Våre mest anbefalte ting å gjøre i Ålesund

Fra Ålesund: Dagstur med buss med Trollstigen, natur og fjorder

1. Fra Ålesund: Dagstur med buss med Trollstigen, natur og fjorder

Beundre den imponerende utsikten til det herlige fjordlandskapet. Bli med på denne innsiktsfulle guidede dagsturen, som viser deg den mest fantastiske fjellutsikten, unike fjorder og nydelige fjellformasjoner. Kjør forbi sjarmerende tettsteder underveis for å oppleve den lokale kulturen. Bussen tar deg fra Ålesund, gjennom norske småbyer og til slutt til Trollenes land. Første stopp er Kokarsteinen, et flott fotomotiv rett over fjorden. Kjør forbi Sjøholt, som er kjent for sin møbel- og treindustri, samt Valldal, som er kjent for sine smakfulle jordbær. Deretter går turen videre til Gubrandsjuvet, en 5 meter bred og 20 meter dyp kløft, der du kan gå over en naturskjønn bro. Etterpå kjører bussen deg til Trollstigen, der du kan nyte den majestetiske utsikten over naturlandskapet og den fantastiske fjellveien med elleve hårnålssvinger.  Underveis blir det et ekstra fotostopp ved Stigefossen, en mektig foss med en total høyde på 240 meter. Siste stopp er ved Trollveggen, som er Europas høyeste loddrette fjellvegg. Før eventyret ditt tar slutt, kan du nyte en herlig kjøretur gjennom Åndalsnes.

Vinter Fjordcruise Ålesund til Geirangerfjord Dagutflukt

2. Vinter Fjordcruise Ålesund til Geirangerfjord Dagutflukt

Bli med oss på en uforglemmelig reise gjennom det vakre, ville og rå landskapet i fjordene. Dra nytte av den unike muligheten til å oppleve et populært verdensarvsted uten de store folkemengdene. Nyt en mektig og fredfull nærkontakt med rå og røff natur, enten du er her når landskapet gløder av høstfarger, når det er dekket av snø og is, eller når det sprenger av vår. En helt annen ro henger over landskapet høst, vinter og vår: Luften er skarpere, lyset klarere og skyggene dypere. På fjordbåten Turen går med vår moderne fjordbåt fra det trange sundet i badebyen Ålesund og opp fjorden mot hjertet av UNESCO-området - Geiranger. Sitt komfortabelt på fjordbåten kan du oppleve hvordan stemningen endrer seg etter hvert som landskapet endrer seg: fra kystens åpne horisont til de mest dramatiske og mystiske fjordene i innlandet. Den siste halvtimen av reisen går gjennom den vidstrakte Geirangerfjorden, forbi nedlagte fjordgårder, høye fjell og kraftige fosser. Kanskje ta turen opp på dekk for en lett, forfriskende dusj med fjellvann i ansiktet? Inkludert på turen er Fjordvokteren fra Verdensarvsenteret Norsk Fjordsenter. Fjordvokteren vil fortelle og fortelle om hvordan isbreer, elver og andre krefter har formet landskapet, om det store mangfoldet av planter og dyr som lever her, og om menneskene som befant seg på helt utrolige steder. Du kan spørre Fjordrangeren om alt mellom himmel og jord (eller mellom fjell og fjord). I Geiranger: Vi tar deg med buss til det spektakulære utsiktspunktet Flydalsjuvet, hvor du får muligheten til å ta ikoniske bilder av fjorden og Geiranger. Vi besøkte Norsk Fjordsenter, som er et interessant informasjons- og besøkssenter om landskapet i de vestnorske fjordene og på Geirangerfjorden. I tillegg til en stor interaktiv utstilling er det også kafeteria og salg av lokale håndverksprodukter. Alle som vil kan gå 'Fossvandringen' (327 trinn) ned den praktfulle elva i Norsk Fjordsenter og tilbake til skipet. +47 70263007

