Opplevelser i
Amsterdam

Pittoreske kanaler brer seg på kryss og tvers i byen, som er kjent for kunst i verdensklasse, åpenhet og glade syklister.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Amsterdam

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Amsterdam?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Amsterdam er:

De beste aktiviteter og severdigheter i Amsterdam

Alle kjenner til Amsterdams berømte coffeeshops, men hva har byen ellers å by på? Nederlands hovedstad er full av syklister, kanaler og kunstelskere. Her er ti attraksjoner og opplevelser du ikke må gå glipp av når du planlegger din tur til Amsterdam.

 • Anne Frank-huset

  1. Anne Frank-huset

  Enten om du har lest dagboken eller ikke, bør du ta en tur til Anne Frank-huset i Amsterdam. Bestiller du billetter på forhånd slipper du unna den lange køen med turister.

 • Amsterdams kanalring

  2. Amsterdams kanalring

  Opplev Amsterdams berømte kanalring enten til fots eller i båt. Rusle en tur langs vannet, ta en båttur eller sett deg på en liten kafé og se på menneskene langs bredden.

 • Van Gogh-museet

  3. Van Gogh-museet

  Van Gogh-museet i Amsterdam er et av verdens mest besøkte museum. Det er med god grunn, for her finner du verdens største samling av Van Goghs kunstverk. Selv folk som ikke er så kunstinteressert kan glede seg over å komme hit og se museets moderne arkitektur. I tillegg er det gratis internettilgang.

 • Museumplein

  4. Museumplein

  Vi anbefaler å ta en tur innom Museumplein, museumskvarteret og byens hjerte. Her finner du tre store museer, lunsjkonserter i Concertgebouw, og masse butikker og grøntområder hvor du kan slappe av.

 • Rijksmuseum

  5. Rijksmuseum

  I Nederlands nasjonalmuseum henger kunstverk av storheter som Rembrandt og Vermeer. Kom tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå de verste køene. Det vil også hjelpe om du bestille billett på forhånd.

 • Red Light District

  6. Red Light District

  Om du er på jakt etter et museum, suvenirer eller natteliv, så er Red Light District uansett en spennende opplevelse.

 • Heineken Experience

  7. Heineken Experience

  Bryggeriet ble etablert i 1864 og er i dag en av verdens største ølprodusenter. Den lette, morsomme og historiske turen gjennom bryggeriet tar ca 90 minutter og Heineken Experience-billetten inkluderer to øl.

 • Nieuwe Kerk

  8. Nieuwe Kerk

  Nieuwe Kerk er Nederlands viktigste kirke og en betydningsfull bygning i Amsterdams historie. Her blir de kongelige viet og kronet, men det er også åpent for besøkende og det er stadig nye utstillinger her.

 • Amsterdam Museum

  9. Amsterdam Museum

  Er du interessert i byens historie vil du ha stor glede av et besøk til Amsterdam Museum. Her kan du lære om alt fra berømte innbyggere til mote og arkitektur. Noen av utstillingene er interaktive!

 • De Pijp

  10. De Pijp

  Amsterdams bohemområde er spekket med kaféer, barer og restauranter. Tilbring ettermiddagen på Albert Cuyp-markedet før du går ut og spiser middag.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør du være i Amsterdam?

  Det finnes ikke noe riktig svar, men for å få en ordentlig følelse av byen bør du ha minst tre fulle dager. Da rekker du både å se de største attraksjonene, rusle langs kanalene og utforske ulike områder i Amsterdam.

 • Å komme seg rundt

  Det er enkelt å holde rede på hvor man er i Amsterdam. Og selv om det er god offentlig transport, finner de fleste turister ut at byen er så kompakt at det er like greit å utforske den til fots. Dessuten er det lett å få leid seg en sykkel når det er godt vær.

 • Er det dyrt i Amsterdam?

  Det er noen steder du må betale for å komme inn, som i Anne Frank-huset og Van Gogh-museet. Men Amsterdam er også full av gatemarkeder og små selvstendige gallerier. Du sparer også penger på at du slipper offentlig transport fordi alt er i gangavstand.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Nederlandsk og mye engelsk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +31
 • Beste tiden å dra
  Du kan aldri være sikkker på at været blir bra i Amsterdam, men dagene er lenger og mildere fra april til september. April er spesielt flott, for da blomstrer de berømte tulipanene og du kan feire Nederlands største helligdag, Koningsdag.

Flere reisetips for Amsterdam

Vil du vite mer om aktiviteter i Amsterdam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Amsterdam

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 131 789 vurderinger

Jeg vil anbefale dette kanalcruise på det sterkeste, det var en veldig hyggelig og avslappet måte å se byen på. Guiden og skipperen var veldig vennlige og hjelpsomme, det samme var de ansatte som møtte deg ved kaien (jeg begynte på turen utenfor Anne Franks hus som gjorde cruiset veldig enkelt å finne). Båten var komfortabel og vi hadde alle god plass til å sitte ned.

Dette var vår favorittbåttur på hele turen. Personalet var vennlig, morsomt og kunnskapsrikt, og vi hadde en flott tid med å utforske kanalene med dem.

We loved this activity! The weather was lovely and we learned a lot about the history of Amsterdam.

Veldig behagelig og avslappet times cruise gjennom byens kanaler.

Fantastiske blomsterarrangementer og nydelige omgivelser.