Våre mest anbefalte ting å gjøre i Aix-en-Provence

Fra Aix-en-Provence: Vintur på landsbygda i Cezanne

1. Fra Aix-en-Provence: Vintur på landsbygda i Cezanne

Nyt en halvdags vintur i det naturskjønne landskapet i Sainte-Victoire-fjellet, inspirasjon for den berømte postimpresjonistiske kunstneren Paul Cézanne, som malte mange bilder av fjellet mellom 1880 og 1883. Vingårdene i Côtes de Provence Sainte-Victoire ligger øst for Aix-en-Provence og regnes som alle vingårder i Provence som noen av de mest naturlige i Frankrike på grunn av Mistral-vindens tørkeeffekter. Lær om egenskapene til terroiret, og utforsk vinfremstillingsprosessen mens du besøker kjellerne til 2 separate vingårder. Møt vinprodusentene og smak AOC Côtes de Provence-viner i 3 farger - smakfulle, fyldige røde med utmerket struktur, subtile, elegante roséer og hvite med særpreg.

Fra Aix: Hilltop Villages i Luberon

2. Fra Aix: Hilltop Villages i Luberon

Besøk de vakreste middelalderlandsbyene på en bakketopp i den sørlige Luberon. Oppdag sjarmen til Lourmarin, Bonnieux, Roussillon og Gordes på en 6-timers tur. Stopp i Lourmarin for litt fritid, som av mange anses å være en av de vakreste landsbyene i Frankrike, og kjent for sitt renessanseslott. Ta et bilde i Bonnieux, en perfekt provençalsk landsby som har en kirke fra 1100-tallet omgitt av eldgamle sedertre. Fortsett til Roussillon via Pont Julien fra romertiden. Roussillon, som ligger på toppen av en okerfarget klippe, er en favoritt blant malere, og et magisk sted hvor kombinasjoner av oksider gir okeren et uendelig utvalg av farger. Gordes tilbyr en ekstraordinær visjon av en steinlandsby reist på en massiv stein. Festningsslottet og kirken dominerer husene i landsbyen, som ble bygget med steiner tatt fra klippen de sitter på.

Aix-en-Provence: Halvdags vintur

3. Aix-en-Provence: Halvdags vintur

Få hele Sør-Frankrike-opplevelsen med denne halvdags vinturen for små grupper til to vingårder i Vinregionen Côtes de Provence Sainte-Victoire. Denne halvdagsturen fra Aix-en-Provence til Sainte-Victoire fjellvin- produserende området vil begynne med en tur gjennom det fantastiske landskapet. Et majestetisk fjell og frodige vingårder fungerer som det perfekte bakteppet for opplevelsen. Et vinområde som strekker seg over mer enn 47 000 dekar, Côtes de Provence AOC er majoritetsprodusenten av Provence-viner. Når du har nådd vinregionen Côtes de Provence, kan du besøke og smake på lokale viner i to nøye utvalgte familieviner -eide vingårder. Gå på en fascinerende reise gjennom historien til hver eiendom, med fokus på vin- fremstillingsprosess. Etter et besøk til de tekniske installasjonene for bedre å forstå hvordan vinene lages, vil du smake på de utmerkede vinene.

