Våre mest anbefalte ting å gjøre i Albania

Fra Vlore: Haxhi Ali Cave & Karaburun hurtigbåttur

1. Fra Vlore: Haxhi Ali Cave & Karaburun hurtigbåttur

Først besøker vi den naturlige grotten til Haxhi Ali. Turen til grotten varer ca 30-40 min. Vi går inn i hulen hvor vi blir ca 15-20 min for å svømme litt i undervannsverdenen og utforske grotten. Etter å ha besøkt grotten drar vi til en av de fantastiske strendene på Karaburun-halvøya ved "Dhim Kushta Bay", hvor vi vil svømme og snorkle og nyte den vakre naturen på denne stranden. Vi vil også ha muligheten til å besøke Saint Koli-stranden. Vi må gå en 20-minutters spasertur for å nå denne ville vakre stranden. Hvis sjøforholdene er gode, kan vi besøke den selv med båt. Deretter returnerer vi til avgangspunktet i byen Vlore kl 16:00-17:00.

Fra Tirana: Gamti-fjellet og Bovilla-sjøen fottur

2. Fra Tirana: Gamti-fjellet og Bovilla-sjøen fottur

Fordyp deg i den fantastiske naturlige skjønnheten til det albanske landskapet på en tur til Gamti-fjellet og Bovilla-sjøen fra Tirana. Nyt rundturstransport med luftkondisjonerte kjøretøy. Begynn turen med henting fra overnattingsstedet ditt om morgenen og sett ut på en naturskjønn kjøretur til Bovillasjøen. Oppdag livsmønstrene i forstaden Tirana når du passerer gjennom byen på vei til landsbygda. Når du nærmer deg Bovillasjøen, kan du se innsjøens imponerende demning. Beundre innsjøens glitrende blågrønne og turkise vann, som ligger ved foten av Gamti-fjellet. Gå opp til turstien for å begynne bestigningen av fjellet, og nyt skogsatmosfæren. Etter omtrent 40 minutters vandring, nå toppen av fjellet og observere den vidstrakte, bølgende skogen og åsene som strekker seg ut foran deg. Ved føttene dine kan du stirre undrende på den fantastiske utsikten over innsjøen Bovilla. Pust inn den friske fjelluften på kinnene dine i en setting av ren naturlig skjønnhet. Pause for å nippe til vann og chatte i skyggene av en fjellhule før du går ned fjellet langs samme rute. Når du er ferdig med fotturen, avrund turen med å besøke bredden av elven og beundre det unike, canyon-lignende landskapet mens du plasker og padler i det kjølige vannet.

Fra Berat: Tur til Osum-juvet og Bogove fossefall

3. Fra Berat: Tur til Osum-juvet og Bogove fossefall

Møt opp kl. 09.00 og start kjøreturen i retning av juvet. I løpet av turen kan du beundre det vakre landskapet i Osumi-dalen. Ta et 30-minutters stopp i en landsby som heter Polican, som var kjent under kommunisttiden for å produsere millioner av våpen. Se hvordan kanonfabrikkene nå ligger forlatt som en påminnelse om fortiden. Etter en 1.5-timers kjøretur kommer du frem til juvet og begynner fotturen. Beundre det vakre landskapet og se etter det lokale dyrelivet. På slutten av turen kan du ta et bad i elven for å friske deg opp etter turen. Det blir transport tilbake til Berat på slutten av turen.

Fra Tirana: Berat City UNESCO Heritage og Belshi Lake Tour

4. Fra Tirana: Berat City UNESCO Heritage og Belshi Lake Tour

Legg ut på en kulturell og kunstnerisk pilegrimsreise. Se malermester Onufris arbeid i kirkene i Berat. Besøk Berat slott, Onufri-museet, bydelene Mangalemi og Gorica og Gorica-broen. Møt guiden din på hotellet ditt og start omvisningen i Berat by. Berat er en av de mest besøkte og karakteristiske byene i Albania. Det er under beskyttelse av UNESCO og betraktet som et verdensarvsted på grunn av sin unike arkitektur. Besøk Berat slott og Onufri-museet. Berat-slottet er av spesiell interesse fordi folk fortsatt bor innenfor murene i sine tradisjonelle hus, akkurat som deres forfedre gjorde i århundrer. Utforsk denne festningen med utsikt over byen Berat og dens mange bysantinske kirker. Slottet pleide å ha over 40 kirker, hvorav 7 fortsatt gjenstår i dag, inkludert Church of the Dormition of St Mary. Sistnevnte ble omgjort til Onufri-museet, og hedret den albanske mestermaleren fra 1500-tallet som malte mange ortodokse kirker i Albania og Hellas. Se noen av de vakreste nyanser av rødt og gull du noen gang har sett på museet. Fortsett deretter til ditt neste stopp i de gamle bydelene Mangalemi og Gorica som forbindes med hverandre ved Gorica-broen over Osumi-elven. På vei tilbake besøker du Belshi, en veldig liten by, med en liten innsjø foran bygningene.

