Våre mest anbefalte ting å gjøre i Alta

Northern Lights Adventure med snøscooter

1. Northern Lights Adventure med snøscooter

Høydepunktet på enhver tur over polarsirkelen: å oppleve det magiske nordlyset danse over himmelen. Lysets mysterium har gitt oss mange myter og legender opp gjennom årene. Alt fra helter som lyste opp himmelen til mystiske brannrever og advarsler om fare. Det tørre og stabile klimaet i Alta gir de beste forholdene for å se nordlyset. På denne turen kombinerer vi spenningen ved snøscooterkjøring med å oppleve nordlyset danse over himmelen. Vi tar deg langs den gamle postveien opp helt til kanten av Finnmarksvidda til en fjellkjede som heter Beskardes. Langt unna byens lys gir denne turen ideelle forhold for å se nordlyset i et vakkert vinterlandskap. Hvis vi er heldige får vi se det storslåtte nordlyset danse over himmelen på turen vår, eller bli behandlet med en vakker arktisk nattehimmel. Det kreves ingen tidligere erfaring for å kjøre snøscooter. Alt du trenger er et vanlig førerkort, og det er like enkelt som det er morsomt. En grundig sikkerhetsintroduksjon og kjøreinstruksjon vil bli gitt før turen starter. Du skal kjøre to og to, en sjåfør og en passasjer på hver snøscooter, med mulighet for å bytte sete under turen. Turen 17:55 Møt oss på vår Æverntyr Adventure Store i sentrum 5-10 minutter før turen starter. Herfra kjører vi deg til Gargiadalen, ca. 25 km fra Alta. 18:30 Vi ankommer Gargia Lodge. Her møter du guiden din og får en orientering om dagens tur. Du får også termodresser, støvler og hansker til turen. 19:00 Etter å ha kledd på deg vil du motta en sikkerhetsbriefing på snøscooterne. Nå er vi klare og kan starte eventyret vårt. 20:00 Vi kommer til Beskades. Her tar vi et kort stopp og nyter den fantastiske utsikten i alle retninger før vi drar tilbake til Gargia Lodge. 21:15 Vi kommer tilbake til Gargia Lodge. 22:00 Vi slipper deg av i sentrum hvor vi startet turen.

Alta: Smågruppe guidet nordlystur

2. Alta: Smågruppe guidet nordlystur

Bli med på denne turen og bli med på spenningen ved å jakte på nordlys i det vakre landskapet i Altafjorden. Møt dine erfarne guider som kan vise deg hvordan du best får øye på nordlyset. Denne turen kommer med en 80-90% sjanse for å se dette spektakulære naturfenomenet. Kos deg og legg deg ned på et reinsdyrskinn mens du prøver å få øye på lysene. Hør historier om norsk levesett og lær lokalhistorie om steinalder, samisk kultur, reindrift, dyreliv og moderne samfunn i Alta og Finnmark. Under turen kan du nyte noen varme og kalde snacks og drikkevarer, inkludert veganske alternativer, før du kommer tilbake til Alta-senteret like over midnatt.

Fra Alta: På jakt etter nordlyset

3. Fra Alta: På jakt etter nordlyset

Denne turen fokuserer på å oppleve nordlyset og vi bruker opptil 4 timer ute på jakt etter dette fantastiske fenomenet. Vi starter kvelden med et lite foredrag om nordlyset. Dette for å gi deg en forståelse av hvordan det oppstår, så ser vi på forholdene for akkurat denne kvelden. Vi bruker lokalkunnskapen vår til å finne de beste stedene å oppleve nordlyset danse på nattehimmelen. Turen 18:55 Møt guiden din på eventyrbutikken vår i sentrum - Markedsgata 6, 9510 Alta 19:00 Bli kjent med guiden din og lær mer om det magiske fenomenet nordlys. Du får også termodresser, støvler og hansker til turen 19:30 Din guide vil kjøre deg til de beste stedene for å se nordlyset. Avhengig av været trenger vi kanskje ikke å kjøre langt   Nyt showet Din guide tar med varm te/kaffe og snacks. 23:00 Vi kommer tilbake til Adventure-butikken vår Våre guider vil prøve sitt beste for å finne nordlyset for deg, men siden lysene er et naturlig fenomen kan vi ikke garantere at du vil se dem