Aix-en-Provence: Luberon Market & Villages Day Tour

4. Aix-en-Provence: Luberon Market & Villages Day Tour

Reis fra Aix-en-Provence til Luberon-dalen på en heldagstur til områdets sjarmerende og unike landsbyer. Ta deg til L'Isle sur la Sorgue, og vandre gjennom det friluftsprovinsielle markedet og langs kanalene, og ta deg tid til å stoppe i de forskjellige antikvitetsbutikkene (kun på søndag). Nyt den eksepsjonelle landsbyen Gordes på en bakketopp (den har marked på tirsdag) og stopp for å ta bilder ved et panoramautsikt. Etterpå (kun fra midten av juni til midten av juli) stopp for bilder av de blomstrende lavendelfeltene ved Senanque Abbey. Kjør til landsbyen Fontaine de Vaucluse før du fortsetter til den fargerike landsbyen Roussillon (den har marked på torsdag) og okerklippene. Ta deg tilbake gjennom den pittoreske og svingete Combe of Lourmarin. Stopp i Lourmarin, en av de vakreste landsbyene i Frankrike, kjent for sitt renessanseslott (marked på fredag). Her kan du nyte litt fritid før du returnerer til Aix-en-Provence. Rekkefølgen på holdeplassene kan endres i henhold til markedsdager.

Aix-en-Provence: Vin- eller øltur i motorsykkelsidevogn

5. Aix-en-Provence: Vin- eller øltur i motorsykkelsidevogn

Sainte-Victoire tur: Klatre ombord på en vintage sidevogn og la din profesjonelle sjåfør guide deg langs de vakre veiene i Aix og dens vingårder. På veien vil du følge fotsporene til den berømte maleren Paul Cézanne og beundre den berømte Sainte-Victoire, representert på kunstnerens malerier. Cézanne-veien er den eneste veien i Frankrike som er klassifisert som et historisk monument! Møt vinprodusentene og besøk en autentisk vingård med smaksprøver. eller Rognes tur: Gjennom Provences veier kan du nyte en setting av vingårder, sypresser, oliventrær og eiker ... men ikke bare! Faktisk vil du kjøre på en gammel kollapset vulkan, som på grunn av sin flate overflate ikke tillater å bli sett. Du vil kunne observere restene av vulkanen og utbruddet i dette vulkanske territoriet. Hvis tiden er inne, kan du beundre et lavendelfelt i blomst. Du vil besøke enten en autentisk vingård og dets kunstsenter eller et atypisk bryggeri med smaksprøver inkludert.

Aix-en-Provence: E-sykkeltur på Mount Sainte-Victoire

6. Aix-en-Provence: E-sykkeltur på Mount Sainte-Victoire

Turen starter og slutter i Aix-en-Provence hvor du vil bli satt opp med en elektrisk terrengsykkel og hjelm. De første kilometerne for å komme til fjellet går på asfalterte veier og deretter følger ruten forskjellige terrengstier. Det er forskjellige utsiktspunkter å stoppe ved og sette pris på fjellets storhet, ta videoer, bilder og ta en matbit. En e-sykkel er en fin måte å utforske stiene på og gjør fjellet tilgjengelig for folk i alle aldre og kjøreegenskaper. Den elektriske terrengsykkelen gjør det enkelt å sykle opp bratte bakker, og du vil kunne sykle på områder du aldri trodde var mulig. Hver rute velges avhengig av ferdighetsnivået til gruppen.

Aix-en-Provence: En selvstyrt lydtur

7. Aix-en-Provence: En selvstyrt lydtur

Ta deg gjennom den vakkert bevarte byen Aix-en-Provence mens du blir guidet av din egen smarttelefon. Utforsk området i ditt eget tempo, og kom over elegante bygninger og gamle torg. Avdekk 2000 år med lokalhistorie og interessante fakta mens du rusler rundt. Nyt en fullstendig oppslukende reise gjennom byen mens du går forbi travle markeder, eksklusive klesbutikker og deilige bakerier. Lær om områdets turbulente fortid, og hvordan den formet nåtiden. Lytt til en fascinerende historie fylt med pest, krig, revolusjon og formuer gjort og tapt. Finn ut om noen utrolige hendelser og karakterer som har bodd her. Hør hvordan en erkebiskop utviklet et dyrt eiendomsprosjekt, hvorfor lokalbefolkningen husker Paul Cezanne og ikke Emile Zola, og hvordan Napoleon bidro til å diktere Aix' historie.

