Våre mest anbefalte ting å gjøre i Edinburgh

The Scotch Whisky Experience: Whisky Masterclass med Expert

1. The Scotch Whisky Experience: Whisky Masterclass med Expert

Nyt en unik skotsk whiskysmaking i det utsmykkede glass- og marmorhvelvet i The Collection Room på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Smak på 4 drammer premium whisky sammen med deilige kanapeer mens du lærer om hver flaske med en skotsk whiskyekspert. En av de fremste skotske whiskydestinasjonene over hele verden, The Collection Room inneholder 3 384 fascinerende flasker med verdens sjeldneste skotske whiskyer. Kos deg i den gule gløden av flytende gull og blinkende krystalllys i et helt unikt rom dedikert til Skottlands nasjonaldrikk. Sett deg til rette for en eksklusiv, avslappet kveldsopplevelse med en liten gruppe gjester. Bli guidet på reisen av en Keeper of the Quaich, en sertifisert whiskyekspert, internasjonalt anerkjent for sin kunnskap og lidenskap for alt som har med whisky å gjøre. Oppdag de 5 stadiene for å sette pris på skotsk whisky, og bli deretter introdusert for 4 utsøkte, sjeldne og modne single malts, hver ekspert utvalgt for å vise frem kontrastene til Skottlands regionale whiskyer. Hver whisky er kombinert med en deilig kanapé med typiske smaker fra skotsk mat. Bli fraktet til Skottlands avsidesliggende og vakre områder i tankene og på ganen, vekket til live av smaker og historier. Enten du er en whisky-nybegynner eller kjenner, vil du bli underholdt, opplyst og beriket med en nyfunnet eller fornyet verdsettelse av skotsk whisky. Skotsk whisky Highland Park 18-åringGamle Pulteney 18-åringGlengoyne 21-åringLaphroaig 25 -åring Om verten din: Lenka Whyles (Keeper of the Quaich) Lenka er en anerkjent whiskyekspert med over 20 års erfaring. Hun ble innført som Keeper of the Quaich, og har reist mye og delt sin kjærlighet til Skottland og skotsk whisky som en anerkjennelse for hennes bidrag til den skotske verdenen.

Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

2. Fra Edinburgh: Omvisning av Loch Ness, Glencoe og det skotske høylandet

Dra avsted til det skotske høylandet, enten du er på jakt etter Loch Ness-monsteret eller simpelthen for en vakker dagstur, med avreise fra Edinburgh. Etter henting kan du slappe av på bussen og lytte til guidens underholdende kommentar. Besøk Kilmahog og få en introduksjon til det berømte skotsk høylandsfeet og en kopp kaffe. Kjør deretter videre til Glencoe og nyt et 10-minutters stopp for å ta bilder av den uforglemmelige utsikten til høylandet. Du stopper for lunsj i Fort William-området, hvor guiden din kan gi deg tips om hvor du bør spise. Hvis du er interessert i kiltens mysterier, kan du få en liten introduksjon til dette plagget her. Deretter blir du kjørt til selveste Loch Ness. Tilpass opplevelsen din ved Loch Ness. Du kan velge mellom å besøke det majestetiske Urquhart slott, eller å hoppe på en båt på jakt etter «Nessie», som lokalbefolkningen gjerne kaller sjøormen. Eller simpelthen slapp av på brygga med en kopp kaffe og nyt den fantastiske utsikten. På vei hjem kan du ta en kort matpause i den vakre landsbyen Pitlochry, som ligger i hjertet av landet, før du returnerer til Edinburgh.

Edinburgh Castle: Omvisning med forbi-køen-adgang

3. Edinburgh Castle: Omvisning med forbi-køen-adgang

Oppdag hjemmet til Maria I av Skottland, på denne omvisningen til fots på Edinburgh Castle. Beundre den store festsalen fra 1500-tallet, hvor blant annet overdådig middager fant sted. Lær om den blodige historien til kongene og dronningene som bodde i dette slottet.  Møt guiden din og gå til Edinburgh Castle som dominerer byens silhuett, der det sitter på toppen av en utdødd vulkan. Spaser på slottets promenade, mens du hører om opprinnelsen og beleiringer av slottet. Se hvor Royal Military Tattoo blir arrangert. Gå inn i slottet og se de 3 museene og 2 fengslene. Se dessuten nasjonalmonumentet for de falne i Skottland og en hundekirkegård. Se Edinburgh eldste bygningen, Saint Margaret-kapellet. La deg imponere av storheten til den store salen og det kongelig palasset. Etter omvisningen får du tid på egen hånd til å utforske slottet frem til stengetid.