Fra Vlorë: Haxhi Ali-hulen og Karaburun hurtigbåttur

5. Fra Vlorë: Haxhi Ali-hulen og Karaburun hurtigbåttur

Avgangstiden er fra kl. 09.00 og kl. 13.30. Du vil møte guiden ved Vlora turisthavn, sørg for å være 10 minutter før avgangstid. Vi hopper ombord og turens første stopp er Haxhi Ali Cave, reisen tar ca 30 minutter. Vi går inn i grotten hvor vi bor for å snorkle og utforske grotten, snorkelutstyr kan bestilles gratis fra guiden. Ved siden av utforskningen av grotten fortsetter vi reisen og stopper ved en fantastisk strand innover Karaburun-halvøya, det er en utstyrt strand, hvor du finner en liten taverna som serverer lokal mat og drikke, hvor du kan ta en matbit . Etter å ha gledet oss over det krystallklare vannet og den fantastiske utsikten, hopper vi om bord og drar tilbake til Vlora turisthavn, ca. 30 minutters kjøretur. Slutt på reisen.

Vlore:Haxhi Ali-hulebesøk og høydepunkter på Karaburun-halvøya

6. Vlore:Haxhi Ali-hulebesøk og høydepunkter på Karaburun-halvøya

I denne turen tar de en reise på omtrent 50 minutter til den naturlige grotten Haxhi Ali, hvor vi går inn i hulen og blir i 20 minutter hvor du vil ha muligheten til å nyte det blå krystallvannet hennes. Du vil beundre hennes vakre ,naturlige former og lære om hulens historie. Etter vårt besøk i hulen tar vi en tur langs den attraktive kysten av Karaburun-halvøya med noen korte stopp hvor du vil ha muligheten til å beundre den ville kystlinjen på halvøya. Etter denne turen er det slutten på reisen, og vi vender tilbake til møtepunktet. Denne turen er ideell for de som ikke ønsker å tilbringe mye tid på strendene i Karaburun.

Clare: Sazan Island og Karaburun hurtigbåttur og snorkling

7. Clare: Sazan Island og Karaburun hurtigbåttur og snorkling

Avgangstiden er fra kl. 9.30. Du vil møte guiden ved Vlora turisthavn, sørg for å være 10 minutter før avgangstid. Vi hopper ombord og turens første stopp er Sazan Island reisen til øya varer ca 40/50 min. Vi blir på øya i omtrent en time, guiden vil bringe deg til å besøke Sazan Island Old bebodde by, fortelle historien og interessante anekdoter rundt, tilbake av turen kan du tilbringe resten av tiden på stranden med krystallklart vann. øya vil det bli servert drinker for å kjøle seg ned fra varmen. Vi går ombord igjen og drar til Haxhi Ali-hulen, reisen fra Sazan-øya til hulen tar ca. 15 minutter. Vi går inn i grotten hvor vi bor for å snorkle og utforske grotten, snorkelutstyr kan bestilles gratis fra guiden. Ved siden av utforskningen av grotten fortsetter vi reisen og stopper ved en fantastisk strand i innlandet av Karaburun-halvøya, det er en utstyrt strand, hvor du finner en liten taverna som serverer lokal mat og drikke, hvor du kan ha lunsjen din. Etter å ha gledet oss over det krystallklare vannet og den fantastiske utsikten, hopper vi om bord og drar tilbake til Vlora turisthavn, ca. 30 minutters kjøretur. Slutt på reisen.

