Våre mest anbefalte ting å gjøre i Amsterdam

Amsterdam: Kanalcruise i båt med åpent tak og bar om bord

1. Amsterdam: Kanalcruise i båt med åpent tak og bar om bord

Beundre Amsterdams pittoreske landemerker langs kanalene, på et 100 % elektrisk cruise. Nyt en utrolig utsikt til byens berømte landemerker fra en åpen båt, og opplev en avslappende måte å gjøre sightseeing på, uten trafikk. Hør informative og underholdende fortellinger om severdighetene langs ruten. Se bygningene fra 1600-tallet, som ligger langs de berømte kanalene, samt nye, stilige bygninger som viser det moderne Amsterdam har blitt til i dag. Seil forbi Eremitasjen, og gli deretter forbi Magere Brug, det elegante Amstel Hotel og det sjarmerende nabolaget Grachtengordel. Nyt en åpen båtopplevelse på en solskinnsdag, eller hold deg varm under et beskyttende tak på kjøligere dager. I vintermånedene kan du lene deg tilbake og slappe av på en lukket båt for å holde deg varm. Dra nytte av fleksibiliteten til engangsbilletten, som kan brukes på hvilket som helst av cruisene innenfor den timen du bestilte.

Amsterdam: Klassisk kanalcruise med valgfri ost og vin

2. Amsterdam: Klassisk kanalcruise med valgfri ost og vin

Slapp av på et kanalcruise gjennom de UNESCO-verdensarvlistede kanalene fra Amsterdams gullalder. Se byens høydepunkter som Magere Brug-broen, Red Light District og den gamle havnen. Du har muligheten til å velge et standard cruise eller et cruise med ubegrenset smakfull nederlandsk ost, vin og annet drikke. I løpet av cruiset forteller den lokale skipperen deg om den lokale historien, mens du seiler forbi severdighetene i Jordaan-distriktet og Magere Brug-broenpå Amstelelven. Beundre utsikten til deler avRed Light District, de tidligere slusene og den gamle havnen. Ta bilder av den staselige arkitekturen til Sjøfartsmuseet og detprestisjetungeboligområdet Gouden Bocht. Seil forbi historiske steder som Anne Franks hus. Still gjerne guiden spørsmål om byen, be om anbefalinger om ting å gjøre og steder å spise.

Heineken Experience, Amsterdam: Adgangsbillett

3. Heineken Experience, Amsterdam: Adgangsbillett

1867 var et bra år for øl. Det var året Gerard Adriaan Heineken bygget nytt bryggeri i hjertet av Amsterdam. I det gamle bryggeriets pumpende hjerte kan du ta et dypdykk i en verden av Heineken-øl.   På en 1,5-timers selvguidet omvisning kan du lære om selskapets arv, bryggeprosessen, Heinekens innovasjoner og hva som trengs for å servere en verdensberømt øl. Det blir dessuten en kort presentasjon på engelsk inne i fabrikken.   Finn ut av de 4 naturlige ingrediensene som utgjør denne ølen, og oppdag at varemerket sponser store arrangementer som Formel 1, UEFA Champions League og Rugby World Cup. Og naturligvis kan du avslutte omvisningen med å skåle med nye venner.

Amsterdam: Billett til Van Gogh-museet

4. Amsterdam: Billett til Van Gogh-museet

Som en av Amsterdams mest populære attraksjoner trekker Van Gogh-museet over en million besøkende hvert år. Med denne billetten kan du  oppdage over 200 malerier, 500 tegninger og mer enn 750 brev fra Van Gogh, i ditt eget tempo. Få tilgang til et bredt spekter av permanente og midlertidige utstillinger.  Van Gogh-museet i Amsterdam huser verdens største samling av Vincent van Goghs malerier, og transporterer besøkende på en fascinerende reise gjennom livet til kunstneren og hans samtidige. Museet introduserer hele historien: kunstneren, konteksten, Van Goghs personlige ambisjoner, hans følelser, mytene som omgir ham, og hans innflytelse helt frem til i dag. Van Gogh-museets samling inkluderer verdensberømte malerier som Solsikker, Mandelblomst og Potetspiserne.  Museet arrangerer også tre midlertidige utstillinger hvert år. Van Gogh-museet er åpent 365 dager i året. Billetter er kun tilgjengelig på nettet. Gå ikke glipp av denne opplevelsen, bestill på forhånd. Besøkende kan oppdage mer om Van Gogh og hans samtidige med multimediaguiden som er tilgjengelig på 11 språk. Med mer tid til å utforske museet, kan du gå rett inn til de fantastiske samlingene som utstilles.

