Våre mest anbefalte ting å gjøre i Agios Nikolaos

Fra Agios Nikolaos: Båttur til Spinalonga med badestopp

1. Fra Agios Nikolaos: Båttur til Spinalonga med badestopp

Spinalonga er en fantastisk øy med festninger som stammer fra den venetianske perioden. Det er en øy av legender, en triumf for overlevelse av spedalskhet (lepra) på det tidlige 1900-tallet, og er i dag et sted med stor arkeologisk og historisk betydning. På øya Spinalonga kan du benytte muligheten til å besøke Interpretive Centre og oppdage bosettingen til ofrene og overlevende av spedalskhet. Utforsk de venetianske festningene og lær øyas lange og fascinerende historie. Ta deg god tid til å gå rundt på øya og se utsikten av bukta og festningene. Cruiset fortsetter, passerer langs andre interessante steder i Mirabella-bukten, slik som hulen til den legendariske piraten Barbarossa, den sunkne byen Olous og øya hvor den endemiske og hardføre kretiske geita bor. Du får dessuten tid til å slappe av og bade i det utsøkte turkisblå vannet i Kolokitha-bukten. Den 40 meter lange båten har 2 barer, salong og en restaurant som serverer gresk og internasjonal mat til en rimelig pris med kvalitetsservice fra et erfarent mannskap.

Heraklion: Adgangsbillett til CRETAquarium

2. Heraklion: Adgangsbillett til CRETAquarium

Dra ned i havdypet med en dagsbillett til CRETAquarium. CRETAquarium er en av Europas største akvarier med over 2000 sjødyr og 60 ulike habitater. Fordyp deg i Middelhavets huler og sprekker, hvor rokker og steinlignende skorpionfisk holder til. Beveg deg ut på det åpne havet, hvor imponerende haier sirkler og venter på å bli matet. Kom på nært hold til maneter og stimer av livlige, tropisk klovnefisk gjennom grunne og åpne tanker, som gir deg muligheten til å observere kjente fiskearter fra et nytt perspektiv. Fremfor alt kan du få en ny forståelse for det uendelige mangfoldet av verdens mest mystiske omgivelser. Når du har fått nok av å se på havets beboere, hvorfor ikke ta en dukkert. CRETAquarium ligger rett ved stranden.

Agios Nikolaos: Semi-ubåtcruise

3. Agios Nikolaos: Semi-ubåtcruise

Gå ombord i et komfortabelt luftkondisjonert semi-ubåtfartøy ved havnen i Agios Nikolaos. Oppdag livet i havet som bor i kystvannet på øya Agioi Pantes. Lær mer om floraen og faunaen du vil se fra lydguiden ombord. Se mange forskjellige arter av fargerik fisk mens båtmannskapet mater dem. Hvis du er heldig, kan du se nysgjerrige havskilpadder, delfiner og seler som noen ganger velger å undersøke fartøyet. I den andre delen av turen, ta plass på hoveddekket på båten for å beundre den spektakulære utsikten over Agios Nikolaos-bukten. Føl havbrisen mens du cruiser gjennom bukten før du drar tilbake til havnen.

Fra Agios Nikolaos: Cruise til Spinalonga og grillmat

4. Fra Agios Nikolaos: Cruise til Spinalonga og grillmat

Nyt et morsomt cruise i den greske solen med en grillfest ved sjøen. Utforsk Kolokytha Bay og den historiske øya Spinalonga. Start dagen med å gå ombord på båten ved den vakre havnen i Agios Nikolaos. Cruise over den vakre Mirabellobukten før du ankommer den legendariske øya Spinalonga. På øya Spinalonga vil du ha en og en halv time til å reise rundt og utforske de venetianske festningsverkene og gamle hjemmene til ofrene for spedalskhet. Lær om historien og menneskene som bodde på øya i løpet av første halvdel av 1900-tallet fra den trykte guiden som vil bli gitt til deg gratis. Senere tar båten deg til den andre siden av Kolokytha-øya og fortøyer ved stranden med samme navn. Kolokytha er en vakker bukt med krystallklart turkis vann. Slapp av, svøm og sol deg mens båtmannskapet lager en solid grillmat til deg. Nyt grillet pinnekjøtt, kålsalat, brød, vin og sesongens frukt.

