Legg til datoer

MotławaKultur og historie

Våre mest anbefalte Motława Kultur og historie

Gdańsk: Bycruise med en historisk polsk elvebåt

1. Gdańsk: Bycruise med en historisk polsk elvebåt

Oppdag Gdańsk fra vannet om bord på en kopi av en polsk elvebåt, brukt i over 400 år. Brukt hovedsakelig på 1700-tallet, tar denne intime og romslige 12-seters trebåten deg til steder store skip ikke kan gå. Takket være det lave antall passasjerer får du en hyggelig tur med personlig service. Start cruiset fra det tidligere verftet i Gdańsk, som en gang var en arbeidsplass for nesten 18.000 mennesker og utilgjengelig for besøkende i over 170 år. Gdansk skipsverft ble etablert etter 1945, som en erstatting for de tidligere tyske verftene. Det var her «Solidarność»-bevegelsen hadde sin opprinnelse i 1980, noe som førte til kommunismens fall i Polen. Deretter tar du et cruise på Motława-elven i sentrum av gamlebyen. Du får se mange severdigheter, inkludert ruinene av Den tyske ordens slott, vannportene som fører til byen, den berømte trekranen fra 1400-tallet, sjarmerende gamle utleiehus og deres nye omgivelser. Følg en rute som også viser deg severdigheter og nye bygninger i Ołowianka og på Granaryøya. Denne turen er også en den eneste, og en unik mulighet til å se spesialfartøy på nært hold, Gdansks havnekraner som er symbolet på byen, og den indre kaia i Gdansk havn.

Gdansk, privat tur til fots: Legender og fakta

2. Gdansk, privat tur til fots: Legender og fakta

Lær mer om byen og legendene på en historisk tur gjennom Gdansk på en privat byvandring til høydepunkter og hovedattraksjoner. Beundre den tidligere porten til gamlebyen, inkludert Brama Wyzynna ved starten av den  The Royal Way. Hør hvordan denne ruten kun var tilgjengelig for de mektige monarkene før i tiden. Fortsett til Dlugi Targ  (det lange markedet) og rådhuset. Deretter passerer du Neptun-fontenen  og Dwor Artusa, der byens kjøpmenn møttes tidligere tider, men som nå en del av  Gdansks Historiske Museum. Gå på innsiden av hallen, der veggene er dekket av friser med mytologisk og historisk karakter. Fortsett til den grønne porten med utsikt over elven Motlawa. Gå deretter inn i Mariakirken, den største murkirken i verden. Avslutt to timer med sightseeing ved det imponerende Great Armory og beundre et av de fineste eksemplene på renessansearkitektur i byen. Lytt til detaljerte beskrivelser av arkitekturen og diskuter byens middelalderhistorie og moderne arv. Velg det 3-timers turalternativet for å utforske de andre sidene av gamlebyen og øyene ved elven Motlawa. Oppdag den flotte øya Spichrzow og beundre arkitekturen og yachtene i området. Se også Baltic Symphony Hall og dens fantastiske bygninger. Utvid sightseeing til fire timer og gå inn i Birgittakirken for å se det unike alteret laget av rav, det viktigste råstoffet i regionen. Bli overrasket over den ekstraordinære pynten på tak og vegger, og nyt inkludert adgang.  Begi deg ut på en full utforskning av gamlebyen og bysenteret på denne seks timer lange omvisningen. Guiden din vil fortelle deg alt om byen, inkludert interessante fakta og fantastiske sagn. Det vil være nok tid til å oppdage hvert hjørne av byen og til å glede seg over et spesielt besøk i European Solidarity Center, et av de mest moderne museene i Europa. Få vandre gjennom bevegelige utstillinger og informative installasjoner om Polens og Gdansk sin historie.