Amsterdam: Kanalcruise

5. Amsterdam: Kanalcruise

Nyt sentrum av Amsterdam, et sted som er på UNESCOs verdensarvliste på denne kanalturen i Amsterdam. Bli overrasket over de nydelige kanalhusene fra 1600-tallet, gamle kjøpmannshus fra den nederlandske gullalderen, sjarmerende broer og de nederlandske syklistene. Hopp om bord i en komfortabel båt og gå forbi Anne Frank-huset og Westerkerk. Gli forbi mer enn bare gamle bygninger, mens du beundrer nye, arkitektoniske mesterverk som er bygget langs Piet Heinkade ved IJ-elven. Under cruiset kan du avdekke alt den nederlandske hovedstaden har å tilby på 75 minutter. Hold kameraet i nærheten for å ta noen misunnelsesverdige bilder. Bestill kanalturen i Amsterdam nå og gå om bord i en av de berømte blå båtene. Ta inn høydepunktene i Amsterdam og opplev byen slik den virkelig er. Nyt severdigheter som Gouden Bocht (Gullsvingen), Overhoeks (byens nyeste kvartal), musikkbygningen i havnen og den imponerende kopien av et VOC-skip utenfor Det maritime museet.

Amsterdam: Inngangsbillett til Rijksmuseum

6. Amsterdam: Inngangsbillett til Rijksmuseum

Unn deg selv en fantastisk dag i Rijksmuseum, som er et av Amsterdams største museer og ligger i hjertet av byen. Rijksmuseums internasjonalt høyt respekterte samling inneholder noen av landets mest kjente verk, inkludert historisk kunst av Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Van Gogh og andre. Du kan beundre Rembrandts «Nattevakten», som henger i en vakkert opplyst hall som lar besøkende nyte hver minste detalj. Beundre også «Den jødiske bruden». Dette siste maleriet fikk Vincent van Gogh til å ta til tårene, da han etter å ha besøkt Rijksmuseum kort tid etter at det åpnet, skrev i et brev at han var villig til å gi opp 10 år av livet sitt for å sitte foran maleriet i 2 uker og kun spise en tørr brødskorpe. Du kan forvente mye mer enn kun malerier fra de nederlanske mesterne fra gullalderen. Rijksmuseums ekspansive, stemningsfulle samling inkluderer også Delftware, skulpturer, arkeologiske gjenstander, klær, asiatisk kunst, trykk, gjenstander fra nederlandsk sjøfartshistorie og mange andre kulturelt betydningsfulle gjenstander, alt sammen for å gjenfortelle 800 år med nederlandsk historie levende i en global kontekst. Samlingen er naturligvis ikke låst i den fjerne fortiden. Her kan du også se nye gjenstander som den Mondrian-inspirerte kjolen av Yves Saint Laurent fra 1965. Det største forsknings- og restaureringsprosjektet noensinne har startet for «Nattevakten». Dette skjer direkte i museet og du kan være en del av det ved å støtte prosjektet med en donasjon.

Icebar Amsterdam: Adgangsbillett og 3 drikke

7. Icebar Amsterdam: Adgangsbillett og 3 drikke

Nyt forfriskende drinker i 10 minusgrader på Amsterdams isbar, bokstavelig talt byens kaldeste bar, med denne adgangsbilletten. Få vinterklær, en velkomstcocktail og 2 valgfrie drikker under besøket. Når du har løst inn kupongen din og har fått tildelt en tid, kan du oppleve dette utrolige stedet som nesten utelukkende består av is. Alt fra vegger til møbler til glasset du drikker av, er laget av is. Når du kommer inn i baren ser du først loungen, hvor du kan ta en velkomstcocktail eller en øl hvis du ønsker det. Denne første delen av Amsterdam Icebar er deilig og varm. Etter en frisk velkomstdrink i loungeområdet, kan du pakke deg inn i vinterklærne du har blitt tildelt og nyte den stemningsfulle lyssettingen og isbarens isskulpturer. Velg mellom to forskjellige smaker av vodka, vanlig vodka, sambuca, rum, Heineken øl eller appelsinjuice. Inni i isbaren kan du være opptil 20 minutter. Du kan henge med i loungen så lenge du vil, og prøve et utvalg av deilige cocktailer. "Cool"-faktoren går lenger enn bare inneklimaet. Den stemningsfulle belysningen og partylåtene gjør opplevelsen komplett.

Amsterdam: Adgang til AMAZE Immersive Audiovisual Experience

8. Amsterdam: Adgang til AMAZE Immersive Audiovisual Experience

Forhåndsbestill inngangsbilletten din og gå inn i den altoppslukende og multisensoriske opplevelsen AMAZE. Utforsk 7 rom som inneholder interaktive show med lys, lasere, lyd, røyk, ny mediekunst, visuelle effekter og andre spesialeffekter for å stimulere sinnet ditt. Forbedre opplevelsen din med en cocktail etter eget ønske. Oppdag toppmoderne teknologi fra eventarrangører med over 30 års erfaring innen arrangementer og musikkbransjen. AMAZE-opplevelsen er brakt til deg av grunnleggerne av Dutch Dance, ID & T (Sensation, Tomorrowland). Flykt fra virkeligheten og opplev interaktive områder som fremkaller en rekke følelser, fra det avslappende til det intense. Legg ut på en reise som kobler deg til ditt indre. Samhandle med omgivelsene dine via utallige sensorer og kameraer for å forbedre opplevelsen din.