Berat: Utforskning av Osumi Canyons med lunsj

8. Berat: Utforskning av Osumi Canyons med lunsj

Start reisen med å bli hentet fra sentrum av Berat og bli transportert i ca. 1,45 timer til Osumi Canyons med minivan. Under kjøringen vil vi gjøre 2 stopp for å besøke Osumi canyon ovenfra. Besøk "Hole of the Bride" som er et sted over Osumi canyons hvor steinen er sprukket ifølge en kjent legende. Velkommen til vår eventyrbase for å bruke profesjonelt utstyr som våtdrakt, termisk jakke, sikker jakke, hjelm og sko. Utforsk canyons unike økosystem, forbløffende grotter og forskjellige former for steinformasjoner, og nyt det uberørte stykke Europa i omtrent 2,5-3 timer. Passere lokale landemerker, inkludert Crocodile Head, Devils Gate og Love Waterfall, og forfrisk deg selv ved å svømme i det kjølige vannet i canyons naturlige svømmebasseng. Nyt i en deilig lunsj på en lokal restaurant over canyon med ferske produkter som hjemmelaget brød, ost, fersk salat, tradisjonell pai, kjøtt, patetos, vann og frukt. Før de ble satt av tilbake til Berat sentrum.

Fra Tirana: Kruja Castle, Old Bazaar og Sari Salltik Tour

9. Fra Tirana: Kruja Castle, Old Bazaar og Sari Salltik Tour

Bli med på en guidet tur i Kruja by for å utforske alle dens ikoniske attraksjoner. Besøk Kruja slott, Skanderbegs museum, Nasjonalt etnografisk museum, den gamle basaren og Sari Salltik-hulen. Møt guiden din kl. 09.00 i hotellets lobby. Start turen på slottet Kruja, som huser Skanderbegs museum. Det var episenteret for den legendariske albanske motstanden mot ottomanerne, ledet av nasjonalhelten Skanderbeg på 1400-tallet. Se en kopi av hjelmen og sverdet til Scanderbeg i hovedsalen, og flaggene og stilkene til den tidens fremtredende familier som støttet nasjonalhelten. Fortsett til National Ethnographic Museum, som inneholder et mangfold av dagligdagse gjenstander fra alle epoker av Berats historie. Se på originale veggmalerier, tak skåret i tre, sjeldne møbler, tepper i gammel stil og tradisjonelle kostymer fra 250 år siden. Inne i huset er et dampende tyrkisk bad, en av de eneste som er igjen i Albania. Museet har også 1200 gjenstander som er levende bevis på gamle albaneres livsstil og tradisjoner. Etter å ha dyppet i kulturen og historien, oppdag dagens kunst og håndverk i den gamle basaren. Se etter suvenirer, inkludert intrikate lokalt håndverk. Til slutt, besøk det hellige stedet Sari Salltik. Gå til denne hulen som ligger på kanten av et fjell som er 1176 meter høyt. Etterpå går du tilbake til Tirana.

Tilbud: Vjosa River Rafting Tour

10. Tilbud: Vjosa River Rafting Tour

Opplev klasse 3 stryk av elven Vjosa på en guidet raftingtur fra Përmet. Bli med en profesjonell guide mens du tar deg nedover elven og beundrer det vakre landskapet. Møt i Albania Rafting Base 7 minutters kjøring fra Përmet Møt dine sertifiserte, profesjonelle raftingguider, og bli utstyrt med alt utstyret ditt, inkludert en neoprendress, redningsvest, termisk sweatshirt og hjelm. Bli transportert i en minivan fra raftingsenteret til avgangspunktet. Motta instruksjoner fra guidene dine om hvordan du jobber som et team for å erobre strykene trygt og enkelt. Deretter drar du på eventyr langs Vjosa-elven. Plasser gjennom det brusende vannet og kjenn adrenalinrushet mens du navigerer i de flytende strømmene. Nyt den frodige skjønnheten til elvebredden under de roligere delene av elven. Etter at du har fullført reisen, kan du hoppe tilbake ombord på bussen og slappe av når du kommer tilbake til Albania Rafting Base.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Albania

Alle aktiviteter

225 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 15

Byer i Albania

Flere reisetips for Albania

Vil du vite mer om aktiviteter i Albania? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Albania

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 675 vurderinger

Ved havnen er det gigantisk kø for passkontroll til Albania. Jeg lette desperat etter guiden min for å bytte billett. Møtetidspunkt må være tidligere. Så startet vi med skipet til Albania. En god forklaring om bussen. Den tyske forklaringen forklarte alt veldig bra. Det var en gresk buffet med vakker utsikt over havet. Deretter deilig kake og milkshake på strandpromenaden. En vellykket tur.

En flott tur til byen Berat. et must når du besøker Albania. Vår guide hadde mye bakgrunnskunnskap om landet, folket og historien. Anbefales på det varmeste ☺