Alcatraz

Discover the chilling history of this onetime home to some of America's most dangerous criminals.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Alcatraz' mest berømte fanger

Alcatraz er hjemstedet til en militær borgerkrigsstyrke, sjøfuglkolloni og vestkystens eldste, fungerende fyrtårn. Men om bymurene kunne snakke kunne de fortalt mye om flere av Amerikas farligste kriminelle. Her er et kjapt overblikk!

 • Al Capone

  1. Al Capone

  Han er kanskje den mest berømte gangsteren gjennom historien. Capone endte til slutt opp i celle nummer 181 og skal ha hatt store problemer med å takle fengselslivet.

 • Robert Franklin Stroud

  2. Robert Franklin Stroud

  "Fuglemannen fra Alcatraz" ble faktisk en respektert ornitolog i fengselet i Leavenworth, hvor han satt før han kom til Alcatraz. Men i Alcatraz lot ikke fengslet ham få ha dyr.

 • Mickey Cohen

  3. Mickey Cohen

  Harvey Keitel vant en Oscar for beste birolle for Cohen-rollen han spilte i "Bugsy". Det var en passende hyllest til mannen som nærmest oppfant Hollywoods gangster-klisjéer!

 • James "Whitey" Bulger

  4. James "Whitey" Bulger

  Før han ble en av Amerikas mest fryktede forbrytelsessjefer, sonet den brutale Bulger tre år i Alcatraz. Den skremmende mannen fra Boston sitter nå fengslet i Florida.

 • Frank Morris, John Anglin, og Clarence Anglin

  5. Frank Morris, John Anglin, og Clarence Anglin

  I 1962 klekket disse tre ut en intrikat plan, som gjorde dem til de første fangene som klarte å rømme fra Alcatraz. Ingen vet hva som hendte med dem senere.

Planlegg besøket ditt

 • Hvordan kommer man seg dit?

  Du kan kun komme til Alcatraz med ferge. Den går fra havn 33 på Embarcadero.

 • Når på året er det best å reise?

  Alcatraz blir ganske tåkete gjennom sommermånedene, så for å få det beste været bør du reise på slutten av våren eller begynnelsen av høsten. Vil du se på fugler, er mai og juni ideelle.

 • Når på dagen er det best å komme?

  Det har faktisk bare noe å si dersom du ønsker å være på øya hele dagen. Da vil du så klart komme så tidlig om morgenen som mulig! Det er regler for hvor mange personer som kan besøke øya samtidig - for å holde besøkstallet nede. Så vær forberedt på at det er ventetid.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fergene har daglige avganger fra klokken 09.00.
 • Pris
  Billettpriser starter på 30 USD for voksne.
 • Behøver jeg en guide?
  Opplev Alcatraz som en del av en hop-on hop-off-tur. Da kan du i tillegg oppleve andre attraksjoner i San Francisco som Golden Gate Bridge. Slik kan du spare penger og du får en guide som gir deg all informasjonen du trenger for hvert sted dere besøker.
 • Hvordan komme seg dit?
  Fordi Alcatraz er en øy er det bare mulig å komme dit med ferge. For å komme til fergekaia kan du ta Munis linje F (buss).
 • Flere tips

  • Det er bratte bakker på øya så husk å ha gode tursko.

  • Ha med deg en jakke eller genser, for det kan lett bli kaldt på kysten!

Flere reisetips for Alcatraz

Vil du vite mer om aktiviteter i Alcatraz? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Alcatraz

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 2 675 vurderinger

Turen til Alcatraz var imponerende. Byturen etter det også. Kimberley var en fantastisk guide som visste mye. Så all ros her ..... Da vi bekreftet turen en dag i forveien med turoperatøren der du bestilte, viste det seg at vi ikke ble hentet, som bekreftet av deg, på vårt hotell, Pickwick Hotel, men det Vi måtte til et annet hotell, og også tiden var feil. Kanskje du burde kortslutte dette med turoperatøren du bestiller med?

Alcatraz er en må se. Gjør det!

Vi likte Alcatraz-turen. Gjør lydturen. For en fantastisk opplevelse og jeg var den i gruppen som ikke var spent på å dra til Alcatraz. Det er en må se helt sikkert. Byturen med Dustin var stor. Han gjorde en fantastisk jobb som viste oss rundt med interessante detaljer om SF. Han har en god sans for humor også.

Vidunderlig dag! Alcatraz-turen var veldig informativ og godt utført. Båtturen dit var en rask tur. Byturen var flott. Guiden vår visste alt om SF. Vil anbefale dette til hvem som helst!

Turistguiden vår i San Fran var fantastisk! Våre Alcatraz reservasjoner var ikke nøyaktige, men vi klarte å komme oss på fergen uansett.

Veldig flott tur

Det var en flott seiltur, nydelig vær og passe vind. Og hyggelig mannskap, helt supert!