Amsterdam: Anne Frank og 2. verdenskrig – omvisning til fots

9. Amsterdam: Anne Frank og 2. verdenskrig – omvisning til fots

Lær mer om Anne Frank på en omvisning til fots i liten gruppe i Amsterdam, ledet av en ekspertguide. Oppdag byens gamle jødiske kvarter med en liten gruppe, mens guiden din fletter inn anekdoter om Anne Franks liv og 2. verdenskrig. Du får høre om dynamikken i Anne Franks familie, tiden da de dro fra Tyskland, tiden deres i skjul og hennes fars liv etter krigen. Start omvisningen utenfor den portugisiske synagogen, en sefardisk konstruksjon fra 1600-tallet, som fortsatt er en synagoge idag. Finn ut mer om bakgrunnen til det originale jødiske nabolaget og hvordan det utviklet seg gjennom århundrene. Guiden din forteller historier om Anne Franks lidenskap for skriving, og hvilke forhold hun levde i gjennom 1930- og 40-tallets Amsterdam, og hvordan dagboken hennes ble så berømt. Du får også høre om den nederlandske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig, og se hvor de hemmelige gjemmestedene var. I løpet av omvisningen går du forbi det jødiske historiske museet, stopper ved Auschwitz-monumentet og ser utsiden av Anne Franks hus.

Amsterdam: Busstur til Zaanse Schans, Edam, Volendam, Marken

10. Amsterdam: Busstur til Zaanse Schans, Edam, Volendam, Marken

Besøk Zaanse Schans, Edam, Volendam og Marken på en guidet busstur fra Amsterdam. Beundre de berømte vindmøllene i Zaanse Schans, delta på en demonstrasjon av treskofremstilling og prøv Edam og Gouda-ost. Dra fra Amsterdam med luksusbuss på denne spennende omvisningen og sett kursen nordover for å se historiske vindmøller i Zaanse Schans ved bredden av Zaanelven. Utforsk de tradisjonelle husene fra 1700-tallet samt en samling vakkert bevarte vindmøller, som er del av landets industrielle kulturminne. Fortsett til Edam, en vakker landsby kjent over hele verden for osteproduksjon. Før dagen er over, drar du videre til Volendam og Marken. Underveis passer du mange autentiske polder, som er land som har blitt gjenvunnet fra havet. Rusla langs smale gater, forbi fargerike hus, og besøk havner fulle med fiskebåter. Du får tid på egen hånd for å handle suvenirer og prøvesmake lokale fiskespesialiteter. Tilbake i Amsterdam blir du sluppet av ved møtestedet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Amsterdam
Pittoreske kanaler brer seg på kryss og tvers i byen, som er kjent for kunst i verdensklasse, åpenhet og glade syklister.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Amsterdam

Alle aktiviteter

738 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 47

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Amsterdam

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Amsterdam

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Amsterdam?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Amsterdam?

De beste dagsturene og utfluktene fra Amsterdam er:

Brugge

Flere reisetips for Amsterdam

Vil du vite mer om aktiviteter i Amsterdam? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Amsterdam

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 174 636 vurderinger

Viktig, vi samlet kortene på flyplassen og tok 397-bussen til sentrum uten problemer. Vi gikk på mange tog, trikker, t-baner, busser og alt bra, men det eneste problemet er på vei tilbake til flyplassen, vi prøvde å sette oss på en 397-buss og sjåføren kastet oss bokstavelig talt av bussen og gjorde det ikke la oss forklare oss selv eller noe på en veldig dårlig måte. Vi er på et stopp midt i blinken som ikke passerte en annen buss til flyplassen eller noe. Vi bestemte oss for å prøve igjen med neste buss og sjåføren, som hadde et vennlig ansikt, var mer vennlig og uten problemer. Du må vise kvitteringen på at de sender deg til posten som sier shuttle til flyplassen 397 og sjåføren som ser bussnummeret lar deg passere uten problem. Men kortene er vel verdt det!

Uunnværlig fordi selv om Amsterdam er liten, ville gå hele dagen ha slitt oss for mye og ville ha ødelagt oppholdet vårt. Billetten må hentes hos GVB-byrået som ligger utenfor stasjonen (gå ut av stasjonen ved hovedinngangen, kryss trikkelinjen, bygget er der).

Vakker opplevelse, veldig god guide som forklarte veldig bra og fikk oss til å gjenoppleve sensasjonene og dramatiske øyeblikkene som ble opplevd under andre verdenskrig. Å bli anbefalt

It was so much fun! The crew was amazing and the stuff you could do there was also fun, definately coming back for more merch

Husk du får ikke ost og vin når du bestiller online. Og det er et must. Koster 10 auro ombord.