Ålesund: Audioguide-app for smarttelefon for norske kystbyer

3. Ålesund: Audioguide-app for smarttelefon for norske kystbyer

Tilgjengelig på engelsk og tysk. Utforsk byene langs norskekysten individuelt og i ditt eget tempo, samtidig som du får informasjonen til en erfaren reiseleder på smarttelefonen. Postbåtene Hurtigruten og Havila Kystruten anløper 34 havner langs norskekysten. Det er god tid til en spasertur i de større byene. Utforsk jugendbyen Ålesund, den gamle norske hovedstaden Trondheim, Bodø, den arktiske hovedstaden Tromsø, Kirkenes, Hammerfest og Svolvær på Lofoten på lengre byturer og kortere spaserturer. I Ålesund vil du lære interessante fakta om den store bybrannen og gjenoppbyggingen i jugendstil. Nidarosdomen er absolutt høydepunktet på rundturen i Trondheim. Men det historiske arbeiderkvarteret Bakklandet og det tidligere havneområdet Nedre Elvehavn er også verdt å få med seg. Noe bisarr er verdens eneste sykkelheis. Tromsø var lenge utgangspunktet for arktiske ekspedisjoner. I dag tar Polarmuseet besøkende tilbake til tiden til de norske polfarerne Amundsen og Nansen. De berømte Mack Oil Halls lokker besøkende til å prøve øl i det som en gang var verdens nordligste bryggeri.

Ålesund: Privat guidet tur til viking-øyer

4. Ålesund: Privat guidet tur til viking-øyer

Etter å ha møtt guiden vil du bli kjørt til toppen av Aksla-fjellet. Der kan du nyte den fantastiske utsikten over vakre Ålesund, med sin usedvanlige arkitektoniske stil, mens du lytter til den flinke guiden og hører fascinerende historier om neste stopp. Du vil kjøre gjennom flere tunneler under vann til viking-øyen Giske. Dette var fødestedet til den berømte vikingen Rollon, som var stamfar til den britiske kongefamilien. Du vil så besøke viking-øyen Godoy og det gamle fiskeværet Alnes (som har et legendarisk fyrtårn fra vikingetiden) Deretter drar du videre til viking-øyen Vigra, der du vil lære om arven fra vikingene og utforske den ytterste øyen i skjærgården til vikingeklanen Giske. Etter den guidete turen vil du bli kjørt til turens møtested i Ålesun, eller et hvilket som helst annet sted i gamlebyen.

Norge/Europa: eSim Mobile Data Plan

5. Norge/Europa: eSim Mobile Data Plan

Gjør turen til Norge problemfri med ditt praktiske eSIM. Hold kontakten på reisene dine med høyhastighetsdekning i Norge og ytterligere 43 europeiske regioner (full liste nedenfor). Kjøp og installer eSIM når som helst og hvor som helst, og velg fra en rekke datapakker, gyldighetsalternativer og dekning i flere land. Bare skann eSIM QR-koden for å få tilgang til alle viktige apper på turen. Unngå bryet med å administrere flere SIM-kort med denne løsningen uten avfall. Få ett eSIM per enhet og fyll på ved ganske enkelt å kjøpe og aktivere flere eSIM-abonnementer mens du går. Når den er aktivert, vil dekningen din begynne i henhold til den valgte varigheten. De fleste enheter utgitt etter 2019 er kompatible med eSIM (f.eks. iPhone XR, XS av modellene utover, Google Pixel 4 og utover). Hvis du er usikker, vennligst sjekk bildet for kompatibilitetsretningslinjen for å bekrefte kvalifisering. Hvis du ikke kan koble til internett etter å ha installert dette eSIM-kortet, følg selvhjelpsfeilsøkingsveiledningen i GYG-kupongen. Nettverksdekning: Albania, Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Gibraltar, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Isle of Man, Italia, Jersey, Kasakhstan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Nord-Makedonia, Norge, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovak, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits, Tyrkia, Ukraina, Storbritannia, Usbekistan , og Vatikanstaten. Operatører som skal brukes i Norge: Telenor & Telia

