Alhambra

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

4 ting du bør vite før du besøker Alhambra

Lær alt du bør vite før du besøker Granadas fantastiske Alhambra. Våre tips og informasjon, fra den historiske betydningen til hvor mye tid du bør beregne, vil være med på å gjøre reisen din uforglemmelig.

 • Besøk et av Spanias mest betydningsfulle og historiske steder

  1. Besøk et av Spanias mest betydningsfulle og historiske steder

  Alhambra, som både er på UNESCOs verdensarvliste og en av de 12 skattene i Spania, har enorm betydning i regionen. Selv om alle severdighetene er verdt å besøke og utforske, er Nasridernes palass den mest populære delen av Alhambra. Palassene, ved foten av Sierra Nevada fjellene, gjenkaller Granadas fremtredende muslimske arv og historie. Det kongelige kompleks, som består av Mexuar, Serallo og Harem, uttrykker det ekstravagante livet under Nasrid-dynastiets storhetstid.

 • Bestill billettene dine på forhånd

  2. Bestill billettene dine på forhånd

  Det er alltid smart å planlegge på forhånd, men der er ganske enkelt nødvendig når du vil se Alhambra. Monumentet har regler som sier at billetter må bestilles minst 3 dager i forveien. I høysesonger som vinterferie og påske bør reisende bestille minst 3 måneder i forveien for å sikre adgang. Hvis vanlige adgangsbilletter er utsolgt, kan du muligens bestille guidete omvisninger av monumentene. Husk at du må oppgi ditt fulle navn, samt ID eller passnummer, for å motta billettene dine.

 • Regn med ekstra tid for reise og utforskning

  3. Regn med ekstra tid for reise og utforskning

  Alhambra er omgitt av fjell og er derfor ikke lett å komme frem til. Det finnes kun få veier til palasset, så sørg for å ha god tid. Hvis du allerede befinner degi Granada tar turen cirka 20 minutter. De fleste guidete omvisninger som inkluderer palasskomplekset og Generalife-hagene tar minst 3 timer. Siden dette er en av Spanias største attraksjoner kan det være at du må stå litt i kø. Hvis du kjøper en Forbi-køen-billett til Alhambra får du selvfølgelig mest mulig ut av tiden din.

 • Utforsk alle de separate monumentene

  4. Utforsk alle de separate monumentene

  Militærfestningen Alcazaba ble bygget i året 889 over romerske ruiner, og er den eldste delen av Alhambra. Monumenter som Generalife-hagene og Løvepalasset ble renovert av Nasrid-dynastiet i det 13. århundre og ble med tiden en del av festningen. Selv om noen guidete omvisninger i Alhambra vil ta deg med til alle monumentene, så har hvert monument siden egen inngang og adgangsbilletter. I tillegg har noen steder på palassområdet gratis adgang.

Planlegg besøket ditt

 • Når kan jeg besøke palasset?

  Palasset er åpent hele året med unntak av 25. desember (julaften) og 1. januar (nyttårsaften).

 • Hva bør jeg ha på meg?

  Det er ingen kleskode for å komme inn i palasset. Men vær oppmerksom på at andre steder i byen kan det være pålagt å dekke til armer og ben for å komme inn. Pass på å holde deg i skyggen og å drikke nok vann!

 • Hvordan kommer jeg meg dit?

  Linje 3 stanser rett utenfor billettkontoret, men det er heller ikke langt å gå, ca. 800 meter fra sentrum. Den vakreste utsikten får du om du går fra Plaza Nueva. Da går du forbi Cuesta de Gomérez, gjennom portene til Puerta de las Granadas og frem til alléen som fører opp til Alhambra-palasset.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Tirsdag-Lørdag, 09:00 til 18:00
  Søndag, 09:00 til 15:30
  Ferie timer kan variere
 • Pris
  Billettene for voksne koster fra 14 EUR og oppover. Det anbefales å bestille på forhånd.
 • Behøver jeg en guide?
  Hvis du er interessert i å høre en eksperts fortellinger mens du beundrer arkitekturen rom for rom.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta linje C3 eller gå til fots fra sentrum av byen.
 • Flere tips

  • Denne attraksjonen er gratis for barn under 12 år, men det er likevel anbefalt å forhåndsbestille.

  • I Nasrid-palasset slipper de inn folk en gang i halvtimen. Ikke vær sent ute.

Flere reisetips for Alhambra

Vil du vite mer om aktiviteter i Alhambra? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Alhambra

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 47 662 vurderinger

Vi var der i januar, kl.9, og det var kaldt ute og inne. Ta med varme klær. Vi bodde i gamlebyen rett ved elven og oppstigningen til Alhambra, veldig fint utgangspunkt også for andre severdigheter.

Takk til vår guide Marco Antonio Vi ble fraktet til tiden for dronninger og sultaner. En stor takk til ham som fikk oss til å leve og vibrere dette historiens øyeblikk. Ronald og Annick

En meget engasjerende guide som kunne mye om historien. Fint tidspunkt for besøk slutten av februar. Anbefales

Fantastisk opplevelse! Alhambra er bare magi. Appen er enkel å bruke og rett frem.

Imponerende. Ikke forvent at blomstene er i full flor tidlig i februar.