Fra Alta: Snowmobile Morning Adventure

4. Fra Alta: Snowmobile Morning Adventure

Finnmark er hjemsted for den store Finnmarksvidda, Europas største fjellplatå. Med vidstrakt utsikt i alle retninger er Finnmarksvidda det ideelle stedet å utforske med snøscooter. På denne turen tar vi deg med utenfor Alta til vår historiske, 150 år gamle fjellstue i Gargiadalen. Etter å ha forberedt deg på den eventyrlige turen fremover tar vi deg langs den gamle postveien opp til ytterkanten av Finnmarksvidda til fjellkjeden Beskades. Gjennom snødekte skoger tar vi oss opp til de vidstrakte fjellviddene. Her kan du omfavne den sanne arktiske villmarken, omgitt av kun snø og himmelen i alle retninger. Du vil lære om vår historie og livsstilen i Arktis, samtidig som du får oppleve Finnmarks kulinariske side med lokallaget snacks. Vår sertifiserte guide vil vise deg hvordan du kjører snøscooter og sørge for at du har et eventyr å huske. Det kreves ingen tidligere erfaring for å kjøre snøscooter. Alt du trenger er et vanlig førerkort, og det er like enkelt som det er morsomt. En grundig sikkerhetsintroduksjon og kjøreinstruksjoner vil bli gitt før turen starter. Dere kjører i par, en sjåfør og en passasjer på hver snøscooter, med mulighet for å bytte sete under turen

Fra Alta: Nordlysleir i Villmarken

5. Fra Alta: Nordlysleir i Villmarken

Guiden vår vil møte deg i vår Adventure-butikk, hvor du vil motta arktiske klær (termiske drakter, hansker og støvler) slik at du kan nyte natten ute uten å bli kald. Etterpå kjører vi opp til vår vakre Gargia Mountain Lodge, vår base for aktiviteten. Her får du servert et tradisjonelt varmt måltid og får en presentasjon om historien til det mytiske nordlys. Visste du at den gamle legenden sier at hvis du vinker med noe hvitt til henne, kommer hun og tar deg? Før vi går ut i skumringen vil du få en orientering om hvordan du kan ha det gøy og utforske med truger. Hvis du ønsker å prøve dem, er du også velkommen til å bo rundt hytta og nyte nattens skjønnhet derfra. Du vil lære om omgivelsene og magien til Gargia-dalen. Trugene tar deg med på en reise gjennom snødekte furutrær og bjørketrær, på både stier og helt urørt snø. Langs turen finner vi åpninger i skogen og utsiktspunkter hvor vi kan få et glimt av nordlyset som danser over oss. Polarnatten på vår historiske hytte akkompagnert av historier og eventyr fra nærområdet om nordlyset gir en magisk opplevelse! Velkommen til et eventyr i polarnatten.

Alta: Sjokoladesmaking og fabrikkomvisning

6. Alta: Sjokoladesmaking og fabrikkomvisning

I begynnelsen av turen vil du lære mer om de arktisk-inspirerte ingrediensene som brukes til å lage sjokoladene våre. Vi vil dele vår historie og inspirasjon for å lage disse deilige håndlagde sjokoladene og hvordan Arktis påvirker oss i denne kreative prosessen. Du vil lære om de forskjellige lokale ingrediensene, hvordan du skaper unike smaker, bærene vi bruker og tradisjonene med bærplukking. Du vil få sjansen til å prøve vår lokalt håndlagde sjokolade og lære om historien bak hvert produkt. Vi vil da gjerne svare på alle kommende spørsmål og ha en hyggelig og interessant diskusjon om sjokoladelaging.

Fra Alta: Opplev Seiland nasjonalpark

7. Fra Alta: Opplev Seiland nasjonalpark

Nyt en enkel og vakker dagstur til sørsiden av Seiland og få en smak av den unike naturen. Seiland er en unik og vakker del av Vest-Finnmarks øynatur, med små og store fjorder omgitt av bratte fjell som stuper ned i havet. Seilands to isbreer er de nordligste i Skandinavia. De bratte kystfjellene er yngleplass for en rik bestand av rovfugler. Den ultrabasiske berggrunnen i sør gir opphav til et spesielt frodig planteliv. Vi vil også få muligheten til å oppleve dyreliv, som sel og havørn på nært hold. På denne turen tar vi deg med på en spennende RIB-båttur over Altafjorden, forbi pittoreske fjell mot ytterst i fjorden. Vi skal ri forbi Seilands frodige grønne fjell og gå i land i Bekkarfjord, Seilands vakreste fjord.