Gdansk: 2-timers omvisning til fots i gamlebyen

3. Gdansk: 2-timers omvisning til fots i gamlebyen

Utforsk den kompakte gamlebyen i Gdansk, for å se en unik blanding av gotisk, renessanse og manierisme arkitektur ved noen av Europas vakreste gater og torg. Dette er perfekt for de med begrenset tid til å utforske. Guiden introduserer deg for et interessant utvalg av severdigheter, og forteller fascinerende historier underveis. Start ved Golden Gate, som en gang var del av gamlebyens festningsanlegg. Fortsett videre til torturkammeret, hvor det ble utført henrettelser helt fram til midten av 1900-tallet. Deretter kan du gå til 1600-tallets Upland Gate, hovedinngangen til gamlebyen, hvor kongen av Polen ankom byen fra Warszawa. Fortsett videre langs Den kongelige vei til Det lange marked og Rådhuset. Fokuspunktet i Det lange marked er Neptune-fontenen tilegnet havets gud. Gå langs Motlawas elvebredde før du besøker middelalderkranen, fra Gdansks gullalder som handelby. Passer Mariakirken, som sies å være den største mursteinskirken i verden. Avslutt ved den imponerende Great Armoury, en av byens beste eksempler på renessansearkitektur.

Gdańsk, Gdynia og Sopot: Privat omvisning av høydepunktene

4. Gdańsk, Gdynia og Sopot: Privat omvisning av høydepunktene

Oppdag de vakreste badebyene i Polen på 1 guidet dagstur. Nyt en biltur til Trippelbyen og se høydepunktene i Gdańsk, Sopot og Gdynia. Følg Ravveien og hør legendene om Pommern. Start turen i gamlebyen i Gdańsk. Se den praktfulle Mariakirken og utforsk det vakre Dlugi Targ (det lange markedet) med sine fargerike bygårder, elegante restauranter og tradisjonelle puber. Du hører om Polens historie, spesielt dens maritime historie, andre verdenskrig og kommunismen. Fortsett turen for å se Neptunfontenen, Det gamle rådhuset, og Dwor Artusa. Spaser langs Motlawa-elven for å se den historiske kranen.  Besøk Oliwa-katedralen for å nyte en 20-minutters orgelkonsert og rusle rundt i den rolige Oliwa-parken. I Sopot kan du beundre det morsomme Krzywy Domek, det historiske fyrtårnet og den elegante Kuracyjny-plassen. Til slutt tar du turen til den populære Kościuszki-plassen og havnen i Gdynia for å utforske veggmaleriene til bemerkelsesverdige tidligere innbyggere, maritime monumenter og historiske skip som Dar Pomorza og Błyskawica. 

Gdansk, Gdynia og Sopot: 8-timers privat sightseeingtur

5. Gdansk, Gdynia og Sopot: 8-timers privat sightseeingtur

De 3 baltiske havnebyene Gdansk, Gdynia og Sopot ble formelt kalt Tricity-regionen av Tricity Charter 2007, men de har informelt blitt kalt tricity mye lenger. Disse byene er blant de vakreste i Gdansk-bukten, og de danner et fantastisk bakteppe for denne 5-timers utflukten til noen av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene. Etter henting ved hotellet i Gdansk vil du først besøke den vakre forstaden Oliwa. Se 16-hundretallskatedralen i Gdansk, Oliwa-katedralen. Det er den lengste kirken tilhørende cistercienserordenen i verden. Kirken ble innviet i 1594 og basilikaen med 3 naver er en kunstnerisk blanding av barokk, rokokko og rennessanse. Hør en vakker orgelkonsert i kirken før du kjører til havnen i Gdynia. Bytt ut religiøse andakter med maritime vidunder når du går ombord på skipet Dar Pomorza, en slående vakker tall-ship fregatt som daterer tilbake til 1909. Nå er skipet bevart som et museumsskip, og det fungerte som treningsskip før det vant Cutty Sark i 1980. Gå ombord og se tvillingdekket, det studenter bodde og trente seg på sjølivet. Se bilder og kart som viser Dar Pomorzas historie, samt gjenstander fra hennes fortid på havet. Fortsett til spa- og badebyen Sopot, der du vil gå langs strandpromenaden og den lengste trebryggen i Europa. Bryggen ble bygget i 1827 og strekker seg mer enn 500 meter til havnen i Gdánsk. Den vil gi deg nydelig utsikt mot Sopots terakotta-bygninger.