Hersonissos: Sunset Catamaran Trip with Finger Food & Drinks

5. Hersonissos: Sunset Catamaran Trip with Finger Food & Drinks

Seiltur passer bedre for nygifte og par, det kan også bli et budsjettalternativ for familieferier. Vi tar på båtturer snorkling og fiskeutstyr, sup, oppblåsbar flamingo og enhjørning, gjestenes populære fotoseanseobjekter. Du vil dykke i krystallklart middelhavsvann. Hvit kretisk vin og småretter: ost, frukt serveres om bord. Produktene kjøpes fra lokale bondemarked. Høydepunktet på cruiset - møte solnedgang ved buktautgangen. Utrolig vakkert og spennende syn.

Fra Ierapetra: Cruise rundt Chrissi-øya inkludert bading

6. Fra Ierapetra: Cruise rundt Chrissi-øya inkludert bading

Start cruiset ditt fra havnen i Ierapetra og dra til den eksotiske øya Chrissi. Seil det smaragdgrønne vannet i Det libyske hav, sammen med måker og delfiner. Selvbetjeningsbaren på båten forblir åpen under cruiset og tilbyr lette måltider, med salater, vin, brus, kaffe og iskrem tilgjengelig for kjøp. Hopp av båten og svøm i det forfriskende vannet utenfor kysten av Chrissi-øya. Etter en avslappende dukkert kan du tørke deg av om bord, og deretter nyte utsikten til havet rundt øya, de gylne strendene og den vernede sedertreskogen. Sedertreskogen strekker seg til sentrum av Chrysi, og dekker et område på 350 000 kvadratmeter. Fargene på steinene er spektakulære, mens nesten hele øya er dekket av gyllen sand. 

Fra Heraklion: Spinalonga, Plaka, Agios Nikolaos og Elounda

7. Fra Heraklion: Spinalonga, Plaka, Agios Nikolaos og Elounda

Start med henting fra hotellet og reis langs nordøstkysten og forbi St. George's-juvet. Etter en kort kjøretur blir det et besøk på en olivenoljegård, hvor du får vite hvordan ekstra virgin olivenolje, bordoliven og olivenpasta lages. Smak på gresk olivenolje, som er kjent over hele verden for sin gode smak, samt andre autentiske kretiske produkter som raki og honning. Deretter går ferden videre til den kosmopolitiske byen Agios Nikolaos ved Mirabellobukta. Agios Nikolaos er berømt for sin billedskjønne bunnløse innsjø, utforsket av havforskeren Jaques Cousteau og et opphavet til mange legender. Oppdag den vakre byen på egenhånd, spaser forbi butikkene, eller slapp av i en av kafeene, og simpelthen la tiden gå. Fortsett til Elounda, nyt noen av de vakreste utsiktene på Kreta. Se over Elounda-lagunen, til de fortryllende øyene Spinalonga og Kolokitha. Spinalonga har vært et viktig sted gjennom historien. Du får litt tid til å utforske øya på egen hånd. Etterpå blir det en kort kjøretur til Plaka, en liten fiskerlandsby rett ovenfor Spinalonga. Herfra tar en 10-minutters båttur deg over til øya. Plaka var fergehavnen til institusjonen for de spedalske, hvis historie ble dokumentert i en bok og i en gresk tv-serie. Besøk stedene serien ble filmet, spis lunsj og ta en forfriskende svømmetur. Det siste stoppet for dagen er Elounda, en tidligere fiskerlandsby og i dag et berømt feriested med flest 5-stjerners hoteller i hele Hellas. Ta deg nok av tid til å spasere gjennom den billedskjønne havnen og ta deg en kopp kaffe før du setter kursen tilbake til overnattingsstedet ditt.