Alta: Guidet snøscootersafari på Finnmarksvidda med snacks

8. Alta: Guidet snøscootersafari på Finnmarksvidda med snacks

Noen sier at å være på fjellplatået på Finnmarksvidda er som å nå verdens ende. Og det er der vi planlegger å ta deg med på denne eventyrlige turen. Å kjøre snøscooter er ganske enkelt og morsomt og en fin måte å være i direkte kontakt med den arktiske naturen på. Etter hentingen kjører vi deg til kontoret vårt for å gi deg varme uteklær og annet nødvendig utstyr. Vi vil forklare deg mer om planene for dagen og gi deg en sikkerhetsbriefing. På kontoret kan du også legge igjen alt du ikke trenger å ta med på turen. Deretter kjører vi i minibuss til stedet der snøscooterne våre er parkert (ca. 30 minutter fra Alta by). Før turen starter får du instruksjoner og praktiske demonstrasjoner om hvordan du kjører snøscooter. Når du bestiller aktiviteten må du være klar over at vi tilbyr to alternativer med to forskjellige priser: - Enslig sjåfør: Du kjører snøscooteren alene uten passasjer. - Delt snøscooter: Denne velger du bare om du kommer med et familiemedlem eller en venn. Deretter kjører man to og to (én sjåfør og én passasjer per snøscooter), med mulighet for å bytte plass under turen. Gjennom hele turen vil det være noen stopp for å ta bilder av det majestetiske landskapet, og guiden vår vil gjerne dele med deg sin kunnskap om historien til området. Du vil bli tilbudt varm drikke og snacks. Dette er en ekte opplevelse for virkelig eventyrlystne mennesker. Viktig: Hvis du reserverer alene, bør du bestille enkelt sjåfør og ikke delt.

Fra Alta: Fjord- og Hvaleventyr

9. Fra Alta: Fjord- og Hvaleventyr

Om vinteren kommer hval til de silderike fjordene i Nord-Norge for å jakte. Dette er en unik mulighet til å oppleve hvalene på nært hold mens du utforsker de vakre fjordene i Nord-Norge. Du vil få nyte den vakre vinterhimmelen, omgitt av fjell og fjordens dyreliv. Vi justerer startpunktet for denne turen til der hvalene sist ble sett for å maksimere sjansen for å se dem. Dette kan bety at vi først må kjøre i opptil 1 time for å komme oss til havnen vår. Vel fremme på båten tar vi turen ut i fjordene for å se etter knølhval og spekkhoggere. Vi vil holde trygg avstand og slå av båtmotorene våre for å minimere forstyrrelsene for hvalene. Hvalene er like nysgjerrige på besøkende som vi er på dem, så de kommer mest sannsynlig og svømmer rundt båten vår. Vær oppmerksom på at selv om vi prøver vårt beste, kan vi ikke garantere at vi faktisk vil se hval på turen. Sesongens start- og sluttdato kan justeres i henhold til hvalens migrasjonsmønster.

Fottur til Orvvosfossen

10. Fottur til Orvvosfossen

s du setter foten på stien som fører til Orvvosfossen, vær forberedt på å bli betatt av de naturlige underverkene som omgir deg. Stien snirkler seg gjennom et rikt billedvev av trær, og gir et glimt av den uberørte skjønnheten til dette skogkledde riket. Følger du denne stien i ca. 2 km, står du foran den praktfulle Orvvosfossen. Dens kraftige kaskader skaper et fascinerende skue, mens vannet strømmer grasiøst over forrevne steiner, og harmoniserer med naturen rundt. Altas friluftsliv er en blanding av tradisjonell praksis og moderne sysler. Lokalbefolkningen i Finnmark har lenge omfavnet naturens goder, engasjert seg i aktiviteter som jakt, fiske og bær- og soppplukking. De siste årene har lokket med aktivitetsrettet friluftsliv vokst, og blitt en integrert del av hverdagen. Så snør på deg turskoene, pust inn den skarpe skogsluften, og la midnattssolen lede fotsporene dine mens du utforsker den fengslende villmarken i Alta.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Alta

Alle aktiviteter

19 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 2

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Alta

Utforsk alle

Flere reisetips for Alta

Vil du vite mer om aktiviteter i Alta? Trykk her for full oversikt