Gdansk, Sopot og Gdynia: Heldags privat omvisning

6. Gdansk, Sopot og Gdynia: Heldags privat omvisning

Perfekt for de som har begrenset med tid, men som ønsker å se så mye som mulig av Trippelbyen i Polen. Denne heldags private omvisningen dekker Gdansk, Sopot og Gdynia, hvor den dekorative arkitekten har blitt formet av en rik historie. Oppdag sentrum av Gdansk, som ble restaurert etter den andre verdenskrig. Gå langs “den lange gaten” med vakre hus, barer og kafeer, en fontene av Neptune, Mariakirken, Kranen og øya Granaries. Deretter går du til Oliwa for å slappe av i Trippelbyens vakreste park. Og ikke gå glipp av den berømte orgelkonserten i Oliwa-katedralen. Fortsett til Sopot og vandre nedover gaten Monciak, som kanskje er den mest berømte promenaden i Polen, med en rekke art-nouveau-kafeer og butikker. Kjenn den kosmopolitiske atmosfæren og oppdag attraksjonene på strandpromenaden, inkludert Europas lengste trebrygge og den vakre Spa Park. Den siste destinasjonen på omvisningen din av Trippelbyen er Gdynia, hvor slagskipet «Lyn» og fregatten «Pommerns gave» er påminnelser av den polske marinens rike historie og landets tradisjoner med skipsbygging.  Rute: Gdańsk: Brama Wyżynna-porten, Torturkammeret, Zlota Brama (Den gylne porten), gaten Dluga, Det lange markedet, Rådhuset, Neptune-fontenen, Motława-elven, The Crane, Mariakirken, Great Armoury, Solidaritetsplassen og Monumentet til de falne verftsarbeiderne Oliwa: Oliwa-katedralen (+ orgelkonsert), Oliwa-parken, Sopot: gaten Bohaterów Monte Cassino, Den terapeutiske parken, Bryggen Gdynia: Kościuszko-plassen, ORP Błyskawica (slagskip), fregatten «Dar Pomorza» (museums-skip)

Westerplatte: Privat omvisning i bil eller båt

7. Westerplatte: Privat omvisning i bil eller båt

Denne omvisningen er utformet for å gi deg et innblikk i områder med en stormende fortid, mens det på samme tid, viser deg dagens skjønnhet.Westerplatte var i århundrer en militærbase for mange forskjellige hærer, de fleste forbinder det med en dato: 1. september 1939. Selv om andre polske byer ble angrepet noen minutter tidligere enn Westerplatte, er dette stedet symbolet for begynnelsen av andre verdenskrig. Her kjempet 200 polske soldater heroisk mot nazistene som var 8 ganger så mange som dem. I dag i Westerplatte kan du se det gjenværende Vakthus nr. 1 og restene av brakkene. Du vil gå gjennom hele området siden det er ganske lite. Du vil se en liten militær-kirkegård og et stort monument til forsvarerne av den polske kysten. Det store monument er en hyllest til de polske forsvarerne og markerer stedet hvor hele verden ble kastet ut i krig for bare 60 år siden. Westerplatte-turen tilbys i 2 alternativer: Standardalternativet: Først blir du hentet fra hotellet ditt i Gdansk, Gdynia eller Sopot. Selvfølgelig vil din private guide være med deg under hele turen slik at du vil få informasjon om historien til Gdansk og Westerplatte allerede i bilen. Alternativt tilvalg (cruise): Du kommer til å møte din private guide nær Gullporten i Gdansk. Så vil du få muligheten til å ta en spasertur gjennom den kongelige veien og høre hvordan denne ruten bare var tilgjengelig for de mektige monarkene i fortiden. Deretter vil du ta en 45-minutters langt cruise til Westerplatte med “Black Pearl” eller “Galleon Lion” og etter en 2-timers sightseeingtur du vil dra tilbake på samme måte. Under båtturen vil du ha mulighet til å se den hovedbyen fra elva Motława sin side, elven Martwa Wisła, verftene og havnen.