Heraklion: Spinalonga, Elounda & Agios Nikolaos-tur m/ BBQ

8. Heraklion: Spinalonga, Elounda & Agios Nikolaos-tur m/ BBQ

Legg ut på en heldagstur fra Elounda til øya Spinalonga og nyt en omvisning til fots på øya. Besøk byene Agios Nikolaos og Elounda og ta deg en dukkert i det krystallklare vannet. Du blir hentet med en moderne, komfortabel buss med klimaanlegg fra Heraklion-området. Deretter er det bare å nyte turen langs den pittoreske og fantastiske nordøstkysten, gjennom St. George-juvet, og til den lille fiskerlandsbyen Elounda. I dag er Elounda et populært feriested som ofte besøkes av kjendiser på grunn av de luksuriøse hvite strendene. Rundt kl. 10:30 går du om bord på båten for å besøke bukten og stranden i Kolokytha, et bortgjemt fristed som tilbyr et pusterom fra dagliglivet. Du kan slappe av på stranden, utforske landskapet eller bade. På båten kan du kose deg med valgfri grillmat. Etter et avslappende og forfriskende bad og deilig grillmat, tar båten deg over Mirabellobukten til Spinalonga, rundt kl. 12:45. Innen du ankommer Spinalonga har de fleste av besøkende forlatt stedet, og du kan nyte en omvisning rundt i naturen uten hastverk. Historien og kulturen til Spinalonga er flettet sammen av forskjellige historier. I antikkens Hellas fungerte øya som en naturlig beskyttelse for byen Olous. Senere ble den brukt som et gjemmested for sarasenerpirater, omgjort til en festning av venetianerne og senere bosatt av tyrkerne.  Etter en stund på Spinalonga tar båten deg tilbake til Elounda, for å dra mot siste destinasjon med buss, som er Agios Nikolaos, hovedstaden i Lassithi-distriktet. Her kan du slappe av på en kafé ved siden av den bunnløse innsjøen Voulismeni og kikke litt i butikkene. Ved slutten av omvisningen tar bussen deg tilbake til Heraklion-området.

Heraklion: Spinalonga Agios og Elounda båttur og BBQ

9. Heraklion: Spinalonga Agios og Elounda båttur og BBQ

Nyt en spasertur på øya Spinalonga under en heldagsutflukt fra Elounda til øya. Besøk Agios Nikolaos og Elounda og svøm i det krystallklare vannet i Kolokytha, hvor du kan nyte en deilig BBQ-lunsj. Gå fra Heraklion, i en romslig, komfortabel buss og reis til de angitte stedene, langs kysten gjennom St. George Gorge til Elounda, et rolig kystferiested. Gå ombord i båten rundt kl. 10.00, og besøk bukten og stranden i Kolokytha, et bortgjemt fristed som tilbyr et pusterom fra hverdagen. Du kan svømme og spise en deilig BBQ om bord. Ta båten til Spinalonga rundt kl. 12.45, og reis over Mirabello Bay. Lær om Spinalongas komplekse historie som en naturlig barriere for Olous i antikkens gresk tid, et saracensk sjørøvertilfluktssted, et venetiansk festningsverk og en turkisk bosetning. Avreise fra Spinalonga ca. 14:45. Når du drar mot vår siste destinasjon fra Elounda med buss, vil du ha muligheten for en rask olivenoljesmaking, før du ankommer hovedstaden Lassithi, Agios Nikolaos rundt klokken 15.45. Slapp av på en kafé ved siden av den bunnløse innsjøen Voulismeni og nyt turen til de lokale butikkene. Retur til Heraklion etter ekskursjonen, ca. kl. 18.30.

