam

Byer i Nederland

Flere reisetips for Amsterdam

Vil du vite mer om aktiviteter i Amsterdam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Amsterdam

Fin tur, Stein var morsom og fleksibel guide.

Vi satt tett ved båtfører/guide og hørte godt informasjonen. Litt annen informasjon enn det vi forventet, veldig greit når vi har vært igjennom "basic" informasjon om Amsterdam fra før. Guiden var kunnskapsrik og svarte utfyllende på alle spørsmål. Vi hadde pent vær og fikk sitte i åpen båt. Gode fotomuligheter, og tilgang på vin/brus for den som ønsket det.

Amsterdam: Kanalcruise i liten båt Vurdert av Marianne, 11.06.2019

Van Gogh museet - en veldig fin opplevese!

Anbefaler guiding via hodetelefon. Det var meget oversiktlig og enkelt å orientere seg ved hjelp av denne. Her kunne du også velge en hurtig-guiding til de maleriene du absolutt burde få med deg! Hadde stort utbytte av besøket her!

Flott tur med litt av landsbygden og landsbyer utenfor Amsterdam

Det var en fin tur som ga et lite inntrykk av Nederland utenfor Amsterdam. Veldig hyggelig og bra guide som ga akkurat "passe dose" med info underveis. Bra opplegg og hyggelig betjening på sykkelutleiestedet.

Amsterdam: Sykkeltur på den nederlandske landsbygden Vurdert av Lise Chatwin, 14.05.2019

Kjempeflott tur med en kunnskapsrik guide

Dette var en flott tur ledsaget av en kunnskapsrik guide med god kjennskap til både lokal historie og nasjonal historie (Timo var guidens navn) og anbefales absolutt.

Hyggelig tur med bra guiding - masse å se på.

Bra opplegg med mange språk i guiden. Veldig unødvendig å stå på i lang kø for å 'løse' inn en billett jeg hadde kjøpt på forhånd. Det dro ned inntrykket litt.

Amsterdam: Kanalcruise i byen Vurdert av Per Ivar, 31.10.2016