Fra Ålesund: Privat dagstur til Geirangerfjord

6. Fra Ålesund: Privat dagstur til Geirangerfjord

Fordyp deg i Norges dramatiske naturlandskap på denne dagsturen. Etter å ha blitt hentet fra hotellet ditt i Ålesund, begynner reisen til Hellesylt, som går gjennom industribyen Stranda og Sykkylven underveis. I Hellesylt tar du ferge til Geiranger. Lunsj og snacks er tilgjengelig å kjøpe ombord. Lær alt om Geirangerfjorden fra lydguiden ombord og få muligheten til å se de berømte fossene. Etter avstigning fra fergen, stopp i tettstedet Geiranger. Senere reiser du langs «Ørneveien» til Eidsdal. Hopp på en annen ferge og reis til Linge, og nyt mer panoramautsikt underveis. På vei tilbake til Ålesund kan du oppleve de mest fantastiske stedene på fjorden, inkludert snødekte fjelltopper, ville fossefall og frodig, grønn vegetasjon.

4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

7. 4 dagers fleksibel tur i fjorden Oslo Bergen Ålesund Stavanger

Jeg leder den private turen for folk som reiser i Sør-Norge. I henhold til din tid og dine behov kan jeg designe en skikkelig reiseplan for fjorden med 4 dager. Reiseruten kan omfatte flere aktiviteter, for eksempel fotturer, fiske, kajakkpadling, sykling eller brevandring. Du kan bare bestille en dag og sende meg en melding, gi meg beskjed om flyinformasjonen din, hvor mange dager du skal reise, stedene du ønsker å dra og mulighetene dine for utendørsaktiviteter, og så kan jeg lage en flerdagersplan for du kan bestille for flere dager. Generelt er den veldig fleksibel og designet etter dine behov. hovedattraksjonene er som følger: Bergen, Oslo, Stavanger, Ålesund og Kristiansund. Sognefjord, Hardangerfjord, Geriangerfjord, Lysefjorden, Flåm, Voss, gudvangen, Odda, Eidfjord, Ulvik, steinsdalsfossen, vøringsfossen, tolltunga, preikstolen, kjeragbolten, Loen, stryn, Hellesylt, førde, Nigardsbreen, isbreen, Rampe, Trollendalsstigen, Rampe, Trollendalsstigen, Atlanterhavsveien, Måløy, Kannesteinen. For 1-4 personer kan jeg skaffe en Toyota Corolla, 5-8 bokser Toyota Van. Vi har også Mercedes benz, men vi må forhandle om prisen. Så prisen som er oppført på nettet er bare for én dag. Barn er mer enn velkomne. gi meg beskjed om hvor mye bagasje du har og barnas alder, og høyde etter bestilling. Vi er i Bergen, så hvis du bestiller en tur fra Trondheim, Ålesund, Oslo Stavanger-området, må du bestille minst en tredagers tur så er det verdt for oss å kjøre. vi lager en fullstendig reiseplan for deg, hvis du til slutt ikke er enig så kan du kansellere den. Vennligst send meg en melding i stedet for å ringe meg direkte, siden jeg kjører mesteparten av tiden og ikke kan svare deg, vil jeg sende tilbake meldingen etter at jeg har ankommet destinasjonen.

Ålesund: Matvandring

8. Ålesund: Matvandring

Enten du er en matelsker som søker unike smaker, en reisende som er ivrige etter å engasjere deg med lokalbefolkningen, eller bare noen som setter pris på gastronomikunsten, lover en matvandring i Ålesund en uforglemmelig reise med smak, kultur og oppdagelse. Food Walk Ålesund er flott for alle! Enslige reisende, par, grupper og familier. Den beste måten å oppleve vakre Ålesund på er til fots. Mens vi går rundt får du oppleve den nydelige utsikten, den friske havlukten, og nyte de vakre jugendstilbygningene. Ålesund er en sjarmerende kystby i Norge, feiret for sin jugendarkitektur, fantastiske fjorder og pulserende kulturliv. Enten du er betatt av dens arkitektoniske skjønnhet, ivrig etter å utforske naturens underverk, eller bare er ute etter å smake på deilig sjømat, tilbyr Ålesund en herlig opplevelse for alle som besøker.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Ålesund

Ålesund
15 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Ålesund

Utforsk alle

Flere reisetips for Ålesund

Vil du vite mer om aktiviteter i Ålesund? Trykk her for full oversikt