Stutthof konsentrasjonsleir og Gdansk gamleby privat tur

8. Stutthof konsentrasjonsleir og Gdansk gamleby privat tur

Lær om Holocaust, andre verdenskrig og polsk historie på en privat tur til Stutthof Concentration Camp Museum og gamlebyen i Gdansk. Dra nytte av en lisensiert guide og privat biloverføring. Tilbring en dag omgitt av historie. Vi starter denne 7-timers turen med henting på overnattingsstedet ditt i Gdansk, Sopot eller Gdynia med privat bil. Vårt første stopp vil være på det tidligere stedet for Stutthof konsentrasjonsleir, som var det første av denne typen etablert av nazistene i Polen under andre verdenskrig. Du vil bruke minst 2 timer på å utforske Stutthof-museet og lære om de 110 000 fangene fra 28 land som ble torturert, tvunget til å jobbe eller døde her i gasskamrene. Du vil også se en kort dokumentar om historien til Stutthof og Holocaust. Deretter stopper vi ved en nærliggende strand for å nyte synet og lyden av Østersjøen. Sist, men ikke minst, vil vi spasere gjennom gamlebyen i Gdansk og oppdage lokal historie og legender. Vi vil utforske det berømte Long Market og beundre den historiske Artus' Court, St. Mary's Church, Old Crane, Golden Gate, Motlawa Embankment og mer. Etter en morsom og informativ vandretur, tar vi deg tilbake til overnattingsstedet ditt.

Gdansk: Historisk omvisning med kajakk på Motława-elven

9. Gdansk: Historisk omvisning med kajakk på Motława-elven

Se Gdansk fra et litt annet perspektiv - fra en kajakk. Det er flere ruter du kan følge, alle med forskjellige vanskelighetsnivåer, og turen blir tilpasset dine kajakkferdigheter. En populær rute er å følge Motława rundt Granary Island. Se Gdansk sine 3 ansikter: det historiske, hverdagslivet på havnen og den vakre naturen. Den historiske delen langs både gamle og nye Motława-elven, er full av mystikk og vakker arkitektur fra flere århundrer tilbake. På den industrielle og historiske siden, passerer du gjennom Martwa Wisła («den døde Vistula-elven») med utsikt til verftene og havnen. Den naturlige skjønnheten som omgir Motława-elven gir deg et pusterom fra byen. Kun forstyrret av vinden og fuglekvitter, mens du passerer blant de historiske festningene i Gdansk. Stå imot kulden og få et adrenalinkick. Du kan til og med ta turen ut til Hel-halvøya og ta et fiskekuttercruise ut på havet for å søke etter en ekte pirat. Du har en rekke kajakkturer å velge mellom.

9 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

Ofte stilte spørsmål om Motława Kultur og historie

Hva er andre ting å gjøre enn Motława Kultur og historie som er verdt å besøke i Provinsen Pommern?

De andre tingene du ikke kan gå glipp av i Provinsen Pommern er:

Flere reisetips for Motława

Vil du vite mer om aktiviteter i Motława? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Motława

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 185 vurderinger

Na místo přijďte včas, abyste se v docích zorientovali a našli to správné místo. Nenechejte se odradit trochu nepřehledným vzhledem průmyslového okolí v místě, odkud se vyplouvá. Plavba stojí za to. Průvodce byl výborný, ogotný. Loď je vybavena dekami a deštníky pro případ chladného anebo deštivého počasí.

Fin tur med dyktig guide som var svært god i engelsk. Mye historie og interresant innhold.

Veldig koselig og bra! Anbefales hvis man liker det ikke er så mange folk.