Fra Edinburgh: Dagstur til Glenfinnan, Fort William og Glencoe

4. Fra Edinburgh: Dagstur til Glenfinnan, Fort William og Glencoe

Legg ut på en eventyrlig dagstur til Glenfinnan, Glencoe og Fort William, som begynner i hjertet av Edinburgh sentrum fra Royal Mile. Nyt utsikten til filmstedene for klassiske, moderne Hollywood-filmer. Du forlater Edinburghs travle gater, passerer noen av byens mest ikoniske severdigheter, som Edinburgh Castle, og begynner reisen nordover til det barske skotske høylandet. Stopp for forfriskninger ved porten til høylandet i Callander, før du fortsetter til Glencoe. Kjør gjennom landskapet der James Bond-filmen «Skyfall» ble filmet. Se kulissene til noen scener fra «Harry Potter og fangen fra Azkaban». Ta en pause her for bilder og for å lære alt om Glencoes historie, inkludert massakren av MacDonald-klanen i 1692. Fra stemningsfulle Glencoe kan du reise videre langs bredden av Loch Linnhe til høylandsbyen Fort William, som ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell – Ben Nevis. Stopp her for å strekke på bena og ta en tidlig lunsjpause. Deretter fortsetter du videre til Glenfinnan-viadukten, stedet for mange scener i Harry Potter, som er omkranset av bredden av Loch Shiel. Se stedet hvor Jakobitt-damptoget befinner seg, og «Black Lake». Ta en titt på kulissene for Triwizard-turneringen og innsjøen hvor Galtvort ligger. Fortsett videre til Glenfinnan-monumentet, som symboliserer en av de viktigste hendelsene i skotsk historie – jakobittopprøret i 1745. Deretter forlater du Glenfinnan og starter på returen til Edinburgh, og stopper for forfriskninger i den lille landsbyen Pitlochry.

Edinburgh: Omvisning i de underjordiske hvelvene

5. Edinburgh: Omvisning i de underjordiske hvelvene

Denne omvisningen til fots tar deg med under gatene i Edinburghs gamleby, til et svakt opplyst sted som mange regner for å være hjemsøkt. Omvisningen besøker hvelvene til South Bridge, som dateres tilbake til 1700-tallet. Dette er de samme hvelvene som er nevnt på tv-programmet «Most Haunted Live», som et av de skumleste stedene på jorden. Lær om hvordan hvelvene har blitt brukt opp gjennom årene, levekårene som de fattige og hjemløse beboerne og åndene som sies å hjemsøke dem. Den mørkere siden av Edinburghs historie utfolder seg, mens du vandrer gjennom de stearinlysbelyste underjordiske stedene. Guiden forteller deg om Burke og Hare-mordene og forfølgelsen av hekser. Oppdag noen av karakterene som listet seg gjennom Edinburghs gater, og de paranormale historiene som knyttes til de underjordiske hvelvene. Alternativet med «Omvisning av de hjemsøkte hvelvene» tar for seg mer paranormale- og spøkelseshistorier. Gå inn på torturutstillingen og utforsk hvordan og hvorfor disse gjenstandene ble brukt.

Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

6. Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, høylandet og Ben Nevis

Reis fra Edinburgh med en luksuriøs buss med klimaanlegg (maks 57 seter). Passer Stirling Castle og hør reiselederen din fortelle historier om William Wallace, Robert the Bruce og de blodige kampene som utkjempes på disse kantene. Først kommer du til byen Callander, som ligger ved foten av Trossachs. Deretter kjører du forbi Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark. Underveis forteller den skotske guiden deg om Rob Roy MacGregor, den beryktede Highlander. Gå i fotsporene til James Bond (Skyfall) og Harry Potter (Harry Potter og fangen fra Azkaban), når du reiser til den fantastiske høylandsdalen Glencoe. Hør den skumle historien om klan MacDonald-massakren i 1692. Reis gjennom Fort William, hvor du finner Ben Nevis, som med sine 1343 m er det høyeste fjellet på de britiske øyer. Deretter ankommer du på sørbredden av Loch Ness og til den sjarmerende landsbyen Fort Augustus, hvor mange kafeer, butikker og restauranter tilbyr en avslappende lunsj. Spaser langs bredden av den kaledonske kanalen, og opplev deretter Loch Ness på et valgfritt 1-times båtcruise. Se om du kan fange et glimt av «Nessie», det legendariske Loch Ness-monsteret. Beundre det imponerende Commando Memorial ved Spean Bridge, med en fantastisk utsikt til Nevis-fjellkjeden. Begi deg inn i vakre Cairngorm National Park og opplev «monarken av Glen». Kjør langs Loch Laggan, før veien stiger høyt opp i Grampian-fjellene. Reis gjennom Drumochter-passet, som forbinder det nordlige og sydlige sentrale høylandet. Opplev et majestetisk og dramatisk fjellpass, som ble skapt av isbreer under ulike istider. Til slutt, ta en kort stopp i den vakre viktorianske byen Pitlochry, før du returnerer til sentrum av Edinburgh og ankommer omtrent kl. 20:30.

Edinburgh Castle: Omvisning på engelsk med forbi-køen-adgang

7. Edinburgh Castle: Omvisning på engelsk med forbi-køen-adgang

Begynn omvisningen ved statuen av Adam Smith på Royal Mile. Gå mot Edinburgh Castle der guiden forklarer deg viktigheten av slottet og nevner noen av de viktigste personene som har skapt historie her. La guiden din lede deg gjennom slottskomplekset når du kommer inn. Hør deres inngående kunnskap om slottets hovedbygninger og attraksjoner, inkludert Argyle Battery og One O'clock Gun, Hospital Square og Western Panorama. Se slottets fangehull og militærfengselet, den svarte banketten og Thomas Randolphs vågale slottsangrep. Opplev St. Margrets kapell, Mons Meg, Crown Square og The Honours of Scotland. Etter omvisningen kan du nyte litt tid på egen hånd for å utforske slottsmuseene (ikke tilgjengelig under omvisningen).