Provençalsk markedsvandring med smaksprøver

8. Provençalsk markedsvandring med smaksprøver

Fordyp deg i smakene, duftene og lydene fra noen av de beste bondemarkedene i Aix-en-Provence på denne guidede vandreturen til Place de Richelme og Place des Prêcheurs. Bli med lokale kunder mens du utforsker varer som spesialkjøtt, krydder, klær og mer. Begynn å utforske markedene etter et møte og hilse på en lokal kafé med guiden din. Få innsidekunnskap om de beste bodene og anbefalinger om hva du kan kjøpe med en lokal guide som kjenner mange av menneskene på markedet. Noen av varene du finner på begge markedene inkluderer frukt og grønnsaker og lavendel. På Prêcheurs-markedet kan du finne enda flere varer, inkludert krydder, klær og spesialkjøtt som korsikansk kjøtt. Handle ferske råvarer og tilberedte lunsjer laget daglig. Place Richelme er åpent daglig, mens Place des Prêcheurs kun er åpent på tirsdager, torsdager og lørdager. Enten du besøker begge markedene eller bare Place Richelme, vil du bli utsatt for en rekke franske og provençalske markedsmat og produkter.

Aix-en-Provence: Scavenger Hunt and Self-Guided Tour

9. Aix-en-Provence: Scavenger Hunt and Self-Guided Tour

Bli kjent med Aix-en-Provence i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen. Du vil utforske byen til fots og få poeng for å løse ulike typer oppgaver: Finn severdigheter: Du vil bruke hint for å finne de beste severdighetene og skjulte perlene i hele byen. Kartfunksjonen i appen hjelper deg å komme dit. Løs spørsmål: Når du har ankommet stedet du leter etter, vil du bli stilt spørsmål om synet. Som oftest er svarene gjemt i skilt, bilder osv. En flott og morsom måte å lære nye ting om byen på. Ha det gøy: Under eventyret kan du også forvente spennende fotooppgaver som krever mye kreativitet. Hvis du mestrer øyeblikksbildene, vil du bli belønnet med poeng. Underveis vil du nå fantastiske steder som "Statuen av Kong René", "Place d'Albertas", "Saint-Sauveur-katedralen" og mange flere! Etter at du har bestilt spillet, vil du motta en spillkode via e-post med instruksjoner om hvordan du spiller. Gå til "Rue Mignet" og bruk koden for å låse opp spillet i appen. Turen avsluttes ved "Saint-Sauveur-katedralen". Opplevelsen er ikke begrenset i tid. Du kan utforske byen i ditt eget tempo og ta pauser. Bare last ned Explorial-appen, gå til startpunktet, og du er klar til å begynne med spillet. Turen varer i gjennomsnitt ca 1-2 timer.

Aix-en-Provence: Mattur

10. Aix-en-Provence: Mattur

Ta smaksløkene med på et eventyr med en mattur i Aix-en-Provence. Nyt smakfulle stopp og historiske anekdoter om de forskjellige gatene og stedene underveis. Start turen med en smak av håndverks olivenolje samt tre forskjellige pålegg. Smak på et charcuterie- og ostebrett og oppdag en deilig korsikansk delikatesse. Takket være klimaet og jordsmonnet som er gunstig for utviklingen av soppen, er Provence hjemmet til deilige trøfler. Smak på denne deilige oppskriften på trøffelkylling. Prøv noen små mandelformede bakverk og hør om legenden om en juvel fra Aix: calisson.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Aix-en-Provence

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Aix-en-Provence

Alle aktiviteter

80 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 5

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Aix-en-Provence

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Aix-en-Provence

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Aix-en-Provence?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Aix-en-Provence er:

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Aix-en-Provence?

De beste dagsturene og utfluktene fra Aix-en-Provence er:

Lavendelengene i Provence

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Aix-en-Provence med barn?

Flere reisetips for Aix-en-Provence

Vil du vite mer om aktiviteter i Aix-en-Provence? Trykk her for full oversikt