Kreta: Mirabello Bay Cruise med cocktail ombord

10. Kreta: Mirabello Bay Cruise med cocktail ombord

Cruiset starter klokken 11:00 fra Agios Nikolaos havn. Vi starter med et sakte cruise langs Mirabello-bukten til Kolokytha-stranden, som varer omtrent en time. Der vil skipet ankre, og du kan nyte det turkise vannet og svømme i det krystallklare vannet i omtrent en time og femten minutter. Etterpå fortsetter vi til vår andre skjulte strand i Skistrabukta, et perfekt sted å snorkle og slappe av og nyte en cocktail (inkludert). Her blir vi igjen i en time og 15 minutter for svømming. Det serveres frisk frukt og de som er sultne kan bestille mat om bord. Rundt 15:45 er du tilbake ved havnen i Agios Nikolaos hvor bussen allerede venter på deg for å ta deg tilbake til hotellet ditt. Den romantiske atmosfæren sammen med det ekstraordinære landskapet gjør cruiset ideelt for å skape uforglemmelige minner. Oppmerksomhet: for Agios Nikolaos og Elounda-området er ingen hentetjeneste, men møtepunkt ved Agios Nikolaos havn.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Agios Nikolaos

Alle aktiviteter

91 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Agios Nikolaos

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Agios Nikolaos

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Agios Nikolaos?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Agios Nikolaos?

De beste dagsturene og utfluktene fra Agios Nikolaos er:

Elounda

Hva er de beste rimelige omvisningene i Agios Nikolaos?

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Agios Nikolaos?

Flere reisetips for Agios Nikolaos

Vil du vite mer om aktiviteter i Agios Nikolaos? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Agios Nikolaos

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 3 482 vurderinger

Turen var eksepsjonell. Guiden vår hentet oss i nærheten av hotellet og vi kjørte til Richtis-fossen. Turen til fossen var utfordrende nok til å være spennende, men lett nok for alle å gjøre det. Vi hadde god tid til å svømme i fossen og fikk deretter lunsj etterpå. Lunsj var et deilig utvalg av gresk mat, og guiden vår sørget for å snakke med oss om forskjellige typer mat. Etter fossen dro vi for å se Krasi og oliventreet, noe som var fascinerende. Vi dro deretter til en olivenfarm og fikk prøve produktene og bla. Turen var spesielt bra på grunn av guiden vår som sørget for å utdanne oss om kulturen, historien og økologien på Kreta.

Er virkelig verdt pengene. Enkelt bytte av GetYourGuide-kupongen ved den lille skranken rett på kaia. Skipet er ikke overfylt, punktlig, hyggelig personale om bord, alle kunngjøringer på gresk, nederlandsk, italiensk, engelsk og noe annet, deilig mat (koteletter, salat med saueost, brød, eple og drikke)! 1,5 time på Spinalonga (rikelig nok), deretter over en time for svømming/snorkling foran Kolokytha. Det er imidlertid lurt å være der 45 minutter tidligere, fordi bussene kommer ca. 30 minutter før avgang. Og da er de gode stedene borte.

Jeg anbefaler virkelig denne turen!!! Har bestilt noen turer, men sønnen min (8 år) og jeg likte denne best! Rolf vår guide var bare fantastisk med sine mange språk og vennlighet! Turen gjennom skogen var spennende og ankommer fossen bare fantastisk! Å spise sammen det hjemmelagde greske kjøkkenet er bare flott! Du får det sjelden som dette som turist! Tusen takk til Rolf og også til den flotte gjengen vi reiste med! Bruk komfortable sko som kan bli skitne! Vannsko anbefales ved fossen på grunn av de mange steinene.

Det var en flott opplevelse. Forklaringene gitt av guidene var veldig informative og interessante, spesielt når vi ankom Spinalonga. En spesiell omtale til den engelske guiden, som var fantastisk og gjorde vår 2 timers kjøretur verdt det. Maten i båten er god og med rimelige priser.

Nice boat, excellent guide, nice crew. Everything was mostly on time and delays was due to slow people who have no respect about other peoples time and not the guide or the crew on board.