Edinburgh: 24-timers familievennlig hopp-på hopp-av-busstur

8. Edinburgh: 24-timers familievennlig hopp-på hopp-av-busstur

Utforsk Edinburgh i ditt eget tempo på en hopp på hopp av-sightseeing på en buss med åpent tak. Dra nytte av kommentarene om bord som beskriver byens historie. Stopp ved steder som St. Andrew Square, Johnstone Terrace og Royal Mile. Se severdigheter som Edinburgh Castle og Grassmarket. Gå om bord på bussen og start omvisningen av byen. Sammenlign Edinburghs gamleby, der familier en gang bodde under trange forhold og søppel ble kastet ut av vinduene, med elegante Georgian New Town, med sine 3 hovedgater og torg på begge kanter. Oppdag severdigheter som Edinburgh slott og Grassmarket, mens du reiser med en dobbeltdekkerbuss med åpent tak med panoramautsikt til byen. Kjør langs Royal Mile, som forbinder Edinburgh Castle med Holyroodhouse-palasset. Bruk 24-timersbilletten til å hoppe av og på som du vil. Med viktige attraksjoner, museer, gallerier og restauranter som passer enhver smak og ethvert budsjett. Edinburgh har alt du måtte ønske deg. Bussene kjører hvert 30. minutt langs følgende rute: Bussholdeplasser: 1. Waterloo Place 2. St. Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Lauriston Place 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Chambers Street 9. John Knox House 10. Canongate 11. Holyrood 12. Our Dynamic Earth 13. Regent Road

Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

9. Edinburgh: Omvisning i underjordiske hvelv og på kirkegården

Bli med på en guidet spasertur til Greyfriars Graveyard og lær om en av Edinburghs mest kjente hunder. Hør dessuten historier om beryktede kriminelle. Se gotiske mausoleer og lær om bemerkelsesverdige begravelser, mens du utforsker kirkegårdens dystre historie. Fortsett til det nærliggende Edinburgh Vaults, som ligger i buene på South Bridge. Hør om regelmessige paranormale hendelser og hvordan noen historiske karakterer aldri virkelig har forlatt oss. Oppdag det tidligere fattighuset, hekser og en helvetesildklubb, og hør hvordan det hjemsøkte hvelvet nå er besatt av noe virkelig ondt.

Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

10. Edinburgh: Magisk Harry Potter-omvisning til fots

Nyt en omvisning til fots gjennom Edinburgh, med Harry Potter-tema. Se byen der forfatteren JK Rowling fant inspirasjon til Galtvort og sine berømte karakterer. Oppdag stedet hvor bøkene ble skrevet. Test dine Harry Potter-kunnskaper med en audiovisuell quiz, og samle poeng for huset ditt. Finn ut hvilket Galtvort-hus du tilhører, og om du er en magiker, en gomp eller en futt. Besøk graven til Tom Riddle på Greyfriars Kirkyard, og se forfatterens gylne håndavtrykk utenfor City Chambers. Se alt dette og mer på en magisk omvisning.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Edinburgh
Du oppdager alt fra whisky til Harry Potter, til og med liktyver, i Skottlands fengslende hovedstad.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Edinburgh

Alle aktiviteter

351 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 22

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Edinburgh

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Edinburgh

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Edinburgh?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Edinburgh?

De beste dagsturene og utfluktene fra Edinburgh er:

Loch Ness

Flere reisetips for Edinburgh

Vil du vite mer om aktiviteter i Edinburgh? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Edinburgh

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 80 263 vurderinger

Our guide, storyteller, actress, historian, comedian, etc., Steph, was great! She kept av good pace, both walking and storytelling. Engaged us with a mountain of Edinburgh Castel, and Scottish, history in 1,5 h. Also a positive experience to get honest recommandations of where to go, and even more important, where not to end go. Thanks!

Brian Smith var en av de beste turguidene som gjorde hele reisen morsom og minneverdig. Vi anbefaler definitivt den 3 dager lange turen til Isle of skye og høylandet. Vi fikk vite mye om den skotske historien sammen med den naturskjønne utsikten over høylandet og Skye. Det var helt fantastisk! Takk, Brian.

We enjoyed our day with Scott as our driver/guide, who gave outstanding service and lots of information. Would recommend this trip to anybody who wishes to see more of Scotland whilst staying in Edinburgh. 12.5 hours but time was well usen and not tiring at all.

We got a fantastic guide, Richard, who was very engaged and knowledgeable. We learned so mutch that we have never found online on the regular touristpages. I would say that anyone with interest of the history of Edinburgh will be very satisfied with this tour.

Very fun and interesting experience! Fiona was a wonderful and knowledgeable guide.